- Konu Sahibi muallme hatun
-
Bende 6 yıllık evliyim hâlâ çocuk sahibi olamadım 3 kez gebelik yaşadım ama maalesef anne olamadım üzülüyorum ama asla bir başkasının söylediğine yada sorularına değil kimseyide takmıyorum Allahtan hayırlısını dile bir başkasının ne düşündüğü değil ne zaman stres yapmayı bırakıp kendini rahat bırakırsan ozaman gelir bebisin Allah gönlünüze göre versin inşallahHayırlı akşamlar herkese. Konuma nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bitkin, huzursuz bir haldeyim. Yaklaşık 3 yıllık evliyim. Bir sıkıntı olmamasına rağmen anne olamıyorum. Adet gecikmelerinden sonra bir umudum oluyor. Psikolojik olarak bulantı başlıyor acaba diyorum bu sefer oldu mu. Test yapıyorum negatif. Bir umudum daha elden kayıp gidiyor. Eşime karşı eksiklik hissediyorum. Etrafımda sürekli bebek bekledikleri imaları, sürekli çocuk muhabbetleri. Çok sıkıldım. Bunaldım. Anne olmayı da istiyorum artık. Sürekli hayal kuruyorum. Ama olmuyor. Buraya neden yazdım bende bılmıyorum rahatlatır belki. Anlatacağım kimsem yok bunları. Anlatsam da sanki bana acıyarak bakacaklarmış gibi geliyor. İçimde fırtınalar kopuyor ama dışım güllük gülistanlık...
İnşallah sizin de tez vakitte olur biraz daha deneyip daha sonra olmazsa aşılama ve tüp bebek düşünecegizYapacak birşey yok malesef . Benimde bebeğim olmuyor . Beklemekten başka çaremiz yok . Kendinizi eksik hissetmeyin . Bizim elimizde olan birşey değil . Doktor tedavi falan uygulamadı mi ? Klomen falan .
Kafaya takmayin akisina birakin. Cokta seneler gecmemis ki. Eli kulagindadir bilemezsiniz. Hayirlisini isteyin. Cevreyi takmayin.Şu an bende ağlayarak yazıyorum desem...aslında bununda imtihan olduğunu biliyorum. Diyorum sabredeceğim.Sabrediyorum ama işte böyle bazen o kadar yorgun hissediyorum ki..
Aamin cümlemizeSeni cok iyi anliyorum 4.cu seneye yaklasti artik
rabbim hayirli evlatlar nasip etsin
İnşallah size de isteyen herkese de nasip eder Rabbim.Öyle tabiki gerçekten daha fazla bekleyenler var. Ama bazen derdini yüklenemiyormuş gibi geliyor.Tüp bebek deneyin isterseniz. İnşallah Rabbim nasip eder. Bende çok istiyorum ama daha olmadı. Daha fazla bekleyen insanlar var ama yine de insan sabredemiyor. Rabbim layıkıyla evladına bakabilecek isteyen herkese sana da bana da nasip etsin inşaallah kardeşimm ..
Aslında insanları takmamaya çalışıyorum. Takmadığımı da düşünürdüm. Ama sırf çocuk sorarlar diye ortamlardan kendimi soyutladığımı fark ettim. Dediğinizi yapmaya çalışacağım. Güzel dualarınız için aaminnBende 6 yıllık evliyim hâlâ çocuk sahibi olamadım 3 kez gebelik yaşadım ama maalesef anne olamadım üzülüyorum ama asla bir başkasının söylediğine yada sorularına değil kimseyide takmıyorum Allahtan hayırlısını dile bir başkasının ne düşündüğü değil ne zaman stres yapmayı bırakıp kendini rahat bırakırsan ozaman gelir bebisin Allah gönlünüze göre versin inşallah
Nasip değilmiş demek ki çok zorlamakta doğru gelmiyor bana haklısınız elbette anne olmak en doğal hakkınız ama yine de psikolojini bozmamalısın er ya da geç nasipse olur zaten tabi tedavilerde oluyor ama her zaman onlar da sonuç vermiyor. Lakin eşlerin veya ailelerin böyle imalı konuşmaları sürekli sanki sorun sendeymiş gibi davranmaları benim sinirlerimi zıplatıyor. Aksine benim şu söylediğimi size eşinizin söylemesi gerek kendini yıpratma olur elbet diyerek moralini düzelteceği yerde hatırlatıp üzüyor. Gerçekten nasıl bu kadar duygusuz olabiliyorlar anlamıyorum. Evlilik sadece çocuktan ibaret değil ki bu baskının ortadan kalkması gerek gerçekten. Sizin istemeniz ayrı birde başkalarının dahil olup sizi üzmeleri ayrı bir durum.Hayırlı akşamlar herkese. Konuma nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bitkin, huzursuz bir haldeyim. Yaklaşık 3 yıllık evliyim. Bir sıkıntı olmamasına rağmen anne olamıyorum. Adet gecikmelerinden sonra bir umudum oluyor. Psikolojik olarak bulantı başlıyor acaba diyorum bu sefer oldu mu. Test yapıyorum negatif. Bir umudum daha elden kayıp gidiyor. Eşime karşı eksiklik hissediyorum. Etrafımda sürekli bebek bekledikleri imaları, sürekli çocuk muhabbetleri. Çok sıkıldım. Bunaldım. Anne olmayı da istiyorum artık. Sürekli hayal kuruyorum. Ama olmuyor. Buraya neden yazdım bende bılmıyorum rahatlatır belki. Anlatacağım kimsem yok bunları. Anlatsam da sanki bana acıyarak bakacaklarmış gibi geliyor. İçimde fırtınalar kopuyor ama dışım güllük gülistanlık...
Allah hayırlı evlat nasip etsin. Sizin adınıza çok mutlu oldumBen 8 yıllık evliyim hiç bir problem olmamasına karşın 3 yıldır açıkçası üzerine düştük bu sene hamile olduğumu öğrendim.yani hiç öyle ah vah edip strese girmedim.
Bu kadar kafaya takmayın
Vala ben şuan acaba 1 2 sene daha beklesemiydim diye düşünüyorum.
İnşallah bir gün hepimize nasip olur evlerimiz bebek sesleriyle renklenirHayırlı akşamlar herkese. Konuma nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bitkin, huzursuz bir haldeyim. Yaklaşık 3 yıllık evliyim. Bir sıkıntı olmamasına rağmen anne olamıyorum. Adet gecikmelerinden sonra bir umudum oluyor. Psikolojik olarak bulantı başlıyor acaba diyorum bu sefer oldu mu. Test yapıyorum negatif. Bir umudum daha elden kayıp gidiyor. Eşime karşı eksiklik hissediyorum. Etrafımda sürekli bebek bekledikleri imaları, sürekli çocuk muhabbetleri. Çok sıkıldım. Bunaldım. Anne olmayı da istiyorum artık. Sürekli hayal kuruyorum. Ama olmuyor. Buraya neden yazdım bende bılmıyorum rahatlatır belki. Anlatacağım kimsem yok bunları. Anlatsam da sanki bana acıyarak bakacaklarmış gibi geliyor. İçimde fırtınalar kopuyor ama dışım güllük gülistanlık...
Haklısınız. Eşim bu konudaki en büyük destekçim.sagolsun birgünden birgüne artık baba olmak istiyorum demedi. Benim çok üzüldüğümü bildigin için. Ama yakın çevremiz öyle değil maalesef. Etrafımız düşüncesizlerle dolu.Nasip değilmiş demek ki çok zorlamakta doğru gelmiyor bana haklısınız elbette anne olmak en doğal hakkınız ama yine de psikolojini bozmamalısın er ya da geç nasipse olur zaten tabi tedavilerde oluyor ama her zaman onlar da sonuç vermiyor. Lakin eşlerin veya ailelerin böyle imalı konuşmaları sürekli sanki sorun sendeymiş gibi davranmaları benim sinirlerimi zıplatıyor. Aksine benim şu söylediğimi size eşinizin söylemesi gerek kendini yıpratma olur elbet diyerek moralini düzelteceği yerde hatırlatıp üzüyor. Gerçekten nasıl bu kadar duygusuz olabiliyorlar anlamıyorum. Evlilik sadece çocuktan ibaret değil ki bu baskının ortadan kalkması gerek gerçekten. Sizin istemeniz ayrı birde başkalarının dahil olup sizi üzmeleri ayrı bir durum.
Çok teşekkür ederim de ama bu kadar ağlayacak bir durum yok kiAllah hayırlı evlat nasip etsin. Sizin adınıza çok mutlu oldum
Haklısınız. Düşünmemek çok güzel. Uygulayabilirirm inşallahBakın size uygulaması çok zor bir tavsiye vereceğim :
"kafanıza takmayın"
Şimdi öncelikle başka bir doktora tekrar gidin.
Siz de gidin eşiniz de gitsin, ayrı ayrı tüm tetkikler yapılsın. Elinizde net bir sebep veya sebepsizlik olsun.
Sonrasında da sonuç ne olursa olsun, bizim bebeğimiz olur diye olumlu düşünerek, kafanıza takmayın, stresten uzak durun. Allahın izniyle olur
Olur yani, inşallah olur, nasip olsun gönlünüze göre tez zamanda inşallah.
"Düşünme" demesi kolay, uygulaması zor ama güzel çözüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?