• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Anne olmak için yaş sınırı 35”

Valla 40 ından sonra da çatır çatır doğuranlar var hiçte öyle birşey yok... Hatta ve hatta kazayla kalanlar bile var o yaştan sonra çevremde çokça. Ha tabi 35 den sonra riskli diyolar gebelik için doktorlar ama benim çevremde hiç öyle riskli bişey duymadım. Gayet rahat bebek büyütüyorlar. Yani yaşa bakmıyor bu işler. Garanti olsun dersen yumurta dondura bilirsin mesela maddi anlamda bir sıkıntın yoksa 😉

Eskidi o biyolojik saat olayları literatürden filanda kalkmıştır bence şimdilerde bebek sahibi olmak için tedavi olan 20 li yaşlarında o kadar çok kadın var ki. Bu arada erkeklerden kaynaklanan sorunlarda azımsanmayacak kadar fazla.

Ben de 37 yasindayim, bekarim. Cocuk meselesini hep dusunurum sonra yahu daha hayatinda bir sevdigin bile yok ne cocugu derim🤪 Sizin en azindan hayatinizda birisi var su an. Insallah hayirli bir insan cikar ve mutlu bir evlilige adim atarsiniz. E cocukta ondan sonra olur insallah. Benim cek cekincem yas ilerledikce sakat cocuk dogurma ihtimalinin de yukselmesi. Tabiki genc bir anne adayinda da bu ihtimal var ama iste bilimsel veriler baska soyluyor. Bir de oncesinde cocuk dogurmus olmaninda etkisi var galiba. 40 yas ustundeysen ama oncesinde cocuk dogurmus isen daha cabuk hamile kaliniyor sanirim ama tam emin degilim.

Benim ablamda 38 yasinda 4.cocuguna hamile kaldi. Bir akrabamizda 3.cocugunu dogurdu 41 yasindaydi. Benim cevremde bu ornekler oldugu icin galiba bu yonde dusunuyorum. Hakkinizda hayirlisini diliyorum.

Ya biz türkiye de değilde başka ülkede yasiyoruzda benim mi haberim yok özellikle doğuda kendilerinden küçük amcası halası dayısı olan bi sürü insan var ( yani kaynana gelininden önce doğurmuş oluyor) veya kaynana gelin aynı anda çocuk sahibi oluyor bende doğu kökenliyim bizde çok var bu tür örnekler yani nerdeyse menopoza kadar doğuruyordu kadınlar şimdi ne değişti de bi tutturmuş insanlar 35 sonrası diye ...

39-41 yaşlarında çocuk sahibi olan birçok kadın tanıyorum. Siz kiminle konuştunuz profesör falan mı kesin 35 diye bir de rakam veriyor... görüşeceğiniz kişi yaşınızı bilmiyor mu, bırakın o düşünsün. Erkeklerde sperm sonsuz bir güç değil bir de bu var, kendinizi dezavantajlı hissetmeyin

29 yaşında arkadaşım 5 senedir tedavi görüyor olmuyor, alt komşu 45 yaşında 3 oğlu vardı bu hayatta kız evlat lazım bi tane daha yapcam bu kız olacak diye hamile kaldı kızı da oldu valla. Bu işler o "akbaba" ların lafıyla olsaydı ohooo 🤪

33 ve 39 yasinda dogurdum çocuklarımı. Tedavi yok ekstra bisi yok. Hatta rezervlerim hala sağlam doktorum eğer ıstersen 3. Icin cok verimli zamanlar dedi. Allah ısteyen herkese versin

annem beni 10 yılın sonucunda tedaviyle doğurdu, ben lisedeyken yani 42 yaşında kendiliğinden hamile kaldı hemde imkansız gibi bir şeyken, doğmadı ama yaştan dolayı değil. artık o şu yaşa kadar bu yaşa kadar lafları hikaye oldu, öncedenmiş. bu tarz her şeyi bilen insanların, tıptan haberi var mı acaba?

Evet bunu maalesef güya çok sevdiğim, değer verdiğim bir akrabamız söyledi. Biriyle görüşmeye başladım. Şimdilik tanışma aşamasındayız, sonu nasıl olur bilmem. Ama beni nedense bir mutluluk, bir heyecan kapladı. Görüştüğüm kişi eğlenceli birine benziyor ve hiç evlilik yapmamış. Doğal olarak baba olmak ister diye düşünüyorum. Ben 40 yaşındayım. Akrabamıza da heyecanlı bir şekilde “belki güzel bir yuvam olur, anne olurum” filan gibi hayallerimden bahsettim. Ağzıma tıkadı lafı. Beni çok sevdiğini ve hayal kırıklığına uğramamı istemediğini söyledi. 35 yaş sonrası çok zor olur o işler, karşı taraf ile bunu baştan konuş filan dedi. Tabi moraller altüst. Adama ne diyeceğim ben şimdi. “Sen çocuk istiyorsan bak ben 40 yaşındayım, ona göre iyi düşün” filan mı diyeceğim. Daha önceden evlilik yaptım, bir daha o boşanma olaylarına gitmek istemiyorum. Tüm boşanan arkadaşlar bilir, çok yıpratıcı bir süreç. Ne yapıcam ben şimdi bilmiyorum.
Başlığı görünce çok doğru dedim içimden ama minimum yaş olarak düşünmüştüm 😂 30 dan önce cocuk yapmayı hiç doğru bulmuyorum. İnsanlar kendileri olgunlaşamadan çocuk yapıp psikolojisi bozuk çocukalar yetiştiriyorlar. Artık eskisi gibi değil anne olma yaşı arttı her yaşta anne olunabiliyor. 40 lı yaşlarda anne olmak çok normal. size bunu diyen kişi seneler evvelinde yaşıyor belliki

Evet bunu maalesef güya çok sevdiğim, değer verdiğim bir akrabamız söyledi. Biriyle görüşmeye başladım. Şimdilik tanışma aşamasındayız, sonu nasıl olur bilmem. Ama beni nedense bir mutluluk, bir heyecan kapladı. Görüştüğüm kişi eğlenceli birine benziyor ve hiç evlilik yapmamış. Doğal olarak baba olmak ister diye düşünüyorum. Ben 40 yaşındayım. Akrabamıza da heyecanlı bir şekilde “belki güzel bir yuvam olur, anne olurum” filan gibi hayallerimden bahsettim. Ağzıma tıkadı lafı. Beni çok sevdiğini ve hayal kırıklığına uğramamı istemediğini söyledi. 35 yaş sonrası çok zor olur o işler, karşı taraf ile bunu baştan konuş filan dedi. Tabi moraller altüst. Adama ne diyeceğim ben şimdi. “Sen çocuk istiyorsan bak ben 40 yaşındayım, ona göre iyi düşün” filan mı diyeceğim. Daha önceden evlilik yaptım, bir daha o boşanma olaylarına gitmek istemiyorum. Tüm boşanan arkadaşlar bilir, çok yıpratıcı bir süreç. Ne yapıcam ben şimdi bilmiyorum.
40 yaşinda anne oldum

Akrabanız kötü niyetli d4ğildir belki ama patavatsızlık etmiş gereksiz yorum yapmış. 43-45 yaşında doğum yapıyorlar. Biran önce aile kurup çoluk çocuğa karışmanızı dilerim:)

Cahill o hiç umurunda bıle olmasın

Eşimi annesi 45 yaşlarında hamile kalmış artık hamilelik yaşı da ilerledi, eğitimdi, kariyerdi derken anne olma yaşları öyle eskisi gibi değil 30’ları buluyor ee hemende olmuyor bazen derken çoğu anne 40 yaşlarında bakınca. Yaş ile alakalı değil alışmışlar 15 yaşlarında evliliğe yeni dünya böyle ve doğru olan da bu, bilinçli anne baba olan çok fazla ve bu da yaşla doğru orantılı bence. Gelecek nesilde buna bağlı olarak daha iyi olacak.

Abimin 40 yaşında çocuğu oldu, eşimin abisi 45 yaşında yeni çocuğu oldu tedavi ile aynı şekilde amcamın oğlu 45 yaşında oldu tedaviyle.

Menapoza girmediğiniz sürece bu tip şeyleri takmayın. Tabi doktora gidip düzenli kontrolleri de ihmal etmeyin lütfen 🙏🏻

Annem 35 te, görümcemin biri 34 te, bir akrabamız 38 de, iş yerinden bir arkadaşım 40 ta doğurdu.
Bunların hepsi de normal yolla olan doğumlar.
Ben 30 yaşındayım hala doğuramadım :D
Yaşla alakası yok.

Olması gerekiyorsa o çocuk her türlü oluyor :)

Back
X