Anne olmaya karar vermek

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Inşallah kilo verirsem...
Benim pıhtılaşma hastalığım var ölümden döndüm akciğerime pıhtı attı ve hayat boyu kan sulandırıcı corasprin kullanacağım. Bu olay olalı 4 yıl oldu. Hamilelikte çok iyi ve iğnenin dozunu düzgün ayarlayan bir doktor bulmam şart. 9 ay hergün iğne vurulmslıyımki düşük olmasın ve ben de pıhtı atıp ölmeyeyim diye. Iğne kullansam da ölüm riski yüzdesi yine var. Bende hafif genetik bozukluk var pıhtılaşma ile ilgili. Eşim çocuk istiyor ama bir ara çok ısrar ediyordu şimdi diyor ya sana birşey olursa istemiyorsan beklerim diyor ben de istiyor muyum istemiyor muyum bilemiyorum. Geçen eve bebek geldi bi tane heryeri dağıttı eşim ve ben tekrar soğuduk bir de ablamın Hamilelikte ve bebek büyütmede aşırı yakınması oldu hala devam ediyor ondan da çok soğudum. 4 yıllık evliyiz. 3,5 yıllık da flört dönemimiz oldu.
Yani bilmiyorum eşim ve benim kanımdan bize benzeyen ikimize ait bir insan.. Düşününce gözlerim doluyor müthiş birşey olsa gerek. O mnik eller ayaklar o kokusu vs.. Ama korkularım da çok.. Uykusuzluk mesela çok zor olacak nebileyim eşimle uzaklaşmak zorunda kalacağız cinsel olarak loğusslık vs. Çocuk küçük oluncada baya zor olur..
İlişkide benim için önemli açıkçası bu.
Nebileyim işte yazın biz gezmeyi çok seviyoruz çocuk olana kadar gez yoksa olmaz gezilmez diyolar çok zor diyolar. Bunları düşününcede korkuyorum açıkçası.
Internetten okudum annelikten korkanlar ona yeteblir miyim den korkuyolsrmış benim öyle bir kaygım yok çok güzel bakarım ama benim de korkularım farklı. Yaşım 24 eşim 29.
Herkes sorup istiyor biz istemiyoruz diyoruz hep. Ama eşim istiyor. O ds tabi düşünüyor bunları.
Çok zor olacak senin için diyor gece uyanmalar filan. Diyorum amann boşver gez toz ye iç daha gençsin sonra da hayat boyu Böyle mi olacak hiç çocuğum olsun istemezsem diyorum sonra da diyorum ama çok güzel olur. Szce ben ne istiyorum.. Sz istediğnizi nasıl anladınız
Not: iğne kullanınca sıkıntı olmuyormuş genelde hamilelikte

Son düzenleme:
Sağlik sorunundan ötürü çocuk istenmez anlarim ilk önce sağlik.Ben erken evlenip erken anne olanlardanim şükür ve iyiki diyorum hep ayni yaştayiz senle iki cocugum war biri 5 yaş digeri 6 aylik. Tabikide bir takim sıkıntilar olcak sorumluluklar olcak bunlari goze alarak istiyceksiniz yoksa hic cocuk falan dusunmeyin..

Çok mu zor oluyor

Hastaliginiz hakkinda bilgim yok ama gezip tozmaktan ziyade hamilelikten once hayati tehlike oldugunu bilsem asla dusunmezdim cocuk filan ( hastaligim yok yine dusunmuyoruz cocuk o ayri) lakin istiyor olsaydim bile hayatimdan önemli olamazdi zaten.
Boyle bir tehlike varsa onu dusunun once.

Çok mu zor oluyor
Her cocuk bir degil tabikide yeterki emin olun hazir olun bundan gerisi oyle kolay oluyorki gecen sene hamilelik konusurken simdi yanimda besikte bebegim hergun buyudugunu seyrediyorum hamdolsun rabbime ❤Sadece emin misiniz anne baba olmaya cocuklar bizleri yonetiyor artik onlar icin yasiyoruz onlar icin cabaliyoruz cocuk yokken kari koca cocuk olunca aile oluyoruz.Herkesin kendi dusuncesi ama ilk once saglikkk

Bu hastslığı geçirip çocuğu olsn çok kişi var yani bi sakıncssı yok şuan iğne kullandığımda hayat boyu bende olacak birşey bu öle geçen bi durum değil

Kendine güveniyorsan düşün. Evlat sahibi olmak tabiki güzel, eşsiz bir duygu. Çoğu şeyden fedakarlık yapıyorsun. Şuan sabah 7 ye kadar ayaktayız muhtemelen bebegim le ben de. Daha fazla göreyim diye işime bile ara verdim bir süre. Seve seve de uykusuz kalırım yani.Her türlü zorluğa da katlanırım çünkü bunu bilerek dünyaya getirdim. Ayrıca gezme konusunda biraz küçükken erteliyorsun eskisi kadar gezemiyorsun ama haftada 2 yine davetlere, kahvaltılara veya sahile gezmeye, yürüyüşe biz hala gidiyoruz. Hatta 4 günlükken başladık.

İlişki konusunda da ilk günler bebekle ilgilenmekten anne ve baba olarak aklınız hep onda oluyor. 40 gün geçince de problem kalmıyor zaten.

Herşey sizin elinizde. Herkesin düşüncesi farklı. Ben annesiz büyüdüğüm için sabahlara kadar uykusuz kalmak (bebegimden dolayı) benim için bir şükür sebebi.

Pıhtılaşmadan birçok kişinin çocuğu oldu. Farklı bir pıhtılaşma durumundan bahsetmiyorsanız durumu abartıyorsunuz derim.

Bu yazıyı ben yazdım galiba. O kadar ki beni anlatmissin. Ablanın sikayetlerine kadar aynı

Farkımız ben 30 yaşındayım ve bildiğim bir sağlık sorunum yok.

Konuyu takip edip ben de bi fikir edinmeye çalışacağım.

Bende erken evlenip erken anne olanlardanım ikincisi istemeden olsada iyiki olmuş diyorum. İlk kızım 3 aylıkken hamile olduğumu öğrendim ağladım strese girdim nasıl bakacam iki bebeğe ikiz gibi olacaklar ve ben daha 20 yaşındaym. Şimdi gelecek ay biri 2 yaşına basacak diğeri 1. Allahım diyorum keşke daha erken olsaymış. Ha ewet zorluklar tabikide olacak. Çocuk kolay büyümüyor ama anne olmanın güzellikleri zorluğundan daha ağır basar. Anne olunca anlarsın derler ya ben bu sözü anne olunca anladım. Çünkü bambaşka tarifi olmayan bişey. Biyeri acıyınca sanki kalbime bişey batıyormuş gibi sızlıyorm. Yeni bi kelime öğrenip söyleyince sanki üniversiteden mezun olmuş gibi... Gözlerimin içine bakmaları off allahım al canımı diyorum o kadar masum saf ve doğallar ki. Offf anlatamıyorum. Anne olunca anlarsın.. Eşimle de hiç aramızda mesafe yok 4 kişilik aile olduk işte eşimde istemiyordu ama çocuk olunca yine istiyor yine istiyor gelsinde gelsin diyor...4 kişi aynı yatakta uyuyoruz birbirimizin kokusunu çeke çeke.. Sağlık proplem olmayacaksa hiiiç durma derim

24 yaş gayet genç bir yaş. Ben olsam çocuk içi ölüp bitmiyorsam beklerdim.
Çocukla da tatile gidiliyor, geziliyor, ama kabul edelim, çocuksuz zamandaki gibi değil. Doğuruyorsun ve çok uzun yıllar sorumluluk taşıyorsun. Uykusuzluğu, hastalığı, okulu, vs vs. Ömür boyu endişe zaten bitmiyor, yetişkin olsa bile.

Bence hazır değilsiniz. Öyle sezdim. Mesleğiniz varsa kariyer yapın. Para biriktirin. Gezin eğlenin, çocuksuz hayata, gençliğinize doyun bence. Çocuk oldu mu bir daha asla bu hayatınıza geri dönemeyeceksiniz. O yüzden acele etmeye gerek yok.

Çocuk ,şu hayatta yaptığım en güzel şey oldu :) :)

Ama,çocuğumuzu hiç bir zaman hayatımızın merkezine koymadik,dünya çocuğumuz etrafında dönmedi sadece biz artık 3 kişi olduk hepsi bu.

Tabi ki çok kolay diyemem,bazı sorunlar yaşadık ,zaman zaman yaşıyoruz ama bu durumu daha da zorlaştıran aslında bizleriz.

Çocuk yokken 10 kez dışarı çıkıyorsak şimdi 6 kez çıkıyoruz ama çıkıyoruz yinede :)

Velhasıl hepsini geçtim ,sağlık sorununuz var iyice üstüne düşünülmesi gereken bir konu, herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ,önce sağlığınızı düşünmelisiniz.

Reactions: 000
Benim yaşım 31 çocuk için çok da erken bir yaş değil ama aynı korkular bende de var. Şimdi istemiyorum sanırım, yetememe korkusu değil benim de rahatım bozulacak, şimdiki gibi özgür olamıycam korkusu. Ya hiç istemezsem diyorum ya yaşım geçince pişman olursam ya da çok geç doğurunca ikinci çocuğu istersem ve yapamazsam. Bilemiyorum kafam çok karışık. Eşim de eskiden istemediğini açıkça söylerdi şimdi daha olumlu ama aslında eşimin de istemediğini düşünüyorum.

pihtilasma genetik olarak bende de var ben de dvt gecirdim. iki bebegim var ki biri tup bebek.
gebelik oncesi hematoloji bolumune gorunun sizin icin doz ayarlamasi yapilsin.
endiselenmeyin.

ayrica suan kilo da senin icin olumcul. pihti nedeni. bence oncelikle korkman hereken helecek degil mevcut durumun olmali.

Eğer ciddi sekilde cocuk düsünürsen prof dr recep has öneririm istanbulda. Ben de pıhtılaşma hastasıyım 6 genden 4ü bozuk. Her gün kendime iğne yapıyorum dozunu recep hoca ayarlıyor. Bebegimi öyle cok istedim öyle cok diledim ki hic acısını hissetmiyorum iğnelerin

Bebekte dusuge sebep olan pihtilasma sorunu ile vucudun herhangi bir yerine pihti atma durumu ayni degil sanirim. Sizdeki de pihti atma rahatsizligi ve elbette ciddi bir durum. Bebek sahibi olmayi kirk kere dusunmeniz normal.
Kaldi ki turp gibi saglikli insan bile 1000 kez dusunur. Dunyanin en guzel seyi, insanin hucrelerini yenileyen bir ask evlat ; ama dunyanin en zor en yipratici sorumlulugu ayni zamanda. Bi atesi ciksa uzuntuden 5 yil gidiyo annenin omrunden.

Sizin sadece saglik problemi nedeniyle degil de, turlu sebeplerle henuz hazir olmadiginizi dusunuyorum. Yasiniz da daha cok genc, biraz daha bekleyebilirsiniz bence.

Reactions: 000
Sağlık sorunlarınızı halletmeden ve sonrasında cok iyi bir kadın dogum uzmanı bulmadan gebelik düşünmeyin derim. Ben kilolu hamile kaldim.hamileligim boyunca da cok sukur hiç-bir sorun yasamadim ama sanirim bu sadece benim sansim. Çünkü kilolu hamilelik beraberinde bi sürü sikintiyi da getiriyor

ahh rahminize düşüp onu hissettiğiniz anı bir bilseniz. rabbimin bi hediyesi. savunmasız, minik, size kavuşmayı bekleyen, o hareket ettikçe sukrunuze şükür kattığınız şey.. rabbim her isteyene nasip etsin.. hakkınızda hayırlı olsun.

Çocuk dünyanın en güzle şeyi, istemenizi anlıyorum... Ama ya siz doğurursanız o yaşar size bir şey olursa Allah göstermesin? Ya da hamilelik anında size bir şey olursa ve ikinize bir den bir şey olursa? Çok zor bir karar. Allah yardımcın olsun.

Ben 28 yaşında anne oldum. Eşimle aynı yaştayız. 4 yıllık evliydik anne baba olduğumuzda. Ama daha beklenebilirmiş, gezmek tozmak, rahat rahat yaşamak varken, acele etmişiz diyoruz. Çünkü artık çok yorgunuz, enerjimiz hiç yok desem yeri, sürekli uykusuzuz. Cinsellik dersen de öncesiyle sonrası arasında fark yok, o zaman da azdı şimdi de az. Bu biraz çiftlerin tercihi, ateşli olan her yerde ateşli yani :)

Yerinizde olsam her yerde çocuk görmüyorsam eğer biraz daha beklerdim. Çünkü yaşınız erken daha. Sağlık sorununuzda cabası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…