Anne demek istemesi

belki annesi yapıcı bir insandır..annesi böyle demesini istemiştir..hem anne dersem belki bana iyi davranır düşüncesi de olabilir..neticede üvey anne durumu var ortada

Belli ki anne eksikliği çekiyor.
Eğer annesi o ilgiyi gosteremiyorsa ve sizin ilginize mutlu oluyorsa ben olsam izin verirdim.
İzin vermemek onun daha yalnız hissetmesine sebep olabilir
Ama bir pedagogla da görüşün.
Teşekkür ederim paylaşımınız için.olumlu duygularda kalmaya çalışıyorum.sonuçta sevginin kimseye zararı dokunmaz.bende ona bu duyguları eksik etmemem gerekği inancındayım

İsteğim bu durumu netleştirmek ki ona göre ne yapacağımı bileyim.tabi ki her anne evladını sever ama belki bilinçsizce davranışları yüzünden sevgi açlığı oluşuyor olabilir.bunu karşı tarafa anlatmak mümkün olmadığı için ben ne yapabilirim bunu algılamaya çalışıyorum.

Aydınlatıcı fikirleriniz ve bakış açınız için teşekkür ederim.mantıkl açıklamalarınızı dikkate alacağım.

Ne kadar da bilip bilmeden yargılamaya meraklı insanlarız? Nerden biliyoruz gerçek annenin ilgisiz ve kötü olduğunu? O yaştaki çocuklar nerede daha kuralsız, daha müsamahalı davranılıyorsa oraya meyilleniyorlar.

7 yaşında olduğuna göre okula gidiyordur. Hafta içi annesi ödevini yapmasını, erken yatmasını, sabah erken kalkmasını söylüyor. Belki artık yaşı itibariyle yaşına uygun sorumluluklar yüklemeye çalışıyor, ki olması gereken bu. Ama hafta sonu sorumluluklar yok, erken yatmak erken kalkmak yok, muhtemelen siz ve babası sadece iki günlüğüne geldiği için daha müsamahalı, daha kuralsız davranıyor, istediklerini yapıyorsunuz, gezdiriyorsunuz. Doğal olarak çocuk da size anne demek istiyor.

Nerden mi biliyorum? Kızımdan : ) Babanne-dede ile yakın oturuyoruz. Ne kadar konuşup anlatsak da babanne-dede sonsuz müsamaha gösteriyorlar. Geçenlerde gece dışarı çıkmamız gerekti. Kızımızı bıraktık babannesine. Dönüşte hadi geliyoruz, hazırlan diye aradık. Nolur burda kalayım diye bize yalvarıyor. Olmaz kalamazsın dedik. Diyor ki ama hep "SİZDE" kalıyorum.

Söylediklerinizde haklılık payı olmakla birlikte yaşadığı yerde kuralsız olduğu için bize geldiğinde uymakta zorlanır.en basiti sifonu çekmeyi bile bilmeZ.hatırlatırız toparlar.genel öykümüzü bilmediğinizden yorumunuza saygı duyarım.

ben de boşanmış bir anneyim ve benzer durumu yaşadım çocuklarım bana gelirken ağlıyorlardı ve eski eş sen ne yapıyorsun da bu çocuklar etleri koparılmışcasına ağlıyor diye üzerime geliyordu..

çocuklar arabadan inmek istemiyorlardı hatta o derece.. kendimi berbat hissettiğim zamanlardı.

pedagog kural olmayan yeri tercih etseler gibi gözüksede çocuklar rutinleri sever demişti o zaman bana..

yemek saati ,uyku saati, gezme saati, oyu saati.... vb. neyin arkasından ne gelecek bilirlerse güven duyguları daha artarmış...

haftasonu onlar hep iyi polis.. ben kreşe bırakan, okula gönderen kuralları olan kötü polis...

çok doğru tespit.. anne belkide mükemmeldir bunu bilemeyiz ama çocukların iç dünyaları çok farklı

Haklı olabilirsiniz ama size şöyle söyleyeyim, benim kızımda evde uyduğu kuralları babannesine gittiğinde hiç yapmaz. Aynı örnek üzerinden gidelim. Evde sifonu klozetin kapağını kapattıktan sonra çekmesi gerektiğini bilir ve yapar ama orda yapmaz.

Bence x anne demesi daha dogru.
Ablasi degilsiniz ama annesi de degilsiniz.
Isminizin yanina anne takisi getirmesi hem sizin konumunuzu anlamasina yardimci olur hem de annesinin tek gercek annesi oldugunu vurgular.

Ben yaşi geregi baba yaninda sizi gordugu icin anne demek istedigini dusundum.
Annesiyle bi problemi varmis gibi gelmedi.
Babasinin yaninda hep siz goruyor anne tek başina haliyle bize dayatilan o mutlu aile tablosundaki baba orada eksik.

Ayrica olay oyle bir hale gelmiş ki anneyle eşit sorumluluk paylaşan baba yadirganiyor ve babaya kendisiyle eşit sorumluluk vermek isteyen anne de kotu annelikle suclaniyor.
Eski cefakar anneler nasil islemis beynimize, sanki normali oymuş gibi.
Halbuki hic saglikli bir durum degilken sizin esiniz ve eski esi arasindaki diyaloglar normalken onu yadirgiyorsunuz, yadirgiyorlar.
Bir annenin cocugunun babasina cocugu ne zaman alacaksin demesinden normal ne var, ya da şartlari musait degilse cocuk bi gun daha sende kalabilir mi demesinde ne var? Kotu hicbir sey yok aksine tamamen olmasi gereken her şey var.

hikayemizi bilmediğiniz için herkesi kendiniz gibi yorumlamanız normal.Saygı duyarım.

hikayemizi bilmediğiniz için herkesi kendiniz gibi yorumlamanız normal.Saygı duyarım.
Kendim gibi yorumlamadim ayrica kotu bir sey de demedim, tabiki hikayenizi bilemem ancak ben ustte yazdiginiz mesaja istinaden yazdim.

İçinden geldiği gibi hitap edebilirsin demek sanırım en zararsızı olur istendiğim zaman anne istediğin zaman abla diyebilirsin derseniz üzülmez herhalde biraz daha büyüyünce asıl kararını verir ben iki hitap şeklini de kabul edebilirim demek daha doğru geliyor

Bence bir sakıncası yok ismim ve anne kelimesinin yan yana gelerek söylenmesinde.aksine aramızdakı sıcaklık bunu hissettiriyor olmalı.sadece annesiyle aradaki ilişki kötüleşmesin ama bana olan yakınlığını da engelleyemem ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…