Anne olamamak

Aminnnnnnnnn

evet canım yazışmıştık. tedaviler gerçekten yıpratıyo insanı. bide ben çalışıyorum. ilaçların yan etkisiyle sekiz saat ayakta kalmak mahvediyo beni. beşten beri ayaktayım uyku düzenim mahvoldu. bizim de doğal olsa güzel olurdu gerçekten. ben de çok korkuyorum artık tedavilerden. eskiden amaan nolcak derdim. ama öyle değilmiş çok yıpratıcıymış. tüp bebekle olur inşallah onunla olma oranı çok yüksek diyorlar. ben de pozitif bakmaya çalışıyorum. bazen başarıyorum. bazen tekrardan üzülüyorum. hani olmayacağı kesin olsa ona göre hayatımı ayarlıcam. ama ay ay beklenti yapıp sürekli hüsrana uğramak çok zormuş. inşallah bu olayın sonunda artık güzel biter. bende bide hamile kalınca düşük yapma korkusu da başladı. o yönde herşey ters gidiyo ya onu nasıl kaldırırım diye düşünüyorum ister istemez. inşallah hayırlısı neyse o olur. Rabbim isteyenlere hayırlı evlatlar versin. arada yine yazışalım tedavi sonuçlarını paylaşırız destek oluyor böyle

Düşük korkusunu zaten sağlıksız olan düşüyor diye bişi duymuştum o gün yendim sanki ya da öyle geliyor bana şu an
Aynen burda birbirini anlayan kadınların desteği çok iyi geliyor insana
Ben de bi tmm süperim iyiyim diyorum bi an dün mesela iyiydim gece pat diye sinirlerim boşaldı sanırım böyle böyle atıp geçer
Hala içimde bi ay daha deneme fikri bilinçaltında snr yok diyorum vakit kaybetmeyelim bu çok basit bi ilk evre sadece dışarda olucak snr yine sana tutunmaya çalışıcak fln filan avutmaya çalışıyorum kendimi

düşükte öyle mi oluyomuş bilmiyodum bak öğrendiğim iyi oldu. insan heyecan yapıyo panik yapıyo dimi. hani bi işin içine giriyorum ama yine olmazsa diye korkuyorum. oluruna bırak dene olayı birkaç ay için geçerli. olay doktorluk olunca değişiyor. hani cidden kesinleşse ona göre plan yapcam. beklenti ve ilaçlar insanı korkutuyo. umarım güzel olur herşey ikimiz içinde. ben bu sene kendime hazirana kadar süre vereyim dedim. eğer o zamana olmazsa o parayı harcayıp çocuk olayını üç yıl sonrasına falan atayım dedim. 33 yaş da iyi. insan yoruluyor çünkü. sen canım içini ferah tut tüp bebekle olasılık yüksek inşallah

Cnm bende senin durumundayım eşim azosprem ve bizimde çocuğumuz olmuyor evet bazen çok üzülüyorum ama sonra mülk rabbimin vermiyorsa var bir hayır diyorum rabbim hiç bir kuluna kaldıramayacağı yükü vermez.yaşını bilmiyorum ama tıp her dakika bir şey buluyor istemek bizden vermek rabbimizden

Allah kolaylık versin çok zor bi durum
yanlış bilmiyorsan sperm hiç olmasa bile bi şekilde kök hücre vs.. bu yöntemlerle elde edilme şansı var ama eger bi kadının yumurtası sağlıklı degilse veya yoksa o zaman çocuk sahibi olmak daha zor imkansız çünkü yumurtanın elde edilebilme şansı daha düşük hatta mustafa bahçecinin bi röp okumuştum

İyi bir yumurta
kötü bir spermi adam edebilir!
Buradaki esas mesele yumurtanın olması mı?
-Evet. Zaten gebeliğin oluşumunda yüzde 80 yumurtanın rolü oluyor. Yumurta öyle bir şey ki, erkeğin spermi kötü olabilir ama yumurta, o spermi derleyip toplayıp adam edebilir. Yani o spermden sağlıklı bir bebek çıkartabilir. Ama yumurta kötü olursa, o takdirde sperm iyi olsa bile, belli bir noktaya kadar gidilebiliyor. O yüzden yumurta çok önemli. Yumurta yüzde 80’dir. Spermin rolü ise yüzde 10. Erkekler kendilerini çok önemseler de durum böyle…

Canim malesef keske simdi yirmili yaşlarda olsaydim 37 yasindayim birde myom cikti başima Allah bùyùk ins. Bizlerin sesini duyar Rabbim isteyen herkese nasip eder

Teşhis netleşmesi çok iyi oldu mesela yani tüp açıklamadı ama adım atabildim halbuki öncesindeki belirsizlik çok daha zorladı
Biraz kendine zaman ayırmak iyi oluyo bu ameliyattan önce ben de tatile gittim o bi ay kafamı rahat tuttum ve bunun dışında aklımıza gelmeyecek çok büyük sıkıntıları olduğunu hep düşündüm işte en kötü olmuyo mu Allah eşimle bana sağlık versin kafasında oldum biraz bu durumlar felsefi bakışımızı değiştiriyor cidden zamanla
Mesela dün birimden bahsetti arkadaşım onun yakınıymış kız bizim yaşlarda iki çocuğu var ama eşini kaybetmiş
ben şu an elimden geleni yapıyorum gerisi Allah'a kalmış tevekkül durumlarındayım
Ama isteyen herkese nasip olur işallah malesef en doğal şeyler ama bizim için sınav oldu canım ..
kendine zaman ayır belki de daha kısa sürede kararların değişir hayat ve hormonlar

somut adıma başlamışsın en azından canım için daha rahat olur. belirsizlik çok daha kötü. ben de bugün doktora gittim. o kadar hormon kullanmama rağmen kist küçülmemiş. daha da hormon kullanman lazım dedi. uzun süre geçmez dedi. bu durumda asla hamile kalamazsın dedi. kesin kararlıyım birkaç ayda bu bebek olmazsa o parayı harcıcam :) beklemek çok zormuş. hani olay kesin olsa ona göre plan yapcam. şimdi düzenli gitmek ve hormon kullanmak yoruyor. bide biliyon mu bu hormon insana hamile gibi hissettiriyor. sürekli üzgün ve depresif haldeyim. hemen ağlıyorum falan şansa bakar mısın. biz elimizden gelene bakalım sonra Allaha bırakalım. hayırlısı olsun. gerçekten bazısı tek seferde hamile kalıyo bu olay bize sıkıntı oldu. senin transferin ne zaman. inşallah olur hayırlısıyla :)

anne olmak icin illaki dogurmak gerekmiyor

Ben iki gündür hormon iğnelerine başladım iki iğnem var ve ruh halim ztn değişiyordu şimdi daha sık değişiyo ama öğrendim sanırım yönetmeyi biraz hemen konuyu değiştirir gibi kafamı dağıtmaya çalışıyorum ztn on dk bir değişti modum bugün bile daha ikinci gün
iyi hissetmek en önemlisi iyi bakmak akışına bırakmak
Çünkü sorguladıkça neden diye kendimize zarar veriyoruz şu an senin sağlığın ve eşinle mutluluğunuz herşeyden önemli çocuk dahil hiçbişey bunun önünde değil içinden geldiği gibi yap para bulunur zaten eskisi kadar ağır değil tutarlar yani on yıl önce hem tedavi zordu hem masraflar yaygınlaştıkça gelişiyor daha ulaşılabilir oluyo bu tedaviler
İşallah o kistten de bi an önce kurtulursun
Psikolojini de asla diye şartlama hep o gün gelecek diye bilinçaltına mesajlar ver vücut ne düşünürsen ona şartlayabiliyor kendini tabi doktorlar tıbbi açıdan yorumluyor ne net çizgi çekmek durumunda kalabiliyorlar ama ne beklenmedik hamilelikler oluyo
Kaç tüp deneyip olmayan sonra hamile kalan bile çok kadın var rabbim yanında olsun güzelliklerle karşılaştırsın cnm

evet bazen böle şeylerde oluyor bizimde komşumuz çok geç çocuk sahibi olmuştu kızı oldu birkaç düşükten sonra kız Iq düşüklüğü var küçük bi çocuk gibi davranıyor hep şimdi annesi ağlıyor ben ölürsem kim sahip çıkacak diye. Rabbim hayırlısını hepimize nasip etsin inş

cocuk sahibi olamadim die bunca yillik esini bi kenara birakip baskasyla cocuk icin evlenmesi ihtimali cok onur kiricj bi davranis olmazmi

çocuk olmuyor diye eşini bırakmak çok karektersizce bi hareket bence çok onur kırıcı empati kurmak gerek eşin seni çocuğun olmuyor diye bırakacak... Eşinle gez toz sosyal ol bence evliliğinize vakit ayırın kardeşim

gizli bilgiler diye biliyorum eşin kabul ettikten sonra sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

tüm kapılar kapalıysa bence kimsesiz çocuklara sevgi verebilirsiniz orda öle bi imkan varsa görmeye vakit ayırmaya gidersiniz en azından bu olabilir belki

Meryem suresi ve hurmayı denediniz mi olur hayırlısı olsun inşallah

tüm kapılar kapalıysa bence kimsesiz çocuklara sevgi verebilirsiniz orda öle bi imkan varsa görmeye vakit ayırmaya gidersiniz en azından bu olabilir belki
Bunu denicem hicbir bilgim yok gòstetirlermi bilmiyorum tùrkiye gibi degil malesef buralar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…