Anne Olmayı İstemek veya İstememek

İnositol içeren folik asitler var onlar sağlıklı yumurtlama için çok etkili, ben 25te doğurdum ama yumurtalıklarım 30 yaş,30dayken 35 olacaklar bu açıdanda sıkıntı aile full erken menapoz

Ben şunu da düşünüyorum şaka olarak yazmışım gibi olmuş ama bence beyinlerinden alıp üreme sistemine vermişler.gerçekten nerede bir ilkellik geri kalmışlık var doğumlar alıp başını gidiyor.doğada da böyle değil midir? Bir canlı ne kadar ilkelse üreme hızı o kadar fazladır.eee onlar da bizim ilkel versiyonlarımız.akıl olsaydı zaten bu hâllerde olmazlardı.istisnalar tabi ki vardır her konuda olduğu gibi.

Kaba tabirle gerçekten öyle hayvanlar düşünmez patır patır ürerler, düşünmek stres gelecek kaygısı alttan altta ürememeliyim bilinci işler, dilin çocuk desede senelerce tüp bebek için uğraş veriyor olsanda alttaki stres vucudu baskılıyor.
Sayısız evde doğum yaptırdım ve evler içler acısı bebek sarmaya bi şey yok temiz, o ortamda o şartlarda bile ilk doğum ikinci doğum şak diye oluyor

Yani ne bileyim bu tarz durumları olduğu gibi kabul etmek gerekiyor sanırım.bir de ailede erken menepoz var demişsin ama bence kısmet bu işler.mesela benim annem menepozun sınırlarını zorladı.taa en son noktaya kadar direndi taa 55 yaşında menepoza girdi ama benim 32 yaşında reglim kesilecek gibi.teyzem var bir regl olurdu kıyafet koltuk kanape herşey batardı.şimdi 40 yaşında hâlâ aynı mı diyorum aynı diyor.benim 2 gün anca geliyor.1 gün yoğun 2.gün de az.onlar gibi değilim yani.

ben de sosyal iciciyim, yapay zekama sormustum benzer soruyu , yil icinde ortalama ictigim alkol miktarini ne kac lt olarak yazmistim, miktari cok düşük bulmustu birsey olmaz demisti:)
denemeye basladiktan sonra ayda 1-2 kucuk ickiyi gecmeyecek sekilde azaltmak
ovulasyon haftasinda tamamen birakmak
gibi oneriler vermisti.
yani adetken ve sonraki 12 gunde icip bir sonraki adete gore ara vermek daha iyiymis:)
sen de kendi ictiklerini ortalama bir hesaplayip hem yapay zekaya hem kendi doktoruna sorabilirsin.
bir de esini mutlaka bir urologa yolla ama o da "korunmayi birakmayi dusunuyoruz" demesin. yoksa iyi deyip yolluyorlar. mutlaka "2,5 yildir evliyim esim hic hamile kalmadi" falan desin
bu ayrinti onemli bence çünkü doktorlar cidden salliyorlar. mesela iki sene once adetim azaldi diye gittiğimde test sonuclarim cok kötüymüş aslinda mesela fsh sınır 10, benimki de 10 cikmis ama bekarım diye hicbir sey soylememis iyi demis yollamis beni. bu sene evlenmeden gittim alttan muayane etti "hersey guzel sorun görünmüyor. kucuk bir kist var ama cok onemsiz" dedi, ben kkda okudugum icin kendim talep ettim testleri - ki sonuclarim guzel degildi.
yani doktorun soyle bir muayane edip "hersey harika" demesine sakın inanip vaktini kaybetme :)
herseyi iste
hatta adetin ikinci günü gittiginde Antral folikül sayımı diye bisey var afc sayımı. onu da iste kac folikulun varsa baksin. eger yeni evliysen ya da daha calismalara baslamadiysan bakmiyorlar. sen bunu gizlersen bakarlar
Yani bence de azalıyor ama 25 yaşına kadar da 8 çocuk yapılmıyordur heralde.bence genetikleri öyle.senin değerler niye öyle olmuş? Çok mu sağliksiz besleniyorsun?
yoo aslinda cips mips yemem, aburcuburla aram yoktur, işe bile evden yemek götürürüm:) kendimi bildim bileli ayni saglikli kilodayim, kan sekerim vs cok iyi. spor yaparim kosar tirmanirim hic yorulmam, cok hasta olmam, olunca antibiyotik almadan kendi kendime iyilesirim.
görünürde saglikli bir insanim ama iste biyoloji iste.
simdi hem ilaclarima basladim hem de beyaz ekmegi ve siyah çayı kestim. evimizde beyaz un da yok, tam bugday unu, misir unu ve yulaf unu var. esim her hafta yogurt yapiyor aksamlari ustune keciboynuzu ozu atip susam corekotu cekirdek ve keten tohumu atip yiyorum...
ve benzer rutinlere basladim. bakalim birkac ay sonra tahlil vereceğim ne kadar artmis göreceğim
İnositol içeren folik asitler var onlar sağlıklı yumurtlama için çok etkili, ben 25te doğurdum ama yumurtalıklarım 30 yaş,30dayken 35 olacaklar bu açıdanda sıkıntı aile full erken menapoz
benim almayi planladigim takviyenin icerigi su;

icinde Astaksantin cok az ve glutatyon yok o yüzden onlari ekstra takviye olarak alacagim.
cok fazlasını karsilastirdim içerik olarak en caziplerinden biri bu, fiyat/performans olarak da daha iyi olunca bunda karar kildim.
ama henuz almadim. yilbasindan sonra düşünüyorum

Kanama miktarıyla çok ilgili değil bence ya bizimkilerde hep çok kanardı yinede erken girdiler, benim tek genetik olarak değil çalışmasıda yavaş değerlerim falanda öyle yumurtalarımın yaşı benden büyük

maddi kısmı sağlık kısmı bir yana, psikolojik durum çok önemli,

yardımcı olucak sizi 10 dk da olsa nefes aldıracak biri var mı eşiniz dışında, ya da yardımcı tutabilecek maddi gücünüz çünkü bazen hiç zamanınız olmuyor...

uykuyu çok sever misiniz, çünkü bazen 15 dk kad bir kallıcaksınız , saati 1 saate bir e kurun bir gece deneyin eşinizle..

anne olmuş ve lohusa depresyonunun dibini sıyıran biri olarak yazıyorum... kaldıkı eşinizle çok uzun bir yol bekliyor bebek sahibi olma sürecinde hastaneler, olmayan denemeler vs vs... bunlar da da yanınızda olucak mı eşiniz...

psikolojik durumunuz bunlar için hazır değilse ve aklınızda minicikte olsa acaba varsa sakın bu yola girmeyin...

ha derseniz ki ben yola çıkarım onu da yolda düşünürüz... hepimiz öyle yaptık ama çok zor oldu yol gitmedi...

herşey hallolur da siz hazır mısınız siz o bebeğin sadece annesi değil Dünyası olucaksınız,travmanız felan varsa bu arada halledin bunlar baby shoverlardan, cinsiyet partilerinde daha önemli ama toplumumuz romantizm gösteris peşinde...

önce kendi içimize bakmalıyız, yok hamilelikte hormonlar seni hazırlar. annelik duygusu kız çocuklarında vardır vs hikaye

bu açıdan bakmanızı isterim,herşey gönlünüzce olsun...

Ne kadar müspet düşünceleriniz var, enerjiniz çok güzel geçti bana Çok doğru düşünüyorsunuz. Belki de bunu düşünmek için çok doğru bir yaştasınız. Erken alınan kararlar daha çok duygusal kararlar oluyor. Çocuk şükür sebebi, muhteşem bir şey tabii. Ancak sorumluluğun büyüklüğü çoğunlukla sahip olmadan önce anlaşılamıyor. Sizin farkındalığınız çok yüksek.
İlk yıllar çok ciddi zaman, dirayet gerektiriyor. Çünkü o sorumluluk hayatınızı ele geçirmiş hissi veriyor.
Maddi olarak, bu sizin yaşam tarzınıza göre değişiklik gösterebilir ancak bir çocuk için sizi yormayacaktır diye düşünüyorum.
Yine de hem kolay diyemem hem de doğunca sanki zaten yüzyıllardır anneymişsiniz gibi oluyor. Anatomimize tanıdık ancak özgürlük sınanıyor alışana kadar.
İnşallah sağlık afiyet olsun çocuklarımız için, hepimiz için; endişe etmeyin , bir çocuk çok zorlamayacaktır sizi.

Epey dolu zaten içeriği, hamile kalınca depoların full olması çok önemli ya bebek her türlü alacağını alıyor zaten, anne uzun süre dolduramıyor depoları. Ben ferritinim 2yken hamile kaldım plansız, kızım 3 yaşında ve daha yeni kendime geliyorum (gebelik zehirlenmeside yaşadım 1 sene ilaç kullandım tansiyon için) hep vitaminlerim eksik enerji düşüklüğüm vardı. Güya erken anne oldum 40 yaşında doğursam bu kadar olurdu
Şimdi ise kafam öyle karışık ki 2. Çocuk için beklesem bi dert beklemesem ayrı

benim feritinin 5ti 13 oldu ama 2 halini düşünemiyorum bile.
bebek cidden yiyor annenin tum vitaminlerini.
karadenizde yaşlılar sey derdi de kötü bulurdum, bosuna demiyorlarmiş; çocuk dogmadan kanını, doğunca canını, sen öldükten sonra da malını yer diye

benim de en korktugum diş düşmesi. annem malesef yasamis bunu, anne tarafimdan birkac kisi daha biliyorum hamileyken dişi düşen.
kan degerlerin simdi ne durumda? madem ikinciyi düşünüyorsun bu sefer cok hazırlıklı ol depoleri fulle oyle basla calismalara:)

ben 7-8 ay önce 27 yaşında boşandım , bir daha evlenip evlenmeyeceğim meçhul. Hayat , kader ne getirir bilmiyorum. Belirsizlik. Ben bile yaş geçecek , yaş gidiyor triplerine girdim çoktan anne olma konusunda .
ama ikinci kez evlenmiş ve eşimle güzel giden bir düzenim olmuş olsaydı , yani sizin yerinizde olsaydım asla iş ve kariyer düşünmeden anne olmak isterdim bir an önce .

Yaş itibari ile bebeğin belki de kolayca olmayacağı bir yaştasınız (şanslı azınlıkta değilseniz)
Eğitim için bebek fikri ertelenebilir çünkü kendinize bir yetenek, eğitim katmış oluyorsunuz ama iş için ertelemeyi doğru bulmuyorum. Ben yıllarca aman kalıcı olayım, biraz zaman geçsin vazgeçilmez eleman olayım derken ikinci çocuk fikrini erteledim. Sonra 32 yaşında artık olsun dedim ve farkettim ki o işler ben isteyince olmuyormuş. Tam 4 yıl boyunca ikinci bebeğimiz olmadı. İkinci tüp bebek ile 35 yaşında hamile kalabildim. Doktorlar da üstelik sorun bulamadılar.
Kızım yıllardır kardeş istiyor ama şimdi birlikte oynayamayacak bile ve ben buna çok üzülüyorum.
Size tavsiyem niyetiniz varsa ertelemeyin, zaman kadınların aleyhinde işliyor ne yazık ki.

Ben zamanında bebeği kariyerim için ertelediğime pişman oldum. Yani keşke 27 yaşında falan denemeye başlasaydık dedim. Çünkü bebek pat diye olan bir şey değilmiş, hamilelikte biraz yorucuymus yaşım 32. Hamilelikte birlikte hiç bilmediğiniz şeyleri öğreniyorsunuz mesela yaşınızın bebeğe olan etkisini hamileliğe etkisini vs. Ben hiç birini bilmiyordum. Şuan eski pozisyonumda çalışıyor olsaydım çok çok zorlanırdım mesela. Her şey bir şekilde yolunu buluyor diye düşünüyorum. Ama bunu maddi olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadığım noktadan söylüyorum, çünkü ülke değiştirdik. Türkiye’de ev araba varken bile ben işimden ayrılmaya korkmuştum

Şaka gibi ama 3 dişimde kanal oldu hiç dolgum yoktu birde şimdi ferritinim 130 çünkü serum taktırdım 6 aydır düzenli pilates yapıyorum çok kilo vermiştim 2kg kastan aldım geri.
Aslında 2. Çocuk konusunda yapsam mı yapmasam mı kararsızlığı yaşıyorum, sırf kardeş olsun diyede doğurmak bana göre değil bi yandan ilerde pişman olsam geri dönüşü yok, risklerden dolayı 35+da bana gebelik yasak.
Mesela şuan kimseyi kızım kadar sevemem gibi geliyor. Evlat ayırmaktanda korkuyorum.
Eşim istiyor onun derdi benim sağlık sorunu yaşamam o yüzden ısrarcı olamıyor korkuyor.
Böyle anlatınca hep kötü geçmiş gibi geliyor ama yaşarken hep komik anlarda oldu yaptıklarımıza hala gülüyoruz.

sevmesine seversin o konuyu asla düşünme, hele karakteri oturup bambaska bir canli olunca daha bile cok sevebilirsin icten ice:)
ama sagligini etkileyecekse halihazirda bir cocuk varken risk almaya gerek var mi düşünmek lazim...

Takviye işi dipsiz kuyu gerçekten. Bak mesela bu attığın takviye baya iyi. Folik asit basıp geçmemişler ki burada en meşhur, doktor tavsiyesi ürünlerin içeriğinde bile aktif form yok. B12 de bile aktif form varmış ve biz böyle bilgileri yeni yeni öğreniyoruz. Sen sanırım daha ziyade yumurta kalitesi için bir liste çıkarmışsın bir de yanina ek d vitamini ne bileyim demir falan ayrica ayarlayacaksın değil mi? Ben komplex ürün 1 2 saat bakıp guzel bulamayınca 10 küsür vitamin ayrı almış oldum, torbacı gibi geziyorum

Son düzenleme:
çocuk çok düşünülerek yapılan bişey değil bana göre ya, özellikle de ilk çocuk için konuşuyorum. kervan yolda düzülür mantığıyla bakmalı biraz diye düşünüyorum.

ben 32 yaşında anne oldum, işim gücüm vardı ama evimiz yoktu mesela, yasal doğum izni süremde kendim baktım, sonrasında 1,5 yıl kadar annem başka şehirden gelip baktı, 2 yaşını biraz geçmişti kreşe başladı. şimdi 5 yaşında olmak üzere, ilk zamanlar yaşadığımız zorlukların hiçbiri yok şu an, çok şükür...

iki sene lohusaydım resmen, ondan sonra yavaş yavaş düzeldim, son 1 yıldır da her şey daha iyi oldu. psikolojik olarak zor bir süreç anne olmak, anneliğe alışmak vs.

şimdi ikinciyi istiyorum hormonlarım istiyor, biyolojik saatim istiyor ama bu sefer düşünerek yapmak zorundayım, o yüzden de yapamıyorum

sevmesine seversin o konuyu asla düşünme, hele karakteri oturup bambaska bir canli olunca daha bile cok sevebilirsin icten ice:)
ama sagligini etkileyecekse halihazirda bir cocuk varken risk almaya gerek var mi düşünmek lazim...
Evet kesinlikle bende bunu düşünüyorum şöyle bi 32 yaşına kadar erteledim kafamda kızım 7 yaşında olur oda büyümüş olur o zaman sağlık durumuma göre bakıcam, artık sonrası nasip olmazsa tedavi vs denemem ama orası kesin.
Çocuk insana kendinin yeni bi versiyonunu getiriyo ben o kadar somut bakıyodum ki hiç anaç olcağımı nefesini dinleyeceğimi tahmin etmiyodum. İşteyken özledim diyen arkadaşlarıma yahu daha 2 saat oldu diyodum bebeklerini bırakıp geliyolardı göğüslerinde sütle halbuki. Yok sallamam yok şöyle alıştırmam diyodum çok şükür tükürdüğüm ne varsa yaladım

Körolası içgüdüler asdfggd telefonun anıları hatırlatması ve ansızın tombul yanak zamanları ile göz göze gelmek, anlık gelen bebek özlemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…