• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak ne zormuş

Merhaba
Hepinize saglıklı, hayırlı geceler diliyorum.
Buraya onlarca konu acıyorum ve bana her zaman yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. 💕
Bir aylık bebegi olan taze anneyim. 25 yaşındayım. Üniversite mezunu,öğretmenim. 2018 mezunuyum ama bugune kadar çalışmak için hiçbir şey yapmadım. Kpss de çalışmadım. Mezun oldum ve hemen eşimle evlendik. Ben de ileride olur, yaparım dedim. Evlilik oturmadan bebek istedik, hem de cok istedik. Hamileyken ders çalışırım dedim. Bulantı,evliliğe alışmak vs derken olmadı. Ama ben bu hayatta sadece tüketici olarak yaşamak istemiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Ancak çok girişken biri degilim. Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım diyebilirim. Çünkü bunun dısında faydalı olmak için ne yapabilirim bilmiyorum gerçekten.
"Konu başlığı ile ilgisi nedir?" diyeceksiniz.
Şimdi ben anne olmanın bu kadar zor gelecegini hiç düşünmemiştim. Bebekle ders bile çalışırım sanmıştım. Her şey bebekten önceki gibi devam eder sanmıştım. Çok şükür bebegim zor bir bebek degil ve de sağlıklı. Allah isteyen herkese hayırlı ise nasip etsin. Sakın bana kızmayın evlat hasreti çekenler, çok büyük bir şükür sebebi, biliyorum.
Ama gece uykularımın bölünmesi, kişisel bakımı geçtim,bazen diş fırçalama için bile vakit kalmaması... Klasik şeyler,biliyorsunuz.Anneler biliyor işte . Bu durum bana agır geldi ve çok sarsıldım.Sanki bundan sonra ömür boyu yorgun ve kendine yetemeyen biri olarak kalacağım gibi hissediyorum . Neredeyse bebegime bile yetemeyecek kadar yorgun hissediyorum . Yarıda kalan hayallerime sonsuza kadar ara vermişim gibi .
Kısacası alışamadım ve çevreme sorduğum zaman, ilerde daha kolay olacak mı, dedigim zaman istisnasız hepsinin daha zor olacagını söylemesi beni iyice umutsuzluğa sürükledi. Sizce birkaç aya her şey daha zor mu olacak? Uykusuzluğa, yorgunluğa alışmayacak mıyım?
Burada böyle konu açan annelere kızardım içten içe. Hem kendi istedi hem şikayet ediyor derdim ama sizleri şimdi anlıyorum. Bu, asla şikayet degil. Evladım saglıklı ya binlerce şükür. Kokusu zaten her şeye yeter. Ama bebekle hayallerime devam edebilir miyim sizce? İleride birkaç aylık olunca daha mı zor olacak her şey?
Lütfen,morale çok ihtiyacım var
Mezun olur olmaz daha aranmadan hatta çalışmadan evlenmiş üstüne çocuk yapmışsınız zaten baştan seçiminizi yapmışsınız , o kadar okuduğunuz okul da şimdilik boşa gitmiş oluyor. Tabiki bebek bakmak kolay değil eski zamanlardaki gibi çocuğu kenara at ev işi yap şeklinde çocuk bakılmıyor ki artık hayatımızın merkezine koyuyoriz.
Bunu tersine çevirmek sizin elinizde, ya da boş bir diplomasi olan ünv mezunlarina katılın sizin seçiminiz. Hiçbir şey imkansız değildir.

Merhaba.
Benim kızım 1,5 yaşında. Şimdi eskiye göre daha kolay bence. Bana göre 9 aylık olup emeklemeye başladıktan sonra rahatladı. Önceden sabahtan akşama kadar yüzü dışarı dönük kucakta gezmek isterdi. Uyumaz, uyursa bile kucakta uyurdu. Hiç bir iş yapamazdım. Şimdi kendi başına çok güzel oynuyor. Allah size de kolaylık versin. Daha yaşınız genç. Bir iki sene sonra ders de çalışabilirsiniz. Allah gönlünüze göre versin.
Dilekleriniz için teşekkür ederim. Rabbim size de gönlğnüze göre versin 💕 benimki bir aylık oldu şimdiden ayakta kendini gezdirerek uyumayı öğrendi galiba :D

1,5 aylık çocuğum var. Ben de kızardım her şey daha zor olacak dediklerinde. Ki çocuk doktorumuz bile aynısını derdi ve kendi çocuğunun zorluğundan bahsederdi. Sonuç mu? Evet haklılar. Ben kötüsüne alıştırdım kendimi. Bu arada branşınız nedir? Ben bebeğim varken memurluk için 5 kez mülakata hak kazandım mesela ama torpil olaylarından elendim hep. Yani isteseniz başarırsınız. Öğretmenim ben de.( Ataması yapılmamış)
Beş kez mülakat hakkı kazanıp elenmek nedir ya cok üzücü. Hakkınız olan yere en hayırlı zamanda gelirsiniz inşallah. Benim burada kvli kpli konularım var bu yüzden ifşa olmamak için branşı demeyeyim :) ama ben hala bundan daha zor olacagını düşünmüyorum. Mesele bu gece hem emzirmek içn uyandım defalarca, hem de onunla birlikte 6.30 da kalktık. Hala ayaltayız. Suyumu zor içtim. Bütün ömür böyle hatta bundan daha kötü gececek dedikleri zaman inanmak istemiyorum.

Öncelikle hayırlı ugurlu olsun
1 aylık bebekle kariyer düsündüğünüze göre vakit bol🤣
Ne cesit bi lohusalık bilemiyorm sizinki ama 1 aylıkken bebegim sütüm yetti mi?poposu mu pisk olmus?kakası fazla mı yesil? falan diye düsünüyordm🤣
Süt sagıp dolaba attıgımda drm daha o raddede değiliz demisti hatta.
7 aylık suan bninki o günleri özlüyor insan sonra,tadını cıkarın su anın.
Çok teşekkür ederim :) Aslında kariyer degşl faydalı olmak istiyorum sadece. Bu bahsettiginiz şeylerle ilgili de konum var.o kısımları aştık :D

merhaba, 3 yasinda kizim var. ve yanliziz. esim kizim ve ben. spiral taktirmaya da kizimla gittim. disciye de. mr cekimine de. sadece bir defa sevgili kayinvalideme biraktim, orda da cenazem vardi. size tek tavsiyem, uyku egitimi verin. lutfen uyku egitimi verin. ben kizimi uyuttum esimle keyif yapiyorum suan. kizim kendi odasinda uyuyor, bizde esimle sarmas dolas uyuyoruz. bazem isterse geliyor aramiza kelebegim:) 6 haftalikken uyku egitimine basladim. o gundur odasinda uyur. guzel uyuyan cocuk, guzel yer ve daha hasta oluyor kanaatimce.

en zor donem, yenidogan donemi. hepsi gecicek:)
not 6 ay agir lohusa depresyonu yasamis, kendini intihar dahi etmeyi dusunmus, kIzina asik bir ana:)
Ay allah korusun, ni ara benim de aklından geçmedi degil :) ben de en zor dönemin yenidogan oldugunu düşünüyorum ve konuda da büyük çoğunluk öyle düşünüyor. Bu durum içimi rahatlattı. Eğitim konusunu herkes tavsiye ettiği için ona mutlaka bakıcam

Alışacaksın canım hiç merak etme ..ben de senin gibi olmustum hatta bir ara sanki bebek benim değilmiş de Birgün gelip gerçek sahibi alacakmış gibi hissediyordum .
Benim oğlum gerçekten zor bir bebek ;doğduğu günden beri geceleri çok sık uyanan ve uzun süre uyanık kalan bir bebek oldu.Ama emin ol alışıyor insna hatta uyanmadınız zamanlarda bir gariplik mi var diye kalkıp oturduğumu bilirim :)
Bu arada oğlum şuan 23 aylık;çoğu şeyi düzene girdi ;daha rahatım artık ..
Sizin adınıza sevindim. Benimki zor bi bebek olmadıgı halde ben zorlandım. Sizi düşünemiyorum bile. :)

Teşekkürler Rabbim sizin yavrularınıza da hayırlı saglıklı uzun,ömürler versin inşallah 💕
İleride zor olmayacak sadece bı altı ay sabredin sonra size gülecek gözünüzün içine bakacak çok mutlu olacaksınız (ben iki çocuk annesiyim 8 ve 13yasinda) bu günlerin tadını çıkarın uykusu düzene girince herşeyi yaparsınız merak etmeyin Rabbim hayırlı ömür versin evladiniza🤲

Canım her cocuk farklı da olabiliyor. Mesela ben seni in bu anlattığın sürecin tam tersini yaşadım. Bebegim gerçekten cok uzun emiyor. Şimdi bu süre azalıyor gittikçe ama kimse inanmıyordu bebegim bir saate yakın emerdi. Bana da aç dediler. Meğer gaz yüzünden ağlarmış. Birkaç kez mama verdim ama gerçekten boşunaydı. İhtiyaö olunca tabiki verilmeli. Ama doktorlar da dahil herkes farklı bir şey söylüyor. Bu durum anneleri çok yıpratıyor

öbekş
Merhaba
Hepinize saglıklı, hayırlı geceler diliyorum.
Buraya onlarca konu acıyorum ve bana her zaman yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. 💕
Bir aylık bebegi olan taze anneyim. 25 yaşındayım. Üniversite mezunu,öğretmenim. 2018 mezunuyum ama bugune kadar çalışmak için hiçbir şey yapmadım. Kpss de çalışmadım. Mezun oldum ve hemen eşimle evlendik. Ben de ileride olur, yaparım dedim. Evlilik oturmadan bebek istedik, hem de cok istedik. Hamileyken ders çalışırım dedim. Bulantı,evliliğe alışmak vs derken olmadı. Ama ben bu hayatta sadece tüketici olarak yaşamak istemiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Ancak çok girişken biri degilim. Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım diyebilirim. Çünkü bunun dısında faydalı olmak için ne yapabilirim bilmiyorum gerçekten.
"Konu başlığı ile ilgisi nedir?" diyeceksiniz.
Şimdi ben anne olmanın bu kadar zor gelecegini hiç düşünmemiştim. Bebekle ders bile çalışırım sanmıştım. Her şey bebekten önceki gibi devam eder sanmıştım. Çok şükür bebegim zor bir bebek degil ve de sağlıklı. Allah isteyen herkese hayırlı ise nasip etsin. Sakın bana kızmayın evlat hasreti çekenler, çok büyük bir şükür sebebi, biliyorum.
Ama gece uykularımın bölünmesi, kişisel bakımı geçtim,bazen diş fırçalama için bile vakit kalmaması... Klasik şeyler,biliyorsunuz.Anneler biliyor işte . Bu durum bana agır geldi ve çok sarsıldım.Sanki bundan sonra ömür boyu yorgun ve kendine yetemeyen biri olarak kalacağım gibi hissediyorum . Neredeyse bebegime bile yetemeyecek kadar yorgun hissediyorum . Yarıda kalan hayallerime sonsuza kadar ara vermişim gibi .
Kısacası alışamadım ve çevreme sorduğum zaman, ilerde daha kolay olacak mı, dedigim zaman istisnasız hepsinin daha zor olacagını söylemesi beni iyice umutsuzluğa sürükledi. Sizce birkaç aya her şey daha zor mu olacak? Uykusuzluğa, yorgunluğa alışmayacak mıyım?
Burada böyle konu açan annelere kızardım içten içe. Hem kendi istedi hem şikayet ediyor derdim ama sizleri şimdi anlıyorum. Bu, asla şikayet degil. Evladım saglıklı ya binlerce şükür. Kokusu zaten her şeye yeter. Ama bebekle hayallerime devam edebilir miyim sizce? İleride birkaç aylık olunca daha mı zor olacak her şey?
Lütfen,morale çok ihtiyacım var
Önceki konularından hayal meyal hatırlıyorum seni doğum yapmana çok sevindim 😊 ben de atanamayan bir öğretmenim ve iki buçuk aylık bir oğlum var. Aynı planları ben de yapıyordum. Hamileyken çalışamayacağımı anlayınca doğumdan sonra kpssye çalışırım dedim ama tuvalete bile gidemiyorsun ki nasıl çalışacaksın. İlk kırk gün gerçekten çok zor oluyor ama bir süre rahatlıyorsun. Çocuğun uykusu 4-5 saate uzamaya başlıyor. Sen fiziksel anlaöda güçleniyorsun. Doğumun yorgunluğunu atıyorsun. Bebeğini, oyuncakları sesleri takip edebildiği için biraz daha oyalabiliyorsun.
Hayallerinden vazgeçmek zorunda kalır mısın? Bilmiyorum bende de işler daha çok yeni.
Yine de herşeye rağmen oğlumla çok mutluyum.
Bu tablonun çok işe yarayacağını düşünüyorum. Bebek bazen nedensiz ağlama krizine giriyor ya ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Genelde aşırı yorulduğundan uykuya geçemediği için ağlıyormuş aklında olsun. Mesela maksimum 90 dakika uyanık kalabiliyorsa uyandıktan 80 dakika sonra, çok yorulmasına fırsat vermeden yatırıyorum. İşine yarayacağını düşündüm
IMG-20200313-WA0014.webp

öbekş
Önceki konularından hayal meyal hatırlıyorum seni doğum yapmana çok sevindim 😊 ben de atanamayan bir öğretmenim ve iki buçuk aylık bir oğlum var. Aynı planları ben de yapıyordum. Hamileyken çalışamayacağımı anlayınca doğumdan sonra kpssye çalışırım dedim ama tuvalete bile gidemiyorsun ki nasıl çalışacaksın. İlk kırk gün gerçekten çok zor oluyor ama bir süre rahatlıyorsun. Çocuğun uykusu 4-5 saate uzamaya başlıyor. Sen fiziksel anlaöda güçleniyorsun. Doğumun yorgunluğunu atıyorsun. Bebeğini, oyuncakları sesleri takip edebildiği için biraz daha oyalabiliyorsun.
Hayallerinden vazgeçmek zorunda kalır mısın? Bilmiyorum bende de işler daha çok yeni.
Yine de herşeye rağmen oğlumla çok mutluyum.
Bu tablonun çok işe yarayacağını düşünüyorum. Bebek bazen nedensiz ağlama krizine giriyor ya ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Genelde aşırı yorulduğundan uykuya geçemediği için ağlıyormuş aklında olsun. Mesela maksimum 90 dakika uyanık kalabiliyorsa uyandıktan 80 dakika sonra, çok yorulmasına fırsat vermeden yatırıyorum. İşine yarayacağını düşündüm Eki Görüntüle 2607935
Öncelikle çok Teşekkür Ederim 💕 ben de seni üyelik isminden biliyorum. Buraya onlarca konu açtığım için anımsaman çok normal :D
Siz bayağı bir yol katetmişsiniz bebişinle. Darısı basımıza. Tablo tabiki brnim için çok faydalı oldu, çok teşekkür ederim. Verdigin bilgiler için de.
Süreçler gerçekten aynıymış. Ama bu durum içimizi kemriecegi için bence hazır oldugumuzda yine harekete geçicez. Bunun zamanına biraz da bebişlerimiz karar vericek gibi :)
Ama ben inanıyorum, kendime güvenmediğim halde :)

Canım her cocuk farklı da olabiliyor. Mesela ben seni in bu anlattığın sürecin tam tersini yaşadım. Bebegim gerçekten cok uzun emiyor. Şimdi bu süre azalıyor gittikçe ama kimse inanmıyordu bebegim bir saate yakın emerdi. Bana da aç dediler. Meğer gaz yüzünden ağlarmış. Birkaç kez mama verdim ama gerçekten boşunaydı. İhtiyaö olunca tabiki verilmeli. Ama doktorlar da dahil herkes farklı bir şey söylüyor. Bu durum anneleri çok yıpratıyor
D Designer08

Şu boşa okuma fikrine katılmıyorum. Eğitimli bir insan, bir anne olmak için okuyamaz mıyız?
Mezun olur olmaz daha aranmadan hatta çalışmadan evlenmiş üstüne çocuk yapmışsınız zaten baştan seçiminizi yapmışsınız , o kadar okuduğunuz okul da şimdilik boşa gitmiş oluyor. Tabiki bebek bakmak kolay değil eski zamanlardaki gibi çocuğu kenara at ev işi yap şeklinde çocuk bakılmıyor ki artık hayatımızın merkezine koyuyoriz.
Bunu tersine çevirmek sizin elinizde, ya da boş bir diplomasi olan ünv mezunlarina katılın sizin seçiminiz. Hiçbir şey imkansız değildir.

Şu boşa okuma fikrine katılmıyorum. Eğitimli bir insan, bir anne olmak için okuyamaz mıyız?
Egitimli olmak için ünv okuyup ülkenin kaynaklarını harcamaya gerek yok bence, bilinçli bir insan kendini yetiştirebilir. zaten ülkemizdeki ünv sayısı o kadar fazla ki mezun olmanın bı anlamı kalmadı başka ülkelerde teknik liselerden mezun olanlar kendi alanlarinda meslek ediniyorlar. Ama biz lise üstüne ünv okuyup sonra iş hayatına girmeye bile calismadan evlenip evde oturursak ne anlamı kaldı o kadar yılın ve emeğin en önemlisi kaynagin harcamasının

Egitimli olmak için ünv okuyup ülkenin kaynaklarını harcamaya gerek yok bence, bilinçli bir insan kendini yetiştirebilir. zaten ülkemizdeki ünv sayısı o kadar fazla ki mezun olmanın bı anlamı kalmadı başka ülkelerde teknik liselerden mezun olanlar kendi alanlarinda meslek ediniyorlar. Ama biz lise üstüne ünv okuyup sonra iş hayatına girmeye bile calismadan evlenip evde oturursak ne anlamı kaldı o kadar yılın ve emeğin en önemlisi kaynagin harcamasının
Her eğitim alan insanın çalışma fırsatını olmadıgı bi ülkede bu düşünceniz çok da mantıklı degil. Kendi alın terim, birikim ve emeğimle kazandığım bölümü sırf ilerde çalışmayı istemiyorum diye bırakmak çok mu mantıklı? Belki bu bölümden ilerlemek istiyorum. Ben kendimi istedigim o alanda geliştirmek için okudum ve hiç de pişman degilim. Yanlış bir şey yapmadığıma da cok eminim. Hatta hiç çalışmayacak olsam bile.
Egitim eşittir iş olarak bakmak o kadar yanlış ki. Kaynakları boşuna tüketmek demeniz içler acısı.
Hepsini geçtim kimsenin yarını garanti değil. Aldıgım egitim mutlaka ileride iş imkanı olarak karsıma cıkacak (olur da çalışmak zorunda kalırsam)
İnsanlar evlenirken bile egitim durumunu da göz önünde bulunduruyor.

Çevremdeki herkes beni daha da dibe itmek için konusuyor gibi. Hani biri de desin ki bu birkaç sonra alılacaksın, daha kolay gelecek. Ama herkes diyor ki bu zamanları arayacaksın. Şimdi emzir, uyut çok kolay. Oysa ben bu hayatta uykuya aşırı düşkün biri olarak hayatımda ilk kez geceleri üç dört defa kalkıyorum. Aşırı zor geliyor. İleride alışacaksın demelerini bekliyorum. Kimse demiyor. Ama bunu duymaya çık ihtiyacım var.
Buyudukce dertleride buyuyo aslinda
Simdi hic birseye vakit bulamiyorsun cunku agliyo surekli altina yapiyo ve surekli acikiyo
Buyuyunce rahat edeceksin evet ama bu sefer dertleri buyuyecek maddiyat artacak egitimine kursuna dersine arkadaslarina hareketlerine kafayi takacaksin
Yani olay bu
Evet hic bisey eskisi gibi olmuyo

moralinizi bozmak istemem ama bebeğiniz gaz sancısı olan sürekli ağlayan bir bebek değilse şu anda en kolay dönemleri yaşıyorsunuz. emzir uyut dönemi sonrasında çok daha fazla ilgi bekleyecek, zor olacak demeyeyim ama alışacaksınız diyebilirim.
4-5 yaşından sonra rahatlarsınız ama rahat olun.

Gazı anlarsın bacaklarını karnını çeke çeke ağlar. Birde daha kesik kesik aglar. Sancısı oldukça. Açlık ağlamasi ortalığı bir birine katar asla uyumaz.ciyak ciyak ağlar 🙄 tabi en önemli kriter kilo kontrolü benimki kilo vermişti. Ve mama verince uyuyordu. Ağlamasi kesiliyordu. Senin böyle değilse mama verince de uyumuyorsa kilo alımı iyiyse gerek yok tabi.

Back
X