Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

canım sana en doğru cevabı doktor verecektir ama sorun olacağını sanmıyorum il haftalarda

arkadaşlar bazı arkadaşlarımız hamileliklerinin 3 ay öncesinde folik asit kullanmaya başlamışlar..ama ben kullanmadım..sanırım bu şekilde bebek saha sağlıklı ve zeki oluyormuş...sizce ön hazırlık olarak bu ilacı içmediğime üzülmelimiyim?çok pimpirikli bir insanım ve kafama taktım:1no2:

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. ilk gebeliğimde 7 haftalıkken düşük yaptım. Sonra doktora gittim. kan tahlili falan yaptı. protrombin g20210a ve mthfr c677t değerleri heterezigot çıktı yani kanda pıhtılaşma var. tekrar bebek düşünüyoruz. iğne ve hap kullanmaya başladım. aranızda böyle problemi olupda doğum yapanlar var mı. cvp yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

troi pronlemim olduğu için sabah aç karnına euthyrox alıyorum günde 1er tanede gynoferon,elevit ve ostimax (kalsiyom ve balık yağı)

banada dr. hamileligin basindan beri elevit ve magnesium verla günde bir tane ic dedi bu kadar benimhaplar iki haftadir kullanmiordum bugünden itibaren basladim

bende sabahları kahvaltıdan yarım saat önce levotiron ( tiroid ilacı) gene kahvaltıdan hemn önce ferrum ford kan hapı ve akşamları yemekten sonra elevit içiorum baştan kabızlığım vardı ama son günlerde ishal şeklinde çıkıorum tuvalete ve huzursuz oluorumm sebebini alamış değilim günde 1 yada 2kez oluo o şkilde acaba bi sorunmu var ya...

bende magnezyum takviyesi için magvital şase kullanıyorum.acaba bunun hap olanu yok mu?
midemi bulandırıyor.
kalsiyum içinde calci-net şase kullanıyorum.içim dışıma çıktı.
bir daha gidersem doktora varsa eger hap şeklinde olanını isteyeceğim.
sizin bir biligniz var mı arkadaşlar bu konuda??yani bunların hap olanları var mı??

Yok canım ben de kullanmadım yani doktorlar da tavsiye ediyorlar sadece.Rahat ol zaten yediğimiz bazı sebzelerde ve tahıl grubunda bol miktarda folicasit var.O yüzden boşu boşuna kendine dert etme.Hamileliğini öğrendiğin anda zaten doktor ilk 3 ay kullanman için bu ilacı veriyor.

bende devlet dr una gidiyodum decavit ilacını yazdı başka bişey kullanmıyordum.özel dra gittim bırak artık vitamin ilacını normal zamanda vitamin hapımı kullanıyoruz dedi.birde akıntı ilacı olarak pimafucin tablet kullanıyorum

merhaba arkadaşlar,
şuan 33. haftamdayim...
ben hamilelikten 3 ay önce folik asit ve hamilelikten sonraki 3 ayda da folik asit kullandim ve biraktim.sonrasinda ise doktorum elevit verdi sadece ve dogumdan sonrada bi süre kullanacaksin dedi.
ama burda bir çok arkadaş kalsiyum,magnezyum,balık yağı,kan hapı faln kullanıyor..kafam karişti acaba ben eksik bişilermi yapiyorum diye...20. haftalarımdan birinde yapılan kan tahlilllerinde kansizlik biraz sınıra yakın cıktı ama doktorum kan hapı verecek seviyede değil eksikligin dedi gerek yok dedi...

yani şuan sadece elevit kullaniyorum...

ben ilk 3 ay gyno ferrum sanol kullandım şimdi de elevitle devam ediyorum
için de az da olsa demir var zaten ama yine de kontrole gittiğimde sorucam doktoruma ek kan hapı da kullanmalı mıyım diye

şuan 26 haftalık hamileyim. elevit kullanıyorum.2 günde 1 marincap balık yağı hapı...ayrıca magnezyum ve kalsiyum desteği de alıyorum.

bugün doktora laç konusunu tekrar sordum...sadece elrvit yeterli dedi...diğerlerine beslenmende bi sorun olmadiktn sonra gerek yok dedi...ayrica kendsine hamileliklerinin yarısından sonra gelen hastaların bi torba ilaçla geldigini,halbuki ihtiyaçlarının olmadigini söyledi...göz göre göre doktor ihtiyaç olsa vermemezlik yapmaz herhalde ilaç...biraz rahatladim bende kafama takmiştim baya bi

Ilk uc ay folık asıt,megadyn vıtamın ve gyno ferro sanol kullandım. 3. aydan sonra gyno ferro sanol,megadyn ve kalsiyum c kullanıyordum. 40+2 olduk bır haftadır bırsey kullanmıyorum bıraktım

aynen benimde vitamin ilaçlarını ben vermiyorum dedi ve gyno lomexın adında akıntı ilacı ve demir hapı baska içmicen hamilelik boyunca dedi. özel dr ya gittim

Bende 5 haftalık hamileyim , doktorum folik acid e devam etmemi ve progesteran almamı önerdi . Günde 3 defa , kan tahlillerim çıkmadığı için vitamin falan önermedi henüz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…