anne olmak...

Ah canim ah.

umarim boyle seyler yasamak zorunda kalmazsin. Evlendigin zaman hersey farkli oluyor. Bekarken soyledigin bazi seyleri yapamiyorsun. Sonucta esini de seviyorsan esinin hatirina bazen katlaniyorsun bazi seylere. Gercek annen baban olmasa bile esinin annesi babasi oldugunu onlarin biliyorsun, ve cocugun oldugu zaman, cocugun babannesinin de annanesi kadar o cocugu gormeye hakki oldugunu dusunup bazi seyleri sen zalim olmamak icin sineye cekiyorsun.

Ama umarim sen anlayisli, bencil olmayan, empati yetenegine sahip insanlarla karsilasirsin, ve bu gibi imtihanlari yasamak zorunda kalmazsin.

Son düzenleme:
Tıpkı benim gibi düşünüyorsunuz... Annelik önce fedakarlık yapabilmektir; fedakarlık beklemek değil....
Ama bazı kadınlar sırf ilerde yaşlanınca kendilerine baksınlar diye çocuk yapıyorlar, ne acı..
Annelik gibi kutsal bir kavramı duygu sömürüsü altında kullanıyorlar.....
Böyle kadınlara saygım yok, kimse kusura bakmasın!

güzel dileklerin için öncelikle çok teşekkür ederim canım benim.belkide ben ergenler gibi konuştum deminki yorumumda.tabiki onlarında hakkı kendi torunlarını görmek ama işin ucunda "bu bizim torunumuz,senin annen baban bu çocuğun hiç birşeyi değil"diyorlarsa işte ben burda onlara karşı saygıda kusur ederim.şimdi belkide büyük konuşuyorum.dediğiniz gibi evlendikten sonra herşey değişiyor ama şöyle birşey var.biz iki kardeşiz.ben ve ablam.yani erkek kardeşimiz falan yok.bazen böyle kayınvalideler veya kayınpederler şöyle diyorlar."bu bizim torun.kızın anası babası gitsin kendi oğullarının torunlarını sevsinler.odur onların öz torunu"falan filan.ee bizim erkek kardeşimiz abimiz yok.peki benim canım annem ve canım babam onların düşüncesiyle düşünürsek eğer kimi sevmeliler bu durumda.erkek evlat yok doğal olarak erkek evladında evladı yok.yani kendi kızlarının bebeğini sevmesinler ne varki erkek tarafının torunu mu diye.işte bu durumlar çok haksız durumlar.günümüzde bu torun mesleleleride pek bir kavgaya açık hale geldi.hatta bu torun paylaşamama yüzünden bir tanıdık akrabamızın kızı boşandı.o derece yani.valla çok zor bir dünya,çok zor kararlar,çok zor yaşamlar. bazen bu durumları düşünerek evlilkten bile soğuyorum.

Ya kesinlikle kendisini ezdirmemeli hic bir bayan. Ama bazen oyle durumlarda olabiliyorsunuz ki, cidden aciktan yapilmiyor size karsi bazi seyler ama yapiliyor. Yada tam anlamiyla kayinvalideniz zalim veya kotu olmuyor ama oluyor. Mesela benim ki. Gonlu isterki hep onda kaliyim bir gittigimde tr ye ziyarete, yada ben ilk evlendigimde bana sen artik bizim kizimiz oldun demislerdi, bende senin gibi :) ben annemin babamin kiziyim demistim heheh :). ama iste bazen sen biliyorsun asil isteklerini niyetlerini, ve buna acayip gicik oluyorsun, ama genede zalimlik etmemek icin, cocugun icin esin icin mecburen tatilini gidip onlarin evinde geciriyorsun ki cocugun babannesi ve annanesiyle vakit gecirsin aile baglari kopmasin, esinin de gonlu olsun diye. Onlar senin cocugunla eglenirken (ki ben calisan anneyim ben hic bir zaman is telasesinden hafta sonu bile yok camasir, yok yemek) cocugumla gonl;umce eglenemezken onlar egleniyor. Gorumcem 24 yasinda hala bana diyo ki skypta, oo, diyo abla geldiginde bize de yaparsin su boregi yeriz diyo. ben de dedim ki artik bi kere de sen yap ben yiyeyim. Yani anliyacagin gidiyorum bulasiklarini yapiyorum, onlar benim cocugumla eglenirken.

Neyse yaram var yani bu konuda. Artik sinirimi mesafemi koydum ama mesela esimin gonlu istiyo ki bu yazda izin alayim hatta maasiz izin tr ye gidelim. ailesi gorucekmis kizimi. Iste artik dedim dur bakalim, ben herseyi yaptim elimden geleni, ama kayinvalidem gorumcem icin cok ihtiyacim oldugu halde yanima 2 ayligina gelmedi kizima bakmak icin. Demek ki cok seviyorum cogerim kopuyor laflari bosmus. O yuzden dedim esime, kusura bakma, cok ozluyolarsa gelsinler kapim acik burda gorsunler. ben bu yaz evimde kizimla vakit gecirmek istiyorum. seneye yaz Allah kismet ederse gideriz, hem annanesini hem babannesini gorur.

boyle yani canim. isler oyle her zaman kolay olmuyor.

bahsettigin insanlar apacik zalim mis. Onlarin hakkindan Allah gelsin zaten. Umarim oyle insanlarla karsilasmazsin.

Son düzenleme:

İnanamıyorum yaa bu nasıl bi mantıkk kurban olsun senin annene...

ne kadar da doğru söylemişsin biz yazdığımızla kalıyoruzz bi kere çoğu erkek buna itiraz etmiyo ki çünkü çocukluktan bu baskıyla yetişmiş oluyor annem napayım diye susuyor
aynı mantık ben anneyim annem ne yapayımm

evet hala şımarık bir çocuk gibi ve ben bu durumu gördükçe nefret ediyorummm bencil insanlardan nefret ediyorummm

birincisi asla kendini çocuklarına adamış fedakar bi anne değil
ikincisi çocuklardan hiç bişey beklemiyorum demedim ki onları iyi yetiştirip destekçileri olur hertürlü fedakarlığı yaparım dedim sorumluluklarını kesinlikte bilecek tabi kii aksini yaptığımda iyi bir anne olduğumu göstermez ki bu zatenn

sız hklısınızda genel knusmayım cogunlukla erkek anneleri öyle oluyor

genelleme bile yapmadım aslında sadece kendiminkini söyledim :))

anne sevgisi ve eş sevgisini farklı tutabilmeli çocuk da anne de sonuçta annenin de bi kaç çocuğu oluyor onun ki de bölünüyor diye düşünemeyiz bu durumda
benim kaynana neler yapmıyor ki!!! :))

kızdığım nokta aslında biraz da bu o bunu öğrenmemiş çünkü kimseye kul köle olmamış öyle görmemiş aslaa sadece bencillikk

kesinlikle katlanıyorsun ben yıllardır sesimi çıkarmadım son noktada küstüm ama gelip evimde çocuklarımı görüyor babannesi diye sesimi çıkaramıyorum sineye çekiyorum eşim bugün çocuklarımın fotolarını götürdü çıldırıyorum sinirden ama yapacak bişey yok

kesinlikle saygım yok da keşke hayatımda da yokolsalarr :))

Ay yok artik daha neler :))
50 seneo ce koy asiri gelingittiysen annen karda kista dogumuna gelemiyorsa belllkiii gecerli olurdu bu durum.
Kendi oglu cancigerde biz neyiz bizim annemiz hemde dogum yapmisken yok ben gitmiyimmi diycekmis.
Allah askina sallamayin su muhabbetleri :)

z..Tanidigim yuzde seksen kayinvalide ve benim kayinvalidemde boyle davraniyor bu genelde kendi cocuklarina karsi sergiledigi bi davranista degil acikcasi bu benim kayinvalidwmin sadwce gelinlerine karsi ben anneyim su soyle bu boyle dedigi bi durum acilcasi senin anlatiklarini zaten kendi cocuguna uygulasa dedigin gibi gorende istanbulu fethetmisiz sanilir ama gelinlere karsi oldugunda bunun adina kaynanalik dwbiliyo zaten bence senin duygularin mantikli ve gercekten o duyguyu yasamis arkadslar bilirki annelik durumunu kullanip kimse evladina zorbalikla biseyler yaptiramaz..

okuyunca bu yazıyı ben yazmışım gibi hissettim yada biri benim adıma yazmış...annelik çok farklı birşey bende anne olunca anladım.ama bunu kaç çocuk doğurursa doğursun anlamayan insanlar var ne yazık ki.

Kayin valide sorunu malesef kaniyan yara denilebilir bu konuda. Ama bu tur seyleri anneler de yapabiliyor. Cocuklari uzerinde yani kizlari uzerinde hakimiyet kurma cabasinda olan anner de var malesef. Kayinvalidelerin tavurlari gelin de bayan oldugu icin malesef kat kat fazla oluyor tabi ki kiz annerine gore genelde. Benim soylemek istedigim suydu. Annelik kutsaldir, evlat sana emanettir, evladi yetistirmek icin elinden geleni yapmalidir anne babalar, ama evlat buyudugunde onunda bir birey oldugu goz onune alinarak davranilmali, evlada bagirip cagirilmamali baska bir insana nasil saygiliysak oyle olmaliyiz evladimiza . AMA. Evlatta kendini yetistiren ana baya saygili olmali , onlara bakmali onlar bakima muhtac oldugunda. Bunun yani da da hayatina yada esinin hayatina mudahale ettirmemeli anasini babasini.

Ama iliskiler oyle lacka ki anne babalar cocuklarini isyan derecesine getiriyoar. Ve hem kendileri hemde cocuklarini gunaha sokuyorlar zorla. Rabbim sadece isyankar evlada deyil evladini isyankar hale getiren ana babaya da hesap sorucak.

Son düzenleme:
benimkide öyle ağzında hep aynı laf ana yüreği.. duygu sömürüsü yapıyo anneliğini kullanarak her istediğini yaptırmaya çalışıyo. benimde annem var hiç böyle şeyler söylemez ya benim anneminki ana yüreği değilmi

Allahım bu nasıl bir cahillik böyle diyen bi insanın evinede gitmem çocuğumuda göstermem inadıma daha çok her günümü annemle geçiririm:) kv sağolsun bu konuda ailemi çok sayar annem bişeye darılcak diye aklı gider

ana yuregi diyip kendi bencilliklerini ortmeye calisiyolar. Cok seviyolarmis torunlarini, cok soyleymis filan falan. Sanki o cocugu doguran anasi insan deyil o sevmiyor hic.

Evet kızlar kayınvalidem sohbet ederken güya nasihat ederek kendi fikirlerini anlatarak bunları söyledi daha öncede kaynı boşanma aşamasındaydı çocuklara ben bakarım dedi ne alaka anneleri alır nafakasını oturur evinde bakar dedim boşanan kadın çocuk mocuk alamaz dedi sende kadınsın anne sen büyüttün sen doğurdun sen tarlada çalıştın aç kaldın okuttun kocan 5 dakikalık zevkiyle yaptı nasıl çocuk kocamın dersin dedim tohum onun çocuk onun dedi o baktı onlara dedi öyle gelmiş öyle gider ne yazık ki oğlumu sahipleniyor ama anne bakıcıya vermiyim daha çok küçük 6 aylık olana kadar baksan yeter dedim 16 yaşındaki oğlunu bahane etti kimse kimseyi evladı kadar sevemez benim evladımı evladı kadar veya daha çok sevseydi gelir bakardı ele avuca getirirdi seviyorum benim oğlum o laflarıda hikaye iş benim anneme gelince o bin beten kaynanam nispeten ondan iyidir derdime yetişir doğumuma geldi evlendim geldi evimi temizledi çok fazla gellmez gerek olmadıkça arayıp rahatsız etmez oyüzden konuşur zihniyeti kötü belki ama pek zararı dokunmaz kocamlada kötü olmıyım diye benm annem onu mumla aratır diye idare ediyorum annemin ne yaptığı konularımdada var psikoloğa gidiyorum annemin yüzünden

bu kadın nerde yaşıyo nasıl bi çevrede büyümüş yetişmiş bi kadın olarak kadınları ne kadar değersizleştiriyo erkekler hep üstün kadına taşıyıcı anne bakıcı muamelesi falan yapıyo . sabah kadar oturup konuşsan hiç bi ilerleme olmaz düşüncelerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…