Haklısınız, keşke geri alabilsem. Benim kendimden büyük engelli abim var. Anneme zaman zaman anne ven çok gereksizim neden tüm maddi manevi gücünü abime harcamadın derim. Kötü niyetli yazmadım.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Psikologa gidin isterseniz bence diyen bendimEvet işim gücüm yoktu, kendimi kk ispatlamaya çalışıyorum, burda yüzünü bile görmediğim insanlar ayy bu ne değişik kız desin diye, hey allam en tuhaf yorum buydu. Ya kendim gibileri var mı merak ettim sadece, psikolog tuhaf olmadığımı söyledi. Yeni taşındığım şehirde çok etrafım yok, çocuk doğur baskısı altında kakdım ve benim gibiler var mı merak ettim. Dünyanın en merhametsiz, kompleksli vb insanı yaptınız ya.
düşünceye saygı sonsuz, ama hakarete yok.. hele hele forumun yüzde bilmem kaçı anne iken sen kalkıp çocuklara "gereksiz" dersen, birileri de gereksiz olan sensin şeklinde cevap verebilir.. buna etki-tepki denir.. şu lafını hala değiştirmeyip, bizlerin yorumlarının değişmesini beklemen de enteresan sevgili üye
Bak iste cevabini kendin vermissin :)
Arkadasta diyor ki insanlar neden benim beyaz dedigime zorla siyah dedirtmek istiyorlar?
çocuğu gereksiz gören ,arkasında bırakacağı bir varlık olarak gören birine diretemessiniz ki evlat sevgisini ,söylüyor ,sevmiyorum diyor ,ben hayatımda hiç midye yemedim ,yememde ,bana anlat çok lezzetli olduğunu ,bişey değişmez ,yinede yemem ,ee bu kadına bu ısrar niye ,o hala diyorki inatla ,benim gibi düşünen varmı ben mi garibim ,kendi doğrusunu bize geçirmeye çalışmıyor .
Evet işim gücüm yoktu, kendimi kk ispatlamaya çalışıyorum, burda yüzünü bile görmediğim insanlar ayy bu ne değişik kız desin diye, hey allam en tuhaf yorum buydu. Ya kendim gibileri var mı merak ettim sadece, psikolog tuhaf olmadığımı söyledi. Yeni taşındığım şehirde çok etrafım yok, çocuk doğur baskısı altında kakdım ve benim gibiler var mı merak ettim. Dünyanın en merhametsiz, kompleksli vb ins
Merhametsiz demedim yahu ben :) Valla yuzunu gormedigin insanlara kendini ispatlamaya calismak cok da alisilmadik bir durum degil. Internet oyle insanlarla dolu. Ben oyle degilim diyorsaniz tamam.. Ama bir cok insan gibi ben de uslubunuza takildim. Benim gibi bir var mi acaba diye merak eden insan direk onu sorar yani. Ona bi lafimiz yok.Yok cocuklar gereksiz bilmem ne demez. :)
Çok teşekkür ederim. Ne hamile kalmaya çalışanlara ne de başka kimseye satgısızlık değil, kendim gibi var mı diye çok merak ettim. Psikoloğa gitmiştim bunun için, kadına inanmadım. Sadece kendim gibi var mı merak ettim.
çocuğu gereksiz gören ,arkasında bırakacağı bir varlık olarak gören birine diretemessiniz ki evlat sevgisini ,söylüyor ,sevmiyorum diyor ,ben hayatımda hiç midye yemedim ,yememde ,bana anlat çok lezzetli olduğunu ,bişey değişmez ,yinede yemem ,ee bu kadına bu ısrar niye ,o hala diyorki inatla ,benim gibi düşünen varmı ben mi garibim ,kendi doğrusunu bize geçirmeye çalışmıyor .
Herkes anne olmak zorunda değil çocuk yapmak istemiyorum demenizi anlayabilirim ama bnm düşünceme göre sizdeki psokolojik bir rahatsizlik.çocuk dünyaya getirmek buyuk sorumluluk ve özveri ister fedakarlık ister bunlara hazir olmayabilirsiniz ama unutmayin ki sizde çocuk oldunuz büyüdünüz ve yetişkin oldunuz o yuzden "gereksizler" tutumunuz çok yanlış.ozaman sizdemi gereksizdiniz küçükken.bu düşünce istemeyerek sizin akliniza geliyosa eger kesinlikle bir doktora görünmeniz şart belki bi destekle durumunuz düzelebilir ama bilerek içtenlikle sözlüyorsaniz ozaman fazla söze gerek yok diye düşünüyorum tutumunuz icinizde kalmali kesinlikle cunku cok tepki görürsünüz bu tavrinizla kisacasi siz bu düsüncelerinizden şikayetçimisiniz böyle olmak istemiyomusunuz yoksa halinizden memnunmusunuz bence bi onun analizini yapin.
Annemle aram çok iyidir, kankayızdır, özelim saklımız olmaz. Annem çalışıyordu, annesiz kaldığım zamanlar oldu. Bunun için ben psikoloğa gittim neden çok tuhafmışım gibi duruyorum diye. Psikolog dediki, herkes ergenliğe girerken bir kişi çizer kafasında ve onu yaşar. Sizin yaşamaya çalıştığınız kadın kesinlikle ev hanımı, çoluk çocuğa karışxak anaç bir kadın değil dedi.
Eee yani , sorma sebebi cevrenin baskisi,ve bunun ona kendini anornal hisettirmesi.
Konu sahibinin anne olmamak istememesini anladım, şaşırılan ve gelen tepkileri de anladım da , hangi hakla ve cüretle '' ee neden konu açtın '' diye sorulduğunu bir türlü anlayamadım ? yani böyle bir şey sormak üyelerin hakkı mı?
Ne zaman bu kadar tahammülsüz, yargılayıcı , suçlayıcı insanlar haline dönüştük ?
en çok canımı sıkan da ; burda ki bir çok kadının anne olması, çocuk birey yetiştiriyor olması..
daha sanal alemde ki farklı düşünceye farklı harekete ,sorulara , fikirlere tahammül edemiyorsak gerçek dünya da nasıl farklı ve sağlam sağlıklı bireyler çıkartıcaz ortaya ?
Neden bu kadar ağır tepkiler verdiğinizi hiç anlamiyorum samimi olarak anlamıyorum, çok uzun zamandır şu forumdayım ve dikkat ediyorum zaman geçtikçe yorumlar daha keskin daha acımasız daha yargılayıcı oluyor keşke yapıcı, saygılı ve açık görüşlü olsak ne güzel olurdu ne rahat yaşardık hep birlikte ..
Bu arada konu sahibi arkadaşım : sizi anlıyorum ama sizin düşüncenize katılmıyorum şöyle ki ; bence yaratılmamızın bir amacı var dünya kötü insanlar kötü yeni çocuklar olmasın dersek dünya hep kötü kalır , bir gün anne olacağınızı ve fikirlerinizin değişeceğini düşünüyorum ben de bir çok insan gibi hakkınızda hayrlısı olsun ..
Amacım ne peki? Kendim gibi var mı merak ediyorum. Düşünceye saygı yok mu ta hiç?
yorumunuz için teşekkür ederim. inanın kimseye saygısızlık falan yapmak istemedim. burası bir forum ve isteyen istediği konuyu açıyor, anne olmak istiyorum diye konu açılıyor da anne olmak istemiyorum diye konu açana hakaret ediliyor. çocuk sevmiyorum diye en merhametsiz en kompleksli psikolojik rahatsız insanı oldum. ya herkes aynı olmak zorunda değil ki, eski işyerimdeki patronum da çocuk sahibi olmyordu, eşiyle ortak karar almışlar. ben kadınların bu kadar zalim olacağını hiç düşünmedim.
bu yorumun üstüne yazacak birşey bulamadım ağzına sağlık arkadşım ...ne kadar insan çocuk sahibi olmak için uğraşıyor o duyguyu tatmak için ve ben aynı duyguyu 2. kez tatmak için allahıma yalvarıyorum ...siz ileride yaşlanıpta elden etekten düşünce o gereksiz dediğiniz çocuğu öyle bi arıyacaksınızki ..ozaman bu yazdıklarınız pişmanlık duyacaksınız
gereksiz yazdığımı değiştirdim, her ne kadar öyle düşünsem de. ben de gereksizim, anne ve baba olmaya tam hazır değilken çocuktur büyür yahu denilen bütün çocuklar gereksizdir. bana göre de karşısındakinin fikrini yargılayan insanlar psikolojik olarak rahatsız. herkes karşısındakinin kendi gibi olmasını istiyor, olmayınca da rahatsız diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?