Anne olunca çekicilik yok mu oluyor

İki kızım var, gece uykuları yerinde oldu sadece 2.sinde 7.aya kadar kolik vardı. Yatılı bakıcım olsa benim bir günüm hafta olurdu be.
Aksi halde insan tüm gece emzirmiş, uyuyamamışken gözü makyaj görmez yastık görür, kanepe görür. İnsanın doğasına aykırı. Uykusuzken makyaj yapmak ne ya? İhtiyaçlar hiyerarşisinde yemek, barınmak, uyumak fln var da makyaj süs püs yok yani.

Ben sanırım yine burda okudum, kadının teki doğum esnasında makyajlı saçları fönlüymüş falan.

Kayınvalidem ben 3 çocuk büyüttüm böyle çocuk hayatımda görmedim derdi kızım için,kucakta gezinmediği her an ağladı uzun bir süre.. Her emmeden sonra mutlaka kusardı kızım 6. Ayına kadar reflü sebebiyle.. üstüme kustuğuda olmuştur elbet ama 1-2 kazadan sonra insan önlem alıyor.. Evde tek olduğum günlerde puseti bebek arabasına takılı halde sokardım banyoya bende hızlıca yıkanırdım. Ağlardı tabi,susması için şaklabanlık yapardım yada kimi günler eşim evden çıkmadan hallederdim duş işini.. Ben biraz takıntılıyım bu konularda belkide ondan,neyse o da eksik kalsın diyebileceğim bir konu değil duş konusu. Gece uykumda çok terlerdim ama emzirirken terlediğimi pek hatırlamıyorum belkide kış ayları olduğu için.. çok uzun sürmedi zaten emzirme maceramız her ikisindede 6. Ayda mecburi bitti o yüzden çokta tecrübeli değilim. Hallediliyor bir şekilde bence,belkide ben ara ara yalnız kaldığım için çok zordu gibi gelmiyor. Hergünüm böyle geçse belkide bunalırdım bir yerden sonra bilemiyorum..

Hiç alakası yok

Ben sanırım yine burda okudum, kadının teki doğum esnasında makyajlı saçları fönlüymüş falan.
Bende öyle doğuma gittim bir cuma günüydü doktora gittik 1 cm açılman var dedi hafta sonu doğurursun ara geleceğim doğuma dedi eve geri geldik. Annem Kv filan geldiler 2 gün merdiven in çık yürü filan pazartesi sabah uyandım kahvaltı hazırlayıp bulaşıkları yerleştirdim duş alıp giyinip Makyaj yaptım doktora gittik 4 cm açılmam varmış nst de sancı vardı bende tık yok hissetmedim hiç . Doktor yatış yaptı suni sancı bağladı doğurdum makyaj hala duruyordu doğumdan sonra wc de bayıldım birde

Çekicilik azalmıyor da ister istemez kendine eskisi kadar bakamaz hale geliyorsun. Ayrıca anne topuzuna laf edenler küçücük bebeği kucağınıza alırken saçınızın ağzına burnuna girmemesi için mecbur evde o topuzla dolaşıyorsunuz. Erkekte istek de azalmıyor aslında ama çocugun uyku saatini bekle, uyanmasın diye başka oda kullan, saat çok geç oldu derken biraz sekteye uğrayabiiliyor.

Hiç kusmuklu sütlü giysim olmadı, kavga etmek pahasına banyomu yaptım, eşimin arzusu hamileliğimi duyduğunda biraz düşmüştü ama höst deyince çabuk toparlandı. Ben biraz soğuk kanlı bir tipim durumu kotrol altına alma konusunda zorlanmam. Doğumdan önce neysem üst baş açısından sonrasında da aynıydım, eşimin isteği de eksilmedi ama 4 yıl sonra ikinci defa anne olunca işler değişti, iki küçük çocuk üzerine iş hayatı olunca benim isteğim kayboldu, o yüzden uzun zaman sıkıntı yaşadık ama eşimin gözünde çekiciliğim hiç eksilmedi sağ olsun. Şimdi bütün sorunlarını çözmüş okul çağında iki çocuğu olan bir kadınım ve eşimle aramız da mükemmel çok şükür.
Yeni anne olacaklara da tavsiyem şimdiden sorunlu bebeklerle ilgili konuları araştırıp konuya hakim olun, özellikle solunumu duran bebeğe yapılacak ilk yardımı öğrenin, lütfen panik yapmayın, o bebek sizin ve emin olun sezgileriniz ne yapmanız gerektiğini söyleyecek, her bebek kolaydır demiyorum 3 yaşına kadar her bebek kendine göre zorluklara sahiptir, yorucu olacak hatta kocanızı göresi gözünüzün olmadığı zamanlar olacak. Hamilesiniz ya da bakımlı olacak valtiniz yok diye sizi çekici bulmayacak, sabretmeyecek adam aslında kapı önüne konulmayı hakeden adamdır. O bebekler baba evinden getirilmiyor, elbette evliliğe çekiciliğe cinselliğe etkisi olacak. Bunlara sabredemeyecek adam baba olacağım demesin

Tahmin etmiştim erken bittiğini emzirmenizin.
Dürüst olmak gerekirse çocuk emdiği sürece hayat düzene girmiyor. Emen çocul kaç yaşında olsa bin kere kalkıyor gece. Yaşamadığınız için böyle diyorsunuz yani. Emzirdiğim için bir süre bebeğimşe uyudum uyumak denirse. Bir yaşında odası ayrıldı, bu kez gece en az beş kere sıcak yataktan kalkıp emzirdim. Tam iki sene. Bu tempoyu da emzirmeyen biri anlayamaz. Yaşamadan ahkam kesmek kolay oluyor tabii

Bir şey sorabilir miyim yanlış anlamazsanız? Tüm çocuklarınızla "ayrı ayrı" duygusal olarak ilgilenebiliyor musunuz? Yani üç çocukla hepsi de küçük, zor olmuyor mu?

Bence bu durum tamamen sana bağlı . Ben ne yapıyorsam kendim için yaptım kimse yoktu 20 günlükken yanlız kaldık annem gitti. Annem varken de hem ben baktım yardım almadan doğumdan sonra 2 gün pijama giydim sonrada korsemi taytımı giyip hayatıma devam ettim . Yüzüme ben kremimi sürdüm makyajımı yaptım Z bebeği emzirirken bacağımın arasına alıp bir elimde de yüzüme birşeyler sürdüm eğer böyle yapmasam psikolojik olarak şuan bitmiş olurdum . Oğlum 38 . Gün tek göğüs beslenmek istedi mama asla kabul etmedi çok zor gümlerdi yaaa . Yemekleri de yaptım kendime de baktım bir şekilde devam etti . Eşimle de eskisinden daha iyi olduk bazı durumlarda . Bebek ne zaman aşırı hareketlenmeye başladı o zaman ben yorgun hissetmeye başladım o zor oldu benim için

Gecede 5 kere uyanmak mı yazma nazar değer. Benim gibi 10-15 defa uyananlar var. 3 yaşa dayandık hala gece 3-4 defa uyanır
Oglum 15 ayindan itibaren gece deliksiz uyumaya basladi. Ohh dedim tekrar nefes alabilirim. Agaclar daha bir yeserdi sanki. Derken 20.ay itobariyle bir yas oncesine geri donduk. Siz 3 yas deyince bir icim cekildi...

Aa bakin ben de doguma giderken fresh bir makyaj ve fonlu saclarla gittim. Cunku dogum fotografcim ayarlanmisti. Normal dogum yaparken, esim elimi tutmus bana destek olurkem romantik pozlarimizi cekecekti. 41.haftada oldugum icin artik dogumu dr baslatacakti. Ne zmn ki gercek dogum sancilarim basladi, o sac bas makyaj ne hale geldi anlatamapm cekilen pozlara bakinca oncesi ve sonrasi efsane. Ben bir can cikarirken esim dagilan sac basimdan dolayi benden sogumadi cok sukur. Sogusaydi da keyfi bilirdi.

Hamileligin son ayi cinsellik pek olmuyor. Dogumdan sonra erkekler esini kutsal anbe gibi gorup cinselkige bir sure ara verebiliyor. Kadin da lohusa iken bebek bakimi, uykusuzluk, yorgunluk... aklina bile gelemeyebiliyor. Sonra tekrar duzene giriyor. Ama dogumdan sonra aileye yeni bireyin katilmasi, sorumlulugun artmasi hayat duzenini bir sure degistiriyor.

Bence kadınların değil erkeklerin çekiciligi azalıyor:)) gercekten öyle anne olduktan sonra hem yeni bir aşk hem de aşırı sorumluluk eşini pek görmüyorsun yeni hayatın oluyor çoğu erkek şikayet ediyor zaten eskisi gibi olmadığından

Daha bugün doğumdaki videomuzu izledim ben pilates topunun üzerinde zıplıyorum nefes al ver kocam arkamda yatakta oturmuş esniyor öyle yarı uykulu fönlü saçlarım tabi bozulmuş

Biraz kadına çoğunlukla da eşin bakış açısına göre değişir bence. İlk hamileliğimde de birlikteliğe ara vermedik bunda da. Bana göre çekici bir tarafım yok hele de hamilelik öncesiyle kıyaslarsak ama eşim hala beğenir. Doğumdan sonra da aradaki çekim azalmamıştı bizde.

Esimin gozunde cekiciligim azaldimi bilmiyorum ama kendi gozumde cekiciligimden eser kalmadi. Bakim yok eski fizik yok enerji yok. Kendimi cok cirkin hissediyorum artik. Bazen kendi kendime dusunuyorum ben olsam donup bakmazdim su halime esim nasil begeniyor beni hala. Gerci begeniyormu orasida mechul. Ama soyle bir gercek varki bunu pekte dert etmiyorum kendime. Su an tamamen baska onceliklerim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…