Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

sabahları aç karnına gynoferon 1 tane (demir ilacı)
öğlen tok karnına decavit 1 tane (multivitamin)
magnorm a yeni başladım. magnezyum için o da. bi de 2 ay boyunca marnicap (balık yağı) içtim günde bi tane ama vücutta fazla civa biriktirdiği için bıraktım bu kadar ilaçcıklarım....:))

selam kızlar ben de 5 haftalık hamileyim,şu anda folik asite devam ediyorum,nisan gibi kan tahlili yaptrımıştımidemir seviyem normaldi,bayramdan sonra doktoprum kan tahlili yapıcak,ona göre belki başka ilaçlar da verir takviye olarak,şimdilik folik asite devam et dedi.

ben 32.haftamdayım.aç tok pek dikkat etmiyorum ..1 kan hapı,1 elevit (vitamin),bir de marincap(omega3) kullanıyorum.marincap ın civa biriktirdiğini nasıl öğrendin halimemm onu merak ettim?ben de mi bıraksam acaba?cevaplarsan sevinirim.

Arkadaşlar ben 5 haftalık hamileyim.Sabahları 1 adet multivitamin,1 adet coraspirin,sabah-akşam 1 adet estrofem içiyorum.Günde 3 kere 2 şer tane progestan 200 mg vajinal tablet kullanıyorum.

17 haftalık hamileyim
şuan sadece multivitamin ve bulantım olduğu günlerde bulantı hapı kullanıyorum
sanırım artık biran önce doktora gitmem gerek
ekstra ilaçlara ihtiyacım var mıdır diye endişe ediyorum

33 haftalık hamileyim. ilaçlarım ve dozları haftalara göre değişiklik gösterdi ama şu an için;

Demir ve folik asid olaral ferplex fol solüsyon içiyorum günde iki defa( 6. aya kadar maltofer kullanıyordum ama yeterli gelmedi)
Elevit multivitamini 6. ayda bıraktık bebeğin iri olmasından ve benim yiyemediğim agızdan alamadım bir mineral yada vitamin olmayışından.
magnorm kullanıyorum magnezyum takviyesi olarak kasılma ve kramplar için magnezyum birebir hemde laksatif etki yaratması kabızlık sorunu için güzel.
yine 6. aydan sonra ortaya çıkan hemoraid sorunu için proctolog fitil kulllanıyorum barsak düzenleyicisi olarak da duphalac şurubu 15+15ml olarak günde 30ml içiyorum.

elevit pronatal le başladık.
12. haftada gyneferon
23. haftada magvital ve calsimax eklendi.

(ilk trimesterde düşük tehlikesi için progestan, geçenlerde de idrar yolu enfeksiyonu için duocid kullandım.)

15.haftamdayım multivitamin olarak decavit
kan hapı olarak da ferrum fort verdi doktorum:26:

elevitten nefret ediyorum...çok az kullanıp bıraktım.. ferum fort yani kan hapı ve magnezyum kullanıyorum kramp sorunum olduğu için...

8. haftamdayım coraspin,folik asit,apikobal,zinco,progestan,eutrox(haşimato troid hastasıyım)ve kan sulandırıcı iğne innohep..yazarken bile yoruldumama bebeğim için herşeye değer...

Hamile kalmadan önce ve ilk 3 ay boyunca Solgar'ın folic asid hapını içtim. Sonrasında günde 1 elevit ve gyno ferro sanol. yaklaşık 1 aydır da seven seas pulse omega 3 balık yağı hapı içiyorum.

selam,balık yağı hapını dr. mu verdi sizmi kendiniz içmeye başladınız?ben balıktan tiksiniyorum ve yiyemiyorum,omega 3 ü bundan karşılasam olurmu ki?yoksa doktorumamı danışsam önce?:26:

selam kızlar,bende ilk gebelik başlangıcında elevit kullandım ki halaa elevite devam ediyorum,2. ayda ise düşük riski var gibiydi kahve rengi leke gibi neyse ki progestan kullandım ve geçti,şimdi ise 15 haftalığım ve forbiol folik asit kullanıyorum,yani şuan akşamları birer tane hem elevit hem folik asit alıyorum,ama ne varki balık yiyemiyorum balık yağı hapı kullanmamda sakınca varmıdırki :26:

15.haftamdayım multivitamin olarak decavit
kan hapı olarak da ferrum fort verdi doktorum:26:

canım doktorum decavit verdi bana da aç karnına al dedi eczacı da kutunun üstüne tok karnına alıncak yazmış, kafam karıştı çok. sen nasıl kullanıyosun acaba

arkadaşım çok önce yazmışsın merak ettim durumunu. çünkü bende aynı durumdayım.. 5 haftalık gebeyim dr kese etrafında kanamalrın olduğunu söyledi rapor açtı (15 gün şimdilk) progestan başladı bana da.. senin önceki durumunu ve şimdiki durumunu yazarmısın bana..

canım benimde 5 haftalık bebişim ama kese etrafında kanamalar var bende progestan kullanıyorum. dr rapor verdi edeyim hep yatıyorum.. senin son durumun ne oldu acaba paylaşırmısın?

Folbiol kullanıyordum. 12. haftamın sonundayım doktorum maltofer fol ve elevit verdi artık onları kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntım yok. Yalnız maltofer'in içimi elevitten daha kötü. Takılıyor insanın boğazına gitmiyor. Elevit film tablet olduğu için hemen kayıyor kolay yutuyorum.

ben sabah ve aksam 1 tane suda arıyen magnorm dıye magnezyum var ondan alıyorum aksam yemegınden ıkı saat sonrada 1 tane santafer fort demır hapı, 1 tane aspirin ama cocuk ıcın olanından ve 1 tanede seven seas pulse omega 3 balık yagı ıcıyorum haftanın 1 gunude dodex b12 takvıye ıgnesı oluyorum bazıları cok ılac ıctıgımı cogunun gereksız oldugunu bazıları ıse baska baska bır suru sey soyluyor ama ben doktoruma guvenıyorum o ne derse sozunden cıkmadan yapıyorum

canım benimde 5 haftalık bebişim ama kese etrafında kanamalar var bende progestan kullanıyorum. dr rapor verdi edeyim hep yatıyorum.. senin son durumun ne oldu acaba paylaşırmısın?

bende son adet tarihine gore 7 haftalik vajinal usg ye gore 5+5 haftalik hamileyim ilk bebegimi mayis ayinda kaybettim 8 haftalikti kanamam oldu ve 1 hafta sonra kalbi durdu gelimedi....simdi hem cok mutluyum hem korkuyorum pozitif olmaya calisiyorum...doktor progeston ve duphaston verdi progestonu vajinadan kullaniyorum ama sanki tam itemiyorum galiba her wc ye gittigimde ilac kalintilari cikiyo....allah hepimize saglik sihat versin bebeslerimizle beraber,,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…