Anne olamamak...

Arkadaşımın on üç yıl sonra kendiliğinden oldu. Bu süreçte tup bebek denemeleri de olmuştu. Nasipte ne vakit varsa o vakitte geliyor boşuna yıpratmayin kendinizi. Nasipte yoksa da sizin için o hayırlıdır belki. Söylemesi kolay diyeceksiniz belki ama her evlat da beraberinde güzellik ve hayır getirmeyebilir nihayetinde.

Eşime karşı eksiklik hissediyorum.
Doktor ikinizde de sorun yok dediyse siz niye eksiklik hissediyorsunuz? Belki de o sizi hamile bırakamıyordur. Sıkıntı, stres olumsuz etkiliyor. Kendinize dert etmeyin. Sorun yoksa er ya da geç olur inşallah.

Her şey vakti gelince olur. Hayatta kontrol edemediğimiz şeyleri kabullenmek zorundayız. Stres engel oluyordur belki. Bir komşumuz hiç bir sorun olmamasına rağmen 17 yıl çocuk sahibi olamadı, en son vazgeçince kamp tatilinden hamile olarak döndü. Akışına bırakmaya çalışın.

Burda kimse sana acıyarak bakamaz bakmamalı çünkü ben de aynıyım seninle 2,5 yıllık evliyim yaklaşık 1 yıl 7 aydır deniyorum eşim bakındı sıkıntı yok ben bakındım sıkıntı yok aşılama oldum tutmadı hatta aralıkda 5 yumurtam vardı gelişen doktor sakın ilişkiye girme düşük olur 4 üz olur de ben bütün riskleri kabullenip doktora dinlemedim en azından düşük olsa da bi kere hamilelik duygusunu tatmak istedim ve ilişki oldu göğüs ağrısı kaşık ağrısı akıntı vs oldu 2 gün geciktim dedim inşallah tutmuştu 3.gün test yaptım kocaman bi negatif akşam üstü de hasta oldum o kadar çok üzüldüm ağladım çok yoruldum yıprandım pozitif düşünmekten bu ay doktor değiştircem bakalım benim çevremde soruyo en basitinden 31 Aralık da görümcemlere gittik onlar bi iki sordu görümcemin kaynanasının kızı da hamile o sorular gelince direk ona yönelip ona soru soruyorum artık duymak istemiyorum sonra eniştenin kuzeni geldi onun ne haddineyse sizin çocuk nerde düşünmüyor musunuz diyo çocuk olsa yanımda olurdu zaten gerizekalı hiç sevmem o kızı zaten bi şeyler soruyor ama ben duymazlıktan gelip bakmıyorum bile eşim cevaplıyor ben öyle yapınca en sonunda bi süre mutfağa kaçtım bunaldım da eşime de keşke gelmeseydik dedim benim tavrımı fark etti bi süre sonra da doru sormayı bıraktı şükür seni çok çok iyi anlıyorum o yüzden

Öyle mi, ben denemedim ama bır arkadasım altı ay falan kullandı ustune hamile kaldı yaşı da 38di
şöyle ki o hapları içerken olaya çok adapte olmuş oluyorsunuz "ben bunları içiyorum ve hamile kalcam" gibi bir düşünce oluyor ,beklenti artıyor ve bu da ister istemez stresi tetikliyor...
tavsiyem bu olayları hiç takip etmemek ovulasyon günüymüş, şuymuş buymuş...bu hamilelik olayının kesinlikle unutulması gerekiyor, öyle bir unutulacak ki hamile kalınca şaşırılacak... :))

İnşallah size de nasip olur tez vakitte. Boş verin. Takmayalım çevremizi. Sadece soru sormaları bile yopratıyor ama duymamaya çalışalım. Üzülmeyin sizde

3 sene o kadar uzun bir süre değil. Ümidinizi kaybetmeyin sakın. Başka doktorlara da gidin bence. Tek bir görüşle sınırlı kalmayın. Doktor bazen de hastane çok farkediyor.
Sağlıklı hayırlı bir evladınız en kısa süre olur umarım.
Aşılama veya tüp bebek deneyebilir doktorlar. Dediğim gibi doktorlara gitmeye devam edin.

Doktorluk sıkıntınız yoksa psikolojiye olabilir canım kafaya çok taktiğin zmaanda etkileyebilir tabi önce rabbimin dedigi olur ama sende çok düşünemeye çalışırsan olabilir kardeşiminse 4 sene olmadi çok takıyordu takmamaya başladığı zaman oldu bebeği şuan 3.ye hamile insalah rabbim sanada evlat sahibi olmayı nasip.eder

Tek bir doktor ile kalmayin arastirin
Bu görüşe kesinlikle katılıyorum ben 2 yıl boyunca hiçbirşeyin yok senin diyerek sebepsiz infertilite ile ovulasyon testlerinin 50 çeşidini denedim aşılama yumurta takibi ile zaman kaybettim oysaki bu konuda kan değerleri bile inanılmaz rol oynuyor son sürecimde d vit bakıldı ve yerlerde olduğu görülüyor. Kişisel kanaatim sebepsiz infertilite sebebi konamamış demek aslında, eğer 1 yıl boyunca olmuyorsa tedavi seçeneğini mutlaka düşünmek gerekiyor, çünkü modern dünya yediklerimizin içerisindeki plastik oranı kesinlikle üremeyi etkiliyor. Siz benim gibi 2 sene kaybetmeyin doktor deneyin. Deneyip olmayan ve sebepsiz infertilite teşhisi konan tüm arkadaşlarım tüp bebekle bebeklerine kavuştular ben de bu süreç için hazırlık aşamasındayım.

Bu süreçlerden geçmiş biri olarak yazıyorum . Belirsizlik insanı yorar . 1 yıldan sonrasında olmadığında tedavi süreci başlamalı vakit kaybetmeye hiç gerek yok . Maddi imkanlar tamamiyle el vermiyor olabilir ona diyecek bir sözüm yok . Ancak şunu da söylemek isterim ki devlette de tüp bebek ve aşılama yapılıyor . Vakit kaybederek kendinizi de eşinizi de yormayın . Sonrasında inşallah çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda yorgun , yıpranmış ebeveynler olmayın . Yaş ilerledikçe sağlık açısından sıkıntılar artabiliyor , çocuğunuza vereceğiniz enerjiniz azalıyor . Kendinizi bu yolda bekleyerek tüketmeyin lütfen. İçinizde kopan fırtınalara ortağım ve sizi yürekten kucaklıyorum .

Bende sizin gibiydim, regl gunum gelince psikolojik kusardim.
allah sizede bir evlat nasip etsin inşallah
Her hangi bir tedavi vs baslamadilar mi?
Normalde bir sene denenip olmazsa tedaviye baslarlar

Darısı benim ve çok isteyenlerin başına

Aynı derdi paylaşan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Bende tüp bebek tedavisi görmeye niyetlendigimde meme kanseri oldugumu öğrendim kemoterapi alacağım ve anne olma şansım daha da azalacağı için embriyo dondurdum tedavim tamamlanınca inşallah transfer olacağım oda tutarsa bir ihtimal şansım var.
Bu konuda tevekkül etmeyi doğru buluyorum.Olursa olur olmazsada vardır bir hayır deyip yolumuza devam edeceğiz.
Tedavinizi olun elinizden geleni yapın ama olmuyor diye de kendinizi yıpratmayin hiçbir şey sizden kıymetli degil.Sevgiler..

İnşallah sizin de tez vakitte olur biraz daha deneyip daha sonra olmazsa aşılama ve tüp bebek düşünecegiz
Siz aynı benim gibisiniz. Bizde 3 yıl hiçbir doktora gitmedik. Sorunumuz nedir kimsedir onu bile bilmiyorduk. Çevredeki baskılar yüzünden artık psikolojik olarak çok kötü hissetmeye başladım. Direkt Antalya tüp Bebek merkezine gittik...

Eşimle ikimize de baktılar ve ikimizde de sorun olmadığını söylediler. Hatta Dr"ikinizde de bir sorun yok öncelikle bir normal bir doktora gidin aylık yumurtlama takibi ve çatlatma iğnesi ile bir süre deneyin sonrasında yine olmazsa 2 kere aşılama deneyin 2 den fazla olmasın çünkü çok yıpratıcı bir süreç psikolojiniz etkilenmesin 2.de de olmazsa bize tekrar gelin" dedi...
Birde hem eşim için bir sürü test hemde benim için bir sürü test ve rahim filmi (rahim filmiyle ilgilide belki kanallarda küçük tıkanıklıklar varsa rahim filmi ile açılır hamile kalabiliriz rahim filminden sonra bi 6 ay normal deneyin dedi) istedi bize bunları fakslayın dedi...

Tabi biz dr bir sorun yok deyince çok sevindik. Sonrasında rahim filmi çektirdim 1 yıl oldu yine hamilelik yoktu. Sonra normal bir doktora gittik. Yumurta takibi çatlatma iğnesi ile bir süre denedik yine olmadı. Doktorum aşılama yapalım dedi.. Tüp bebeğe gitmek için bir kere formalite icabı aşılama oldum sonuç yine negatif. Sonra eşime dedim ben randevu alıyorum tüp bebek merkezinden diye. Bu arada aradan 2 yıl daha geçti 5.yilimiz yani.

Tüp bebek merkezine gittik hemen işlemlere başladık. Yani ilk kızımı tüp bebek ile çok şükür ki kucağıma aldım. İkinci kez dondurulmuşlardan bir de kardeş olsun istedik şuan oğluma hamileyim...

Sizede tavsiyem kesinlikle ertelemeyin hemen randevu alıp doktora gidin yumurta takibi süreci biraz uzun oluyor zaten sonra aşılama olacak bunlar yine olmazsa tüp bebek olacak yani bunların hepsi uzun bir yol daha fazla uzatmayın hem belki rahim filminden sonra hamile kalabilirsiniz. Veya ilk çatlatma iğnesi ile hamile kalabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…