- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
Plan programla basariliyor demissiniz ondan dedim. Yoksa bende susune duskunumdur istersem 3 cocukla tuvalette isimi görürken yaparm ama istersem ondan yazdim yani denklem kurmuşsunuz gbi olmus istemekten ziyade ilk mesajinizda. Boyle yazinca daha makul oldu.Basarmak ve bakim , bakim ve basarmak diye bir denklem var demedim zaten :) denklem diye bir sey yok bu konuda . Insanin icinden gelirse her zaman vakit bulabilir demek istedim .
Bazi insanlar onemsemez bazi insanlar da onemser her zaman bakimli olmayi . Ben onemsedigim icin ikiz bebeklerimle bakimli olmayi basarabildim demek istedim .
Plan program derken de , herhangi gun icinde yapmak istediginiz isi zamanla cok fazla deneyerek kisa zamanda yapabilirsiniz demek istedim .
Eee neden bir gecinemiyoruz demiş bir geciniyoruz demis pekiGeçen gün de bir geçim başlığında "Biz İstanbul'da tek maaş, 3 çocukla çok güzel geçiniyoruz. Kirada oturuyoruz, çocuğumuz özel okula gidiyor. Geçinemeyenleri hiç anlamıyorum" diyen bir üye vardı. Herkes şok oldu tabii. Epey de uzadı konu.
Sonra "geçinemiyoruz, sürünüyoruz" diye ağladığı eski mesajlarını bulup koydular konuya. Yüzü kızarmadan gülmekle yetinmişti.
Buradaki mesaj da onun laciverti işte. Böyle tatmin oluyorlar demek ki, elleşmeyin
Yanlis aktarmisim o zaman:) . Ben de zaten insan isterse zaman yaratabilir demek istedim , sizin de dediginiz gibi .Plan programla basariliyor demissiniz ondan dedim. Yoksa bende susune duskunumdur istersem 3 cocukla tuvalette isimi görürken yaparm ama istersem ondan yazdim yani denklem kurmuşsunuz gbi olmus istemekten ziyade ilk mesajinizda. Boyle yazinca daha makul oldu.
Eee neden bir gecinemiyoruz demiş bir geciniyoruz demis peki
Esiniz icin degil aslinda , ben kendime gore soyle ifade edeyim . Hamileyken bizim zaten gorunusumuz , fizyolojimiz , psikolojimiz etkileniyor . Hormonal durunlardan dolayi cok fazla her seyden etkilenip psikolojimiz bozulabiliyor.Büyük konusmayayim da kocam neyine suslenecek de ben onca uğrasim varken onun için suslenecekmisim. Çok ilgi alaka seks istiyorsa yükümü azaltsin. Evlilikte her şey karsilikli
Tam da beni anlatmışsınBen iddia edebilirim :) dogumumu sezeryanla yaptim . Hastane de mikrop kaptigim icin dogumdan sonra ilk uc hafta cok zor gecti . Hastane de yattim tekrar . Derken cocuklarin cok gaz problemi oldu 1.5 ay boyunca .
Evet cok zordu ama ben hic bakimimi eksik etmedim . Zaten cok yoruldugum ve yemek yemege cok fazla firsatim olmadigi icin , aldigim kilolari ilk iki ayda verdim. Dikkat de ettim tabiki kilo almamak icin .
Bu aslinda insanin icinden gelen bir sey , ben her zaman bakimli olmaya onem veren biriyim.
Cocuklarin gun icinde uyku sirasinda , o da cok az vakit oluyordu gun icinde , evi hemen toparlayip temizleyip , banyomu makyajimi yapip guzelce giyinirdim . Diger uyku saatlerinde yemek yapardim.
Tabi ki cok yorulurdum ama kendimi bakimli ve iyi hissetmem beni daha fazla motive eder ve mutlu enerjik hissederdim .
Istedikten sonra , mutlaka bir ara bulabiliyor insan . Eski gunleri hatirladim simdi :) onlari ana kucagina koyup karsimdalarken hemen makyaj yapip usutumu basimi degistirdigim cok gunler oldu . Ya da mama sandelyelerinin icinde onlari banyoya tasiyip , banyo yaptigim cok gunler oldu :)
Yoruluyordum tabi ki , ama dedigim gibi insanin icinden gelen bir sey . Yapmak istedikten sonra firsat yararatip yapabilirsin .
Bu arada ikiz bebeklerime tek basima baktimzamanla cok pratiklesiyor insan . Ne kadar zorsa isin , bir sekilde plan program yapip basarabiliyorsun bakimli olmayi . Diyecegim istedikten sonra ve saglik sorunlari olmadiktan sonra bakimli da olanabiliyor .
Evet evet konuyu gormustum. Uygub fiyatli okula yolladığıni tanidik okulu oldugunu vs söylemişti o konu kesin. Bir insanin neden bir öyle bir böyle dedigine anlam veremedim cok ilginç gerçektenKonu geçinemediğini söyleyen X bir üyenin konusuydu. Y kişisi geldi, süper geçindiklerini, sorunun biz geçim bilmeyen fanilerde olduğunu anlattı sağ olsun :)
Ama başka konulara geçinemediklerini yazmış.
Bir çeşit tatmin yöntemi işte.
İnsanların sinirini bozarak çilekeş hayatlarına renk katıyorlar.
Aynen , valla ben oturarak da degil hep ayakda yiyordum yemegimi :) cunku o sira da hep etrafta kosturmak lazim geliyorduTam da beni anlatmışsınprogramlar neredeyse aynı. Ben yemeğimi bile yeri geliyo kucağımda çocukla yapıyorum. Dediğin gibi istemekle alakalı bi durum. Eğer duşa girip giyinmezsem pijamayla veya eşofmanla gezersem kendimi halsiz ve hasta gibi hissediyorum modum düşüyo direk
Geçen gün de bir geçim başlığında "Biz İstanbul'da tek maaş, 3 çocukla çok güzel geçiniyoruz. Kirada oturuyoruz, çocuğumuz özel okula gidiyor. Geçinemeyenleri hiç anlamıyorum" diyen bir üye vardı. Herkes şok oldu tabii. Epey de uzadı konu.
Sonra "geçinemiyoruz, sürünüyoruz" diye ağladığı eski mesajlarını bulup koydular konuya. Yüzü kızarmadan gülmekle yetinmişti.
Buradaki mesaj da onun laciverti işte. Böyle tatmin oluyorlar demek ki, elleşmeyin
O zaman başta öyle deseydiniz. Madem siz de tek çocukluyken yapamıyorsunuz da neden ilk girdinizde hayretler içinde kaldınız?Tatmin olmamı gerektirecek bi durum göremiyorum ben ortada. Ben tek çocukla yapamadığım işleri şimdi 3 çocukla yapıyorum. Hatta daha fazlasını. Bunun tecrübeyle pratikleşmeyle alakası var. Tabi siz böyle bi durum yaşamadığınız için konuya böyle bahçelerde maydanoz modunda bakmanız çok çok normal bi durumbenim yazdıklarımı sadece benim durumumda olanlar anlayabilir. Siz sadece böyle lak lak yaparsınız.
Aynen , valla ben oturarak da degil hep ayakda yiyordum yemegimi :) cunku o sira da hep etrafta kosturmak lazim geliyorduama tabi bunlar cok uzun surmuyor . Belli bir duzene girinceye kadar .
Aslinda cok da zor olsa o gunler oyle cabuk gecti ki benim icin , keske geriye sayabilseydim , o gunlerin mutlulugunu daha fazla tadabilseydimharran gurran geciyor iste.. bir bakiyorsunuz buyumusler . Eski gunler de bir daha geri gelmiyor . Valla ben cok ozluyorum bebeklik gunlerin mu O yuzden kiymetini bilin arkadaslar .
O zaman başta öyle deseydiniz. Madem siz de tek çocukluyken yapamıyorsunuz da neden ilk girdinizde hayretler içinde kaldınız?
O konuyu gormustum,sonu oyle mi bitmiş?Geçen gün de bir geçim başlığında "Biz İstanbul'da tek maaş, 3 çocukla çok güzel geçiniyoruz. Kirada oturuyoruz, çocuğumuz özel okula gidiyor. Geçinemeyenleri hiç anlamıyorum" diyen bir üye vardı. Herkes şok oldu tabii. Epey de uzadı konu.
Ben bol bol fotolarini cekerdim . Gun icinde de hep sarki soylerdim onlara tabi cocuk sarkilari . Flash kartlarda bol bol ogrenmeleri gereken isimleri hayvanlari , cicekleri , sayilari vb .. bu sekilde hepimiz egleniyorduk ve erken konusmalarina cok yaridimci olmustu .Vallahi ben bi uyuturken bi etkinlik saatinde bi de mama yedirirken oturuyorum. Gerisi hep koşturmaca. Oyundu banyoydu temizlik yemek bulaşık cebelleşirken hoop bi bakmışsın akşam olmuş. Sıkılmaya bile vakit yoksonra ne çabuk büyüdünüz diyoruz. Zaman böyle böyle akıp gidiyo
Çocuk şarkılarına bayılıyolar. Biz direk anaokulu gibiyiz. Oyun odası yaptık. Anne hadi sen öğretmensin diyolar. Öyle hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz. Müthiş zevk alıyolar. Anaokulu etkinliklerini araştırıyorum ve onlarla program hazırlıyorum. Çok etkili oluyo onlar için. Kızım 4 yaşında harfleri ve rakamları yazabiliyo. Resim konusunda müthiş yetenekli. İki yaşındaki kızım renklerin ingilizcesini ve türkçesini biliyo. Ama bi yandan da tedirginim. Kimileri de okuldan önce öğrenmeleri sakıncalı müfredatlar değişti diyo. Mesela biz te derdik şimdi tıt tıt diye anlatılıyo ondan bahsediyolar. Bilemiyorum arada kaldım. Siz hangi yoldan gidiyosunuz ?Ben bol bol fotolarini cekerdim . Gun icinde de hep sarki soylerdim onlara tabi cocuk sarkilari . Flash kartlarda bol bol ogrenmeleri gereken isimleri hayvanlari , cicekleri , sayilari vb .. bu sekilde hepimiz egleniyorduk ve erken konusmalarina cok yaridimci olmustu .
Valla bacim erkekler havada karada kusmuklu musmuklu seni nasi goruyosa artik hep göturme pesinde. 40 miz yeni cikti adami gozum gormuyo bile. Oysa o benden gozunu almiyo.Cocuk uyusun die 4 gozle bekliyo. Cocuk uyusa benim piller bitmis oluyo . Sonunda uyudu diyip tam uykuya dalcam benimki gozu kalpli emoji gibi bana bakiyo. Cekici gormesede az otede oynasa suan hic derdim degilKızlar selam, bu konudaki genel fikirleri merak ediyorum, sizce eşlerin gözünde kadın hamile kaldıktan sonraki süreçte ( hamilelik , lohusalık, annelik) çekiciliğini kaybediyor mu?
Çocuk sahibi kızlar, özellikle sorum size. eşlerinizin arzularında kalıcı bi azalma oldu mu bu dönemden sonra?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?