Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

selam kızlar bende 20 haftalık hamileyim hemogram değerim 11.1 çıktı doktor normal dedi kan ilacı vermedi.. normalmi

selam kızlar bende 20 haftalık hamileyim hemogram değerim 11.1 çıktı doktor normal dedi kan ilacı vermedi.. normalmi

hemogramın minimum 10 a kadar olan değeri tahlil sonuç raporunda normal olarak değerlendirliyor. ama sizin değer düşük bence. bir dönem kan bağışı yapmak istemiştim ve kan değerim 12.5 ya da 12 civarı birşey çıkmıştı galiba, almadılar kan. düşük dediler.

yine de siz,kan yapıcı doğal destekler alın derim. kara üzüm vs. faydası olur. kan değerini düşük olması yorgunluk hissi falan da yapıyo diye biliyorum çünkü. yükseltmek lazım.

Anladım canim off ya besinlerden almaya çalışıyorum ama niye kan ilacı yazmadı ona da takılmadı degilim...

Hamileliğimin ilk aylarında folik asit içtim. 8.haftada kanama oldu 1kutu progestan içtim. 12 haftadan sonra folik asiti kesti doktorum.
12 haftadan sonra da ferrevit multi vitamin ve omega 13 balık yağı hapı içmeye başladım. günde 1 tane. ( balık yağı hapı bebeğin beyin gelişimi için çok önemliymiş onun yerine balık da yenmesi önemli eğer balık sevmiyorsanız günde 2-3 çeviz içi muhakkak tüketin) bunları hala içiyorum birde 20 haftadan sonra ferrum fort demir hapına başladım. sabah aç 1 tane içiyorum. son zamanlarda miğde yanması şikayetim nedeniyle renni şurup içtim ama faydası olmadı. doktoruma söyledim pulcet içmemi söyledi. yapmadan önce 1tane içtim gerçekten miğde yanması şikayetim yok oldu. şimdilik bu kadar...

kızlar bende 8 hafta bitmek üzere hamileyim yalniız doktor bana yalnız elevit verdi nezaman içeceğimi söylemedi bende akşamları alıyorum gündüz süt vs içtiğim için folik asit vermedi elevitin içinde var dedi ama alt komşum folik asit kullanmış ilk aydan itibaren ve bebeğin kemik ve beyinini geliştiriyomuş omurilik vs bir arkadaşına doktor folik asit yazmamış ve maalesef bebeğinde omiriliğinde problemler olmuş hatta doktora dava açıyolarmış folik asit yazmadığı için ben bunları duyup evhamlanıyorum sizce kendi kendime başlamalımıyım folik asite yoksa analarımız folik asitmi içti diyip yememe içmeme dikkatmi etmeliyim

Sevgili Arkadaşlar,
Hamileliğimin 32.haftasındayım. Aşağıda size listesini vereceğim ilaçları şuanda kullanmaktayım. Benimle aynı haftayı paylaşan ve veya bu süreci geçiren tecrübeli anne adaylarından yanıt beklemekteyim. Acaba bir eksik ya da fazlalık var mı? İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkürler...

1-) Sabah tok karnına 1 adet 100mg coraspin
2-) Sabah tok karnına 1 adet Carlson omega-3 1000mg
3-) Öğleden önce 1 adet sunlife magnesium efervesan tablet
4-) Öğleden sonra tok karnına 1 adet calcimax-D3 efervesan tablet
5-) Öğle yemeğinden 2-3 saat sonra 1 adet gyno ferro sanol 100mg demir hapı
6-) Akşam yemeğinden sonra 1 adet newlife B12 Plus dilaltı tablet

Sevgilerimle...

4+ 5 hamileyim
calsiyum
folbiol

kulanaıyorum
ayda birde b12 iğnesi vurulmak gerekmiş ilk üç ay öenmli ddi doktorum yani 3 kez olmak üzre ayda bir b12 iğnesi
,

birde benim durumuma özel

bebe aspirini
progesteron ilacı
clanex 0.4 kan sulandırıcı iğne kullanıyorum

ben de 4 numaralı ilacı kullanyorum
coraspini neden kullanıyorsunuz kan pıhtılaşması mı var

Her ikisi de sabah olmak üzere

1)Maltofer kan hapı aç karnına

2)Elevit vitamin tok karnına içiyorum

her gün de sabah akşam ilça niyetine birer bardak süt içiyorum.:)

sabah kahvaltı öncesi troid hapım var onu içiyorum
kahvaltı sonrası elevit
yatmadan önce ise magnezyum içiyorum..
buradakileri okuyunca sanki demir eksik gibi geldi..gerçi elevitin içinde aşağı yukarı hepsi var magnezyum hariç

Merhabalar,

ben sadece günde 1 tane folic asit içiyorum o kadar ... Doktorum başka bi ilaç vermedi şuanlık,

ferrum fort(1 tane aç karnına)
megadyn(1 tane)
birde magnorm eritme kullanıyorum.balık yemediğim iççin balık yağı hapı verceğini söyledi dr sanırım 28.haftadan sonra...sizlere bu hap ne zaman verildi?

16+5 hamileyim
8.haftadan beri elevit (vitamin)
16.haftada da gynoferon (demir)her ikisinden de günde 1 tane kullanıyorum.

12+0 ım şu an sadece elevit kullanıyorum..

geçen haftaya kadar folbiol kullanıyordum onu bıraktık elevite geçtik umarım yeterlidir

Sabahları elevit+magnesium positive,
Akşamları solgar demir+osteocare kalsiyum+magnesium posiitive+efa balık yağı.
O kadar iyi geliyorlar ki, beslenme konusunda hiç sıkıntım olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…