• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Anne olmak için yaş sınırı 35”

Evet bunu maalesef güya çok sevdiğim, değer verdiğim bir akrabamız söyledi. Biriyle görüşmeye başladım. Şimdilik tanışma aşamasındayız, sonu nasıl olur bilmem. Ama beni nedense bir mutluluk, bir heyecan kapladı. Görüştüğüm kişi eğlenceli birine benziyor ve hiç evlilik yapmamış. Doğal olarak baba olmak ister diye düşünüyorum. Ben 40 yaşındayım. Akrabamıza da heyecanlı bir şekilde “belki güzel bir yuvam olur, anne olurum” filan gibi hayallerimden bahsettim. Ağzıma tıkadı lafı. Beni çok sevdiğini ve hayal kırıklığına uğramamı istemediğini söyledi. 35 yaş sonrası çok zor olur o işler, karşı taraf ile bunu baştan konuş filan dedi. Tabi moraller altüst. Adama ne diyeceğim ben şimdi. “Sen çocuk istiyorsan bak ben 40 yaşındayım, ona göre iyi düşün” filan mı diyeceğim. Daha önceden evlilik yaptım, bir daha o boşanma olaylarına gitmek istemiyorum. Tüm boşanan arkadaşlar bilir, çok yıpratıcı bir süreç. Ne yapıcam ben şimdi bilmiyorum.
Eskidenmiş o, İnsanlar beslenemiyormuş hormonlar- vitaminler-mineraller eksik olunca belli bir yaştan sonra olma olasılığı düşüyormuş. Takılmayın böyle şeylere, ilişkinizin keyfini çıkarın.

Bişey diyeyım cahille muabbeti kesin. Öyle yaptım çok mutluyum. Cahil akbabalar kendileri 16 yasında cocuk sahıbı oldu, evlılıgınde mutsuz. Ben henüz nısanlıyken bana dıyor ki. Bak 30 dan sonra göbekten igne yapıyorlar. Çocuk olması çok zor. Ulen evleneli henüz kac ay olmus. Hemen neden yapayım. Tek maaş kıt kanaat gecınmek ıstemıyorum ben belki. Allah rızkını verırmıste. İllaki onlara benzememi ıstıyorlar. Hepsıyle muabbetı kestım. Kafam acayıp rahat. Tavsıye ederım. 😊

Eşimi annesi 45 yaşlarında hamile kalmış artık hamilelik yaşı da ilerledi, eğitimdi, kariyerdi derken anne olma yaşları öyle eskisi gibi değil 30’ları buluyor ee hemende olmuyor bazen derken çoğu anne 40 yaşlarında bakınca. Yaş ile alakalı değil alışmışlar 15 yaşlarında evliliğe yeni dünya böyle ve doğru olan da bu, bilinçli anne baba olan çok fazla ve bu da yaşla doğru orantılı bence. Gelecek nesilde buna bağlı olarak daha iyi olacak.

Abimin 40 yaşında çocuğu oldu, eşimin abisi 45 yaşında yeni çocuğu oldu tedavi ile aynı şekilde amcamın oğlu 45 yaşında oldu tedaviyle.
Abinizin, eşinizin abisinin ve amca oğlunuzun eşlerinin yaşı kaç acaba? Malum kadın yaşı daha önemli?

Eski kafa insanların laflarına takılmayın, onların doğru bildiği ve uyguladığı birçok şey artık değişti,insanlar bilinçlendi. Çoğu 15 yaşında evlenip 35 yaşında babaanne/anneanne oldukları için böyle boş boş konuşurlar halbuki erken anne olmak sanıldığı kadar büyük bir avantaj değil. Yıllar önce yengemiz 45 eşi de 50 yaşında çocuk sahibi oldu diye millet dalga geçermiş çocuk ana okuluna varmadan ölüp gideceksiniz diye fakat yengemler şuanda torun seviyor, o konuşanların çoğu da çocukların üniversite yıllarını bile göremeden öldü gitti. Bu devirde 40'lı yaşlarda anne baba olmak çok normal, kariyer hedefleri arttığı gibi insan ömrü de uzadı. Artık erken yaşta anne olanlara garip bakmaya başladık.

Evet bunu maalesef güya çok sevdiğim, değer verdiğim bir akrabamız söyledi. Biriyle görüşmeye başladım. Şimdilik tanışma aşamasındayız, sonu nasıl olur bilmem. Ama beni nedense bir mutluluk, bir heyecan kapladı. Görüştüğüm kişi eğlenceli birine benziyor ve hiç evlilik yapmamış. Doğal olarak baba olmak ister diye düşünüyorum. Ben 40 yaşındayım. Akrabamıza da heyecanlı bir şekilde “belki güzel bir yuvam olur, anne olurum” filan gibi hayallerimden bahsettim. Ağzıma tıkadı lafı. Beni çok sevdiğini ve hayal kırıklığına uğramamı istemediğini söyledi. 35 yaş sonrası çok zor olur o işler, karşı taraf ile bunu baştan konuş filan dedi. Tabi moraller altüst. Adama ne diyeceğim ben şimdi. “Sen çocuk istiyorsan bak ben 40 yaşındayım, ona göre iyi düşün” filan mı diyeceğim. Daha önceden evlilik yaptım, bir daha o boşanma olaylarına gitmek istemiyorum. Tüm boşanan arkadaşlar bilir, çok yıpratıcı bir süreç. Ne yapıcam ben şimdi bilmiyorum.
O akrabanızın dediklerini sağ kulaktan alıp sol kulaktan uğurlayacaksınız🤗 Fusun demirel ablamız 50 yaşında anne oldu hem de ikiz 😊

Yaş sınırı diye bir şey elbette var 35 yaştan sonra riskli vs oluyor fakat 40 43 yaşında doğum yapan hiç yok mu elbette var. Karşı taraf daha önce boşandığı ve yaşını biliyorsa elbette çocuğum olur mu muhabbetini yapmazsın. Sadece adamın ağzını yoklarsın o da çocuk istiyorsa ve evlenirseniz hemen doktora gider çalışmalara başlarsınız. Bence hiç moralinizi bozmayın. Siz elinizden geleni yaparsınız Allah nasip ederse kimi 40 da doğurur kimisi 30 unda doğuramaz.

Eski kafa insanların laflarına takılmayın, onların doğru bildiği ve uyguladığı birçok şey artık değişti,insanlar bilinçlendi. Çoğu 15 yaşında evlenip 35 yaşında babaanne/anneanne oldukları için böyle boş boş konuşurlar halbuki erken anne olmak sanıldığı kadar büyük bir avantaj değil. Yıllar önce yengemiz 45 eşi de 50 yaşında çocuk sahibi oldu diye millet dalga geçermiş çocuk ana okuluna varmadan ölüp gideceksiniz diye fakat yengemler şuanda torun seviyor, o konuşanların çoğu da çocukların üniversite yıllarını bile göremeden öldü gitti. Bu devirde 40'lı yaşlarda anne baba olmak çok normal, kariyer hedefleri arttığı gibi insan ömrü de uzadı. Artık erken yaşta anne olanlara garip bakmaya başladık.
Ben şuan kardeşimin eşinin yanındayım. Ben 29 yaşındayım. Atanmaya çalışıyorum. 35 edogru istiyorum çocuk. Kardeşimin eşi 20 de yeni dogum yaptı. Bana yap geç olmadan diyorlar. Kimse atanma falan anlamıyor.

Ben şuan kardeşimin eşinin yanındayım. Ben 29 yaşındayım. Atanmaya çalışıyorum. 35 edogru istiyorum çocuk. Kardeşimin eşi 20 de yeni dogum yaptı. Bana yap geç olmadan diyorlar. Kimse atanma falan anlamıyor.
Ben 25 yaşımda doğum yaptım, çocukları çok seviyorum, anneliği de çok sevdim ama keşke 30-35 yaş arasında anne olsaydım hem kendime hem de çocuklarıma daha faydalı olabileceğimi anladım. İnsanların lafına göre yaşanmaz, kendine hayrı olan insan da sağ sola fikir dayatma ihtiyacı duymaz. İnşallah en kısa zamanda gönlünüze göre atanırsınız, sonrası gelir zaten yaşınız genç.

40 yaşında anne olanlar da var, 18 yaşında çocuk sahibi olamayanlar da var. Eş adayıyla konuşulacak bir şey de yok. Zaten yaşınızdan haberdardır diye düşünüyorum. Çevrenin sözlerine kulak tıklayın ya da sizi çok etkiliyorsa ağızlarının payını verin sussunlar.

Ben 25 yaşımda doğum yaptım, çocukları çok seviyorum, anneliği de çok sevdim ama keşke 30-35 yaş arasında anne olsaydım hem kendime hem de çocuklarıma daha faydalı olabileceğimi anladım. İnsanların lafına göre yaşanmaz, kendine hayrı olan insan da sağ sola fikir dayatma ihtiyacı duymaz. İnşallah en kısa zamanda gönlünüze göre atanırsınız, sonrası gelir zaten yaşınız genç.
Kesinlikle. Zaten yazın bi kadın dogum kontrol olacagım. Atanınca donduran yumurtalarımı garantı olsun. Bı de 5 6ay oldu ondan. Cok yenıyız daha.

Bazı şeylerin nasip olduğunu idrak edemiyoruz millet olarak. Evlenmek elimizde değil çocuk sahibi olmak elimizde değil. Hepsi bizden bağımsız. Ben 28 yaşındayım bekarım en yakın arkadasım evleneli 2 sene oldu birkaç aydır çocuk deniyorlar olmuyor. Kendisi de 30 yaşında geç kaldım çocuğumla aramda çok yaş farkı olacak geç anne olacam diye bana dert yanıyor😅ve dert yandığj en yakın arkadasının daha bir yuvası bile yok😄ben napiyim diyemiyorum tabi. Ama hayat böyle

Orasını Allah bilir,babamın bir akrabası sanırım 30luyaşların sonunda evlendi ve peş peşe 3 çocuk dünyaya getirdi..İnşallah siz de hayalinizi kurduğunuz aileye kavuşursunuz.

Anneannem de babaannem de 40 yasinda dogum yapmislar. Teyzem 42 yasinda anne oldu. Bunu size soyleyen akrabanizi ben de iyi niyetli bulmadim.

Ayrica sizinle flört eden kisinin yasinizi bilmeme ihtimali yok. Yasiniza takilsa sizinle gorusmezdi bile.

Ben de cogunlukla cevrenin etkisinde kaliyorum ama konunuzu okuyunca bunlar gecti icimden. Rahatlatmak icin degil, objektif olarak yazdim.

Bir ablamız var 43 yaşında evlendi hemen de doğum yaptı. Kızı var şimdi 1 yaşında.
Akrabanız olmayan doğum yaş sınırına değil de kendi sınırına odaklanmalı.
Hadsiz.

Back
X