• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak ne zormuş

Bebegimi üç yaşına kadar kimseye bırakmak istemiyorum. Eşim kazanırsan dondurursun dedi, o mantıkla düşündüm çalışmayı. Evet,sanırım o tür düşünceler yüzünden böyle bi telaşa girdim. Şimdiden onun için kitaplar alıyorum. Yenidoğan için bile varmış:) sık sık masaj yapıyorum, eşim de bize hep yardımcı. İnşallah bir rutin de oluşur ve buna kişisel bakımım da dahil olur. Koktum vallahi süt , kusmuk kokuyorym :)

Bunun için önünde 3 yıl var o zaman su an bunu düşünecek en son senee. 2 yaşındayken baslarsin ders çalışmaya. Şu an öyle kokman o kadar normal kiii daha 40 bile çıkmamış 😊 günlük rutinine banyo saati ekle o zaman eşinden 1 saat kendine zaman ayırmak için izin istee bebeğin 2 saatte bir emecek zaten. 1 saat güzel bir duş saç tarama kurutma yüzünü toparlama zamani yap 😊

ilk iki sene hersey gittikce hem kolaylasiyor hem zorlasiyor
oturdu döndü derken ek gida donemi basliyor.
hem kolaylik hem zorluk artik anne sutu yada mama disinda bir seylerde yiyebiliyor olacak daha cok daha uzun sure tok kalacak bu yuzden daha uzun uyuyacak ama gunluk ayrica yemek yapma telasi baslayacak.
sonra emekleyecek agzima bisey atmasin diye pesinden gezeceksin ama tasimaktan agriyan kollarin artik dinlenecek vs.
kizim suan 29 aylik son 1 aydir ilk kez evde rahat rahat yemek yapip duşumu alip hatta pasta borek bile yapabiliyorum birlikte yapiyoruz hatta.
konusmaya baslayinca cok rahatlayacaksiniz.
suanki surecte uyku egitimi hakkinda makaleler falan okuyun 4 6 aylikken baslaniyor uyuyan cocuk rahatlik gercekten en azindan dinlenebiliyorsunuz.

ilk iki sene hersey gittikce hem kolaylasiyor hem zorlasiyor
oturdu döndü derken ek gida donemi basliyor.
hem kolaylik hem zorluk artik anne sutu yada mama disinda bir seylerde yiyebiliyor olacak daha cok daha uzun sure tok kalacak bu yuzden daha uzun uyuyacak ama gunluk ayrica yemek yapma telasi baslayacak.
sonra emekleyecek agzima bisey atmasin diye pesinden gezeceksin ama tasimaktan agriyan kollarin artik dinlenecek vs.
kizim suan 29 aylik son 1 aydir ilk kez evde rahat rahat yemek yapip duşumu alip hatta pasta borek bile yapabiliyorum birlikte yapiyoruz hatta.
konusmaya baslayinca cok rahatlayacaksiniz.
suanki surecte uyku egitimi hakkinda makaleler falan okuyun 4 6 aylikken baslaniyor uyuyan cocuk rahatlik gercekten en azindan dinlenebiliyorsunuz.
Teşekkür ederim, eğitim konusuna bakıcam. Çok karşıma çıkıyor. Vardır bir hayır . Bence de hem kolay hem zor ama alışmış olmak gibi bir fark var sanırım

Bende ögretmenım kpss calıstım baya mülakata gırdım olmadı 8 aylık oglum var basta bende senın gıbıydım ama suan cok mutluyum onla vakıt gecırmek cok guzel coj sevıyorum hıcbır sey umrumda degıl suan yanımda besıgınde her an ınsan nasıl mutlu olabılıyor dıslerımı sıkıyorum ıcım kaynıyor. Her zorluktan sonra gelen mutluluk gıbı. Hersey olur atanırız ısımız olur gucumuz olur ama bebegımle olan bu anlar bır daha gelmeyecek o yuzden hıc uzulmuyorum.

Teşekkür ederim, eğitim konusuna bakıcam. Çok karşıma çıkıyor. Vardır bir hayır . Bence de hem kolay hem zor ama alışmış olmak gibi bir fark var sanırım
hamileyken bana hayat toz pembeydi kizimi alir gezmeye giderim ciciler giydiririm saclarimizi ayni yapariz falan hayaller kuruyordum.
dogumu yaptiktan sonraki hafta ampul patladi beynimde sanki aman tanrim ne gezmesi ne giyinmesi ne saci kolik gece yarilarina kadar agliyor susmuyor uykusuzluk o uykusuzluga ciyak ciyak morarana kadar aglayan cocuk
sabaha kadar evin icinde cocugu kucagimda sallaya sallaya gezen ben kimsede yok yardimci olan.
icimden hayatin bitti kizim bide tedaviyle zorla cocuk yaptin vs diyorum 😂😂
sonra zamanla alistim tabi neden agliyor sesinden anliyorsun nasi susturacagini biliyosun falan.
tecrube ettikce dahada kolaylasacak emin ol.
insan olabilmek cok zormuş onu anladim ben.
ama dünyalara değişmem kuşumu annneaaa diye bagirdigi gun anne oldugunu daha net anliyosun ve hersy daha keyifli bir hal aliyor
sut makinasi olmaktan cikiyorsun bir sifatin oluyor

Bir aylik bebek emer uyur genelde uzgunum ama hazirlikli ol iki çocuk annesj olarak zor günler yeni geliyor o yuzden kendini salma ve dirençli ol
Benim bebeğim hiç emip uyumazdı. Büyüdukce kolaylaştı. Gece uykuları uzadı. Küçükken gece sık uyanıyorlar. Büyüdukce gece uykuları artıyor. Moralini bozmayın kızın.

Okudum ama istemsizce dedim ki (Preeklampsi yüzünden erken doğum yaptım ve bebem küvezde 10 gündür ve 1 haftadır görüşte yasak) ; Evladım yanımda olsa kollarımda olsa da tek derdim kişisel bakımım bölünen uykularım olsa ... 😞😞😞 Neyse.. Bir süre böyle gider.. Şuan bebek o belli bir düzen oluşturana kadar bu şekilde yorucak seni .. Yapacak birşey yok buna.. Ama zamanla bir düzen oturtursan senin için de evladın içinde daha verimli zamanlarınız olur.. Allah yardmcınız olsun
Allahım kolaylıklar versin. Rabbim yavruna kavuştursun en kısa zamanda inşallah bu canım

6. Aydan sesleniyorum hala normale dönemedi hayatım. Ama baslara göre daha iyi şimdi. En azından uyku zamanı belli,oyun oynayabiliyoruz oyalamak daha kolay oldu. İlk aylar sürekli emmek istiyordu o yüzden kimsenin kucağında durmuyordu. Şuan eşimle de güzel vakit geçiriyor. Ama hala doğum kilolarimi veremedim, çalkantılı ruh halim devam ediyor. Makyaj yapmayı,eski kıyafetlerimi çok özledim 😔 Temennim su hastalık sürecinden bir an önce kurtulup kendimle de ilgilenmek 😊

Biri 8 aylık öbürü 20 aylık iki bebegimle açıktan okuyorum..bebeğinin gece uykuları düzene girince sende kpss ye çalışırsın geceleri.. benim bebekler gece 12 den önce uyumuyor onları uyutup 4 e kadar ders çalışıyorum çok zor oluyor ama bişey yapmak istiyorsan bişeylerden feragat etmek gerekiyor

Merhaba
Hepinize saglıklı, hayırlı geceler diliyorum.
Buraya onlarca konu acıyorum ve bana her zaman yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. 💕
Bir aylık bebegi olan taze anneyim. 25 yaşındayım. Üniversite mezunu,öğretmenim. 2018 mezunuyum ama bugune kadar çalışmak için hiçbir şey yapmadım. Kpss de çalışmadım. Mezun oldum ve hemen eşimle evlendik. Ben de ileride olur, yaparım dedim. Evlilik oturmadan bebek istedik, hem de cok istedik. Hamileyken ders çalışırım dedim. Bulantı,evliliğe alışmak vs derken olmadı. Ama ben bu hayatta sadece tüketici olarak yaşamak istemiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Ancak çok girişken biri degilim. Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım diyebilirim. Çünkü bunun dısında faydalı olmak için ne yapabilirim bilmiyorum gerçekten.
"Konu başlığı ile ilgisi nedir?" diyeceksiniz.
Şimdi ben anne olmanın bu kadar zor gelecegini hiç düşünmemiştim. Bebekle ders bile çalışırım sanmıştım. Her şey bebekten önceki gibi devam eder sanmıştım. Çok şükür bebegim zor bir bebek degil ve de sağlıklı. Allah isteyen herkese hayırlı ise nasip etsin. Sakın bana kızmayın evlat hasreti çekenler, çok büyük bir şükür sebebi, biliyorum.
Ama gece uykularımın bölünmesi, kişisel bakımı geçtim,bazen diş fırçalama için bile vakit kalmaması... Klasik şeyler,biliyorsunuz.Anneler biliyor işte . Bu durum bana agır geldi ve çok sarsıldım.Sanki bundan sonra ömür boyu yorgun ve kendine yetemeyen biri olarak kalacağım gibi hissediyorum . Neredeyse bebegime bile yetemeyecek kadar yorgun hissediyorum . Yarıda kalan hayallerime sonsuza kadar ara vermişim gibi .
Kısacası alışamadım ve çevreme sorduğum zaman, ilerde daha kolay olacak mı, dedigim zaman istisnasız hepsinin daha zor olacagını söylemesi beni iyice umutsuzluğa sürükledi. Sizce birkaç aya her şey daha zor mu olacak? Uykusuzluğa, yorgunluğa alışmayacak mıyım?
Burada böyle konu açan annelere kızardım içten içe. Hem kendi istedi hem şikayet ediyor derdim ama sizleri şimdi anlıyorum. Bu, asla şikayet degil. Evladım saglıklı ya binlerce şükür. Kokusu zaten her şeye yeter. Ama bebekle hayallerime devam edebilir miyim sizce? İleride birkaç aylık olunca daha mı zor olacak her şey?
Lütfen,morale çok ihtiyacım var
Hamileyken 2 sene de salgıladığın östrojeni 1 günde salgıliyormus kadınlar. Doğum sırasında bir anda düşen ostrajen tam da tarif ettiğin şeyleri hissettiyormus kadınlara. Hayatum yarım kaldı. Bir daha eskisi gibi olmayacak bebeğime yetemiyorum vs gibi hisler. Kısacası lohusa depresyonundasin. Az kalmış. Bir 40 günü geçsin hepsi geçecek. Benjn sütüm yetmiyor şu saniirm ilk 40 gün çok ağladı. Mama takviyesi yapmasaydum daha da çok ağlayacakti :) zamanla derdini anlıyorsun. Bir de Bebeğin de gaz sorunu yoksa gittikce gece uykuları uzayacak. Benim kizim 2 aylık olduğunda aralıksız 5 saat uykulara geçmişti. 3 aylikken akşam 19:00 da bir uyurdu gece 05:00 de 10 dk emzirrirdim sabaha kadar. 4 aylık oludhinda uyku eğitimi ver. Hep aynı saatte uyut. Her gece 5 dk sudan geçirmek bile olsa yıka. O zaman kolay ve uzun uyuyor. Biraz büyüsün her şey daha kolay olacak. Dışarda mesela gikları çıkmıyor bunların. Şu Corona günleri bir geçsin. Köy bebek arabasina gezdir. Bir bakmissin büyümüş. 6 aylık olduğunda hele döküyorsun önüne oyuncakları etrafına yastiklar koyup. O kurcalar oynarken sen işini yaparsın. Yani bebek gittikce kendi kendine yetecek hiç merak etme. En zoru ilk 40 gün. Gerisi Faso fiso 😆 ha gazı an bebekler için ilk 3 ay😁

Allahım kolaylıklar versin. Rabbim yavruna kavuştursun en kısa zamanda inşallah bu canım
Aammmiiinnnn aaaammmiiiiinnnnnnn inşaALLAH canım.. Nerde evladını bekleyen anne baba varsa hepsini kavuştursun Rabbim sağlıklı bir şekilde🤲

Merhaba
Buraya onlarca konu acıyorum ve bana her zaman yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. 💕
Bir aylık bebegi olan taze anneyim. 25 yaşındayım. Üniversite mezunu,öğretmenim. 2018 mezunuyum ama bugune kadar çalışmak için hiçbir şey yapmadım. Kpss de çalışmadım. Mezun oldum ve hemen eşimle evlendik. Ben de ileride olur, yaparım dedim. Evlilik oturmadan bebek istedik, hem de cok istedik. Hamileyken ders çalışırım dedim. Bulantı,evliliğe alışmak vs derken olmadı. Ama ben bu hayatta sadece tüketici olarak yaşamak istemiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Ancak çok girişken biri degilim. Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım diyebilirim. Çünkü bunun dısında faydalı olmak için ne yapabilirim bilmiyorum gerçekten.
Şimdi ben anne olmanın bu kadar zor gelecegini hiç düşünmemiştim. Bebekle ders bile çalışırım sanmıştım. Her şey bebekten önceki gibi devam eder sanmıştım. Çok şükür bebegim zor bir bebek degil ve de sağlıklı. Allah isteyen herkese hayırlı ise nasip etsin. Sakın bana kızmayın evlat hasreti çekenler, çok büyük bir şükür sebebi, biliyorum.
Ama gece uykularımın bölünmesi, kişisel bakımı geçtim,bazen diş fırçalama için bile vakit kalmaması... Klasik şeyler,biliyorsunuz.Anneler biliyor işte . Bu durum bana agır geldi ve çok sarsıldım.Sanki bundan sonra ömür boyu yorgun ve kendine yetemeyen biri olarak kalacağım gibi hissediyorum . Neredeyse bebegime bile yetemeyecek kadar yorgun hissediyorum . Yarıda kalan hayallerime sonsuza kadar ara vermişim gibi .
Kısacası alışamadım ve çevreme sorduğum zaman, ilerde daha kolay olacak mı, dedigim zaman istisnasız hepsinin daha zor olacagını söylemesi beni iyice umutsuzluğa sürükledi. Sizce birkaç aya her şey daha zor mu olacak? Uykusuzluğa, yorgunluğa alışmayacak mıyım?
Burada böyle konu açan annelere kızardım içten içe. Hem kendi istedi hem şikayet ediyor derdim ama sizleri şimdi anlıyorum. Bu, asla şikayet degil. Evladım saglıklı ya binlerce şükür. Kokusu zaten her şeye yeter. Ama bebekle hayallerime devam edebilir miyim sizce? İleride birkaç aylık olunca daha mı zor olacak her şey?
Canım benim BebeĞim de,, 3 aylık oldu. Zamanla daha çok alişiyorsun. Daha çok tanıyorsunuz birbirinizi. Kendine zaman ver. Herşey en mükemmel olmasın birazda. Sen bebeğin saglıklı olun mutlu olun yeter. İnan bu zamanlarını da özleyeceksin. Biz şimdi çok aliştık oğlumla gözleri hep bende. Beni çok seviyor onu hissetmek öyle güzelki.herşey yerine oturacak merak etme. Boll boll dua et. Herşey çok güzel olacak Allahın izniyle

Aammmiiinnnn aaaammmiiiiinnnnnnn inşaALLAH canım.. Nerde evladını bekleyen anne baba varsa hepsini kavuştursun Rabbim sağlıklı bir şekilde🤲
Inşallah canım benim bebeğime, 3aylık. Ççok duygulandım mesajına. Anneler yavrullarından ayrıllmasın

Biri 8 aylık öbürü 20 aylık iki bebegimle açıktan okuyorum..bebeğinin gece uykuları düzene girince sende kpss ye çalışırsın geceleri.. benim bebekler gece 12 den önce uyumuyor onları uyutup 4 e kadar ders çalışıyorum çok zor oluyor ama bişey yapmak istiyorsan bişeylerden feragat etmek gerekiyor
Size de tavsiyem banyo. 12 çok geç. 21:00 e çekin. Her akşam yemekten sonra yıkayın 10 dk emzirin üzerine ya da biberon verin emerken uyurlar. 1 hafta da her akşam 21:00 de uyumayı öğrenirler. 🤗

Merhaba

2.5 aydan sevgiler 🥰 öhöm öhömm..
Şimdi ilk 1 hatta 1.5 ay aşiri zorlandim. Bebege adapte olmak yerine onu bize adapte etmeye zorladim. Bu surecte cok yiprandim hicbir sey eskiye dönmuyordu ne ben ne eşim ne evliligimiz ne de kendi ozel hayatim...
Ilk 1 ay 1 hafta banyo yapamadigim gunleri bilirim. 1 ay misafirlerden firsat kaldikca ciplak olup ten temasi yaptim bebegimle... o kadar zor gunlerdiki anlatamam sonra gaz sancilari aglama krizleri derken 2.ayda guzel seyler olmaya basladi 😂 mesela bana gülümsedi. Benim sesimi tanimaya başladi. Uykusu duzene girdi ne istedigini anliyorum artik hemen veriyorum.
Insanlarin lohusalik bitince sana ogutleride azaldigindan yetememe duygum uçtu gitti. Psikolojim duzeldi.
Bebek bize uyum saglayacak sanmistim ama biz bebege uyum saglamak zorunda kaldik dogal olarak 😂 sanirim cocuk isterken bunu es geçmiştim
...
Neyse velhasil gececek bugunler. Dun gece bebegim kesintisiz 4 saat uyudu ❤ o surede o kadar sıkildım ki gittim zorla uyandirdim artik kalk acikmadinmi diye 🥰

Sizinde bebeginizden size ozel saatler illaki kalacaktir. Suan yenidogan olarak sorumlulugunuz fazla ama ay gectikce azalacak. Cogalacak geri azalacak ama asla bir duzende gitmeyecek sevgiler.

Son olarak Rabbim isteyen herkesin kucagini nur yüzlü mis kokulu bebelerle doldursun rabbim bu duyguyu her isteyene yaşatsin 🤲🤲🤲

Inşallah canım benim bebeğime, 3aylık. Ççok duygulandım mesajına. Anneler yavrullarından ayrıllmasın
Rabbim her daim size bağışlasn yavrunuzu maşaALLAH.. 🤲🤲 Ben daha dokunamadm ble yavruma 4 gözle beklyorum kokusunu almayı ellerne ayaklarna dokunmayı 😍😍

Benim ikizlerim var 1 i 7 ay ağladı kolik bi bebekti şimdi 17 ayliklar cok sukur rabbime uykuları düzene girince daha rahat oluyo herşey böyle kalmiyo canını sıkma en güzel hali şimdi bebekliginin

Merhaba
Canımmmm yeni anne,genç anne ❤️YaZını okurken kendi dönemim aklıma geldi bire bir aynı duyguları yaşadım.Herkes istisnasız oooo bunlar daha iyi günlerin ,o büyüdükçe derdi de büyüyecek dedi.herkes zorluğundan bahsetti ama hiç öyle değil güzel kardeşim.ben bebeğim büyürken bir gün oturup film izlerken ağlamaya başladım film izleyecek vakit buldum diye...nasıl gözümde herşey zorlaştıysa demek:) Emin ol bebeğe alışma,onunla bir düzene oturma belli bir zamandan sonra kendiliğinden gelecek.derdini anlatabilecek kendi işini kendi yapabilir hale geldikçe sende özgürleşeceksin.Asla gözün korkmasın bu günler geçiyor kim ne derse desin.benim bebeğim kolikti 5 ay kabus gibi geçmişti.şu an 5 yaşında ve en yakın arkadaşım oldu :) seninde bebeğin büyüyecek,çalışacaksın ve çocuğun için hep iyiki diyeceksin.uykusuz günler yorgun günler geride kalacak bana inan ;)

Rabbim her daim size bağışlasn yavrunuzu maşaALLAH.. 🤲🤲 Ben daha dokunamadm ble yavruma 4 gözle beklyorum kokusunu almayı ellerne ayaklarna dokunmayı 😍😍
Ah canım benim Rabbım yavrundan Hiç ayırmasın seni. Saglıklı bir şekilde kavuşun inşallah. Bu mübarek gece de senin için dua edicem. Tez zamanda kavuş yavrunlla

Ah canım benim Rabbım yavrundan Hiç ayırmasın seni. Saglıklı bir şekilde kavuşun inşallah. Bu mübarek gece de senin için dua edicem. Tez zamanda kavuş yavrunlla
Aammmiiiiiinnnnn aaaammmmiiiiinnnnn aaammmmmmiiiinnnnnnnnn 🤲🤲🤲❤❤ Çok teşekkür ederiim Allah razı olsun sizden.. Rabbimde sizi evladınızdan hiçbir zaman ayırmasın.. 🤲🤲🤲

Back
X