• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne kuzuları

Canetti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.073
4.602
63
İyi akşamlar.
Konuları okurken merak ettim. Bu anne sözünden çıkmayan erkek evlatları var ya... Onlar Nasıl yetiştiriliyor? Bir fikri var mı? Hanımlar ne yapsa boş gibi. Kv ne derse o oluyor. Nedenini gerçekten merak ediyorum.

Ben bitane bulmuştum öyle birini başta kendilerini belli etmiyorlar iş ciddiye binince ortaya çıkıyor. Anne + baba kuzusuydu bu bide:) kaçarak uzaklastm. Allah onlardan korusun. Lütfen ogullarinizi öyle yetistirmeyiniz :) nasıl yetistirildklerne dair bi bilgim yok henüz :)

Bir bardak suyu bile kendi alıp içemeyecek kıvamda aciz insanlar olarak yetiştiriyorlar. Kendi fikirleri olmuyor, hep yonlendiriliyorlar. Haliyle evlilikte de alıştıkları konforu arıyorlar, aile tarafindan her soylenileni emir kabul ediyorlar. Haliyle eş olmayı beceremiyorler.

Bir anne doğurup büyütüp canından can verir evladına anne oğul arasında ise daha farklı nir iletişim çekim vardır sebep bu olabilir
Birinin enaz 25 yıllık anasımı 3 5 yıllık karısımı sizce
Sevgi emek ister özveri zaman ister bunu yargılamayın bence

Anne olanlar beni anlayacaktır

Benim ki kuzu değil ama evleneceğimiz zaman kredi kartı lazım kart çıkarmaya korkuyordu öyle korkutmuşlar gözünü aman takside girme ödeyemezsin aman borca bulaşma die ..Çok şükür açtım gözünü şimdi de taksitle verseler istanbulu alır çok açıldı bu seferde:confused: Yani ben kredi kartı meselesinde dovesim gelmişti her konuda kuzu olsaaa şiddete karşıyım ama döverdim:KK37:

Ben bitane bulmuştum öyle birini başta kendilerini belli etmiyorlar iş ciddiye binince ortaya çıkıyor. Anne + baba kuzusuydu bu bide:) kaçarak uzaklastm. Allah onlardan korusun. Lütfen ogullarinizi öyle yetistirmeyiniz :) nasıl yetistirildklerne dair bi bilgim yok henüz :)

Yok hayır, oğlum yok zaten. Bana çok ilginç geliyor. 12-13 yaşlarında bile benim dediğim olsun diye elimden geleni yapardım. Anne sözü dinlememek saygısızlık olmaz ki her Zaman . Bireyiz hepimiz.

Benim genel gözlemimdir, kendi kv me laf çakmıyorum yanlış anlaşılmasın :KK70::KK70::KK70:

Genelde erkek anneleri çocuklarını ben senin için çok fedakarlık yapıyorum diyerek büyütüyor. Çoğu hayran bir şekilde duydum. İşte annem ben çocukken benim için şunu yaptı bunu yaptı diye, sonra bakıyorum e bizim analarımız da yaptı onu :KK66: zaten annelik fedakarlık müessesesi değil mi:KK24: ama işte kız anneleri genelde annenin görevi budur diyerek yaparken zaten yapması gereken şeyleri, erkek anaları bak ben senin için yapıyorum bunları, aklında tut da bir gün lazım olur :KK66: diyerek yapıyor.

Sonuçta kv ciğim kocama ilkokula giderkene taze portakal sıkmış, boru mu :KK70::KK70::KK70:

Bir anne doğurup büyütüp canından can verir evladına anne oğul arasında ise daha farklı nir iletişim çekim vardır sebep bu olabilir

Şu işi emeğe dökmeyelim lütfen o zaman o daha çok emek verdi diye aile kurulmasın evlenilmesin.Olaya yetişkin birey gözüyle bakalım evlendirmissin artık bir ailesi var herşeyine karış kendi istegin olsun diye peki karısının sucu ne annesinin keyfine göre yaşamak zorunda mi ? Bu durumda da kul hakki olmuyor mu? Aile içine huzursuzluk vermiş oluyor bu günah değil mi? Obur tarafta emek verdi silin kul hakkını diyeceklerini sanmıyorum

Oyum karısına :))

Ben hep diyorum canım 18 de analık biter, elbette hala ana da sorumluluk biter yani. Ama karısı ile kıyaslıyorsak 18 yıllık evlilik olsa bile eşitlenmez, zira karısı giç bir zaman kocasından sorumlu değildir. İki yetişkin evlenir ve kendi isteklerine göre yaşarlar. Bu ilişkiye anne sıfatında herhangi taraftan birileri müdahil olmamalı.

Şu işi emeğe dökmeyelim lütfen o zaman o daha çok emek verdi diye aile kurulmasın evlenilmesin.Olaya yetişkin birey gözüyle bakalım evlendirmissin artık bir ailesi var herşeyine karış kendi istegin olsun diye peki karısının sucu ne annesinin keyfine göre yaşamak zorunda mi ? Bu durumda da kul hakki olmuyor mu? Aile içine huzursuzluk vermiş oluyor bu günah değil mi? Obur tarafta emek verdi silin kul hakkını diyeceklerini sanmıyorum
Nasıl emeğe dökmeyelim emek bariz ortada
Tabiki eşler arasına girmemeli fitne sokmamalı bir anne ama bir annanın tavsiyesini almak fikir danışmak bir insanı aciz yapmaz
Çevremdeki yeni gelinleri görünce üzülüyorum istiyorlarki evlendikten sonra sadece onlar olsun kocalarının hayatında
Birde şunuda fark ediyorum kızlarımız kendi ailelerine olabildiğince töleranslı ama eşlerinin aileleri sıfır tölerans
Ha buarada oğlum yok deyeyim:)))

Avrupalı anneler özellikle kuzey Avrupalılar mesela çocukları 18 olup evden ayrılınca ohh herşeyi doğru yapmışım diye seviniyorlar.

Birde gerçekten anneler herşeyin iyisini de bilmiyor çoğunlukla. Gençler daha hayatın içinde, çalışıyorlar, teknolojiye uyum sağlıyorlar vs. Biraz bu işin ortası bulunmalı sanki.

Oyum karısına :))

Ben hep diyorum canım 18 de analık biter, elbette hala ana da sorumluluk biter yani. Ama karısı ile kıyaslıyorsak 18 yıllık evlilik olsa bile eşitlenmez, zira karısı giç bir zaman kocasından sorumlu değildir. İki yetişkin evlenir ve kendi isteklerine göre yaşarlar. Bu ilişkiye anne sıfatında herhangi taraftan birileri müdahil olmamalı.
Bir annede bu kadar yargılanmamalı gohacığım
Şimdiki gelinler çok fena gibiler
Biraz kv sıfatıyla yazayımda karşıdakine söz hakkı doğsun:))))))

Bir annede bu kadar yargılanmamalı gohacığım
Şimdiki gelinler çok fena gibiler
Biraz kv sıfatıyla yazayımda karşıdakine söz hakkı doğsun:))))))

Yok elbette annenin yeri ayrı:)

Ama sadece tepkimiz şuna, erkek analarının yeri ayrıca ayrı değil kız anaları kadar ayrı.

Bunda anlaşıyorsak ben de bazı kv tepkili kişileri şok olarak takip ediyorum, hani düşmanına etmeyeceğin bedduayı eşinin annesine edenler var, asla kabul edilemez.

Valla anneyim ama hiç anlamadım.
Anneliğimi oğlumun üzerindeki söz hükmümle ya da gelinimle karıştıracak kadar da aşağılamam kendimi.
Biri anne biri eş.
Hayatının bir bölümünde anne var, diğer bölümünde eş.
Elbette benim hakkıma oğluma çok olur ama eğer gelinimle oğlum mutlu mesut yaşıyor, evlerinde huzurlu çocuklar büyüyor ve o evin işlerini beraberce halledebiliyorlarsa ben daha ne isterim bir anne olarak.
Benim gözümün bebeğine, benim kadar iyi bakan hastalığında çorba yapan, donunu yıkayan bir kadınla aramdaki fark doğurmak kalıyor sadece.

Herkes yerını bilmeli.. Anne ıse anne eş ise eş.. Ne onu ne benı karsı karsıya getirmemelı nokta...

Back
X