Neden böyle bir detayı merak ettiniz?Evet iste tam olarak bu. Gecen gun anneannesi ya da babaannesi oldugundan yuzde yuz emin oldugum bir kadinla yaninda bir cocuk gordum. Kadin çocuğu birakip biraz uzaklasti cocukla yalniz kalinca anneannen mi babaannen mi dedim. Normalde buna yuzde bir ihtimal bile versem sormam. Annem dedi. Hala ruhum sıkışıyor dusundukce
Çocuğum 35 yaşındayken de bir zahmet yanımda olmasın yani. O yaşta çoktan ayakları üzerinde durmuş, kendi yolunu çizmiş olması lazım. O saatten sonra beni ne yapsın.cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim
Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun, yattığı yer nurlarla dolsun inşallahAnnemle aramda 36 yas vardi. Bir ay once kaybettim annemi 43 yasindayim su an. Cocugumla da aramda 39 yas var. Bazen ben de boyle dusuncelere kapiliyorum ama iyi ki dogurmusum. Cocuk insani yaslandirdigi kadar genclestiriyor da. Ona ayak uydurmak icin zinde olmaniz gerekiyor. Annem 79 yasinda vefat etti. Keske hayatta olsaydi su an. Cok uzgunum, cok ozluyorum. Ama olumun sirasi da yok yasi da. Bunu dusunerek hesap kitapla yasamak hic yasamamak oluyor.
Evet aynen katılıyorum, kendi yollarını çizsinlerki artık bizde kafamızı dinleyelimÇocuğum 35 yaşındayken de bir zahmet yanımda olmasın yani. O yaşta çoktan ayakları üzerinde durmuş, kendi yolunu çizmiş olması lazım. O saatten sonra beni ne yapsın.
O değil de kendi densizliğinizden korkuyor olabilir misinizEvet iste tam olarak bu. Gecen gun anneannesi ya da babaannesi oldugundan yuzde yuz emin oldugum bir kadinla yaninda bir cocuk gordum. Kadin çocuğu birakip biraz uzaklasti cocukla yalniz kalinca anneannen mi babaannen mi dedim. Normalde buna yuzde bir ihtimal bile versem sormam. Annem dedi. Hala ruhum sıkışıyor dusundukce
Bilemiyorum, benim çevremde 30unda çökmüş kadınlar da var, 58inde taş gibi bir hocamız da var. Spor, pozitif düşünce ve sağlıklı beslenme yoksa, içten içe çöküyoruz ve menapoz sadece ortaya çıkarıyor yıllarca birikenleri…28 yaşla, 20 yaş hayat tarzına dikkat etmesen de fark etmez ki zaten ? Ikisi de çok genç yaşlar.kadınlarda çok öyle bariz bedensel farklar olmuyor diyorlar menepoza kadar.
aynen size katılıyorum 50 yaşındaki bi insan tabikide yaşlı değil ben de 49 yaşındayım 20 seneyi aşkın süredir çalışıyorum.ve çalışmayıda düşünüyorum gayette sağlığım yerinde çok şüküryalnız 50 yaşında filan anneniz herhalde okula derse yardım edeceğine göre herhalde ilkokul çağında daha kardeşiniz
50 yaşında gözü görmüyorsa gözlük takar yine yardım eder (ki bende hem miyop hem astigmat var 14 yaşındayken de gözlük takıyordum, ne var ki bunda?), öyle hastalıktan iki büklüm olunacak bir yaş değil ki 50 yaş..sanki 80 yaşında gibi anlatmışsınız
valla ben annemle o 55 yaşındayken antalyada bodrumda tatillerde fink atıyordum o kanyon senin bu ören yeri benim dağ keçisi gibi geziyordu, bu sene 64 yaşında ağustosta birlikte avrupa turu yapıcaz.
annem benden daha enerjiktir
ve hayır üniversite mezunu meslek sahibi vs değil baya örtülü mörtülü yurdum teyzesi annem
sizde sıkıntı yaş değil ruhun ölmüş olması bence benim etrafımda ne 50 60 yaş insanlar var canavar gibiler...elin japonu avrupalısı da 80 yaşında fink fink geziyor sizinkiler, demenize göre, 50sinde pert...bunda bir terslik var.
merhaba, bence anne olmak dünyanın en güzel duygularından biri karşılıksız sonsuz bi sevgi benim için öyle 2 tane çocuğum var Allah a şükürler olsun yaşınız çok geç deil hem bakın 2 yıldır olmuyo demişsiniz belkide normal yollarla olmıcak tedavi gerekicek bunu bilemeyiz 1 tane çocuğu olsun diye yıllarca bekleyen tedavi gören binlerce insan var eşinizin bu düşüncelerinizden haberi var mı ? o çok istiyosa baba olmayıMerhaba arkadaslar,
Ben 29 yasimdayken evlendim. Su an 35 yasimdayim. Son iki yildir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama henuz olmadi. Fakat son zamanlarda canimi sikan bir durum var. Sanki matematik hesabi yapmayı yeni ogrenmis gibi birden aydim duruma. En iyi ihtimalle 36 yasimda bile anne olsam cocugumla aramda 36 yas olmus olacak. Bu ne demek. Cocugun kendine geldigi hayatini buldugu zamanlarinda benim 50 li yaslarimda olacagim anlamina geliyor. Ben 35 annem 55 yasinda. Ben 15 yildir annemle dost gibiyim. Ama cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim. Belki hayatta bile olmayacagim. Buyuk haksizlik, sadece hayvansal gudulerime gore hareket ediyor gibi hissediyorum. Annesiyle arasinda 30 kusur yas olan kisilerin tecrubelerini merak ediyorum. Dunya mok gibi bir yere gidiyor. Depremler, savaslar, super hucreler, yapay zekalar, robotlar. Arkamda birakacagim cocugu bu dunyaya mi emanet edecegim ? Herkes tarafsiz olarak gorusunu yazarsa cok sevinirim. Teşekkürler
benim oğlumla aramda 17 yaş var çok genç anne olmanında avantajları olduğu kadar dez avatajlarıda var çünkü çok gençsin sabırsız oluyosun yani çocuğa nasıl davranılır bilemiyosun yaş geçtikçe olgunlaşıyo insanlar biz bile oğlumla arkadaş gibi olamıyoruz birazda karakter meselesi bende inatçı ve sabırsızım oğlumda koç burcu oda inatçı o yüzden ikimizde benim dediğim doğru diyoruz bazen :) ama çocuklarım hayatımın anlamları iyikilerim" Siz genç de olsanız onun ayrı hayatı olacak sadece siz onun yanında destekleyici olacaksınız. " Evet arkadas degil ebeveyn olacaksiniz yazmis bir uye de, ben nedense arkadasligimdan mahrum kalacagi korkusu yasadim sanirim cogu zaman. Bu dusunce hosuma gitti. Annenize sifa dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?