Anne-Babaya Maddi Yardım...

işte beni bu soruyu sormaya iten sebepte bu zaten yoksa bir an düşünmem bile şuan bile veriyorum ara ara ama kızıyorumda sorumluluk bilinci yok babamda bu saatten sonrada olmayacak inanıyorum... ama anneme üzülüyorum arada kadın kardeşlerimin isteklerine mi yetişsin diğer giderlere mi bilmiyourm .. bazen gizli gizli çalışmaya bile gidiyor benim istemediğimi bildiği halde o da aman sıkıntı olmasın derdinde

evet çok doğru.... tamam o şekilde yapmaya devam edeyim ben huzursuz oluyorum bir yandan verirken neden ki diye babama kızıyorum. anormal bir durummu diye sizlere danışmak istedim

pekii haklısınız...

Babanizin neden calismadigini bilmiyorum. Ama neyise ne annemin magdur olmasina izin vermezdim. Komple maasimi da vermezdim ama. Gereken yardimi yapin.

pekiii

yardımcı olmaya devam edeyimmm

Eğer yardım etmediğinizde yoksulluğa düşeceklerse; hukuken de anne ve babaya bakma yükümlülüğünüz var.
Tabi bu demek değil ki maaşınızı olduğu gibi verin

tamam yardım edeceğim ama aşırıya kaçmadan

Gerçekten sıkıntıya düştüklerinde elbette yardımcı olmalısınız...

Ama tabiki kendi maaşınızla,kendi ihtiyacınızı giderecek kadar ayırmalısınızda kendinize...

ahh babam ahhhhh

Yaziklar olsun yasayan bilir iste bunu bizdede var oyle para baskisi yapan ickici bir baba ama ben diyorum annemin kızkardeşimin gunahi ne. Sizede Allah sabir versin annenizin ihtiyaci olursa verin ama bence

aminnnnnnnn rabbim herkesin yardımcısı olsun .. bu imtihanları geçmeyi nasip eylesin hayırlısıyla

rabbim yardımcınız olsunnn kardeşiniz çalışıyor muu ?

Onlarla aynı evde yaşıyosanız zaten maaşınızı paylaşmanız gerekir.Ama çıkarıp hepsini vermek değil tabi.

pekiiii

pekii o zaman ...

Direk para vermek yerine kira,fatura,mutfak alışverişi gibi konularda yardımcı olabilirsin

pekiii teşekkürler

çok haklısınız tokat gibi geldi... ben paramı esirgemekten bahsetmiyorum zaten yardım edyorum sorgulamamın sebebi babamdı ama çok güzel söylediniz teşekkür ederim

ne mutlu babama güvenemiyorumm parayı alıp başka şeyler yapar bzi mahcup eder düşüncesii küçük yaşlardan beri var bendee

çok haklısınızzzzzz

Babanız niye çalışmıyor, yani çalışmasına engel bir durum mu var? Eğer böyleyse tabi ki vermelisiniz ama keyfiyen çalışmıyorsa o zaman evin ihtiyaçlarına yardım edersiniz(mutfak giderleri, elektrik su doğalgaz faturası gibi)

Ben ve ablam her ay kredi kartını yatryrz ondanda fatura ve market alışverişi yapılıyor kira ve kredi babamın emekli maaşından karşılanıyor. Kalan masrflarda babam kendi calistgyla karşılıyor. Aileni başkasına muhtaç etmek yerine her ay belli bi masrafi karsilayabilirsin.

Babanizin calismamasi ve sizi zor durumda birakmasi elbette ki hos degil (saglik sorunlari varsa o ayri tabi), ama annenizin bunda sucu yok. Benim bazi kuzenlerim var bir iste dogru dürüst cakisdiklarini hic görmedim. Hep yan gelip yatiyorlardi. Bu evlilikten sonra da devam etti. Esleri ve cocuklari cogu zaman dedenin evinde yemeklerini yiyiyor. Yani böyle "adamlar" ne diye bide evlenir ve cocuk yapar anlamis degilim.

çalışıyor ama tek tük yani aldığı para arada pul olup gidiyor sorumluluk bilinci olmadı hiç çocuğumun giderlerini karşılayayım muhtaç etmeyeyim he parası olunca çok iyi bir baba mükemmel herşeyi doldurur yedirir içirir ama para bitene kadar şükür yinede şükür

bak ne kadar güzel diyorsun babamın emeklisinden şu karşılanıyor çalıştığıyla şunu karşılıyor bizde ablamla yardım ediyoruz. şu ara eve düzenli para getirip gider karşılayan benim babam bu işin hiç bir yerinde 3 ay da bir para alır birşeyi karşılar o kadar yani rollerimiz farklı ben kira kredi fatura o ne zaman para alırsa bize yardım ediyor bu durum benim canımı sıkıyor. yarın öbür gün evlenip gittiğimde ne olacak annemler napacak ?

maaşını verme tabi ki... her ay evde gerekli olan harcamaları yap... alışveriş olur, faturalar olur vb.. bir kısmını mümkünse kendine sakla... kendi adına yatırım yaparsın belki ilerde; birikim yap bu yüzden.

babamın çocukluğu da zor geçmiş dedem tarafından ama sen böyle yapma çocuklarına değilmi bizi koru kolla çabala çabaladığını anlasam elimdeki bütün parayı alsın dicem böyle kendimi sıkmam... da olmuyor zaten anneme üzülüyorum

gider o kadar çok ki yatırım yapmaya fırsat bulamıyorum artık.

Çalışmama sebebi ne

Bumu sormanız bile hata bence o evde yaşıyorsunuz çalışıyorsunuz ama hiçbir katkınız olmuyor yiyip içiyorsunuz falan her türlü şeyden o evde yararlanıyorsunuz o aile o baba öyle böyle büyütmüş sizi bu yaşa getirmiş evde çalışan biri varken başkalarından istemeleri sizi rahatsız etmeli. Tüm maaşınız olmasa da faturalara yardım edebilirsiniz diye düşünüyorum

Ben öyle insanlar tanıyorum ki maaş kartı babasında annesinde duruyor.Ben bekarken asla maaşımın tamamını aileme vermedim.Akşam iş dönüşü elim kolum dolu giderdim, annemin babamın ihtiyaçlarına destek olurdum ama asla maaşımın tamamını vermedim ki şimdi bu sebepten çok rahatım.Demem o ki sende verme ancak ihtiyaçları doğrultusunda destek ol sonuçta ömür boyu bekar kalmayacaksın belki evleneceğin adamın evi olmayacak.Şöyle kenarda 10 - 1 5 milyarın olsa fenamı ? İlk etapta kocan olacak adamada birikmiş param var demezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…