Anne Olmaktan Vazgecme Eşiği

Çocuğunuz 10 yaşında iken 45 olursunuz. Gayet dinç bir yaş..
Çocuğunuz 20 iken 55 olursunuz. Zaten kosturmaniz gereken bir yaş değil. Onunla cafelere gidersiniz, sinemaya gidersiniz.
Çocuğunuz 30 iken 65 yaş.. artık ayakları üstünde durduğu sizin emekli olduğunuz yaşlar...
Bence.gayet iyi bir yaş aralığı.
Ha bı de bu sizin hayaliniz.belki de ergenlik falan derken anne ben arkadaşlarımla takılıyorum sen kendi hayatına bak diyecek. O da olası. Siz kız çocuk gibi hayal kurmussunuz. Ama erkek çocuk olursa öyle sizinle sürekli gezmez. Arada çıkarsa şanslısınız zaten gezmesinde sürekli ana kuzusu erkek çekilmez

Yorumlar bana iyi geldi. Biraz fazla pembe bakiyorum sanirim bu mevzuya. Teşekkür ederim

Merhabalar. Ben ve annem arasında 39 yaş var. Şuan kendisi 70 li yaşlarına girmem üzere. Annemi o kadar seviyorum ki. Onunla gördüğüm her güzel yere gitmek her şeyi göstermek istiyorum. Ancak kendisi yaşlı tansiyon hastası ne isteği var ne de enerjisi. Yaşlandığını kabul etmek istemiyorum

O kadar isterdim ki daha genç olsun onunla birçok şey yapalım her zaman olduğu gibi daha yıllarca arkamda dursun. Ama şimdi ya torununu göremezse diye aklım çıkıyor.

Genç bir annem olsun isterdim ama neden o yaştan sonra bir çocuk daha doğurmuş diye hiç düşünmedim. Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin. genç anne olsanızda erken vefat edebilir. Yada yine olumsuz durumlar ortaya çıkabilirdi. Bu ihtimaller hep var geçmişte de vardı hep olacak. Onsuzluğu düşününce göğsüm yırtılıyor gibi hissediyorum ama her ikimizde hiç bu yaşları göremeyebilirdik. Çok şükür

Benim annemle aramda 30 yaş var, şu an 62 yaşında. Maşallah enerjisinden bir gram kaybetmiş değil. Ben büyürken de yaş ile alakalı bri sıkıntı görmedim. Kişiliğinin benle zitligi olduğu için çok anlasamayiz ama kesinlikle yaştan değil.
Bizim ailede erken evlenen çok nadirdir. Çocukla arada 30-35 yaş olması falan gayet doğal. Hiç de yaştan ötürü sorun yaşayan görmedim.
Artık yeni nesil çok çabuk çökmüyor.

Benim annem 55 yasinda ama ayni endişeyi bende yasiyorum genc olmasi endişeyi degistirmiyor demek ki. Torununu gorur uzun yillar saglikla mutlu yasarsiniz dilerim tum degiskenleri optimal dusunerek plan yapmak manasiz buna kanaat getirdim. Ya simdiye dek edindigim tecrube, egitim ve olgunlugu onceleyecektim ya da genc anne olacaktim. Tercihimi coktan yapmisim.

Ben yaşınızda bir sorun görmüyorum. Ben doğduğumda annem 38 babam 43 yaşındaydı

genç anne olmak güzel olabilir fakat 36-37 yaşında çocuğunuza verebileceğiniz şeyler 19-20 yaşında gencecik doğurmuş, hayat tecrübesi çok olmayan birine göre çok daha fazla olabilir bence. yaş farkına nereden baktığınıza bağlı tamamen. ben de 28 yaşındayım, tüp bebekle çocuk sahibi olmaya çalışıyorum henüz ne zaman pozitifi göreceğimi bilemiyorum. yaşınız geç değil çocuk sahibi olmak için..

Öyle dusunmeyın bence. Belkıde frekansınız çok güzel olucak. Napalım Allah nasip etmedı genç yaşta.

Canım spor yap sağlıklı beslen, 28 yaşındayım ama 20 hissediyorum beden olarak. 50lerimde de hedefim 30 hissetmek… daha geçen 90 yaşında nenesimi paylaşmış kız instagramda, kadın spor yapıyor, koşu yapıyor, fit ve genç gibi hayatını yaşıyor. Yine sabah haber gördüm, 80lerinde iki kadın kanki dünyayı gezmişler. Kimi 50sinde yerinden kalkamaz, kimi 80inde çakı gibi. Ayrıca dünya konusunda asla ama asla geleceği bilemezsin. Kim bilir belki kendimizi robotlara yğkleyecek ve hep genç vücutlarda kalacağız ama bilim kurguya gerek yok, kendine iyi bak bir de benim annemle aramda az yaş var ama hiç arkadaş gibi falan değiliz, kuzenimin annesi yaşlı, kankiler. Bu iş yaşla alakalı değil bence çok

Annemle aramda 30 yaş küçük kızımla aramda 31 yaş var... artık bu yaşlar çok normal... kızımın sınıfında torunu olan anne vardı ve gerçekten çok ilgisizdi ama aynı zamanda yaşları 49 50 olan veliler vardı onlarda çok ilgiliydi.Bu durum karakterle ilgili... Bence çok ileri tarihe dair plan yapmamak çok düşünmemek lazım hiç bir şeyin garantisi yok... ablam 19 -20 yaşlarında peşpeşe anne oldu, şuan 22 -23 yaşlarında iki yeğenim var ve 6 yaşında bir kız kardeşleri var ablamın 37 yaşında doğurduğu... Hep anneliğin keyfini bunda çıkardım der çünkü yaşı oturdu. Evet genç anne hemde çok genç anne... kızı ve oğluyla gören kardeş sanıyor ama ablam çok yıpranarak büyüttü onları... Bu yüzden bence anneliğin yaşla değil dinginlikle alakası var

Hayat bu kadar düşünmeye değmiyor ,32 yaşında anne oldum ve ruhum genclesti şuan gerçekten kendimi asla 30 larda hissetmiyorum en fazla 25 ,26 + çocukla çocuk olabilecek kadar rotasyona gelebiliyorum . Çocuk insanın doğasına sırasıyla renkler katıyor ,çocuk sahibi olmak isteyip bu renklerden kimsenin mahrum kalmasini istemem.

Hayat gerçekten detaylı düşünmek için çok kısa. Annelik ömür boyu yetebilme döngüsünü içinizde sorgulatıyor. O yüzden bütün soru işaretlerini onunla aşacağınıza sizi temin ederim.

Dolu dolu 28 yaşındayım. Bir yıldır deniyorum daha çocuğum olmadı. Muhtemelen benim de olursa çocuğumla aramda 30 yaş kadar olacak. Artık kim var ki 20 yaşında çocuk yapabilen? Hayat pahalılığı, yaşam şartları, e bir de sağlık sorunları (pkos, erken menopoz, hormonel bozukluklar, sperm sayısı vs.) eklenince böyle oluyor.

Artık 50 yaşındaki insanlar da eskisi gibi değiller bence. Hayatı yakalıyorlar, teknolojiyi takip ediyorlarlar. En basiti eskiden insanlar 40 yaşında emekliliği düşünürken biz en verimli çağlarımızı yaşıyoruz. Çoğumuz 60 yaşında emekli olacağız. Kuşaklar arası farklılıklar günden güne azalıyor diye düşünüyorum.

Ben sorun olacağını düşünmüyorum.

Gamamen katılıyorum.ben devlet memuruyum.çevresi farklı ola arkadaşlar da vardır ama benim çevremde hastane dışı tanıdığım herkes dibine kadar ÇULSUZ.kadınının zaten hiç işi yok.erkekler saçma sapan işler peşinde ama hepai birbirinden çulsuz.türkiye genelinin de böyle olduğunu düşünüyorum açıkçası.yaş konusuna gelince doğa izin veriyorsa bu tarz şeyleri düşünmeye gerek olmadığını düşünüyorum.yani dediğiniz gibi böyle bir ülkede düşünülmesi gereken en aon şey sizinle arasındaki yaş farkı.kısaca katılıyorum çocuk o kadar art niyetli, o kadar mayın tarlası gibi bir ülkeye doğacak ki eceliyle ölmek bile nimet o kadar yani.yarın öbür gün yine ihmaller zinvirleri yüzünden ölürse, sakat kalırsa, ömür boyu işsiz kalırsa bunun hesabını vermem ben ona.burası bence doğulacak en kötü ülkelerden bir tanesi.

20 li yaşında çocuk yapsan bu sefer de gençliğimi yaşayamadım, yeterince bilinçli değildim falan filan olacakti.inanoğlu böyledir.

30 da evlendim, 31 yaşında anne oldum annemde 29 unda doğurmuş beni annemle anlaşamayız bazen ama tamamen hayata bakış açımızla alakalı ama ben kızımla gayet iyi anlaşıyorum.
Ki günümüzde evlilik yaşı 30 lara çıkmışken çocuk doğurma yaşı da haliyle 30 üstüne çıktı daha erken doğuranlara deli gözüyle bakıyorum hatta ben çünkü hayatı yaşamadan annelik ve evlilik sorumluluğunu almak bence delilik tabi kimi için evlenmek bir öncelik yada anne olmak ama benim için değil.
Yani bunlara çok takılmayın gerekirse tedavi olun 40 a kadar yolu var bu işin.

28 yaşında anne oldum ama hala hep 30'dan önce olmamalı yönünde düşünürüm. Hele ki 20'li yaşların başında anne olmak asla ban göre değil.

Ben yazacaktım yazmışsınız ağzınıza sağlık .. 50 yaş ne ki yahu ölmüş bitmiş gibi yazılmış. Sürekli okuyan biri için de kuşak çatışması oluşturmaz ayrıca.

Ya evet aslinda endiselerimden biri de buydu. Hatta konuyu acarken londrada yasiyor olsam bunu dusunmezdim belki diye ekleyecektim. Ama gercekten eceliyle olenin sansli oldugu bu ulkede bugune ve gelecege dair umitlerimi kaybetmisken.. beni anladiginizi biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…