40 imdan sonra fırsat bulamadım ilktenchiLL ardaşım derdinizi anlamadımki ben,hadi 40 çıkdı eşiniz size yanaştı gergindiniz red ettiniz,birdaha ki gün siz neden gitmediniz?
İki kez doğum yaptım hiç ayrı yatmadık biz,diğer durumu hiç saymıyorum bile loğusalıkdan sonra aynen devam ettik.Eşim çocuk baktı ben duş aldım bi şekilde idare ettik. Kızmayın bana ama ben anlamıyorum bebeğin yanında niye yatılır.İlk Zaman'lar her Bebek az uyur istisnalar hariç bi süre sonra düzen oturur.
Bence önce anne rahat olucak sonrada ev halkı,siz rahat değilsiniz sürekli Bebek uyanacak vakit yok diye yaşanmazki.
Eşiniz size kırgın gönlünü alın bu soğukluk bitsin kolaygelsin :)
Sen beni anladın işte. Bende acaba tiksiniyor mu yada anne oldum diye beni es olarak göremiyor mu diyorum. Mesele ben teklif etmem meselesi değil aslında hep o ederdi neden etmiyor. Bir kere emzirme den önce süt var mı diye gogsumun ucunu sıktım süt fiskirdi o an eşim iy o ne öyle be dedi bir şey demedim bir daha onun yanında emzirmedim belki böyle bir durumda olmuş olabilir
:) Siz onu bir de babaannesinin evinde görün. Kural tanımaz, yemek yemez, uyku uyumaz, peşinden koşturur kadını.Sanslisin ansiklopedi gibi çocuğun var. Ben bu dediklerinin hepsini hamileyken ezberledim. Bilgiye sıkıntı yok teori de var. Tshirte kanmıyor mesela meme açık dursun bayılıyor birden
Gündüzleri uyandiriyorum bende saatinde ama yinede akşam uykusunun hep 1 saat esnekliği var bizde.
Gece yanımdan kaciriyorum olmuyor bazen ben onun odasında yatıyorum belki benin yatağa alıştı diyip oda olmuyor
Hayır 2. bebeğim olacak.
Bir oğlum var 5.5 yaşında.
Ben hiç yanıma almadım, en başından beri kendi odasındaydı.
Kendi kendine uyumasını engelleyecek hiçbir şeye mahal vermedik. Memede uyumak, sallanarak uyumak, ninniyle uyumak, sessizlikte uyumak gibi...
Geceleri sık uyandığında ya da uyumakta zorlandığında süt miktarını artırdım, deliksiz uyudu. Beşiğine yatağına giyilmiş bir tişörtünüzü koymak ilk etapta size yardımcı olabilir.
Sanılanın aksine bebekler düzene çok çabuk alışırlar ve çok severler.
Uyku saati, süt saati her şeyi belli olmalı. Yaşına göre iki saat uyumalıysa, o uyku dolduğunda uyandırılmalı mesela. "Aman bırak uyusun, uyuyan çocuğa dokunma" sözlerine kulak tıkayacaksınız.
Sabah uyandıracak, güne başlatacaksınız mesela. Uyanmasını beklemeyeceksiniz. vs. vs.
Plan program işinize çok yarayacak.
5.5 senedir saat 21.00'dan sonrası eşimle benimdir.
İşte Emzirirken cinsellikle ilgili bir hormon adı gitti aklımdan o eskisi gibi salgılanmıyor. Birde küçücük bebek bana muhtaç ya ben burdayken bişey olur gidip nasıl kucağıma alıcam diye düşünüyor insan. Zaten onlar da sanki anlıyor olay tam icraata girecek başlıyor viyak viyak :)Evet bazen ne işim olur tövbe diyorum sonra ayıp değil günah değil diyorum
Hayır 2. bebeğim olacak.
Bir oğlum var 5.5 yaşında.
Ben hiç yanıma almadım, en başından beri kendi odasındaydı.
Kendi kendine uyumasını engelleyecek hiçbir şeye mahal vermedik. Memede uyumak, sallanarak uyumak, ninniyle uyumak, sessizlikte uyumak gibi...
Geceleri sık uyandığında ya da uyumakta zorlandığında süt miktarını artırdım, deliksiz uyudu. Beşiğine yatağına giyilmiş bir tişörtünüzü koymak ilk etapta size yardımcı olabilir.
Sanılanın aksine bebekler düzene çok çabuk alışırlar ve çok severler.
Uyku saati, süt saati her şeyi belli olmalı. Yaşına göre iki saat uyumalıysa, o uyku dolduğunda uyandırılmalı mesela. "Aman bırak uyusun, uyuyan çocuğa dokunma" sözlerine kulak tıkayacaksınız.
Sabah uyandıracak, güne başlatacaksınız mesela. Uyanmasını beklemeyeceksiniz. vs. vs.
Plan program işinize çok yarayacak.
5.5 senedir saat 21.00'dan sonrası eşimle benimdir.
Kolik mi? Benim oğlum kolik değildi.Peki gaz sancısı olmadı mı hiç? Bizim deli gibi gazimiz var. Uykudan uyandiran cinsten :)
Kolik mi? Benim oğlum kolik değildi.Peki gaz sancısı olmadı mı hiç? Bizim deli gibi gazimiz var. Uykudan uyandiran cinsten :)
Sanslisin ansiklopedi gibi çocuğun var. Ben bu dediklerinin hepsini hamileyken ezberledim. Bilgiye sıkıntı yok teori de var. Tshirte kanmıyor mesela meme açık dursun bayılıyor birden
Gündüzleri uyandiriyorum bende saatinde ama yinede akşam uykusunun hep 1 saat esnekliği var bizde.
Gece yanımdan kaciriyorum olmuyor bazen ben onun odasında yatıyorum belki benin yatağa alıştı diyip oda olmuyor
Ama ben uykusuz bırakmaktan bahsetmiyorum ki.Ben bi kere gündüz uyurken uyandirdim o günün gecesinde hic uyumadi :)))
Hmm peki, iyi geceler hanımlar.Hah işte benimki de aynı model :)) dea.nin bebisi baska modelmis ne güzel ikinciyi öyle yapicm :))
Kolik mi? Benim oğlum kolik değildi.
Gaz sancısı elbette oldu. Fakat gaz çok uzun süren bir problem değil zaten.
Annenin bütün vaktini ve düzeni alt üst edecek bir sıkıntı haline gelmz en azından.
Ama kolikse bilemem. O konuda da deneyimli anneler yardımcı olur mutlaka.
Oğlum ilk bebeğim,annem ilgilendi bi süre bizimle kabul ediyorum lakin geceleri annem yoktu 40 mın çıktığı gün annem gece kalmadı,oğlum gazlı bi bebekti 3 ay hiç durmadı40 imdan sonra fırsat bulamadım ilkten
Yani ben bu işi beceremiyorum demek ki benim çocuğum kimsenin dediği gibi tek yatmiyor tamam alistirdim ama başta da uyumuyordu o zaman kimse normal uyumaz bir süre sonra alışır bırak demedi hoş ağlayan coxuguda birakamazsin da . Kimse yoktu yanımda belki o yüzden yetisemedim hiçbir şeye. Bazen onu odaya davet edecekken bir bakıyorum yatağını açmış da yatmış bile salona bir şey demedim öyle zamanlarda oda memnun gibi duruyordu neden ben istiyorum diye gelsin ki bakalım kendi ne zaman gelmek isteyecek dedim bekledim hala bekliyorum çokta beklerim heralde bu gidişle. .
Çünkü onunla pek vakit gecirmedigim için artık yabancı gibi geliyor bazenAdam çok toleransli davranmış.İçinden gelmeyen sizsiniz soruyu soran da sizsiniz .Sorunu kendi içinizde arayıp çözmeyi deneyin.Karşınızdaki eşiniz neden çekiniyorsunuz ki?
Aynı yorumu getirmisiz :)Benimki azcık kolik :)) memede sakinlesiyor sadece. Senin söylediğin herşeyi hamileyken okudum teori tamamdi ama pratik uymadi bizde pek :))
Aynı yorumu getirmisiz :)
Benimkinin bir anı bir anina tutmuyorken milyonlarca bebek aynı frekansı tutturdu böyle uslu uslu nasıl buyuyorlar anlamıyorum :)Canim her bebek bir olmaz. Robot değil ki bunlar etten kemikten insan.. durumlar karsisinda verdikleri tepkiler farklı hepsinin. Ikiz bebekler bile birbirine tipatip uymaz bu konuda
Benimkinin bir anı bir anina tutmuyorken milyonlarca bebek aynı frekansı tutturdu böyle uslu uslu nasıl buyuyorlar anlamıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?