Anne Olmaktan Vazgecme Eşiği

babannem 34 yaşında kanserden vefat etmiş, babam 13 yaşındaymış, en küçük babam, diğer abi ve ablalar 18 yaş civarı...

genç ölünemez diye birşey yok yani...

çocuk istememek farklı ama yaştan dolayı istememek farklı...

Simdi insanlar gec evleniyor, gec anne oluyor. Eskidenmis o 25 yasinda 3 cocuk falan. Artik insanlar kendine iyi bakiyor, calisiyor, kendini genc hissediyor. Yani takilmayin bebek istiyorsaniz 36da da olur 40da da

Iyide ömrünün sonuna kadar sizinle mi kalacak çocuğunuz? Size bağımlı mı olacak hep?
29 yaşında kızımı,35 yasında oğlumu doğurdum. Hiç böyle karamsar düşünmüyorum.
Bana düşen bir anne olarak ,kendi ayakları üzerinde durabilecekleri noktaya kadar,Allah ömür verirse arkalarında dağ gibi durmak. Ben olmazsam,babalari olur yanlarında,ikisi birbirine destek olur iki kardeş ne bileyim bir yol bulunur illaki.
Ha yarına çıkacağımızın garantisi yok,kim ne kadar yaşayacak bilme imkanımız yok,haliyle kendi adıma uzun yıllar yaşayacakmışım gibi yasamaya gayret ediyorum. Bir gün öleceğim ne de olsa diye yaşasak zaten asla mucadele etmeyiz,çabalamayız,bitki gibi ömur geçiririz.
45 yaşa kadar normal geliyor bana anne olmak. 45 yaşında kendine çok iyi bakmış,iyi beslenmiş, spor yapmış bakımlı bir kadında pekala anne olabilir.

Neden böyle bir detayı merak ettiniz?

İlla istiyorsanız neden olmasin ama ne bilim ben olsam cocuğumun yetişkin oldugunu gormek isterdim

Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun, yattığı yer nurlarla dolsun inşallah

Çocuğum 35 yaşındayken de bir zahmet yanımda olmasın yani. O yaşta çoktan ayakları üzerinde durmuş, kendi yolunu çizmiş olması lazım. O saatten sonra beni ne yapsın.
Evet aynen katılıyorum, kendi yollarını çizsinlerki artık bizde kafamızı dinleyelim

İlk evliliğini 40 yaşında yapıp doğum yapan 2 akrabam var biri şuan 2. Ye hamile.Yanlis düşünüyorsunuz.Beni babaannem büyüttü ona anne diyorum mesela.Aramizda 43 yaş var.Masallah benim kızıma da baktı çalıştığım ile gelip.35 yaş normal.Ben de ikinci çocuğum olursa o yaşlarda düşünüyorum.Cunku çalışmak zorundayım.Ev araba borcu vs. Birçok kişi de böyledir.Yasinizda birşey yok yani

35-40 yaş artık anne olmak için geç bir yaş değil çünkü devir eski devir değil. İnsan ömrü ve yaşam kalitesi de yıllar geçtikçe evrilip çok başka şekiller aldı. Bu devirde yirmili yaşlarda anne baba olanlara garip gözüyle bakılıyor dolayısıyla asla geç kalmış durumda değilsiniz. Çevremde 45 yasında da anne olanlar var ve herkesten daha enerjikler bu tamamen insanın iç dünyasıyla alakalı. Ayrıca kimsenin garantisi yok 25 yaşında anne baba olup da aniden hayata veda edenler olduğu kadar 40 yaşından sonra anne baba olup çifter çifter torun bile görenler var. Benim annemle aramda 20 var da ne oldu genç yaşın verdiği acemilik yüzünden maalesef çok da güzel hatıralarımız yok.

2 yaşında oğlum
22 yaşında kızım
42 yaşındayım
62 yaşında annem
82 yaşında anneannem var
Kızım annem ile çok iyi anlaşır zaten o büyüttü
Bende anneannemle çok iyi anlaşırım
Bugün bile birlikte zaman geçirmekten zevk alırız
Umuyorum oğlum ilede aynı şey olacak
Başta bende vazgeçiyordum
ALdırmaya gittiğim doktorun odasından döndüm
Şimdi mi iyiki var küçük adam

26 yaşında evlendim 37 yaşında anne olabildim uzun tedavi sürecinden sonra.belki geç bir yaş ama hiç pişman değilim.omur dediğimiz şeyin bı garantisi yokki zaten.oglum 16 aylık elimden geldiğince iyi annelik yapmaya çalışıyorum ömrüm yettiği sürece de yapacağım.keske erken yaşta olabilseydim ama kader böyleymiş diyorum.icinde bulunduğumuz zamana bakarsak zaten insanlar geç evleniyor ve eskiden olduğu gibi erken anne olamıyorlar

O değil de kendi densizliğinizden korkuyor olabilir misiniz

28 yaşla, 20 yaş hayat tarzına dikkat etmesen de fark etmez ki zaten ? Ikisi de çok genç yaşlar.kadınlarda çok öyle bariz bedensel farklar olmuyor diyorlar menepoza kadar.
Bilemiyorum, benim çevremde 30unda çökmüş kadınlar da var, 58inde taş gibi bir hocamız da var. Spor, pozitif düşünce ve sağlıklı beslenme yoksa, içten içe çöküyoruz ve menapoz sadece ortaya çıkarıyor yıllarca birikenleri…

Hepinize teşekkür ediyorum. Görece daha farkli bakiyorum konuya, yorumlardan sonra. Ne kadar sacma olursa olsun bir fikirle bas basa uzun zaman gecirince kendinizi ikna etme yetiniz zayifliyor.

aynen size katılıyorum 50 yaşındaki bi insan tabikide yaşlı değil ben de 49 yaşındayım 20 seneyi aşkın süredir çalışıyorum.ve çalışmayıda düşünüyorum gayette sağlığım yerinde çok şükür

merhaba, bence anne olmak dünyanın en güzel duygularından biri karşılıksız sonsuz bi sevgi benim için öyle 2 tane çocuğum var Allah a şükürler olsun yaşınız çok geç deil hem bakın 2 yıldır olmuyo demişsiniz belkide normal yollarla olmıcak tedavi gerekicek bunu bilemeyiz 1 tane çocuğu olsun diye yıllarca bekleyen tedavi gören binlerce insan var eşinizin bu düşüncelerinizden haberi var mı ? o çok istiyosa baba olmayı

Diyelim 20li yaşlarda dogurdun o cocukla ne kadar zaman geçirebileceğine dair garanti varmi ???

benim oğlumla aramda 17 yaş var çok genç anne olmanında avantajları olduğu kadar dez avatajlarıda var çünkü çok gençsin sabırsız oluyosun yani çocuğa nasıl davranılır bilemiyosun yaş geçtikçe olgunlaşıyo insanlar biz bile oğlumla arkadaş gibi olamıyoruz birazda karakter meselesi bende inatçı ve sabırsızım oğlumda koç burcu oda inatçı o yüzden ikimizde benim dediğim doğru diyoruz bazen :) ama çocuklarım hayatımın anlamları iyikilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…