- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
- Konu Sahibi mavilimonata
-
Allah korusun başka birine denk gelseydi çocuk diye hala düşünüyorum..Yazıklar olsun öyle anneelere...
Ben durumu görünce zaten onlar işlem yapar diye düşündüm açıkcası, karakola gitmek istemedim çocukla çünkü bayıldı bayılacak bir hali vardı ve 40 dk yolculuk yapmamız gerekecekti(mahrumiyet bölgesinde oturuyor gibiyim)gitseydim şikayet oluşturulacaktı fakat ekip gelince ifademi almak isterler diye düşünmüştüm ama öyle bir şey de olmadı.. Daha önce karakola adımımı bile atmadığım için bilemedim açıkcası ne yapmam gerektiğini vermezler diye tahmin etmiştim ama vermişler anneye..Şikayet oluştursaydınız?
Polisler durumu görmüyor mu? Sosyal hizmetlere haber vermemişler mi?
Ben ortada bakıcı olduğuna inanamıyorum açıkcası olsaydı şayet kadına haber vermiş olması gerekirdi ve ben bulmadan önce çocuk 1 saate yakın bizim evin oralardaymış okulu uzak buraya ve 12 de çıkıyormuş çocuk zaten 3 saat bi kayıp, sonrasında da ben ulaşmaya çalıştım cevap yok.Bakıcısı neden ortalarda yok? En azından o şikayet edilse? Çocuğun ifadesi alınamıyor mu çocuk polisi ve pedagog eşliğinde?
Annenin ne mal olduğu belli tamam da bu gibi durumda işleyen bir prosedür yok mu? Sahipsiz mi bu çocuklar?
Ben durumu görünce zaten onlar işlem yapar diye düşündüm açıkcası, karakola gitmek istemedim çocukla çünkü bayıldı bayılacak bir hali vardı ve 40 dk yolculuk yapmamız gerekecekti(mahrumiyet bölgesinde oturuyor gibiyim)gitseydim şikayet oluşturulacaktı fakat ekip gelince ifademi almak isterler diye düşünmüştüm ama öyle bir şey de olmadı.. Daha önce karakola adımımı bile atmadığım için bilemedim açıkcası ne yapmam gerektiğini vermezler diye tahmin etmiştim ama vermişler anneye..
Haklısınız yarın arayacağım sosyal hizmetleri başka türlü içim rahatlamayacak..Arayın sosyal hizmetleri başınızdan geçeni anlatın. Belki yol gösterirler.
Eğer ekip rapor tutmadıysa onlar da suçlu.
Ortada bir çocuk var, sorumsuz bir anne var. Bugün sizinle karşılaşır yarın manyagın birine denk gelir bu çocuk.
O zaman çocuğa tecavuz haberine denk gelir ah vah deriz. Olan yavruya olur.
Belki de, sosyal hizmetlerdense anne daha iyidir diye düşündüler yada belki tutanak tuttular bilemiyorum, bilmediğim için sormak aklıma da gelmedi hiç, amin Allah o çocuğun ayağını taşa değdirmesin çok zor hayat onun için..Hic bir kayıt olusturulmadı belkide. Artik polsilerin bile islerinden suphe eder hale geldim. Ben bebek arabası icin bizi otobusten atan soforden sikayetci olmaya gittigimde beni sikayetci olma bisey cıkmaz diye ikna etmeye calisan polisler gördüm.
Allah yardımcısı olsun çocugun. Annesi dayısinin cocuguna bakmak icin gitmis güya. Garibim oda aramaya cıkmış.
Kimbilir ne yaşadı çocuk? Dediğiniz gibi, herkes çocuk yapmamalı. Size katılıyorum. Anne baba adayları psikolojik yeterlilik testinden geçmeliler. Bende ağlayan bir çocuk sesi duyunca çok tedirgin oluyorum. Benim üst katımdaki çocuk kreşe giderken çok ağlıyordu. İki yaşında falan, annesi ev hanımı olduğu halde küçücük çocuğu ağlata ağlata gönderiyordu. Ayak altında olmasın istiyordu herhalde çünkü devamlı evinde dini sohbetler için toplantılar olurdu! Çocuk sesi titreye titreye konuşurdu babasıyla, kreşe götürmesin diye çocukca ikna etmeye çalışırdı. İçim ezilirdi, yüreğim yanardı. Bir gün dayanamayıp neden götürüyorsunuz, bu kadar ağlıyorsa kreşte mutlaka bir sorun vardır ki çocuk istemiyor demiştim. Adam da nemrut gibi bana bakmıştı sana ne der gibi..Hayırlı pazarlar hanımlar..
Cuma günü başıma gelen, hala etkisinden çıkamadığım bir olayı sizinle paylaşmak istedim..
Cuma günü mutfakta işlenirken (zemin katta oturuyorum) çocuk ağlama sesi duydum kafayı camdan bir çıkardım 12 yaşlarında bir oğlan çocuğu ağlıyor
Yanına indim, kaybolduğunu söyledi biraz konuştuk; Çocuk bana babasının öldüğünü, annesinin yeğenine bakmak için dayısında kaldığını ve kendisininde bakıcıdan dayak yediğini bu yüzden kaçıp dayısının evine gitmeye çalışırken kaybolduğunu söyledi. Çocuk dolmuşa binmek için bir başkasından para almış garip bir hali vardı çocuğun önce inanmak istemedim -bu arada çocuk harap bir şekildeydi ayakkabısında bağcık yok, cebinde bir kuru ekmek açıkcası önce dilendiriliyor sandım.-
Aldım çocuğu götürdüm mahalle bakkalına buralarda oturuyorsa dayısını tanır belki diye dayısının, yengesinin adını söyledi bakkal tanıyamadı.
Çocuk annesinin numarasını verdi aradım, mesaj attım kadın da tık yok.
Napacağımı bilemedim, çocuk panik atak hastasıymış ilaç kullanıyormuş. Orta iki'ye gidiyorum dedi ama kitapları 5. sınıftı yani kaça gittiğini bile bilmiyordu çocuk.. Defterlerine baktım başka bir numara bulurum belki diye defterinde "ÖĞRETMENİM KIZDI, ARKADAŞLARIM ÇOK GÜLDÜ, HER YERİME BAKTILAR" yazıyordu bunu kim yazdırdı diye sordum, arkadaşlarım dedi.
Polise götüremedim korktum çocuk çok dalgındı yolda başına bir şey gelir diye, nişanlımı aradım(polis) ekip yönlendirdi polisler geldi defterdeki yazıyı söyledim çocuğu götürdüler saat 3 civarıydı..
Saat başı polisleri aradım annesinden haber var mı diye kadın başka bir semtte olduğunu söylemiş(şubeye gitmesi 30 dk maksimum) ve çocuğu almak için karakola akşam 11 de gitmiş, kadın.
Ve bu kadın beni aramadı hiç "X hanım efe yanımda, kaybolmuş" diye mesaj atmıştım ona da dönmedi ve polislere "Çocuğum nerede kaybolmuş? kim bulmuş?" diye bir soru sormamış çocuğun babası ölmemiş yani nüfusta annenin üzerineymiş.
Çok üzüldüm burada evlat sahibi olmaya çalışan insanların hüznünü düşününce daha bi çok üzüldüm.. Aslında ne kolay dertlerimiz varmış bizim o çocukcağızın yanında..
Bir de Efe "dikkat dağınıklığı için" bir ilaç kullandığını söylemişti belki onun içinde dalgın olabilir.. KK'nın duyarlı annelerinin zaten yapmış olduğunu düşünüyorum ama yine de ne olur ne olmaz evladınızın çantasında sizden başka yakınlarının da numarasını yazın.. Allah evlatlarınızı size bağışlasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?