anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

konu sahibi ilk mesajınızı düzltebiliyorsunuz silin o yazdıgınızı. gercekten hoş değil

Psikologa gidin isterseniz bence diyen bendim
Bu benim kendimce bi fikrimdi çünkü çocuk sevmeyebilirsiniz ama öcü gibi görmeniz 'gereksiz' demeniz belki geçmişte birşeyler mi yaşadı ki dedirtiyor istemeden
Bende şahsen ilk kez duyuyorum bu derece çocuk sevmeyeni
Belki de sizi anlayamıyorum çünkü cocuklara bayilirim inşallah Rabbim isteyen hakkıyla bakabileceklere çocuk nasıp eder bana da
Ama siz madem bu derece çocuk sevmiyorsunuz ileride nasıl birini evlat edinmeyi dusunuyosunuz
Evlat edinmek sizin gibi düşünen biri için daha riskli değil mi ???
Bence çocuk meselesini çok çok düşünün baskilardan etkilenmeyin boşverin milleti
Düşünün çünkü ilerde olurda fikriniz değişirse herşey için geç olabilir ...yani sağlık acisindan,yastan,korunmak için kulkanilan haplardan dolayı vs .

Ama ben nasıl değiştireceğimi bilmiyorumki. Yeni okumaya basladım. Yemin ederim konuyu acınca değiştir hiç bişi görünmüyor, telden yazıyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bak iste cevabini kendin vermissin :)
Arkadasta diyor ki insanlar neden benim beyaz dedigime zorla siyah dedirtmek istiyorlar?

çocuğu gereksiz gören ,arkasında bırakacağı bir varlık olarak gören birine diretemessiniz ki evlat sevgisini ,söylüyor ,sevmiyorum diyor ,ben hayatımda hiç midye yemedim ,yememde ,bana anlat çok lezzetli olduğunu ,bişey değişmez ,yinede yemem ,ee bu kadına bu ısrar niye ,o hala diyorki inatla ,benim gibi düşünen varmı ben mi garibim ,kendi doğrusunu bize geçirmeye çalışmıyor .

Çok teşekkür ederim. Ne hamile kalmaya çalışanlara ne de başka kimseye satgısızlık değil, kendim gibi var mı diye çok merak ettim. Psikoloğa gitmiştim bunun için, kadına inanmadım. Sadece kendim gibi var mı merak ettim.

Herkes anne olmak zorunda değil çocuk yapmak istemiyorum demenizi anlayabilirim ama bnm düşünceme göre sizdeki psokolojik bir rahatsizlik.çocuk dünyaya getirmek buyuk sorumluluk ve özveri ister fedakarlık ister bunlara hazir olmayabilirsiniz ama unutmayin ki sizde çocuk oldunuz büyüdünüz ve yetişkin oldunuz o yuzden "gereksizler" tutumunuz çok yanlış.ozaman sizdemi gereksizdiniz küçükken.bu düşünce istemeyerek sizin akliniza geliyosa eger kesinlikle bir doktora görünmeniz şart belki bi destekle durumunuz düzelebilir ama bilerek içtenlikle sözlüyorsaniz ozaman fazla söze gerek yok diye düşünüyorum tutumunuz icinizde kalmali kesinlikle cunku cok tepki görürsünüz bu tavrinizla kisacasi siz bu düsüncelerinizden şikayetçimisiniz böyle olmak istemiyomusunuz yoksa halinizden memnunmusunuz bence bi onun analizini yapin.

elbette sen gibi düşünenler olduğu kadar düşünmeyenlerde olacaktır,ama iş hakaret boyutuna varmamalı tabi ,kadın kadının derdinden anlamalı bence ,bu da bence sizin derdiniz ve hayatınızı meşgul eden bir sorun ,çünkü etraftan soranlar var sürekli ,siz anneler veya anne olmaya çalışan kadınlar hakkında kötü birşey söylemediniz kabul ,siz kendinizi anlattınız ,ben böyleyim dediniz ,ama dedim ya şurda yüzde 60 dan fazla anne ve adayı varken bu riskli konu biraz sert oldu .sen doğru bildiğini yap arkadaşım .

Eee yani , sorma sebebi cevrenin baskisi,ve bunun ona kendini anornal hisettirmesi.

Konu sahibinin anne olmamak istememesini anladım, şaşırılan ve gelen tepkileri de anladım da , hangi hakla ve cüretle '' ee neden konu açtın '' diye sorulduğunu bir türlü anlayamadım ? yani böyle bir şey sormak üyelerin hakkı mı?

Ne zaman bu kadar tahammülsüz, yargılayıcı , suçlayıcı insanlar haline dönüştük ?

en çok canımı sıkan da ; burda ki bir çok kadının anne olması, çocuk birey yetiştiriyor olması..
daha sanal alemde ki farklı düşünceye farklı harekete ,sorulara , fikirlere tahammül edemiyorsak gerçek dünya da nasıl farklı ve sağlam sağlıklı bireyler çıkartıcaz ortaya ?

Neden bu kadar ağır tepkiler verdiğinizi hiç anlamiyorum samimi olarak anlamıyorum, çok uzun zamandır şu forumdayım ve dikkat ediyorum zaman geçtikçe yorumlar daha keskin daha acımasız daha yargılayıcı oluyor keşke yapıcı, saygılı ve açık görüşlü olsak ne güzel olurdu ne rahat yaşardık hep birlikte ..

Bu arada konu sahibi arkadaşım : sizi anlıyorum ama sizin düşüncenize katılmıyorum şöyle ki ; bence yaratılmamızın bir amacı var dünya kötü insanlar kötü yeni çocuklar olmasın dersek dünya hep kötü kalır , bir gün anne olacağınızı ve fikirlerinizin değişeceğini düşünüyorum ben de bir çok insan gibi hakkınızda hayrlısı olsun ..

gereksiz yazdığımı değiştirdim, her ne kadar öyle düşünsem de. ben de gereksizim, anne ve baba olmaya tam hazır değilken çocuktur büyür yahu denilen bütün çocuklar gereksizdir. bana göre de karşısındakinin fikrini yargılayan insanlar psikolojik olarak rahatsız. herkes karşısındakinin kendi gibi olmasını istiyor, olmayınca da rahatsız diyorlar.

Cizimlerimiz aynismis

Allah allaah,
sevmek zorunda değil,
GEREKLİ görmek zorunda değil,
olumsuzluklarından rahatsız OLMAMAK zorunda değil,
tahammül edebilmek zorunda değil,
Tüp bebekle uğraşanların aksine istemek zorunda değil.

Kadın kadının kurdudur gerçekten. Kadın olarak hemcinsimize karşı haddimizi bu kadar aşmamalıyız bence.

Eee yani , sorma sebebi cevrenin baskisi,ve bunun ona kendini anornal hisettirmesi.

ben evlendikten 1,5 yıl sonra hamie kaldım ,allahım o 1,5 yıl neler çektim o çok bilmiş teyzelerden ,konıu komşudan ,artık diyordum ki olmuyor teyze napim kısmette yokmuş :) kafa buluyordum artık,işte o çevre baskısı varya delirtir adamı.

yorumunuz için teşekkür ederim. inanın kimseye saygısızlık falan yapmak istemedim. burası bir forum ve isteyen istediği konuyu açıyor, anne olmak istiyorum diye konu açılıyor da anne olmak istemiyorum diye konu açana hakaret ediliyor. çocuk sevmiyorum diye en merhametsiz en kompleksli psikolojik rahatsız insanı oldum. ya herkes aynı olmak zorunda değil ki, eski işyerimdeki patronum da çocuk sahibi olmyordu, eşiyle ortak karar almışlar. ben kadınların bu kadar zalim olacağını hiç düşünmedim.

Amacım ne peki? Kendim gibi var mı merak ediyorum. Düşünceye saygı yok mu ta hiç?

Yazdıklarınızı okuyunca Elif Şafak'ın otobiyografik romanı Siyah Süt aklıma geldi. Yanlış hatırlamıyorsam yazar bi kaç sene önce 2. çocuğuna hamileydi üstelik.

Son düzenleme:

Ben daima saldırgan insanların saldırılarının mutsuzluklarından olduğuna inanıyorum. Bu açıdan bakınca davranışlarına anlam verebiliyorum. Başka türlü olmuyor.

Allah en kısa zamanda hayırlı bir evlat nasip eder inşallah canım.. Allah isteyen herkese nasip etsin..

Ben insanların fikirlerine saygi duyan bi insanim söylediğim gibi herkes anne olmak zorunda değil çocuk sevmek zorundada değil ama cocuklara karsi bu sekilde önyargili olup nefret duymaniz bana göre bir rahatsizliktir bence bu sizin çocuklugunuzdan kaynaklanan bir durum ben sizin fikrinize zaten saygi duydum ve bu düsüncelere ne sebeple kapildiginizin analizini yapin kendinizce dedim cocuk sahibi olmama dusuncenize zaten saygim var bnm demek istedigim bu sekilde tepkiler vermeniz neden siz istemeden mi oluyor bu tavrinizdan rahatsizmisiniz yada halinizden memnunmusunuz bunu anlamak istedim.herkes gibi bende fikrimi söyledim konu acan sizsiniz neden bukadar tepki verdiniz ki.bende herhangi bir rahatsizlik yok psikolojik olarak ben sadece tavrinizdan dolayi tepki alirsiniz dedim ki almissinizda zaten.sizi yargilayan yok sizinde bnm gibi düşünmenizi isteyende yok istesenizde bnm gibi düşünemezsiniz zaten merak etmeyin :)

Ben çocukları inanılmaz severim ve doğal bir iletişimim vardır, daha ben ergenken komşunun küçük kızı ağladığında ablasına değil bana sarılırdı koşa koşa. Şimdi de AVM'de sokakta durup dururken yanıma gelip konuşmaya başlarlar. O yüzden anlayabileceğimi sanmıyorum ama bir kadının anne ya da eş olmak istememe hakkının tartışılmasını dahi saçma buluyorum. İstemezse istemez, eşe dosta komşu teyzelere ne? Çocuk olunca onlar mı bakıcak? Eşiniz haklı ilerde isterseniz, annesiz bir çocuğa anne olursunuz. Olmadı, bir çocuğa değil gence sahip çıkar yuvanızı açarsınız, ablası, yoldaşı, yol göstericisi olursunuz. Sırf çocuk sevmiyorsunuz diye ilerde kimsesiz kalmazsınız yani, zaten çocuk ilerde bana bakar diye yapılmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…