hep polemik yaşadığımız bir durum var kayınvalidem en ufak şeyde ama ben anneyim der ağlamaya başlar
herşey onun istediği gibi olmalı, kimse ona itiraz etmemeli, onun her dediği yapılmalı, çocukları onun mutluluğu için çabalamalı, haksız olsa da susulmalı, çocukları onun için fedakarlıklarda bulunup elini sıcak sudan soğuk suya sokmamalı çünkü o annee...
ben öyle düşünmüyorum dediğimde anne ol anlarsın derdi şimdi anneyim çocukların büyüsün anlarsın diyo...
ben de şöyle düşünüyorum : benim çocuklarım anne babasını seçme hakkına sahip değildi, bu dünyaya onlar gelmek istemedi ben istedim ve dünyanın kanunu bu ki kendi egom için istedim anneliği tatmak için... bir ömür yanlarında olabilecek miyim, onlara hayatlarının her alanında destek olabilecek miyim onlara yetebilecekmiyim bilmiyorum...
ama onların seçim yapma hakkı yoktu olsa belki doğmak istemeyeceklerdi ve bu durumda benim fedakar olmam gerekli benim ben anneyim anlayışım da şu ben anneyim onlar için herşeyi yaparım yapmak zorundayım onların mutluluğu benim yaşam kaynağım
ve en büyük duam kuzularım kendilerine yetebilcek duruma gelmeden rabbim beni onların başında ayırmasın çocuklarım kimseye muhtaç olmasın...
sizce onun fikri mi doğru benim fikrim mi??
sızde haklısınız oda haklı aslında kv bırlıktemı yasıyorsunuz
hayır birlikte yaşamıyorum
hep polemik yaşadığımız bir durum var kayınvalidem en ufak şeyde ama ben anneyim der ağlamaya başlar
herşey onun istediği gibi olmalı, kimse ona itiraz etmemeli, onun her dediği yapılmalı, çocukları onun mutluluğu için çabalamalı, haksız olsa da susulmalı, çocukları onun için fedakarlıklarda bulunup elini sıcak sudan soğuk suya sokmamalı çünkü o annee...
ben öyle düşünmüyorum dediğimde anne ol anlarsın derdi şimdi anneyim çocukların büyüsün anlarsın diyo...
ben de şöyle düşünüyorum : benim çocuklarım anne babasını seçme hakkına sahip değildi, bu dünyaya onlar gelmek istemedi ben istedim ve dünyanın kanunu bu ki kendi egom için istedim anneliği tatmak için... bir ömür yanlarında olabilecek miyim, onlara hayatlarının her alanında destek olabilecek miyim onlara yetebilecekmiyim bilmiyorum...
ama onların seçim yapma hakkı yoktu olsa belki doğmak istemeyeceklerdi ve bu durumda benim fedakar olmam gerekli benim ben anneyim anlayışım da şu ben anneyim onlar için herşeyi yaparım yapmak zorundayım onların mutluluğu benim yaşam kaynağım
ve en büyük duam kuzularım kendilerine yetebilcek duruma gelmeden rabbim beni onların başında ayırmasın çocuklarım kimseye muhtaç olmasın...
[SUP][/SUP]
bu kadının huyu deyısmez sen ne kadar haklı ol olma degılmez , sen gayet bılınclı bır anne olucak gbı gozukuyorsun bence bu durumda bosver he der geç
ya da onun yaptıgını yap ben anneyınm vs duruma gır onun ysptıgını ona yapabılırsın .yada hıc karısmıcaksın
ne gerıl nede kendını üz boswer
[SUP][/SUP]
bu kadının huyu deyısmez sen ne kadar haklı ol olma degılmez , sen gayet bılınclı bır anne olucak gbı gozukuyorsun bence bu durumda bosver he der geç
ya da onun yaptıgını yap ben anneyınm vs duruma gır onun ysptıgını ona yapabılırsın .yada hıc karısmıcaksın
ne gerıl nede kendını üz boswer
kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum,
anne olmak, herşeyden önce bencil olmamaktır...hep ben dememektir..
ama kaynananız sanırım fazla kıskanıyor çocuklarını
Kesinlikle senin dediğin doğru anne karşılıksız verendir sevendir benim tek dileğim oğlum hayırlı insan olsun bana saygılı olsun yeter emrimde yaşasın dediğimi yapsın demem mutlu olsun kendi kararlarını versin isterim kayınvaliden anneliğini kullanıyor
Ben anneyim diye onun dediğini yapsında benim kayınvalidem beni anne saymıyor onu neyapıcaz :) ben olmasam senin oğlun olmazdı o benim oğlum diyo bende ozaman ne oğlun senin ne torunun senin kaynanan olmasaydı onlarda olmazdı dedim bazı insanlarda böyle işte evlatta benim torunda benim gelin kimmiş diyolar annenin çocuk üstünde hakkı yok diyolar ama kendilerine gelince var:))
Burada öyle konualr okuyorum ki
Allah'ım her iki annemden de razı olsun, onları başımızdan eksik etmesin.
Bunca zaman hem annem hem kayınvalidem her derdime derman , her sıkıntımızda destekçimiz oldular.
Allah herkese böylesini nasip etsin.
;Ben anneyim diye onun dediğini yapsında benim kayınvalidem beni anne saymıyor onu neyapıcaz :) ben olmasam senin oğlun olmazdı o benim oğlum diyo bende ozaman ne oğlun senin ne torunun senin kaynanan olmasaydı onlarda olmazdı dedim bazı insanlarda böyle işte evlatta benim torunda benim gelin kimmiş diyolar annenin çocuk üstünde hakkı yok diyolar ama kendilerine gelince var:))
Çocuk babanın anlayışı var babanın evinden mi getirdin çocuklar babanın der hep kayınvalidem ayrılık olursa anneye verilmez bizde diyor çocuklar erkeğin ailesine yakın olmalı onlarla daha çok görüşmeli kadının ailesi el yabancı çocuğa karışamaz çocukla babaannesi kadar ilgilenemez diyor kayınvalideye gidilir kalınır çocuk babaannede aylarca kalır ama anneannede kalamaz gelin doğum yaparsa kayınvalide gider bebeği ilk kayınvalide alır torunada gelinede bakar kız annesi geçmiş olsuna gelir döner ben bunları duyunca şok oldum hiç tanımamışım kayınvalidemi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?