anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

Bizimde 2 yildan fazladir olmuyor,soran pek yok ama olursada diyorum hayirlisi olsun :)

Kusura bakmayın ama gereksiz kelimenize takılıp kalıyorum, size göre belki engelli abinizden sonra sizin doğmanız gereksizdi ama anneniz bir evladı olmasını daha istedi belki sağlıklı bir çocuğu olsun istemiştir nedenleri onu ilgilendirir, çocuk istememe fikrinize anlayış beklerken
annenizi bu konuda yargılamanız yanlış.

Yargılanmak istemiyorsunuz ama çocuk sahibi olan insanları yargılıyorsunuz bir şekilde....

Bizimde 2 yildan fazladir olmuyor,soran pek yok ama olursada diyorum hayirlisi olsun :)

hayırlısı canım ya ,ben ilk bebeğime dediğlm gibi 1,5 yıllık tedaviden sonra ,2. Bebeğimede 1 yıl korunmayarak ama tedavide görmeyerek kavuştum ,allah isteyen herkese nasip etsin ,ama isteyene diye altını çizeyim malum konu başlığı belli :)

Ben şimdi çocuk istemiyorum ya, kesin bi rahatsızlığım vardır geçmişte veya çocukluğumda değil mi. Siz de çocuk istiyorsunuz ya hani? Belki bana göre de sizin bi rahatsızlığınız var geçmişinizde, ben sizin geçmişinizi kurcalıyor muyum istiyorsunuz diye? Böyle düşünmenizin sebebi etrafınızdaki tüm kişilerin aynı olması, böyle yetiştiriliyoruz. Sadece akıl almak istedim, psikolojimi sizle paylaşmak değil. İnsanların sizin gibi düşünmemesi akıl hastası oldukları ablamına gelmez.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben çocuk sevmem hatta hiç tahammülüm yoktur çocuklara. Ama kendi bebeğim olsun çok istiyorum. Henüz evli değilim nişanlıyım. Gerçekten bir bebeğim olsun çok çok gönülden istiyorum. Ama çevredeki hiç bir çocuğu sevmiyorum o da açık net:)

görüşlerinize saygı duymakla bırlıkte bu kadar cok cocuk sevmıyordunuz neden öğretmenlık okudunuz merak ettim Bu konu sızde ıstememekten cok takıntıya dönüşmüş İstemıyorsanız cevre baskına sert bır dılle hayır cekıp cenelerını kapatabılırsiniz

Oyy inş bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Ben belki istemiyorum ama insanların isteklerinin hep olmasını istiyorum bu konuda. Allahım isteyene versin lütfen.

Ben de onu diyorum, anadolu lisesi kazan dediler kazandım, edebiyat kazandım illa öğretmenlik oku dediler, formasyon değil yan dal yaptım. Evlenmicem dedim, evlencen evde kaldın dediler. Aşık oldum evlendim, bu sefer de torun da torun. Lafları istekleri bitmedi, bıktım usandım. Hiç bitmiyor.

İnşallah yorumunuz gözden kaçar, beni topa tuttular

Allah uzun ömürler versin, isteyerek yapılmış çocukların annelerinin gözlerindeki ışık çok güzel.

hayatınızı hep insanlara göre yaşamak zorunda kalmışsınız burda sizde bi yerden patlak vermiş bu konuda ki takıntınız bence bu yüzden.:97:İstemıyorsanız yapmayın ki olacagınında garantısı yok günümüzde evlenen her 10 çiftten 6 sı infertilite polikiniklerine gidiyormus

Birinci cocugu yaparsan ikinci cocuk baskisi da olacak farkinda misin. Hic bitmiyor ama is yine sende bitiyor.

Dipsiz Not: Ben cocuklari severim, hayrina ders verdigim cocuklar bile var. Hayvanlari da cok severim, insanlari da . Bir tek su her seye burnunu sokan insanlari sevmem.

Çocuk istemek kadar istememek de normal bence.Asıl anormal olan toplumdaki "bak biz hepimiz çocuk istiyoruz,hadi sen de iste" baskısı ve çocuk sevmeyen insanlara merhametsiz gözüyle bakılması.Ne alaka yani?Ben de öyle her çocuğu sevmem,gördüğüm her çocuğa ilgi göstermem ama hiçbir çocuğa kıyamam,hiçbir çocuğun kılına zarar gelsin istemem.Hele ki kimsesiz ya da gariban çocuklara hiç kıyamam.Merhamet çok başka bir şey yani.
Hem zaten herkes üreyecek diye bir kural yok.Hatta üremesin de,dünya nüfusu olmuş zaten 7 milyar,100-200 sene sonra üst üste yaşayacağız artık bu gidişle.

İnşallah yorumunuz gözden kaçar, beni topa tuttular

Herkes herkes gibi düşünüp hareket etseydi karınca sürüsü gibi görünürdük değil mi? Bence çocuk istememek ayıp değil. Sevmemekte ayıp değil. Allah herkesin gönlüne göre versin

Kesinlikle bende sevmem derken bunu demeye çalışıyorum. Yani bende ilgi göstermem kolay kolay ama asla onları incitecek bişeye izin vermem tanıyıp tanımamam mühim değil. Bu insanlıkla ilgili bişey. Tamamen farklı yani.
Cocuk istememek bunla aynı şey değil

Allah en kısa zamanda hayırlı bir evlat nasip eder inşallah canım.. Allah isteyen herkese nasip etsin..

amin canım tüm isteyenlere versin aratmasın kimseyi ...canım ben istesem çocuk sahibi olabilirim eşimde aynı şekilde ...ama eşim bipolar hastası bu hastalık genetik olabiliyormuş yani kalıtsal bu yüzden ben 2. çocuğumu yapmadım ama çok istiyorum da onada bipolar geçerse diye korkuyorum zaten 1 kızım var 7 yaşında içim içimi yiyiyor ya ondada çıkarsa diye bu riski göze alamam ...hoş gerçi şimdi eşimle boşanma aşamasındayız ..hayat bize neler göstercek bilmiyorum ...konu sahibide sanırım bipolar başka konuda yorumunu gördüm ..psikolok tuhaf olmadığınızı söylemiş şaşırdım eğerki bipolarsanız acilen bi psikiyatrite gidin çümkü maniye girmiş olabilirsiniz ....şunuda eklemek isterim şuanda ayaktayım ne için kızım börek istedi onun pişmesini bekliyorum sabaha hazır olsun sırf onun yüzündeki mutluluğu görmek için ..o mutlu olsun ben 1 saat az uyuyuverim ne olacak... bu duyguyuda ancak anneler anlar

Amin.
Ya konu sahibi cocuk istemiyorum diyor o tamam,ya cocuk yapipta hakkini veremeyenler?
Allahim büyük konusmayayim,eskiden anneme derdim kardesime kizdiginda yok böyle kiz yok böyle yasakla vs,tabi ki yanlis düsündügümü simdi biliyorum.
Ama annemde derdi ki öyle deme büyük konusma...

Benmi anlatamiyorum yoksa sizmi anlamiyosunuz Ben size cocuk sevmediginiz yada istemediginiz icin yargilama yapmadim ayrica akil hastasida demedim.bende evliyim ve suan cocuk yapmak istemiyorum kendimi hazir hissettigim zaman Allahta nasip ederse yaparim.istememek yada sevmemek degil konu ben sadece aşırı tepkilerinizin sebebi icin yorum yaptim neden cocuk sevmiyosunuz yada istemiyosunuz doktora gidin sizde bi rahatsizlik var demedim.sevmekte sevmemekte herkesin en dogal.hakki be en normal.dusuncesidir.bnm demek istedigim bukdar aşırı tepki verip nefret duymaniz yada bukdar önyargili olmaniz neden sadece bunun analizini yapin dedim umarim anlatabilmisimdir busefer

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE]

Ben şimdi çocuk istemiyorum ya, kesin bi rahatsızlığım vardır geçmişte veya çocukluğumda değil mi. Siz de çocuk istiyorsunuz ya hani? Belki bana göre de sizin bi rahatsızlığınız var geçmişinizde, ben sizin geçmişinizi kurcalıyor muyum istiyorsunuz diye? Böyle düşünmenizin sebebi etrafınızdaki tüm kişilerin aynı olması, böyle yetiştiriliyoruz. Sadece akıl almak istedim, psikolojimi sizle paylaşmak değil. İnsanların sizin gibi düşünmemesi akıl hastası oldukları ablamına gelmez.

Benmi anlatamiyorum yoksa sizmi anlamiyosunuz Ben size cocuk sevmediginiz yada istemediginiz icin yargilama yapmadim ayrica akil hastasida demedim.bende evliyim ve suan cocuk yapmak istemiyorum kendimi hazir hissettigim zaman Allahta nasip ederse yaparim.istememek yada sevmemek degil konu ben sadece aşırı tepkilerinizin sebebi icin yorum yaptim neden cocuk sevmiyosunuz yada istemiyosunuz doktora gidin sizde bi rahatsizlik var demedim.sevmekte sevmemekte herkesin en dogal.hakki be en normal.dusuncesidir.bnm demek istedigim bukdar aşırı tepki verip nefret duymaniz yada bukdar önyargili olmaniz neden sadece bunun analizini yapin dedim umarim anlatabilmisimdir busefer

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE]

Son düzenleme:

ahaha çook ama çok tanıdık geldi, hiiiiiç bitmez....6 yıl tek başıma yaşadım, 33 ümde evlendim, 37 imde anne oldum 17 aylık bir kızım var...Allhtan henüz "hadi kardeş" baskıları başlamadı....ama iyiki yalnız yaşamışım, iyiki evlenmişim, iyiki kızım var....

konuyu okumadım fakat başlığı okuyunca "anlarım tabi" yazasım geldi...ane olmayı istememek toplumun kadına dayattığı rolleri fazlasıyla benimsemediyse bir kadının en doğal hakkıdır...her kadın anne olmak için yaratılmaz...ve bence her kadın anne olmak zorunda değildir zaten...isteyen ve bu sorumluluğu almayı göze alabilen anne olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…