4,5 aylık 5,5 aylık 1,5 aylık bebeklerimi kaybettim. Burada yalnız olmadığımı biliyorum ama çevremdekilerin geçmiş olsunlarından teselli laflarından bıktım. Duymak istemiyorum. Her defasında acım tazeleniyor. Zaman geçtikçe ümitlerim azalıyor. Yeniden tüp bebek denemek için gücüm de kalmadı. Yoruldum yıprandım. Bu durumu sadece çekenler anlıyor. Sizler acılarınızla nasıl başedebildiniz. Yoksa anne olmadan bunlar geçmeyecek mi zaman geçse bile. En ufak desteğiniz, yaşam sevinciniz bana yardımcı olur. Herkese şimdiden teşekkürler. İsteyen herkesin en yakın zamanda anne olması dileğiyle.
mrb. medicine seni çok iyi anlıyorum. sana kendi hikayemi anlatayım beş yıllık evliyim. yaklaşık 3 yıl çoçuk yapmak için doktorların kapısında yattık. tedaviler aşılamalar ve 4 tüp bebek. hep hiç biride başarılı olmadı. neden olmadığına doktorumbile şaşırıyordu. ben hiç kimseye tedavi gördüğümü söylemedim. hatta bazen aileme bile ama yine de senin yaşadıklarının bezerlerini yaşadım hiçbir akrabaya gitmek istemezdim düğüne hele hiç istemezdim insanlar bana sormazlardı ama bilirdim bana acıdıklarını. eşim çocukları çok sever. başkalarının çocuklarını severken kıskanırdım o da bir süre sonra ben kıskanıyorum diye dikkat etmeye başladı. Allah var o zamanlar bana hep destek oldu. HEp hayırlısını diledim Allahim hayırlısıyla sağlıklısıyla bana bir evlat ver diye dua ettim. TAbi bu süreç eşimle beni birbirimizden uzaklaştırmaya başladı. ben ona daha düşer oldum o benden kaçar oldu. en son 4. tüp bebek denememizde transferden sonra dinlenme sürecinde acı gerçekle yüzleştim . çok kötü günler geçirdim. ben bu süreçte eşim yanımda dedikçe meğer o değilmiş neyse eşim bir daha yapmıcam dedi inandım. son tüp bebekten sonra 8 aydır bebeği olmayan bir arkadaşım ben soğan kürüyle hamile kaldım sende dene istersen dedi denedim ve o ay hamile kaldım. ama hiçbir zaman garantili bir şekilde sevinemedim boşa ümitlenmeyin diye. ama şuna inanıyordum eşimle problemlerimiz düzelecek ancak öyle olmadı hamilelik sürecim hayatımda geçirdiğim en kötü günler oldu.
Hiç ağlamadığım kadar ağladım. Hamile olmasaydım kesin boşanırdım. dedim eşimden. Şimdi bebeğim 2 aylık o kadar bekledikten sonra en güzel geçmesi gereken günlerm hiç yaşamadığım kadar kötü geçti. YAni sana söylemek istediğim hayat bir taraftan verirken diğer taraftan alıyor. Eşim bana iyi bir koca olurmu bilemem ama oğluma iyi bir baba olacağını düşündüğüm için oğluma kıyamadığım için bu evliliği sürdürüyorum. hayata inat diyorum:lepi:
Ben de çok üzgünüm. Aynı acıyı paylaşmalıyım diye düşündüm. İlk tüp bebek denemem başarısız oldu. Bebeklerim benimle 10 gün yaşadıktan sonra öldüler. Öyle üzgünüm ki. Tam da gebelik testine 2 gün kalasıya..Gün geçtikçe inancımı yitiriyorum. Hele de onca acı, ağrı, umut kaybından sonra. Yumurta toplandıktan sonra deli gibi ağrılarım oldu. Sonrasında da. 10 gün deli ağrılardan aklımı yitiresim geldi. Hayatta her zaman tuttuğunu koparan mücadeleden yılmayan biriyim ama bu hiç birşeyle olmuyor. Ne çalışmakla, ne parayla ne azimle ilintili. Çok üzgünüm çok. 1 hafta oldu ama hala toparlanamadım. Her zaman gözlerim doluyor. Psikolojim çok bozuk. Hergün kendime telkin yapıyorum ama olmuyor. Normal yollardan da gebe kalabileceğimi söyleseler bile bu psikoloji ile ona da inanmıyorum. Diyorlar ki herşey psikolojinin iyiliği ile ilgiliymiş. İyi de insanlar bunu nasıl başarıyorlar. Artık bu tip saplantılara da girmiyorum. Psikolojim çok bozuk. Hergün kendi kendime yaptığım telkinler sonuçsuz..
ayy inşallahh cnmm yaa bakalım cıkıoz yolaa gıtmeden gireyim bı haber vereyım dedin tupe karar verdikk cnm yaa dua edın benım ıcın hamılelerın duaları kabul olurmuş:)))))
ayyy canımm çoookk sevındım merak edıodum senii ohhh hadii umutt ol bana demiştim umut oldun bana bende arkandan gelırım umarımm cnm :))))
kıslar ben bı sure gıremeyebılırım annemlerde net ama cafeden gırıp yazabılırsem gelişmeli duyurururm sizee çoook öptümm hepınızın dualarına ıhtıyacım varr ıyı haberlerle donerım ınsallhh öptuummm
canım yumrtalar güzel bence tüpe gidilir...
zaten aşılamada şans biraz düşük gibi...
ama tüpte tutmazsa çok yıkılıyo insan...gerçi aşılamadada öyledirde...
bence eşinle vermelisiniz bu kararı...
hakkında hayırlısı canım...Şeniz
bu arada ben dün testi tekrarladım 125 çıkmış
kalp atışlarını duymadan inanamam ama galiba hamileyim...:CüvCüv:
Maviiiii;
Tebrikler:)))))
Allah tamamına erdirsin, sağlıklı rahat çok güzel bir gebelik ve nur topu gibi bir evlat nasip etsin inşallah....
umutcuğum şimdi gördüm yazını hemen cevap vereyim dedim.ben 4. denememde bebeğime hamile kaldım ve hep çok fazla yumurtam oluşmuştu.sağlığımı etkileyecek kadar çoktular hemde.ama yanımda benimle beraber deneyen birçok arkadaşın senden çok daha az yumurtaları oluştu ve birçoğunun hamilelik haberini aldım.yani neden olmasın diyorum canım.bence bu kadar güzel bir şekilde gelişen 8 yumurtayla tüp bebeğe gidilir canım.tabiki tamamen senin ve eşinin fikirleri önemli olan.
inşallah yakında güzel haberlerini duyacağız canımopuyorumnanaktan
canım yumrtalar güzel bence tüpe gidilir...
zaten aşılamada şans biraz düşük gibi...
ama tüpte tutmazsa çok yıkılıyo insan...gerçi aşılamadada öyledirde...
bence eşinle vermelisiniz bu kararı...
hakkında hayırlısı canım...Şeniz
bu arada ben dün testi tekrarladım 125 çıkmış
kalp atışlarını duymadan inanamam ama galiba hamileyim...:CüvCüv:
medicine cimmm iyiyim canım benim.bulantım var evet ama çıkarmıyorum çok şükür.ama şekerim çok sık düşüyor telim ayağım titremeye başlıyor.saat başı beslenir oldum.yoksa ayakta duramayacağım.bazen kan alırken denk geliyor teyzeler kızım sen acemisin galiba baksana ellerin titriyor diyorlarkaydirigubbakcemile3 hadi bakalım başlıyoruz teyzeye durumu anlatmaya.inşallah yakında bu durumda geçer yoksa 1000 kilo ile doğuracam diye korkmaya başladım yani.firstnimbuscum sen nasılsın?
bulantı var mı?
orucunu etkiliyor mu?
kendine iyi bak..
haymatloscum nerlerdesin?
kocaman oldu mu göbişin?
kilolar ne alemde..
doğum ne zaman?
hala çalışıyo musun?
bak arayı uzatma dedim ama hala seyrek geliyosun hamiş topikleri daha mı tatlı geldi yoksa :))
öptüm emekle seni...
İşte geldim burdayımmm:)))
Kocaman bir göbeğim var artık, hamile olduğumu anlamamak imkansız:)))) Hamile olduğumu öğrendiğimden bu yana 7 kilo aldım, tedaviye başladığımdan bu yana da 8,5 kg oldu. Doktorum iyi diyor, 25. hafta da 2 gün sonra bitiyor, asıl kilolar bundan sonra alınır diye okuyorum ama iştahımda filan bir değişiklik yok şimdilik. Cumartesi günü 50 mg şeker yüklemesi yaptırdım, sınır 140, benim sonuç 136,21(( sınırdayım yani. Doktorum henüz sonucu görmedi, diyet yap diyecek sanırım.
Hala çalışıyorum ve etrafa acayip posta koyuyorum, biraz önce patronlardan birini bozdum, ölmüş eşek kurttan korkmaz hesabı, çok eğleniyorum. Tempoyu biraz hafiflettim, bayramdan sonra iyice koyuvereceğim. zaten 13 Ekimde 32. haftam dolup yasal izne hak kazanıyorum.
böyle işte bizde durumlar, günler geçip gidiyor. bu arada http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...elerinin-gobusleri-bebisleri-cicileri-20.html ve http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...elerinin-gobusleri-bebisleri-cicileri-21.html linkinde odamızı ve göbüşüyle birlikte oğlumun çatlak annesini görebilirsiniz:))))
medicine cimmm iyiyim canım benim.bulantım var evet ama çıkarmıyorum çok şükür.ama şekerim çok sık düşüyor telim ayağım titremeye başlıyor.saat başı beslenir oldum.yoksa ayakta duramayacağım.bazen kan alırken denk geliyor teyzeler kızım sen acemisin galiba baksana ellerin titriyor diyorlarkaydirigubbakcemile3 hadi bakalım başlıyoruz teyzeye durumu anlatmaya.inşallah yakında bu durumda geçer yoksa 1000 kilo ile doğuracam diye korkmaya başladım yani.
canım dikkat ettin mi senin topiğine gelip kim üzüntülerini paylaştıysa birbiriyle herkes ilk tedavisinde mutlu başlangıçlarını yaptı.bu senin uğurun birazda herhaldeŞeniz
inşallah hep böyle devam eder:Saruboceq::Saruboceq:
canım ne yaptığını merak ettim girmemle tickerını görür görmez içim bir hopladı sevinçten ama yazısını okuyunca meleklerininin tickerı olduğunu farkettim inşallah bu yanlış anlamam bir an önce gerçeğe döner güzel haberlerini görmek nasip olur ben haziran ayında pre-seed diye bir jelle hamile kaldım ama gene kimyasal gebelikle sonuçlandı denemediysen mutlaka dene derim
kıslar gusel haberler vermek ısterdım ama malesef lh yukselmesını engelleyıcı iğne kullanamamıza ragmen yumurtlarımdanm 1-2sı erken çatladı ve tedavi iptal edildi biz yınede bu kadar iğne yemişken gerikalan 10 tanesı toplansın ve dondurulsun dedık ostrojen azaldığı ıcın transfer yapılsa bıle yarıya duser basarı sansı dedıler bakalım diğer ayların bırınde hazır hıssedınce dondurulmuslarla denıcez folıkullerın ıcı boş cıkmazsa:))herseyde bı hayır vardır diyerek devam edıorum yola rabbim güç versin ılk duyduğumda cok uzuldum aslında opu işlemi bıle yapılmazmış ama biz ısrar ettik 10 tane yuımurtam var onlara yazık değilmi bı dolu yan etkı yasadık ilaçlardan bari dondurulmuslarla sans daha az da olsa gelecek aylarda oyle denıcez..
hepınızı öptumm nooluurr cok dua edinnn folıküllerin içi boş cıkmasın yada onlardan erken çatlayan olmasın diyee..4
öptumm hepınızi...
canım ne yaptığını merak ettim girmemle tickerını görür görmez içim bir hopladı sevinçten ama yazısını okuyunca meleklerininin tickerı olduğunu farkettim inşallah bu yanlış anlamam bir an önce gerçeğe döner güzel haberlerini görmek nasip olur ben haziran ayında pre-seed diye bir jelle hamile kaldım ama gene kimyasal gebelikle sonuçlandı denemediysen mutlaka dene derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?