Anne olamamanın acısıyla başetme yollarını bilen var mı :(

amin. sen de güzel bi hamilelik geçirerek bir an önce bebişine kavuşursun inşallah. o gün çekilenler unutuluyomuş yaşayanlar öyle diyo. biz de hissederiz o duyguyu inşallah.

şükretmiyor değiliz tabiki. vücudumuzun sağlıklı olması kimseye muhtaç olmadan işlerimizi hallediyo olmak bile bir ömür boyu şükretmemize yeter. burda sadece ortak sıkıntısı olanlar olarak toplanıp rahatlamaya çalışıyoruz. bu asla bir isyan değildir. hayırlı değilse nasip olmasın da diyebiliyoruz boynumuzu bükerek.
allah isteyen herkese hayırlı ise kısmet eder inşallah.

canım zaten yakındakiler rahatsız ediyo daha çok. allah soğukkanlı olup mutsuzluğumuzu bekleyenleri sevindirmesin umarım. az kaldı sana da 1 ay sonra herşey daha iyi olacak inşallah. öptüm

şekerlerr naberr nasıl gidioo benım bu hafta cook yoğun bol bol yazılı yapıp okuyorum bii bitsin gelicem tam gaz:))))))))hepinizi öptümm moraller yüksek bol bol dua ve hep gülümsemeye çalışmayı unutmayın..

hadi bakalım kolay gelsin.
notlar nasıl düşük değildir inşallah.
dualarımız hepimiz için..:icecream:

kolay sordum bu defa sinir oluyorum sıpalar yapamayınca:))))ingilizce öğrt.ben cnm okumasıda zor oluo cok fazla yazım hatası oluo:)))sen napıosun nasıl gıdıo bızım sınavda haftaya bellı oluo tus:)))beyin cerrahısı oluo ama biz istemıoruz asıstanlığı cok zormus öyleee iştee haymatlosu merak ettım bayagıdır gozukmuo bı sorun yktur ınsallah öptumm hepınızı..

herkese merabalarrrr......ben 23 nisandan yırttm derkene yılsonu gösterisi var şimdide sırada...yorucu günler beni bekliyorrr...haymatlosu merak etmişsiniz hamilelik topiğinden okudum bebişini görmüş kollar bacaklar oluşmaya başlamış minik kuşun....maşallah diyelim yavruyu kucağına aldığı haberinide duyarız inşallaaah...darısıda başımıza olsun inşaaalllaaahh..tez zamanda yüzümüzü güldür rabbiiimm...öpüldünüz hanımlar...

birileri benden mi bahsettiiii:)))))

ışte geldim burdayım:)))

ıyiyim kızlar, çarşamba ikinci düzenli kontrolüm (2 kere de arada dayanamayıp başka yerlerde gitmiştim:)))) vardı. tam 8+0'a denk geliyordu o gün. Doktorum ultrasonda bebeği görür görmez "aaaa kıpraşıyo buuuu" dedi:)) Dans ediyordu minik sıpa:)) ılk defa insan şeklinde gördüm, öncekilerde bebek bir noktaydı keseyi görüyorduk. Kafamı çevirip baktığımda ellerini kollarını kafasını gördüm aklım gitti:))) O günkü ultrasonda insan şeklinde görmeyi beklemiyordum, öyle görünce çok şaşırdım. Kalp atışlarını da duydum, doktorum her şey yolunda dedi ve ayda bir görmeye karar verdi.

Bu arada mide bulantım yok, ama ara ara hafiften kaynama yanma oluyor. Ultrasonun olduğu gün kahverengi lekem ve pembemsi kanama/akıntım da oldu ama kendimi zor teskin ettim, "daha 8 saat önce gördün taş gibi işte, doktorun da dedi, problem değilmiş" diye...

Böyle işte, yorgun olmak, yoğun olmak ve işimden nefret etmek dışında bir derdim yok çok şükür:)))

Kızlar bana bu infertilite ve tüp bebek süreci 30 senedir öğrenemediğim bir şeyi öğretti: sabır gerçekten her şeyin başı. Sabır ile sakin ve pozitif bir şekilde aklın ve bilimin önderliğinde adım adım bu zorluklar çözülebiliyor. Tek çözüm kendimizi yıpratmadan hep ileriye bakmak. Çok zor anlar çok acı kayıplar olabiliyor, çok umutlanıp hüsrana uğranabiliyor, çok yorulup üzülünebiliyor, bütün bunlarla uğraşırken bir de lüzumsuz insanlar sinir bozabiliyor, her şey üstümüze gelebiliyor. ama her kötü gecenin sonunda aydınlık sabahlar var. Allah sabır ve güç verdikten sonra her acı unutuluyor. Hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alınca her türlü derdi unutacağız inşallah....

kızlaaaaar, malum bizim bu topic akşamları şenleniyor, fakat benim kocacım bu aralar tez yazıyor, bilgisayar akşamları ona hizmet ediyor. Gündüzleri de ben saçma salak bir şekilde yoğunum, girip bakabilsem de yazabilecek vaktim çoğunlukla olmuyor, siz de online olmayınca yazasım gelmiyor. Ara ara çağırın beni böyle ki kendimi kasıp zaman yaratayım:)))

maaşallah canım hep böyle devam et..
bebişin rahat rahat büyüsün içinde.
cinsiyeti belli olsun isimle falan uğraşırız artık:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

canım sadece asistanlığı düşünme. asistan sayısı fazla yeri yazarsanız nöbeti de az olur. çok rahat yerler istiyosanız çok iyi derece yapması lazım. sürekli tusa girip durmak ta yıpratıcı bir an önce bi yere başlasın bence. tabi iyice düşünüp siz karar vereceksiniz. öptüm

hoşşşgeeeeldinn haymatloss merakta bıraktın bizi ya coook sevındım bebeişin iyi olduğunaa:)))) bizimde eşimin değerleri biraz düzelmiş sanırım tüp bebeğe gerek kalmayacak aşılama düzeyinde sayı düşük de hızı gayet iyi benim tüpler tıkalı değilse:)bı ona bakılmadı..agustosa kadar denicez olmazsa aşılamaya başlıcaz dua et canım bizee olurmuu çook öptümm seni..

haklısın canımm bı yandan da dıoruz bu ılk gırısıydı 2.kez de denesın çalışmadığı konlar vardı (farmakoloji mesela )onlarıda bıtırse belki en azından memlekette bi bölüm olurdu bölümün ne olduğundan çok aslında nerdeolduğu onemlı bızım ıcın..bu yaz bebek işini halledicez rabbim nasıp ederse nisana bı daha deneyecek zaten aile hekımlığı uzmanlığı filan istiyoruz eşim sadece pratisyen hekim olarak mutlu olmadığını soyluo uzmanlık olsunda taşdan olsun dıo yanı:))))ama doğunun ücra köşesindede 5 yıl kalmak ıstemıoruz zaten 3 yıldır doğudayız:))))öylee işte canımm bebek işi beni çok üzdüğü için ilk olarak onu halladelım dedık cunku ben cok mutsuzken onada sınav suresınce destek olamıyorum sen neler yapıosun cnm az kaldı senın asıstanlık bitio:)

aile hekimliğinde de tatmin olamayabilir, pratisyenlikten çok ta farkı yok. hakkınızda hayırlısı. bebişi halledin gerisi kolay :)
ben de bebişimin kalbi durup küretaj yaptıktan sonraki 2. adetimi bekliyorum. ilki erken olmuştu çok sevinmiştim. çünkü benim düzensiz ve geç olurdu.
2. de gecikecek galiba yine eskiye döndüğümü hissediyorum.
asistanlık bitince tüp bebeği tekrar deneriz heralde. konuşmadık eşimle ama öyle olcak gibi.
üzülmeyim diye konu açılmıyo artık

Selam kızlarr; TUS, asistanlık diyorsunuz. Yani çocukta yaparım kariyerde :CüvCüv:.
Ben de Kpss A grubuna hazırlanmayı düşünüyorum. Eşimde biraz kızıyor evlendik bırak artık diyor. Kursun parası vs. düşünüyor.Kamuda memurum şu an. Uzmanlık için girmeyi düşünüyorum sınava. Sonuçta kafamı sadece bebek düşüncesine ayırırsam çok üzüleceğim. Birşeylerle uğraşmam lazım. Kendimi boşlukta gibi hissediyorum. Hep alışmışım birşeylerle uğraşmaya evlenince açıköğretimimi de bitirdim. Siz nasıl yaptınız? Benim ilk tedavim olacağı için boşa konuşuyorda olabilirim tecrübesizim. Eşim kursa kendini veremezsin diyor.

Son düzenleme:

canım valla niye veremeyecekmişsin ki?
yumrta toplanıp 1-2 saat sonra işbaşı yapıyodum ameliyat nöbet vs kimse laf etmesin iş aksatıyosun demesin diye.
sen kursu mu yapamayacaksın? bence çok da rahat olur. evde tedavi süreci zor geçer zaten. hele transver sonrası o 12. gün gelmek bilmez. oyalanman iyi olur diye düşünüyorum ama sen bilirsin sonuçta.

canım aslında konuyu açıp konusup karara bağlasanız belki dahada rahatlarsın benımde tam tersi eşim konuşmaktan kaçıodu ben bi karar alalım benımde kafam rahatlasın dıodum ilk defa gecen hafta adam gibi oturup konustuk kımse alınganlık yapmadı açık açık ben hissettıklerımı soyledım ona dedım yanıı ben bı bebek görünce dayanamıyorum artık dedim bide sen sureklı ders çalısıp benım yanımda olmayınca bu sureç dahada ağır geçio tek basıma odada kurup duruorum dedim bazen geceleri senden gizlı ağlıorum katlanamıorum hani bi problemımız olduğu için sende uzulme kendını suclama dıye sana belli bile edemıyorum dedim eylul tusuna hazırlanma once bebek işini halledelım rabbım nasıp ederse sonra nisana hazırlanırsın dedim benım bıdaha o tempoya gırecek sensız, yalnız bu süreci atlatacak gücüm yok dedim çünküü biz coğunlukla yumurtlama günlerımı kaçırıoduk ve hanı ozel olucak ama cok nadir ilşki oluodu cok yorgun olduğu ıcın. bende catır catır yumurtladığımı bılıp o ayı çöpe atıodum elımızden gelenı yamadıktan sonra nasıl tevekkul edelım dedım haklısın sende cok yoruluosun haklı olarak bu boyle olmak zorunda kalıodu dedim oda ilk defa hak verdi bana ve benım kafam gercekten suan cok rahat 3 ay var agustosa elımızden gelenı yapıcaz olmazsa aşılamayla başlayp 3 asılamadan sonra olmazsa tüp geçicez bılıyorum süreç zor sabcılı ama en kötü karar kararsızlıktan iyidir suan onumde yolum belli belirsizlık cok yıpratıo ınsanı canımm hanii tabıkı sen daha ıyı bılırsın ne sana daha ıyı gelecek ama kendını ıyı hıssettıgın bi gün konusabılırısnız cok rahatlayacaksın yokmuş gibi davranmak daha zor gelıo bana..

canım benim tabıkı kafanı dağıtman en iyyisi o fikre cok sabıtlenırsen strese girersin soyle dusun sen ne kadar kaygı edersende iş olacağına varacak sen stres ederek sadece bu süreci uzatırsın..kendini nasıl oyalarsın bilmıyorum ama canımm en cok ne senın kafanı mesgul eder ben mesela yazın aşılamayla başlıcaz ben aşılmadan sonra bol bol fazla kendımı yormadan gezmeyi düşünüyorum kesinlikle strese girmicem ilk defada tutacak ılla dıye dusunmıcem bak kendıme 3 deneme sansı verdım:)))))))ınsan ozaman daha rahat olur emınım tabıkı maddi boyutu zor ama ya olmazsa dıye dusunup kendımı harap etmenın de bı faydası yok şimdiden hayırlı olsun tedavimnn rabbimm ol der umarım:)

canım cok gecmıs olsun yazını okurken sende aynı kaderı paylastıgımızı okudum bende ıkızlerımın bırını 16 bırını 18 haftalık ve ıkı ay once kızımı 24 haftalık erken dogum yaptım cok kırgınım cok uzgunum adını koyamıyorum bu acını ama ınan cok derınden hıssedıyorum kahredıyor benı n hayal ederken neyle karsılastım acım senın gıbı buyuk ama umudum cooook dılıyorum bı anneler gununde kuzularımız bızımle olur saglıkla ıns bu arada bende servıkal yetmezlık var dılıyorum hersey gonlunce olur

Teşekür ederim canlarım. Strese girmiyorum şimdilik Allaha çok şükür ama çok yeniyim. Öğreneli 5 ay oldu. Daha yeni yeni sindirdik. Hayatımızdaki diğer planların hepsini bebek için ertelemiştik. Şimdi ertelemeyeceğim hem tedavimi sürdüreceğim hem de sınavlarımı stres yapmayacak şekilde tabi.. ıçimden bir ses olack diyor inşallah Allahın izniyle :CüvCüv: kalırım. Öpüyorum sizleri.

Kızlar nasılsınız; kaç zamandır topiği yukarılarda göremedim, denk gelmedi. Bakıyorum topiğimizde bir yeniden yapılanma var, planlar, çözüm yoluna gidiş çabaları, yepyeni umutlar... Çok hoşuma gitti, insanın kendi içinde acısını besleyip büyütmesi yerine onu oralarda karanlık bir odaya kilitleyip arkasında bırakarak acının sebeplerine yönelik çözüm araması çok güzel ve çok doğru bir tercih. Elbette acıyla karşılaştığımız ilk anda yapamıyoruz bunu, biraz zaman gerekiyor. Planlar yapıldığına göre artık geçmesi gereken zaman geçmiş demek ki. Hepimiz kendimiz için en iyisini bilecek bulacak akla ve sağduyuya sahibiz, hepimiz doğruya güzele ulaşmak için emek vermek üzere gereken sabra ve güce sahibiz.

ışte bu yüzden herşey hepimiz için çok güzel olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…