• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Anne olmak için yaş sınırı 35”

Hiç takmayın. Benim teyzelerimde 40+ hamile kalmışlardı. Siz içinizin rahat olması için doktora gidin yumurta rezervlerine baktırın isterseniz, geri kalanı da boş verin. Kimin ne zaman çocuğu olacağına arkadaşınız karar veremiyor, saçmalamasın bari

Nasıl acımasız yaratıklar var çevremizde pes. Bir şeytan da çocuğu olmayan kadına Allah lanetledigi kadınlara çocuk vermez demişti. O kadar pislikler ki pes. Yıllar geçti oğlu evlendi 8 senedir gelininin çocuğu olmuyor. Hiç temenni etmezdim de kimsenin canını yakmayacaksın bu dünyada. Allah ne derse o olur. 48 yaşında doğuran da biliyorum, 6 tane düşük yapmış bebeği olmayan 27 yaşında kadında biliyorum. Umarım siz çok mutlu olursunuz❤

Evet bunu maalesef güya çok sevdiğim, değer verdiğim bir akrabamız söyledi. Biriyle görüşmeye başladım. Şimdilik tanışma aşamasındayız, sonu nasıl olur bilmem. Ama beni nedense bir mutluluk, bir heyecan kapladı. Görüştüğüm kişi eğlenceli birine benziyor ve hiç evlilik yapmamış. Doğal olarak baba olmak ister diye düşünüyorum. Ben 40 yaşındayım. Akrabamıza da heyecanlı bir şekilde “belki güzel bir yuvam olur, anne olurum” filan gibi hayallerimden bahsettim. Ağzıma tıkadı lafı. Beni çok sevdiğini ve hayal kırıklığına uğramamı istemediğini söyledi. 35 yaş sonrası çok zor olur o işler, karşı taraf ile bunu baştan konuş filan dedi. Tabi moraller altüst. Adama ne diyeceğim ben şimdi. “Sen çocuk istiyorsan bak ben 40 yaşındayım, ona göre iyi düşün” filan mı diyeceğim. Daha önceden evlilik yaptım, bir daha o boşanma olaylarına gitmek istemiyorum. Tüm boşanan arkadaşlar bilir, çok yıpratıcı bir süreç. Ne yapıcam ben şimdi bilmiyorum.

Böyle gerizekalıların tesiri altında kalmayın. Şöyle cevap vereceksiniz: "Ahhh... Çok ama çok mutluyum, o kadar sevildiğimi hissediyorum ki sana anlatamam! Biliyor musun canım akrabam? Geçen sene hastaneye gidip yaşım ilerlediği endişesi ile yumurta takibi yaptırdım, doktor ne dese beğenirsin! Maşallah belki de ikizleriniz bile olabilir, çok sağlıklısınız!"
Ağzına ... böylelerinin. Akraba akreptir uzak dur. Yaş ilerleyince çocuk olma sıkıntısı yaşanması doğrudur evet. Kadınlar açısından riskli olabilir ama bunu dile getirme var, üslup var. Allahtan ümit kesilmez. Karşındaki adama da böyle bir konuda ezikçe davranıp benim yaşım ilerledi ya çocuğum olmazsa filan moduna girme. İçin rahat etsin istiyorsan doktora git canım. Kim ne derse desin sen mutlu olmaya bak. Hayata her şeye herkese inat!

Kimse ne olacağını bilemez. Şöyle ki bir tanıdığım 43 yaşında hamile kalirken hic zorlanmadan hem de, bir arkadaşım 25 yaşında anne olamiyor onca denemeye rağmen. Allah bilir ama bu adamin bunları bilmeye hakkı var. Elbette geç yaş hamile kalmayi engelleyebilir az çok biliyoruz. Adamla öncesinde bunlari da konuşmakta fayda var.

Kimseye her şeyinizi anlatmayın özellikle akrabalara. Sizin için dua edeceğim insAllah hayırlıysa olsun.

daha önce de benzer bir konu açmıştınız
Bu konuya Çok takmışsınız
Bence bir doktora görünün yumurta rezervinizi vs kontrol ettirin , yumurta dondurma işlemi de yaptırabilirsiniz ileride kullanmak için ayrıca yumurta donasyonu vs gibi alternatif tedavilerde var.

Yani 20 yasında olmayan da var 45 de olan da ama 35 den sonra bilimsel olarak riskler artıyor.
Yine de herkesin vücudu farklı
Bunu doktordan başkası bilemez.
O arkadasınız çok afaki konuşmuş

Siz bence karşınızdaki kişiyi en detaylı şekilde tanımaya bakın , evlenince çocuk istiyorsanız baştan mutlaka bunu belirtin vs vs

Evet bunu maalesef güya çok sevdiğim, değer verdiğim bir akrabamız söyledi. Biriyle görüşmeye başladım. Şimdilik tanışma aşamasındayız, sonu nasıl olur bilmem. Ama beni nedense bir mutluluk, bir heyecan kapladı. Görüştüğüm kişi eğlenceli birine benziyor ve hiç evlilik yapmamış. Doğal olarak baba olmak ister diye düşünüyorum. Ben 40 yaşındayım. Akrabamıza da heyecanlı bir şekilde “belki güzel bir yuvam olur, anne olurum” filan gibi hayallerimden bahsettim. Ağzıma tıkadı lafı. Beni çok sevdiğini ve hayal kırıklığına uğramamı istemediğini söyledi. 35 yaş sonrası çok zor olur o işler, karşı taraf ile bunu baştan konuş filan dedi. Tabi moraller altüst. Adama ne diyeceğim ben şimdi. “Sen çocuk istiyorsan bak ben 40 yaşındayım, ona göre iyi düşün” filan mı diyeceğim. Daha önceden evlilik yaptım, bir daha o boşanma olaylarına gitmek istemiyorum. Tüm boşanan arkadaşlar bilir, çok yıpratıcı bir süreç. Ne yapıcam ben şimdi bilmiyorum.
Toksik akraba!! 45 e kadar yolu var bu işin, moral bozmak yok ! Adamla da işler ciddiye binerse konuşursunuz, acele etmeyin.

Ne alaka ya benim arkadaşım 41 ve yeni doğum yaptı gayet de doğal yolla hamile kaldı

Annem kardeşimi 42 yaşında doğurdu

Annemin teyzesi 50 yaşında ikiz bebek doğurdu.

yakın bir tanıdığım 40 yaşında ilk bebeğini doğurdu hemen ardından 2 sene içinde diğer bebeğini doğurdu.

çevremde küçük yaşta doğuran az :) muhtemelen o kişi 80li yıllarda kalmış kafası yok cehalet kötü bir şey

Şu bir gerçek 35 yaşından sonra ne yazık ki doğurganlık kadınlarda azalıyor ama erkeklerde de azalıyor tek taraflı değil .ama benim bir sürü tanıdığım 40 yaşında doğum yapan bu biraz vücut işi birazda nasip işi .bence siz bir doktora görünün eğer bir sikinti varsa çözümüne baktırın yoksa da akışına bırakırsınız.ama bu işler dediğim gibi nasip işi olacağı varsa oluyor.isteyen herkese nasip olsun .

Görüştüğünüz insan sizin yaşını bilmiyor mu?? Ne alaka yani çocuk falan olmaz diyeceksiniz.. Ayrıca devir değişti onlar öncedendi millet 18 yaşında evlenip çocuk yapıyordu 4. 5. Çocuğunu 26 27sinde doğuruyordu falan.. Artık ekonomik ve sosyal hayat biraz da mantık çerçevesinde büyük çoğunluk zaten 30lu yaşlarında evleniyor ve bir bilemedin 2 çocuk yapıyor.. O zaman birçoğunun çocupu olmazdı veya bundan sonra olmayacak..

belli bir yaştan sonra belki zor olabiliyor orası inkar edilemez fakat yine tüp bebek merkezlerinin çok başarılı olduğu, sorunu tespit edip tedavilerin yapıldığı, aşılaması bilmem nesi olan, tıbbın ilerlediği bir devirdeyiz. Eskiden oluyorsa oluyordu olmuyorsa ne insanlarda bilinç vardı ne de tıp bu kadar ileriydi..

Ayrıca ben 44 yaşında da 42 yaşında da daha yeni doğum yapan bebeğini sağlıkla kucağına alan yakınlarıma şahidim.. O işler öyle boş konuşup moral bozmayla olmuyor.. Nasipte yoksa tabi ki ayrı mesele.. Allah nasip etmezse isterseniz 20 yaşında olun evlat sahibi olamazsınız ama nasipde varsa çok da güzel olur canınızı asla sıkmayın ve sıkanlara da izin vermeyin.. 😊

Annanem 9 sağlıklı dogurmus, 3 kez düşme ve doğumdan sonra ölme. En küçük dayım 38 yaşında. Ben ise 3 yıllık evliyim yaş 30 ama tedavi görüyorum. Nasip bu isler yaş ile falan alakası yok takilmayin hiç.

38 yaşımda 3.bebeğim dünyaya geldi. Allah büyüktür. Kimsenin sözlerini kafaya takmayın. Bebeğin nasibi rızkı varsa hiçbir şeyi dinlemez gelir. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

40 yasinda anne olan cok var. Bu sitede de vardı 42 yaşinda bir bayan ikizleri bebekleri vardı simdi 3. ye hamile. ona da hamile diye laf eden olmuştu.

bosverin insanların cenesi durmaz. siz takmayın kafanıza. Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin.

Siz kırksanız, adam da sizle akransa ve bu yaşa kadar da evlenmemişse çok da çocuk delisi olacağını sanmıyorum. Sizin yaşınızı biliyor adam, e salak değil ya bu ihtimali de göz önünde bulundurarak ilerler ilişkiniz. Daha gidip de adama bunu söylemeniz gereksiz. Hem Allah bilir ne olacağını. Kısmet olur da evlenirseniz çocuk da isterseniz tüp bebek tedavisine başlarsınız erkenden.

Back
X