Anne Baba diyememe sorunum..

çok abartıyolar inanılmaz bi boyut aldı artık.. ben buz gibiyim.. eşimin hatırı olmasa yanlarına bile gidesim gelmiyo değil ki anne baba demek.. onlara 2 beden büyük

Konu uzun okuyamadım eşinin ailene ne dediğini vs

Ama az kalmış çocuk doğunca babaannesi dedesi dersin anne baba demezsin olur biterr

Benim de oğlum var, evlenme yaşında erkek kardeşim de var,anneme teyze dense bozulmam bana teyze dense de bozulmam, yani bu kv kp ime karşı bir tavır değil, olmasi gereken o diye düşünüyorum

Sanırım bu konuda bende zorlanacağım.
Anne ve babanın başına isimlerini ekleyerek söylemeyi düşünüyorum. Daha mantıklı geliyor.

bende demiyorum hatta istemeye geldiklerinde kayınvalidem anne de bana demişti bunu söylerkende gözleri ışıldıyordu :) ama gel gelelim ben mesafeli biriyim ne kadar söylemek istesemde yapamam maalesef anne baba 1 tane olur mantığım kabul etmiyor bu durumu üzgünüm.
sende tatlı bi dille söyleyemeyeceğini söyle yapım böyle beni de böyle kabul edin filan diyerek geçiştir

tamamen egolarını tatmin etmek istediklerini düşünüyorum.. kp çok baskın bi tip ..Ama bana hiç bi zaman isteklerini yaptıramadı.. bunun hırsı var

Bence deme, madem soğutmuşlar. Eşinin hatrına de diyenler olacak ama o kadar basit değil. Her şeyi eşimizin hatrına sineye çekeceksek işimiz var. Haketmiyorlar belli ki, deme sen de. Eşim üzülüyor diye de vicdan yapma, o an üzülür sonra takmaz aklına gelmedikçe.

hamileyken de postacı kuşlarıyla haber yolluyo kp .. adamı görünce saçlarım havaya kalkıyor resmen

tamamen egolarını tatmin etmek istediklerini düşünüyorum.. kp çok baskın bi tip ..Ama bana hiç bi zaman isteklerini yaptıramadı.. bunun hırsı var

Egosu içinde patlasın, benim babam vefat etti şimdiden sonra hele hiç baba diyemem, oğlum eşime baba diyince bile burnumun direği sızlıyo

Ne kadar dandik aile ilişkilerimiz var yahu cidden, tamamen göstermelik anne baba de sonra arkalarından say, e noldu saygı, yabancılar isimle hitap ediyo ama saygı had safhada herkes kendi hayatını yaşıyo,hele eltilik makamını bir duysalar kaba etleriyle gülerler heralde

bende çok mesafeliyim.. diyemiyorum napim... kp ve kv benim yanımda konu açmıyolar ki dediğim gibi ya akrabalar söylüyor yada eşime söylüyolar.. eşim hiç zorlamadı sağolsun .. onlara da kendi bilir diyormuş.. onlar iyice kuduruyordur

Egosu içinde patlasın, benim babam vefat etti şimdiden sonra hele hiç baba diyemem, oğlum eşime baba diyince bile burnumun direği sızlıyo

bende onu dedim akrabalarına.. başkasının yanında hiç onların yaptıklarını falan anlatmadım arkalarından bişe demedim.. Anne baba deyip arkalarından küfür etsem daha mı iyi dedim.. çıt yok kimsede

boşver madem dert etme eşin üzülmüyorsa sıkıntı yok ya zaten bu durumu kasacak üzülecek bi tarafta yok..işte bunlar hep bizim gereksiz örf,adetlerimiz. boşver zorlama kendini.

Benim de annem bana diyor ki asla anne demeyeceksin yasaklıyorum, ''siz'' ya da ''x teyze'' diyeceksin diye sıkıştırıyor beni

Bence demediğin zaman daha kıymetliymişiz. Keşke ben de hiç demeseydim hep teyze amca deseydim, ama anne dersen dahi ismini başına aklayerek söyle. Misal Ayşe anne gibi. Direk anne demezdim ben olsam.

bende hayranım valla .. hatta kp bana surat asıyo gittiğimde konuşmuyo bile.. inşallah kendi kızları da aynı duruma düşer
Valla ne yaparlarsa aynısını kızlarına da birileri yapıyor. Neyi de büyük konuşsalar başlarına geliyor. Allah ın işi işte.

Ben de demiyorum hiç demedim bugüne kadar eskiden beri tanıyorum eşimin ailesini eskiden ne diyorsam onu diyorum ama sıcak davransalardı gerçekten zerre kadar hissetseydim annelik babalık derdim zor da olsa babası bi kere uyardı beni sözde kızım abi deme artık ya amca de ya baba de dedi bende artık sadece siz diyorum

Yapılanlar varsa unutulmayan deme zaten, hele bunun için hiç zorlama kendini.
İçini doldurması lazım o kelimelerin ve bence çok özel. Benim 1 tane annem var 1 tane de babam vardı. Babamı kaybettikten sonra kpederime 1 kere bile baba demedim. Demem de.

Ben de diyemiyorum. Anne babamı küçük yaşta kaybettim. O iki kelime hem öyle özlediğim, hem öyle sıcak, hem de ağzıma öyle yabancı kelimeler ki... Şimdi kalkıp da nasıl birilerine anne baba diyeyim? İmkanı yok. Çok da gerekli değil bana göre. İlle can ciğer kuzu sarması olmaya, belli adetleri yerine getirmeye gerek yok, arada saygı olsun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…