AminnnnnnnnnSelam eylül ayı için bekleyenlerdenim yazışmıştık orda
tedavilerini ihmal etme şakın
Ben de bugün eşimle otururken ağlamaya başladım
bi an dedim ne ara büyüdük bu kadar
Benim ameliyatta tüpler açılmadı malesef
Tüp bebek denicez ilaçlar iğneler hormonlar bakalım taşıyamazsam bu yükü korkusu geliyo bazen
En doğalını yaşayamamak çok yıpratıyor insanı
Daha hayatın asıl zorluklarıyla karşılaştık mı bunlar onlar mı bilmiyorum nasıl hissetmeliyim
Pozitif düşünmeye çalışıyorum geç sabit kalmış hem de koşturur gibi değişik
İnşallah kalpten isteyen herkese çocuk verir rabbim ve bizim sınavımız da bu olsun ve artık mutlu bitsin
evet canım yazışmıştık. tedaviler gerçekten yıpratıyo insanı. bide ben çalışıyorum. ilaçların yan etkisiyle sekiz saat ayakta kalmak mahvediyo beni. beşten beri ayaktayım uyku düzenim mahvoldu. bizim de doğal olsa güzel olurdu gerçekten. ben de çok korkuyorum artık tedavilerden. eskiden amaan nolcak derdim. ama öyle değilmiş çok yıpratıcıymış. tüp bebekle olur inşallah onunla olma oranı çok yüksek diyorlar. ben de pozitif bakmaya çalışıyorum. bazen başarıyorum. bazen tekrardan üzülüyorum. hani olmayacağı kesin olsa ona göre hayatımı ayarlıcam. ama ay ay beklenti yapıp sürekli hüsrana uğramak çok zormuş. inşallah bu olayın sonunda artık güzel biter. bende bide hamile kalınca düşük yapma korkusu da başladı. o yönde herşey ters gidiyo ya onu nasıl kaldırırım diye düşünüyorum ister istemez. inşallah hayırlısı neyse o olur. Rabbim isteyenlere hayırlı evlatlar versin. arada yine yazışalım tedavi sonuçlarını paylaşırız destek oluyor böyleSelam eylül ayı için bekleyenlerdenim yazışmıştık orda
tedavilerini ihmal etme şakın
Ben de bugün eşimle otururken ağlamaya başladım
bi an dedim ne ara büyüdük bu kadar
Benim ameliyatta tüpler açılmadı malesef
Tüp bebek denicez ilaçlar iğneler hormonlar bakalım taşıyamazsam bu yükü korkusu geliyo bazen
En doğalını yaşayamamak çok yıpratıyor insanı
Daha hayatın asıl zorluklarıyla karşılaştık mı bunlar onlar mı bilmiyorum nasıl hissetmeliyim
Pozitif düşünmeye çalışıyorum geç sabit kalmış hem de koşturur gibi değişik
İnşallah kalpten isteyen herkese çocuk verir rabbim ve bizim sınavımız da bu olsun ve artık mutlu bitsin
Düşük korkusunu zaten sağlıksız olan düşüyor diye bişi duymuştum o gün yendim sanki ya da öyle geliyor bana şu anevet canım yazışmıştık. tedaviler gerçekten yıpratıyo insanı. bide ben çalışıyorum. ilaçların yan etkisiyle sekiz saat ayakta kalmak mahvediyo beni. beşten beri ayaktayım uyku düzenim mahvoldu. bizim de doğal olsa güzel olurdu gerçekten. ben de çok korkuyorum artık tedavilerden. eskiden amaan nolcak derdim. ama öyle değilmiş çok yıpratıcıymış. tüp bebekle olur inşallah onunla olma oranı çok yüksek diyorlar. ben de pozitif bakmaya çalışıyorum. bazen başarıyorum. bazen tekrardan üzülüyorum. hani olmayacağı kesin olsa ona göre hayatımı ayarlıcam. ama ay ay beklenti yapıp sürekli hüsrana uğramak çok zormuş. inşallah bu olayın sonunda artık güzel biter. bende bide hamile kalınca düşük yapma korkusu da başladı. o yönde herşey ters gidiyo ya onu nasıl kaldırırım diye düşünüyorum ister istemez. inşallah hayırlısı neyse o olur. Rabbim isteyenlere hayırlı evlatlar versin. arada yine yazışalım tedavi sonuçlarını paylaşırız destek oluyor böyle
düşükte öyle mi oluyomuş bilmiyodum bak öğrendiğim iyi oldu. insan heyecan yapıyo panik yapıyo dimi. hani bi işin içine giriyorum ama yine olmazsa diye korkuyorum. oluruna bırak dene olayı birkaç ay için geçerli. olay doktorluk olunca değişiyor. hani cidden kesinleşse ona göre plan yapcam. beklenti ve ilaçlar insanı korkutuyo. umarım güzel olur herşey ikimiz içinde. ben bu sene kendime hazirana kadar süre vereyim dedim. eğer o zamana olmazsa o parayı harcayıp çocuk olayını üç yıl sonrasına falan atayım dedim. 33 yaş da iyi. insan yoruluyor çünkü. sen canım içini ferah tut tüp bebekle olasılık yüksek inşallahDüşük korkusunu zaten sağlıksız olan düşüyor diye bişi duymuştum o gün yendim sanki ya da öyle geliyor bana şu an
Aynen burda birbirini anlayan kadınların desteği çok iyi geliyor insana
Ben de bi tmm süperim iyiyim diyorum bi an dün mesela iyiydim gece pat diye sinirlerim boşaldı sanırım böyle böyle atıp geçer
Hala içimde bi ay daha deneme fikri bilinçaltında snr yok diyorum vakit kaybetmeyelim bu çok basit bi ilk evre sadece dışarda olucak snr yine sana tutunmaya çalışıcak fln filan avutmaya çalışıyorum kendimi
Canim malesef keske simdi yirmili yaşlarda olsaydim 37 yasindayim birde myom cikti başima Allah bùyùk ins. Bizlerin sesini duyar Rabbim isteyen herkese nasip ederCnm bende senin durumundayım eşim azosprem ve bizimde çocuğumuz olmuyor evet bazen çok üzülüyorum ama sonra mülk rabbimin vermiyorsa var bir hayır diyorum rabbim hiç bir kuluna kaldıramayacağı yükü vermez.yaşını bilmiyorum ama tıp her dakika bir şey buluyor istemek bizden vermek rabbimizden
Teşhis netleşmesi çok iyi oldu mesela yani tüp açıklamadı ama adım atabildim halbuki öncesindeki belirsizlik çok daha zorladıdüşükte öyle mi oluyomuş bilmiyodum bak öğrendiğim iyi oldu. insan heyecan yapıyo panik yapıyo dimi. hani bi işin içine giriyorum ama yine olmazsa diye korkuyorum. oluruna bırak dene olayı birkaç ay için geçerli. olay doktorluk olunca değişiyor. hani cidden kesinleşse ona göre plan yapcam. beklenti ve ilaçlar insanı korkutuyo. umarım güzel olur herşey ikimiz içinde. ben bu sene kendime hazirana kadar süre vereyim dedim. eğer o zamana olmazsa o parayı harcayıp çocuk olayını üç yıl sonrasına falan atayım dedim. 33 yaş da iyi. insan yoruluyor çünkü. sen canım içini ferah tut tüp bebekle olasılık yüksek inşallah
somut adıma başlamışsın en azından canım için daha rahat olur. belirsizlik çok daha kötü. ben de bugün doktora gittim. o kadar hormon kullanmama rağmen kist küçülmemiş. daha da hormon kullanman lazım dedi. uzun süre geçmez dedi. bu durumda asla hamile kalamazsın dedi. kesin kararlıyım birkaç ayda bu bebek olmazsa o parayı harcıcam :) beklemek çok zormuş. hani olay kesin olsa ona göre plan yapcam. şimdi düzenli gitmek ve hormon kullanmak yoruyor. bide biliyon mu bu hormon insana hamile gibi hissettiriyor. sürekli üzgün ve depresif haldeyim. hemen ağlıyorum falan şansa bakar mısın. biz elimizden gelene bakalım sonra Allaha bırakalım. hayırlısı olsun. gerçekten bazısı tek seferde hamile kalıyo bu olay bize sıkıntı oldu. senin transferin ne zaman. inşallah olur hayırlısıyla :)Teşhis netleşmesi çok iyi oldu mesela yani tüp açıklamadı ama adım atabildim halbuki öncesindeki belirsizlik çok daha zorladı
Biraz kendine zaman ayırmak iyi oluyo bu ameliyattan önce ben de tatile gittim o bi ay kafamı rahat tuttum ve bunun dışında aklımıza gelmeyecek çok büyük sıkıntıları olduğunu hep düşündüm işte en kötü olmuyo mu Allah eşimle bana sağlık versin kafasında oldum biraz bu durumlar felsefi bakışımızı değiştiriyor cidden zamanla
Mesela dün birimden bahsetti arkadaşım onun yakınıymış kız bizim yaşlarda iki çocuğu var ama eşini kaybetmiş
ben şu an elimden geleni yapıyorum gerisi Allah'a kalmış tevekkül durumlarındayım
Ama isteyen herkese nasip olur işallah malesef en doğal şeyler ama bizim için sınav oldu canım ..
kendine zaman ayır belki de daha kısa sürede kararların değişir hayat ve hormonlar
anne olmak icin illaki dogurmak gerekmiyorHerkese iyi aksamlar uzun sùredir kk takip ediyorum bugun icimden geldi yazmak dertlesmek istedim canim cok yaniyor evlat hasreti beni yedi bitirdi 14 yildir mùcadale ediyorum Rabbim nasip etmedi tedaviler bitkiseller hepsini denedik eşim azospermi hastasi olmadi olmadi
Ben iki gündür hormon iğnelerine başladım iki iğnem var ve ruh halim ztn değişiyordu şimdi daha sık değişiyo ama öğrendim sanırım yönetmeyi biraz hemen konuyu değiştirir gibi kafamı dağıtmaya çalışıyorum ztn on dk bir değişti modum bugün bile daha ikinci günsomut adıma başlamışsın en azından canım için daha rahat olur. belirsizlik çok daha kötü. ben de bugün doktora gittim. o kadar hormon kullanmama rağmen kist küçülmemiş. daha da hormon kullanman lazım dedi. uzun süre geçmez dedi. bu durumda asla hamile kalamazsın dedi. kesin kararlıyım birkaç ayda bu bebek olmazsa o parayı harcıcam :) beklemek çok zormuş. hani olay kesin olsa ona göre plan yapcam. şimdi düzenli gitmek ve hormon kullanmak yoruyor. bide biliyon mu bu hormon insana hamile gibi hissettiriyor. sürekli üzgün ve depresif haldeyim. hemen ağlıyorum falan şansa bakar mısın. biz elimizden gelene bakalım sonra Allaha bırakalım. hayırlısı olsun. gerçekten bazısı tek seferde hamile kalıyo bu olay bize sıkıntı oldu. senin transferin ne zaman. inşallah olur hayırlısıyla :)
Vardır bir hayır...
Annemin yakın bir arkadaşı yana yakıla çocuk isterdi.
16 yıl sonra çocukları oldu.
Çocuk şimdi 20 yaşında.
Anne-babaya etmediği eziyet kalmadı.
Okulunu bıraktı, annesini döven, babasını söven serserinin teki.
Ve en son kadının anneme,
böyle olacağını bilseydim hayırlısı derdim, olmadı derdim bağrıma taş basardım, dediğine şahit oldum.
O yüzden bazen isteklerimizde çok ısrarcı olmamak gerekiyor olabilir.
Hayırlısı ise hakkınızda Allah bir kapı açar..
cocuk sahibi olamadim die bunca yillik esini bi kenara birakip baskasyla cocuk icin evlenmesi ihtimali cok onur kiricj bi davranis olmazmi
ben de 37 yasındayım ümitsiz olmayın
allahın vardır bir bildiği
ben de anne oalamadım henüz
bir gün olurum insallah
Benim bulundugum ùlkedede yapiliyor hic problemsiz ilerde biryerden karsima cikar diye cok tedirginim bunlar icin onemli degil cunku cocuk 18 yasinda girdiginde insan halari var avrupada sòylerler diye korkuyorum bòyle bir prosùdùr varmi bilmiyorum sizin bilginiz varmi bu konuda arkadasiniz birsey soyledimi
tüm kapılar kapalıysa bence kimsesiz çocuklara sevgi verebilirsiniz orda öle bi imkan varsa görmeye vakit ayırmaya gidersiniz en azından bu olabilir belkiYasadigim ùlkedende istedim ama problem yaptilar vermediler neymis efendim 1 yil kurs yapacakmisim tm dedim ama kazanamazsiniz dediler cunku esin tr den geldi su gibi dilimizi konusmasi lazim oda cok zor ben yillardir burdayim ben bile su gibi konusamiyorum anlicaniz hic yardimci olmadilar
Meryem suresi ve hurmayı denediniz mi olur hayırlısı olsun inşallahHerkese iyi aksamlar uzun sùredir kk takip ediyorum bugun icimden geldi yazmak dertlesmek istedim canim cok yaniyor evlat hasreti beni yedi bitirdi 14 yildir mùcadale ediyorum Rabbim nasip etmedi tedaviler bitkiseller hepsini denedik eşim azospermi hastasi olmadi olmadi
Hayir denemedim amin insallahMeryem suresi ve hurmayı denediniz mi olur hayırlısı olsun inşallah
Bunu denicem hicbir bilgim yok gòstetirlermi bilmiyorum tùrkiye gibi degil malesef buralartüm kapılar kapalıysa bence kimsesiz çocuklara sevgi verebilirsiniz orda öle bi imkan varsa görmeye vakit ayırmaya gidersiniz en azından bu olabilir belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?