Ben 15 sene önce benden cocuk olmayacak diye korkarken (polikistik over bendede var) esimdede sorun olduğunu öğrendim..dünya başıma yıkıldı gibi oldu..çünkü erkek tedavisı zordu, tüp bebekte, şuanki kadar popüler ve başarılı değildi..sorun sadece bende olsaydı canımı dişime katar var gücümle savaşırdım..(yine savaştım ama )yıllarca eşimi tedavi ettirdim değisen birsey olmadı ama çok şükür tüp bebek patlama yaptı başarıda sınırlarını aştı ve ben başladım kendimi tedavi ettirmeye.. pikoya iyi gelen ne varsa yaptım bayada zayıfladım..sonuç MAŞALLAH 3 evlat annesiyim :)Herkese Mrb anne olmaya can atan bn pazartesi günü aşılama olmam gerek .Vede 6 aydır bekliyorum aşılama için para biriktirdik vs .Ama gitmek istemiyorum nedense biktim artık hiç bir umut yok kalmadi nedenini bilmiyorum artık .Lütfen bana bi akıl verin çok istiyorum ama olmayacak diyorum yapsam da olmaz diyorum . sıkıldı m artık insanların bana acı dolu gözlerle laf sokakların dan artık yoruldum aldılar bnden anne olma hevesini de .yaş 23 pko hastayım 5 senelik evli yim.dogal yolda n bi kez gebe kaldım ama bebek gelişmedi kürtaj oldum.Drlae 8 aydır klomen verdiler ve cvp vermedi sonra direk tüp bebek biri asilama biri laparoskopi ameliyat i dedi.Rahim filmi istendi çektim oda temiz çıktı . hormon tahlili Normal sadce olan maddi manezi bana oldu.neden ya arkadaş benim gibi aynı sorunu yaşayan lar var mı uzun oldu hakkını zi helâl edin
Allah bagislasin yoruldum artık utanıyorum kimsenin evine gidemigrik artık herkes çocuk hala olması niye olmuyor falan kendimi ece kapattımBen 15 sene önce benden cocuk olmayacak diye korkarken (polikistik over bendede var) esimdede sorun olduğunu öğrendim..dünya başıma yıkıldı gibi oldu..çünkü erkek tedavisı zordu, tüp bebekte, şuanki kadar popüler ve başarılı değildi..sorun sadece bende olsaydı canımı dişime katar var gücümle savaşırdım..(yine savaştım ama )yıllarca eşimi tedavi ettirdim değisen birsey olmadı ama çok şükür tüp bebek patlama yaptı başarıda sınırlarını aştı ve ben başladım kendimi tedavi ettirmeye.. pikoya iyi gelen ne varsa yaptım bayada zayıfladım..sonuç MAŞALLAH 3 evlat annesiyim :)
İnanın bir kez gebe kalmış im diye artık sende ki bi dusuk mu başka olmuyor mu diyor lar evet bu satten sonra olmaz diyorlar.Sebeb niye olmaz diyorum 5 seneden sonra zor olurmuş yaşım geçecek misDaha 23 yaşındaki bir kadına kim niye acı dolu gözlerle baksın yahu? Bu kadar umutsuz olmak için fazla genç değil misiniz?
Mrb genetik mi değil mi bilmiyorum ama bizde 8 kardeşiz vallaBende pco luyum eşiminde sperm sayısı ve şekil bozukluğu vardı.iki kez tüp bebek denedik olmadı.bir yıl sonra tamam olmuyosa olmuyo işimize gücümüze bakalım ilerde bi daha deneriz diyip durumu kabullenip kafamızdan sidiğimiz ay doğal yolla hamile kaldım.kızım şimdi 3 yaşında ve ben o zaman 31 yaşındaydım.seni anlıyorum o zamanlar çocuğumuz olmıcakmı korkusu hüznü bizi depresyona itmişti.içinde bulunduğun buhranı anlıyorum ama daha çok çok gençsin ve pco çocuğun olmıcak anlamına gelmiyor.bana doktorum pco lu olupta durumunu bilmeden 3-4 çocuk sahibi olanlar var demişti.pco genetik bi durum bildiğim kadarıyla büyük ihtimal annemdede var bilmiyoruz ama biz 6 kardeşiz.umudunu yitirme canım her anınıda bebek olmıcakmı endişesiyle geçlrme,pisikoloji çok etkiliyo hormonları.
Anne olduğun da kaç yaşında idi niz Allah bagislasinBende pco luyum eşiminde sperm sayısı ve şekil bozukluğu vardı.iki kez tüp bebek denedik olmadı.bir yıl sonra tamam olmuyosa olmuyo işimize gücümüze bakalım ilerde bi daha deneriz diyip durumu kabullenip kafamızdan sidiğimiz ay doğal yolla hamile kaldım.kızım şimdi 3 yaşında ve ben o zaman 31 yaşındaydım.seni anlıyorum o zamanlar çocuğumuz olmıcakmı korkusu hüznü bizi depresyona itmişti.içinde bulunduğun buhranı anlıyorum ama daha çok çok gençsin ve pco çocuğun olmıcak anlamına gelmiyor.bana doktorum pco lu olupta durumunu bilmeden 3-4 çocuk sahibi olanlar var demişti.pco genetik bi durum bildiğim kadarıyla büyük ihtimal annemdede var bilmiyoruz ama biz 6 kardeşiz.umudunu yitirme canım her anınıda bebek olmıcakmı endişesiyle geçlrme,pisikoloji çok etkiliyo hormonları.
Maddi durum zaten kotu onlara göre bn tüm tedaviler yapmış ama çocuk olmuyor kendimi nasıl kanıtlı ycm kaynanam da arıyor .İşte su evlendi hemeb hamile kaldi şunun ikizi oldu . oğlumun yaşı geçti .esimde 27 yasindaVazgectik erteledik diyin herkese..
Bu stres bile engel oluyordur belki..
Kötü sonuç duymaktan korkup çabalamayi bırakmayın ama sadece siz bilin..
Maddi durum zaten kotu onlara göre bn tüm tedaviler yapmış ama çocuk olmuyor kendimi nasıl kanıtlı ycm kaynanam da arıyor .İşte su evlendi hemeb hamile kaldi şunun ikizi oldu . oğlumun yaşı geçti .esimde 27 yasinda
Anne olduğun da kaç yaşında idi niz Allah bagislasin
Tsk edrim güzel dilekler inz sözlerini z için çok sağolunbelki bu andan sonra olucak cok isteyince nedense olmuyor belkide vucudu rahat birakmadigimizdan hep bu dusunceyle mesgul olundugundan akisina birak hem daha 23 yasindasin illaki olucaktir merak etme zamani var
Aslında utanıyorum bi tuhaf oldum artık ne yapayım pekiHalledilmeyecek bi sorun değil bu. Ayrıca yolun çok başındasin. Yılmak için çok erken
Peki neden bu kadar umutsuz um kimse beni anlamıyor benim ailem bile bana yardımcı olmuyor31 yaşındaydım canım
Diyorum sorunun ne neden olmuyor o kadar Dr gidiyor sun ne diyor lar sana vs işte bunun gibi şeylerKV ye kanitlayacak bişey yok.. Allah ne zaman verirse diyeceksin.. ikiniz de gencsiniz..
Canım yaşın daha çok genç umudunu hiç yitirme ne olurHerkese Mrb anne olmaya can atan bn pazartesi günü aşılama olmam gerek .Vede 6 aydır bekliyorum aşılama için para biriktirdik vs .Ama gitmek istemiyorum nedense biktim artık hiç bir umut yok kalmadi nedenini bilmiyorum artık .Lütfen bana bi akıl verin çok istiyorum ama olmayacak diyorum yapsam da olmaz diyorum . sıkıldı m artık insanların bana acı dolu gözlerle laf sokakların dan artık yoruldum aldılar bnden anne olma hevesini de .yaş 23 pko hastayım 5 senelik evli yim.dogal yolda n bi kez gebe kaldım ama bebek gelişmedi kürtaj oldum.Drlae 8 aydır klomen verdiler ve cvp vermedi sonra direk tüp bebek biri asilama biri laparoskopi ameliyat i dedi.Rahim filmi istendi çektim oda temiz çıktı . hormon tahlili Normal sadce olan maddi manezi bana oldu.neden ya arkadaş benim gibi aynı sorunu yaşayan lar var mı uzun oldu hakkını zi helâl edin
Kendimi o kadar kap tirdim ki artık gece gündüz ağlıyorum olmaz diyorum ama çok umutlu ydim aşılama için para topladim aylarca ama gün geldi catti . pazartesi gitmem gerek ama istemiyorum31 yaşındaydım canım
Tatlım yanlış anlama seni motive etmek için söylüyorum gereken gayreti gösterdigine inanıyormusun..ya hiç olmayacak kadar ağır bir yükün olsaydı inanki o zaman daha çok olumlu bakardın..biraz gayret.. boş ver onun bunun dediğini.. al tedavini önüne polikistik over düzgün tedavilerde (birazda zayıflama ile)basarısı cok yüksek bir hastalık..hatta onun adı çok yumurtlama hastalığı..Allah bagislasin yoruldum artık utanıyorum kimsenin evine gidemigrik artık herkes çocuk hala olması niye olmuyor falan kendimi ece kapattım
Peki neden bu kadar umutsuz um kimse beni anlamıyor benim ailem bile bana yardımcı olmuyor
Allah bagislasin .Çok guzel diyor sunuz da para yok maddi durum iy değil bi ilaç alana kadar aylarca bekliyorum.Esimi kalsa 5 sene içinde anacak 5.000 lira verir bana tüp bebek icin 5 sene boyunca uas28 olacak o zaman da olmaz kiCanım yaşın daha çok genç umudunu hiç yitirme ne olur
Bende 20yasinda evlendim üç asilama bir tüp bebek ten sonra 26 yaşımda hamile kaldım doğal yoldan
37 haftalikken kalbi durdu sezeryanla ölü doğum yaptım kızımı
Ne acılar yaşadım kabus gibiydi
Bir buçuk sene oldu gebelik yok tüp bebek yaptırdık oda kimyasal gebelikle sonuçlandı
Yilmadim iki ay sonra dondurulmuş embriyo transfer edildi sonuç şuan besiginde yatan 10 aylık bir kızım meleğim var 10senemde kucağıma alabildim
Hiç umudum kaybetmedim
Hep dua ettim
Halada ederim Rabbim hiç bir yuvayi bebeksiz koymasin
Rabbim size ve isteyen her kuluna nasip etsin
Konuyu açarken yazmayı unuttum maddi durum iy olmadığı için doğru düzgün tedavi de olamıyorum artık aylarca bir ilaç bekliyorum ondan peş ettim artık bndeTatlım yanlış anlama seni motive etmek için söylüyorum gereken gayreti gösterdigine inanıyormusun..ya hiç olmayacak kadar ağır bir yükün olsaydı inanki o zaman daha çok olumlu bakardın..biraz gayret.. boş ver onun bunun dediğini.. al tedavini önüne polikistik over düzgün tedavilerde (birazda zayıflama ile)basarısı cok yüksek bir hastalık..hatta onun adı çok yumurtlama hastalığı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?