Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

Benim adetim geçeli 10 gün oldu ve 10 gün önce hamile olduğumu öğrendim. İlk hamileliğim bu. Çok da heycanlıyım...doktor alttan ultrasonla baktı ama kese görünmüyo dedi. kaç haftalık olduğunu da söyleyemedi. şimdilik folik asit içiyorum. Sizce bu normal mi? beta hcg değerim iki gün önce yaptırdığım testte 850 idi. tabi gün geçtikçe artıyormuş. görebilmesi için 5000lerde olması gerekiyormuş bu değerin. Hamilelik son adet gördüğün tarihten itibaren hesaplanıyorsa 6. haftanın içindeyim. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi çok takıldı kafama

canım bende 21 hftalık hamileyim ama benim 5haftalıkken ultrasonda keseyi görmeye görmeye gitdiğimizde bebegide görmüştük dr bile sasirmişti her hamilelik bir olmuyor yani sen içini rahat tut dua et inş. bebgini ultrasonda sagsalim görürsün

elevit
moltifer (kan şurubu)
magnorm (magnezyum)
ve malesef mide ilaçları kullanıyorum şuan.
içim dışım ilaç oldu.

elevit ve magnom kullanıyorum vi-fer demır ılacı alıyrdum bıttı sımdı 26 haftalık hamılyım bu arada..

ben de gyno ferro sanol adlı ilacı kullanıyorum içinde demir+folik asit+vitamin B12 üçlüsü var.başka birşey kullanmıyorum.

ilk 3 ay folicplus kullandım.
Şimdi de ve sanırım bu hamileliğin sonuna kadar kullanılacak feramat diye bir demir hapı kullanıyorum.

ben de gyno ferro sanol adlı ilacı kullanıyorum içinde demir+folik asit+vitamin B12 üçlüsü var. birde megadyn vıtamin kulllanıyorum.su an 35. haftamızdayız. gecen haftaya kadar ferrum fort kullandım ama dr bır ıse yaramamıs bu sende dedı ve bıraktırdı

Bende ilk 3 ay folic plus kullandım.Dr 3 aydan snra test sonuçlarınada bakarak ilaçları değiştreceğini söyledi. Elevit ve ferrum fort verdi. eczacı ferrum için günde 2 aç yazmış ama çok ilginç ilacın kullanım şeklni okuduğumda yemeklerle birlkte ve yemeklerden sonra yazıor. Bunu dr. a bi sormak lazım:S

Bunu bnde duymuştum hatta balık hapı için tvde dr. söylemişti balık hapı kullanan hamileler için söyledi. 2 çeşit balık hapı varmış ve birinde a vitamini olduu için vucuttan atılmıyor ve birikim yapıormuş buda bebek için zararlymış. Bende hatta bu yüzden doktoruma balık hapı kullanmalımym die sorduumda gerek yok dedi. Bu balık hapı olayı ve a vitamini içeren ilaçlar dr.a danışmadan bncede kullanmayn derim. Ben doktor sölemedii halde kendm alcktm balık yağı hapını ama Dr un bu anlattıklarını dinledikten sonra kafama göre kullanmamam gerektiini anladım..

Arkadaşlar bende tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. Kullandıgım ilaclar söyleydi hamile kalmadan önce elevite başlamıştım hala devam ediyorum günde bir tane. Yine transfer sonrası günde 1 tane corasprin hala devam ediyorum. Crinone jel kullandım o bitti suanda 20 haftalık hamileyim kullanmıyorum. Bunlara ek olarak günaşırı dr önerdigi octacare gibi bi ismi vardı sanırım içinde magnezyum+cinko gibi vitaminler olan bi ilac kullanıyorum. Yine günde bir tane omega 3 kullanıyorum. Bazı arkadaslar balık yagının zararlı oldugunu söylemis ama ben her gittigimde soruyorum doktorum devam et diyo zaten bende pek balık yiyemiyorum belki o acıgı kapatmıs olabilirim. Benden hamileligin ilk haftalarında kan testleri istemisti ve hafif kansızlık cıkmıstı doktorum suanda verirsem agır gelir demişti normalde 26. haftada baslatıyorum ama sana 24.haftada baslatıcam dedi.

Arkadaşlar bende tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.10.haftadayız. Crinone jele devam ediyorum. Ve bemiksC Folik asit ve C vitamin kullanıyorum.Bemiks c içen arkadaşlar var mı ?

merhaba kızlar 3 ayımı tamamlamak üzereyim folik plus verdi doktorum ilk gittiğimde yeni bitti dün gittim tekrar kontrole folic plus alma artık dedi decavit pronatal yazdı şimdi onu kullanıyorum kan ilacı yazmadı kanım yüksek çıktı çünkü hatta şaşırdı çok güzel dedi yani sanırım kişiye göre değişiyor

Arkadaslar ben Materna kullaniyorum, yurtdisindan getirdim. Hamilelik boyunca
ve dogumdan sonra emzirirkende kullanmaya devam edicem (onerilen buymus)
icindekiler soyle:

Vitaminler

Beta-Carotene (a source of Vitamin A) 2500 IU
Vitamin A (Vitamin A as acetate) 1000 IU
Vitamin E (dl- tocopheryl acetate) 30 IU
Vitamin C (ascorbic acid) 85 mg
Folic Acid (folate) 1 mg
Vitamin B1 (thiamine mononitrate) 1.4 mg
Vitamin B2 (riboflavin) 1.4 mg
Niacin (niacinamide) 18 mg
Vitamin B6 (pyridoxine hydrochloride) 1.9 mg
Vitamin B12 (cyanocobalamin) 2.6 mcg
Vitamin D (cholecalciferol) 400 IU
Biotin 30 mcg
Pantothenic Acid (calcium pantothenate) 6 mg

MINERALLER

Calcium (calcium carbonate) 250 mg
Magnesium (magnesium oxide) 50 mg
Iodine (potassium iodide) 220 mcg
Iron (ferrous fumarate) 27 mg
Copper (cupric sulfate) 1 mg
Zinc (zinc oxide) 7.5 mg
Chromium (chromium chloride) 30 mcg
Manganese (manganese sulfate) 2 mg
Molybdenum (sodium molybdate) 50 mcg
Selenium (sodium selenate) 30 mcg

Materna: Home

Şu an 14+3 günlük hamileyim. sadece folidoce kullanıyorum folik asit. son kontrolümde doktor gynoferon diye kan ilacı ve elevit vitamin ilacı verdi ama 16 haftadan itibaren kullanmaya başlıycam. şimdilik sadece folik asit yeterli mi bilmiyorum doktoruma güveniyorum ama tanıdığım kişiler bu vitaminlere daha erken başlamış. sizce beklemeli miyim??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…