Kızlar nasılsınız; kaç zamandır topiği yukarılarda göremedim, denk gelmedi. Bakıyorum topiğimizde bir yeniden yapılanma var, planlar, çözüm yoluna gidiş çabaları, yepyeni umutlar... Çok hoşuma gitti, insanın kendi içinde acısını besleyip büyütmesi yerine onu oralarda karanlık bir odaya kilitleyip arkasında bırakarak acının sebeplerine yönelik çözüm araması çok güzel ve çok doğru bir tercih. Elbette acıyla karşılaştığımız ilk anda yapamıyoruz bunu, biraz zaman gerekiyor. Planlar yapıldığına göre artık geçmesi gereken zaman geçmiş demek ki. Hepimiz kendimiz için en iyisini bilecek bulacak akla ve sağduyuya sahibiz, hepimiz doğruya güzele ulaşmak için emek vermek üzere gereken sabra ve güce sahibiz.
İşte bu yüzden herşey hepimiz için çok güzel olacak.
aynen oyle canım dıyorum ya bu acının aslında 3 evresi var
1)ilk başta bu ay olmadı denk getıreremdık bıdahakı aya olur evresı(hafiftan sirenler ötüodur içimizde susturmaya çalıştığımız)
2)aylar geçmiştir çokda çalışmısızdır olamamıstır artık olmayacak ben acaba hiç anne olamyacakmıyım evresi(ağlama nöbtleri bebek görünce içinde sızlama,gıptayla bakma,neden ben soruları sebepsiz alınganlıklar ve mutsuzluk hali)
3.)kabulleniş ve çözüm arama( evet benim bir sorunum var bu rabbımın ımtıhanı ve ben bu surece mudahale edemem, zamanı varsa daha yırtınsamda bişeyın olduğu yok ozaman tevekkul edeyim..hala bebek görünce içinin cız etmesi ama eskısı kadar kendıne acımama)
tek tek yasadım bu evreleri ve emınım hepımızde yasamısızdır siz hangi evredeyseniz bakın en sonunda dinginleşip acıyı en aza indirgeyebiliosunuz yoksa indsan yaşamazdıbu kadar acıyla değilmii:)))))
canımm senın bebiş nasıll sen nasılsın bulantın varmı öptümm çook
canım aslında konuyu açıp konusup karara bağlasanız belki dahada rahatlarsın benımde tam tersi eşim konuşmaktan kaçıodu ben bi karar alalım benımde kafam rahatlasın dıodum ilk defa gecen hafta adam gibi oturup konustuk kımse alınganlık yapmadı açık açık ben hissettıklerımı soyledım ona dedım yanıı ben bı bebek görünce dayanamıyorum artık dedim bide sen sureklı ders çalısıp benım yanımda olmayınca bu sureç dahada ağır geçio tek basıma odada kurup duruorum dedim bazen geceleri senden gizlı ağlıorum katlanamıorum hani bi problemımız olduğu için sende uzulme kendını suclama dıye sana belli bile edemıyorum dedim eylul tusuna hazırlanma once bebek işini halledelım rabbım nasıp ederse sonra nisana hazırlanırsın dedim benım bıdaha o tempoya gırecek sensız, yalnız bu süreci atlatacak gücüm yok dedim çünküü biz coğunlukla yumurtlama günlerımı kaçırıoduk ve hanı ozel olucak ama cok nadir ilşki oluodu cok yorgun olduğu ıcın. bende catır catır yumurtladığımı bılıp o ayı çöpe atıodum elımızden gelenı yamadıktan sonra nasıl tevekkul edelım dedım haklısın sende cok yoruluosun haklı olarak bu boyle olmak zorunda kalıodu dedim oda ilk defa hak verdi bana ve benım kafam gercekten suan cok rahat 3 ay var agustosa elımızden gelenı yapıcaz olmazsa aşılamayla başlayp 3 asılamadan sonra olmazsa tüp geçicez bılıyorum süreç zor sabcılı ama en kötü karar kararsızlıktan iyidir suan onumde yolum belli belirsizlık cok yıpratıo ınsanı canımm hanii tabıkı sen daha ıyı bılırsın ne sana daha ıyı gelecek ama kendını ıyı hıssettıgın bi gün konusabılırısnız cok rahatlayacaksın yokmuş gibi davranmak daha zor gelıo bana..
canım cok gecmıs olsun yazını okurken sende aynı kaderı paylastıgımızı okudum bende ıkızlerımın bırını 16 bırını 18 haftalık ve ıkı ay once kızımı 24 haftalık erken dogum yaptım cok kırgınım cok uzgunum adını koyamıyorum bu acını ama ınan cok derınden hıssedıyorum kahredıyor benı n hayal ederken neyle karsılastım acım senın gıbı buyuk ama umudum cooook dılıyorum bı anneler gununde kuzularımız bızımle olur saglıkla ıns bu arada bende servıkal yetmezlık var dılıyorum hersey gonlunce olur
İyiyim canım bir problemim yok. 9+0 oldum bugün. Bulantım yok denecek kadar az, karnım acıktığında biraz yanma oluyor. Sadece bir gün midem kötü oldu çıkardım, o kadar. Belki o gün de aslında üşüttüm, bilemiyorum. Biraz uyku ve yorgunluğum var, o kadar. Bebek büyüyor herhalde ki karnıma minik minik iğneler saplanıyor bazen, tam rahim büyür gibi yani:))) Artık muayenelerim ayda bire çıktı normal gebeler gibi, ilk başta sevinmiştim ama şimdi de "daha 3 hafta var bebeğimi görmeye" diye dertleniyorum:))) İşimin yakınında bir tıp merkezi var, haftaya belki giderim bebeğimi görmeye.
Seni bayağı kararlı gördüm, çok hoşuma gitti. Bu topicte yazanlar arasında ilk hamile ben olmuştum, ama bu haberin üzerinden zaman geçti, getirdiği hava tükeniyor, inşallah ikincimiz de sen olacaksın ki tüm yüzler gülsün, tüm umut fidanları yeşersin:)))
gerçekten çok benzermiş yaşadıklarımız. doğumun nasıl oldu? ben normal olursa kesin ölür dedikleri için sezaryan olmuştum. ikizin biri düşünce serklaj sütürü kondu ama doğum eylemi başlayınca dikişlerin de çok bi anlamı olmuyo.
bizim gibiler burdayız dertleşmek istersen haberin olsun. sevgiler
ozaman haklısın canımm tabikii ..eşinde asistandı değilmii aslında ne zor bi işin üstesinden gelmişsiniz canım acıkca soylemek gerekırse ben cerrrahının nobetlerıne esım katlanamz gıbı gelıo sen kadın halınde tutmussun onca nöbeti,hiç kolay olmasa gerek biz çalışma temposundan bıle ne kadar bunalmıştıkk ozel hayat dıye bişey kalmıo dıodum asistanlık cok cok daha zor bir süreç normal yolla olmasını unutayım ben en iyisi:))sağol canım destek olmak için en özelini paylaşmışsın. biz de çok konuştuk. sanki hiç konuşamadım gibi olmuş kusura bakma. 4,5 yıldır gerçekten çok konuştuk. şu son yaşanan olaylardan sonra biraz da yorgunluğun etkisiyle azaltmaya çalıştım konuşmayı. ben de tahminen son baharı düşünce öncesinde canımızı sıkıp durmayalım diye de konuşmak istemiyorum bazen. ama ruh hali bu değişir. zaman ne gösterir bilemem. inşallah senin de en yakın zaman da olur tüpe gerek bile kalmaz. öptüm.
canımm sozler kifayetsiz kalıyor bu durumda ne denirkii yasamayan bılemez kesınlıkle ,cok acı olduğunu tahmın edebılıorum sadece ..rabbımm cok yakında bu acılarını unutturacak emınım buna...beyaz showda 25 yasında bir öğretmen vardı kanser hastası dr eve göndermiş okadar zayıflamıskı ve dedikii "ÖLMEK İÇİN ÇOK GENCİM ,YAŞAMAK İSTEDİĞİM DAHA ÇOK SEYİM VARDI" cok kötü oldumm yaa dedimkii insanlar ne acılar yasıyor benimse derdim çok küçük kalıyor neymiş normal yolla cok zormuş bebek sahibi olmamız utandım vallahi artık ağlamıyorum uzulmuyorum eskısı gıbı senin yasadığın acıda cok zor ama bak esın hayatta sen hayattasın saglığın yerınde..dolduramaz yerını ama kardesını yolladığında meleğin,teselli olur unutursun yasadığın acıları ınsallah canımm.. ama o cocouk bidaha hiiç baba olamayacak hiç 26 yasında olamayacak çok acı yaaa..allah yardım etsinn..dogumum normal dogum oldu serklajım vardı onu aldılar dogumum basladı hemen zeten kahraldum ınan ama basa gelen cekılıyo ısteee ınsan en cık ıstedıgı en cok sevdıgı seyden bıle bıle ayrılıyoooo nasıl bı kader bılmıyorum tesellısı yok bunun ben kuzucuklarımla ılgılı n hayaller kurmustum askerlıgıne gelınlıgıne kadar...hastaneden hep elımde bı kutuyla cıktım allaım kımsaye yasatmasın ıns hayallerınız bı kutu da allah buyuk bılıyorum bıgun bızımde yuzumuzu guldurecekkkkk
İyiyim canım bir problemim yok. 9+0 oldum bugün. Bulantım yok denecek kadar az, karnım acıktığında biraz yanma oluyor. Sadece bir gün midem kötü oldu çıkardım, o kadar. Belki o gün de aslında üşüttüm, bilemiyorum. Biraz uyku ve yorgunluğum var, o kadar. Bebek büyüyor herhalde ki karnıma minik minik iğneler saplanıyor bazen, tam rahim büyür gibi yani:))) Artık muayenelerim ayda bire çıktı normal gebeler gibi, ilk başta sevinmiştim ama şimdi de "daha 3 hafta var bebeğimi görmeye" diye dertleniyorum:))) İşimin yakınında bir tıp merkezi var, haftaya belki giderim bebeğimi görmeye.
Seni bayağı kararlı gördüm, çok hoşuma gitti. Bu topicte yazanlar arasında ilk hamile ben olmuştum, ama bu haberin üzerinden zaman geçti, getirdiği hava tükeniyor, inşallah ikincimiz de sen olacaksın ki tüm yüzler gülsün, tüm umut fidanları yeşersin:)))
şekerlerrrr herkes nerede yaa terkettı herkes topiği:))))))
--------------------------------------------------------------------------------
slm kıslar bugun aniiii bir kararla aşılamaya karar verdik eşimin uzmanlık olacak gibi ve olursa gun asırı nobet tutacak..bızde o zamanlar gelmeden bebiş için bişiler yapalım ozaman zor olur dedık ve bugun rahim filmi çekildi çok sukurrr tüplerim açıkmışş bugun 8.gundu ve yumurta coktan buyumeye basladığı ıcın gelecek ay aşılama olacak reglın 2.günü gidicem klomen verecek yada benzerı bişey..rahim filminden korkmayın kıslar benım vajına gırısı dar olduğu ıcın dr spektulum yerleştırmede zorlandı o bıraz canımı yaktı ama dayanılmayacak bişey değil ilaç verirlirken regl sancısı gibi ağrı oldu okadar suan hassassıyet ve cok az ağrı var kanama var bırazda olur normal dedı dr bakalımm kayırlısı şekerler...
herkese merhabalarrrr...ben geldiimm...umutbizimolsun umarım aşılamaya gerek kalmadan hamiş oluverirsin...ahhh keşke benimde doğal yoldan olma şansım olsaydı hiç uğraşmaz akışına bırakırdım heralde...çok şanslısın bence...ben bu aralar karışığım biraz...merkez konusunda bi türlü karar veremiyom önceden umutu düşünüyodum eşimde acıbadem diyor...bi karar verip ön görüşme yapmam lazım çünkü temmuzda başlamalıyım....ağustosta ramazan var diğer aylar okul var tek şansım temmuz...allahım şifam nerdeyse beni oraya yönlendir ne olursun rabbim..herkesleri öptüm a.s.
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3hayırlı olsun canım. karar vermek bile insanı rahatlatıyo di mi?
bi yere gittiğimiz yok :) sadece yoğun heralde arkadaşlar.
ben de bahçıvanlar diyarına dadanmış durumdayım.
firstnimbus alıştırdı, şimdi de kurtulamıyorum :))
mavi bi ara sen de soruyodun girdin mi bahçıvanlara??
herkese günaydın ben arada yazıyom ama kaynıyo ne hikmetse neyse bugün hava güzel atcam kendimi dışarı....medicine ben bahçıvanları çook önceden oynamış bırakmıştm...yeni favorim facede farmville tavsiye ederim zemuszemus
Herkesin anneler günü kutlu olsun. İnşallah bizim kuzucuklarımız olacak ve bizim de anneler günümüzü kutlayacaklar. Allah herkese anne olmayı nasip etsin.AMİN .hihoyyyt
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
hepimizin anneler günü kutlu olsun arkadaşlar.inşallah bu buruk geçirdiğimiz son anneler günü olur
inşallah hepimiz seneye bugünü bebişler kucağımızda kutlarız....ALLAHIM İNŞALLAHH RABBİM SEN BÜYÜKSÜN GÜLDÜR YÜZÜMÜZÜ:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?