merhabalar ben de 3 yıllık evliyim sonunda yakaladık 4 haftalık hamileyim 2 hafta sonra kalbi atmaya başlarmış inşallah.sizlerin bebişleride hayırlı olsun ben de yeni üyeyim
sabahları aç karına demir hapı gynoferon
tok karına elevit
akşamda magvital saşe
Benim adetim geçeli 10 gün oldu ve 10 gün önce hamile olduğumu öğrendim. İlk hamileliğim bu. Çok da heycanlıyım...doktor alttan ultrasonla baktı ama kese görünmüyo dedi. kaç haftalık olduğunu da söyleyemedi. şimdilik folik asit içiyorum. Sizce bu normal mi? beta hcg değerim iki gün önce yaptırdığım testte 850 idi. tabi gün geçtikçe artıyormuş. görebilmesi için 5000lerde olması gerekiyormuş bu değerin. Hamilelik son adet gördüğün tarihten itibaren hesaplanıyorsa 6. haftanın içindeyim. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi çok takıldı kafama
Bende ilk 3 ay folic plus kullandım.Dr 3 aydan snra test sonuçlarınada bakarak ilaçları değiştreceğini söyledi. Elevit ve ferrum fort verdi. eczacı ferrum için günde 2 aç yazmış ama çok ilginç ilacın kullanım şeklni okuduğumda yemeklerle birlkte ve yemeklerden sonra yazıor. Bunu dr. a bi sormak lazım:Shayır canım sabah kahvaltıdan sonra içiyorum demir hapını,kalsiyum hapını ise akşam yemeğinden sonra içiyorum,doktorlar genelde ilaçları aç karna almayı tavsiye etmiyorlar ki benim doktorumda ilaçlarımı tok karna almam gerektiğini söyledi.
Bunu bnde duymuştum hatta balık hapı için tvde dr. söylemişti balık hapı kullanan hamileler için söyledi. 2 çeşit balık hapı varmış ve birinde a vitamini olduu için vucuttan atılmıyor ve birikim yapıormuş buda bebek için zararlymış. Bende hatta bu yüzden doktoruma balık hapı kullanmalımym die sorduumda gerek yok dedi. Bu balık hapı olayı ve a vitamini içeren ilaçlar dr.a danışmadan bncede kullanmayn derim. Ben doktor sölemedii halde kendm alcktm balık yağı hapını ama Dr un bu anlattıklarını dinledikten sonra kafama göre kullanmamam gerektiini anladım..asos cum bana biraz öyle geldi bu arada herkese söylemek istiyorum a vitaini içeren vitaminleri kullanırken dikkat edilmeliymiş birikim olabiliyormuş allah korusun tabi böyle bi durumdanda aklınızda bulunsun bu arada asoscum ben bukadar hapın yerine elevit kullanıyorum doktoruna sor istersen ve şu anda zaten balık yağını almana gerek olmadığını söylüyorlar 3. aydan sonra kullanıyor arkadaşlar benim gördüğüm kadarıyla şuda var okadar hububat ve süt içiyorsan bu vitaminlerin bir çoğunu alıyorsaundur fazlalığı kilo almana sebebp olabilir çünkü bebek daha çok küçük nekadarını yicek onlarınkaydirigubbakcemile3:CüvCüvhaoldumsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?