- Konu Sahibi Kelebekomru87
-
Çook teşekkür ederim, boşanmak hayatımda verdiğim en doğru kararmış.
Rabbim bi kapı açtı, umarım hayırlı olur ve siz de bir an evvel toparlanıp kendinize güzel bir yuva kurabilirsiniz inşallah.
belki annesi yapıcı bir insandır..annesi böyle demesini istemiştir..hem anne dersem belki bana iyi davranır düşüncesi de olabilir..neticede üvey anne durumu var ortadaMerhabalar herkese.eşimin yedi yaşında bir kızı var.hafta içi annesinin yanında kalıyor orada okula gidiyor.hafta sonu bizimle birlikte.geldiğinde bana sana anne desem olur mu.sen benim annem olsan benzeri sözler söylüyor.geçen geldiğinde elindeki zarfa yazı yazmış adımın yanına anne eklemiş ve seni çok seviyorum yazmış.aslında annesinin yanında kalıyor ama bir başkasına bunu söyleme gereği neden duyuyor yorumlarınıza ihtiyacım var.uzmandanda destek alacağım ama zaman gelene kadar fikir almak istedim.
Teşekkür ederim paylaşımınız için.olumlu duygularda kalmaya çalışıyorum.sonuçta sevginin kimseye zararı dokunmaz.bende ona bu duyguları eksik etmemem gerekği inancındayımBelli ki anne eksikliği çekiyor.
Eğer annesi o ilgiyi gosteremiyorsa ve sizin ilginize mutlu oluyorsa ben olsam izin verirdim.
İzin vermemek onun daha yalnız hissetmesine sebep olabilir
Ama bir pedagogla da görüşün.
İsteğim bu durumu netleştirmek ki ona göre ne yapacağımı bileyim.tabi ki her anne evladını sever ama belki bilinçsizce davranışları yüzünden sevgi açlığı oluşuyor olabilir.bunu karşı tarafa anlatmak mümkün olmadığı için ben ne yapabilirim bunu algılamaya çalışıyorum.Demek mi sizde o ilgiyi sıcaklığı görmüş ki size bu şekilde hitap etmek istiyor ne mutlu size...
Annesi nas davranıyor neler yapıyor bilemem yorum da yapamam bu konuda tanımıyorum bilmiyorum sonuçta insanı...
Ama içim bir tuhaf oldu masum kuzumun isteklerini okuyunca.
Aydınlatıcı fikirleriniz ve bakış açınız için teşekkür ederim.mantıkl açıklamalarınızı dikkate alacağım.Sözkonusu kızımızı gözlemlemeden,
onunla zaman geçirip,oyun oynamadan
yani iç dünyasında olup bitenler hakkında
fikir sahibi olmadan isabetli yorum yapmak mümkün değil.
Çocuğun bu talebinin altında yatan sebepler çok önemli.
Bununla birlikte bu tip durumlara genel bakış açımı özetlemeye çalışayım.
Yavrumuzun annesi hayatta olmasaydı,
bu isteğine olumlu cevap vermenizi daha
kolay onaylardım.
Annenin hayatta olduğu bir durumda,
çocuğun ilerde kafa karışıklığı yaşamaması ve ruh sağlığının zedelenmemesi için daha dikkatli olmakta fayda var.
Bir çocuk hiç bir zorlama veya yönlendirme olmadan,böyle bir isteğe kapılmışsa,
çocuğun bu isteğini reddetmek başka sıkıntılara kapı aralayabilir.
Bununla birlikte onun isteğine ve heyecanına kapılıp,şerhsiz onay vermek de gerçek anneyle hem çocuğun,hem de eşinizin ve sizin ilişkinizi zedeleyebilir.
Bu nedenle ben oyun terapisi uygulama yetkisi olan bir çocuk psikoloğundan destek almanızı öneririm.
Çocuğumuza şöyle bir açıklama yapmanız uygun olur.
Canım benim,hepimiz seni çok seviyoruz.
Annen de seni çok seviyor,baban da,ben de.
Senin zaten bir annen var,
ben babanın eşi,
senin de ............ ablanım.
Ama sen çok istiyorsan,bana anne diyebilirsin.
Bu kısa açıklama yeterli olacaktır.
Süreçte gerçek annenin otoritesini ve çocuğuyla arasındaki ilişkiyi zedeleyecek tutum ve davranışlardan uzak durmaya özen göstermek uygun olur.
Annesinden göremediği ilgiyi sizden görüyo olabilir. Bencede bi uzman desteği almalısınız. Size anne demek istemesi iyi bişey o sevgiyi almış sizden ama anneden kopup size öyle yaklaşıyosa anneyle sorununu çözmesi açısından da iyi olur.
Anneden kopup bize yaklaşması biraz düşündürücü sanki.anneye bağlı kalması daha doğru değil mi?gitmek istemediğini söylüyor.kafam karışıyor.
Çok güzel bir durum bu, anneden sevgisi eksik olsa gerek.
İçinize sokun onuuuu
Söylediklerinizde haklılık payı olmakla birlikte yaşadığı yerde kuralsız olduğu için bize geldiğinde uymakta zorlanır.en basiti sifonu çekmeyi bile bilmeZ.hatırlatırız toparlar.genel öykümüzü bilmediğinizden yorumunuza saygı duyarım.Ne kadar da bilip bilmeden yargılamaya meraklı insanlarız? Nerden biliyoruz gerçek annenin ilgisiz ve kötü olduğunu? O yaştaki çocuklar nerede daha kuralsız, daha müsamahalı davranılıyorsa oraya meyilleniyorlar.
7 yaşında olduğuna göre okula gidiyordur. Hafta içi annesi ödevini yapmasını, erken yatmasını, sabah erken kalkmasını söylüyor. Belki artık yaşı itibariyle yaşına uygun sorumluluklar yüklemeye çalışıyor, ki olması gereken bu. Ama hafta sonu sorumluluklar yok, erken yatmak erken kalkmak yok, muhtemelen siz ve babası sadece iki günlüğüne geldiği için daha müsamahalı, daha kuralsız davranıyor, istediklerini yapıyorsunuz, gezdiriyorsunuz. Doğal olarak çocuk da size anne demek istiyor.
Nerden mi biliyorum? Kızımdan : ) Babanne-dede ile yakın oturuyoruz. Ne kadar konuşup anlatsak da babanne-dede sonsuz müsamaha gösteriyorlar. Geçenlerde gece dışarı çıkmamız gerekti. Kızımızı bıraktık babannesine. Dönüşte hadi geliyoruz, hazırlan diye aradık. Nolur burda kalayım diye bize yalvarıyor. Olmaz kalamazsın dedik. Diyor ki ama hep "SİZDE" kalıyorum.
Ne kadar da bilip bilmeden yargılamaya meraklı insanlarız? Nerden biliyoruz gerçek annenin ilgisiz ve kötü olduğunu? O yaştaki çocuklar nerede daha kuralsız, daha müsamahalı davranılıyorsa oraya meyilleniyorlar.
7 yaşında olduğuna göre okula gidiyordur. Hafta içi annesi ödevini yapmasını, erken yatmasını, sabah erken kalkmasını söylüyor. Belki artık yaşı itibariyle yaşına uygun sorumluluklar yüklemeye çalışıyor, ki olması gereken bu. Ama hafta sonu sorumluluklar yok, erken yatmak erken kalkmak yok, muhtemelen siz ve babası sadece iki günlüğüne geldiği için daha müsamahalı, daha kuralsız davranıyor, istediklerini yapıyorsunuz, gezdiriyorsunuz. Doğal olarak çocuk da size anne demek istiyor.
Nerden mi biliyorum? Kızımdan : ) Babanne-dede ile yakın oturuyoruz. Ne kadar konuşup anlatsak da babanne-dede sonsuz müsamaha gösteriyorlar. Geçenlerde gece dışarı çıkmamız gerekti. Kızımızı bıraktık babannesine. Dönüşte hadi geliyoruz, hazırlan diye aradık. Nolur burda kalayım diye bize yalvarıyor. Olmaz kalamazsın dedik. Diyor ki ama hep "SİZDE" kalıyorum.
Söylediklerinizde haklılık payı olmakla birlikte yaşadığı yerde kuralsız olduğu için bize geldiğinde uymakta zorlanır.en basiti sifonu çekmeyi bile bilmeZ.hatırlatırız toparlar.genel öykümüzü bilmediğinizden yorumunuza saygı duyarım.
Teşekkür ederim.Bence x anne demesi daha dogru.
Ablasi degilsiniz ama annesi de degilsiniz.
Isminizin yanina anne takisi getirmesi hem sizin konumunuzu anlamasina yardimci olur hem de annesinin tek gercek annesi oldugunu vurgular.
hikayemizi bilmediğiniz için herkesi kendiniz gibi yorumlamanız normal.Saygı duyarım.Ayrica olay oyle bir hale gelmiş ki anneyle eşit sorumluluk paylaşan baba yadirganiyor ve babaya kendisiyle eşit sorumluluk vermek isteyen anne de kotu annelikle suclaniyor.
Eski cefakar anneler nasil islemis beynimize, sanki normali oymuş gibi.
Halbuki hic saglikli bir durum degilken sizin esiniz ve eski esi arasindaki diyaloglar normalken onu yadirgiyorsunuz, yadirgiyorlar.
Bir annenin cocugunun babasina cocugu ne zaman alacaksin demesinden normal ne var, ya da şartlari musait degilse cocuk bi gun daha sende kalabilir mi demesinde ne var? Kotu hicbir sey yok aksine tamamen olmasi gereken her şey var.
Annenin çocuklarla sağlıklı ilişkisinin olmadığını biliyorum.çocuklara karşı ilgili bir anne olmadığını sevgi paylaşımının olmadığını.ilk geldiğim zamanlar eşime çok şaşırdım anne gibi davranıyordu.genelde zaten anne çocukları eşimin üzerine bırakmaya meyilli.bir gün daha kalsın.şimdi alamam evde kimse yok vb durumlar yaratıyor.biz böyle bilmediğimiz için mi tuhaf geliyor acaba.bir anne ne zaman alacaksın diye sorar mı.alırsa gönderirsin.ya da sana gelecekse alamam şimdi bir gün daha kalsın vs.acayip haller
Kendim gibi yorumlamadim ayrica kotu bir sey de demedim, tabiki hikayenizi bilemem ancak ben ustte yazdiginiz mesaja istinaden yazdim.hikayemizi bilmediğiniz için herkesi kendiniz gibi yorumlamanız normal.Saygı duyarım.
Bence bir sakıncası yok ismim ve anne kelimesinin yan yana gelerek söylenmesinde.aksine aramızdakı sıcaklık bunu hissettiriyor olmalı.sadece annesiyle aradaki ilişki kötüleşmesin ama bana olan yakınlığını da engelleyemem kiİçinden geldiği gibi hitap edebilirsin demek sanırım en zararsızı olur istendiğim zaman anne istediğin zaman abla diyebilirsin derseniz üzülmez herhalde biraz daha büyüyünce asıl kararını verir ben iki hitap şeklini de kabul edebilirim demek daha doğru geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?