Anne olunca çekicilik yok mu oluyor

Yaa ne kadar oldu doğum yapalı? Beğenmese anlardınız bence insan bakıştan bile anlıyor beğendiğini.
Ben çok şaşırmıştım estetik cerraha gitmiştim kadın kucağında 1 yaşında bebeğiyle dolgu botoks yaptırıp çıktı içerden.sanırım öncelik meselesi, ruh haline göre değişiyor.

Ben parmağımı kıpırtadamıyor, ayağımı sürüye sürüye yürüyordum. 18 saat sancı çektim. Kaşlar araba fırçası, bıyıklar Oğuz Kağan olmuştu. Bir de kilom vardı, her yanım şişti, kararmalar olmuştu, hafif çiller çıktı elimde yüzümde. Banyomu zor yapıyordum, afedersiniz eşimi bekliyordum, içime korku girdi hamile iken, banyoya yalnız girmeye korkuyordum. En son düşüneceğim şey makyaj foto falan.

Sabah erken kalkıp, kahvaltıda acaba ağzına faydalı ne sokabilirim ne oyun yapabilirim de yedirebilirim diyorsun. Kahvaltıda üstü başı batıyor haydi banyoya üstünü giydir saçlarını kurula. Kahvaltı masasını kaldır. Sonra gelip 'anne e eee' der gözümün çiçeği eli yanağında uyutursun sonra bir dağınıklık toplayayım, çamaşır atayım ya da kuruyanı katlayayım, tuvalet lavabo dezenfekte edeyim dersin bitirince hoppp sen sırtını yere vermeden uyanır ömrüm sonra 'anne mama' der tekrar öğle arası atıştırmalıkları başlar. Oyun saati olur. Sonra yemek derdi başlıyor. 2 çeşit yemeği yarım saatte yapacakken 2 saate yakın yaparsın çünkü tezgahın üstüne tırmanır, ocağa uzanır, arkanı dönersin mutfak eşyanı aşırır, anne meme bul der sonra nereye sakladı ara ki bulasın. Yemek yersiniz sonra duş alırsınız saçınızı taramaya vaktiniz varsa şanslısınız bu rutin her gün böyle. Kocada eve gelir yapılı saç, makyaj, güzel giyim bekler. Çünkü zaten günler 3727482 saat ve kadınların arkasında motor var gece ağladığında koca kalkmaz gece de anneler uyanan bebeklere çocuklara bakar. Bence dünyaya baba olarak gelmek varmış, her şeyi mükemmel istiyorsun ama her şeyden muhafsın.

Bebek emmeyi kesince gece deliksiz mi uyuyor sanıyorsunuz? Bebek uyandıkça emzirmenin bile zor geldiği siz birde her saat başı uyanıp mama hazırlasaydınız neler anlatacaktınız acaba bebek bakımının zorluklarıyla ilgili..

Siz mecburen yetismelisiniz,baska cikar yolunuz yok,çünki 3cu bebis erkek degilse 4cuyu deneyeceksiniz,belki bir kutsal pipiye kavusursunuz
Gerci ucuncu cift cizgiyi gordugunuz de,eyvahlar olsun,daha ikisine yetisemiyordum yazmissiniz da,1 yilda Selenanin gucleri size gectiyse demekki

Mama ve süt yapı olarak çok farklı. Süt kolay hazmedildiği için sadece süt alan bebek daha çabuk acıkır. Doktorumun bilgisiydi bu. Mamayla büyüyen bebekler daha uzun uyuyabiliyorlar çünkü.

Selenanın gücü demeyelim de Allah sabrını vermişse demek ki.

Mama ve süt yapı olarak çok farklı. Süt kolay hazmedildiği için sadece süt alan bebek daha çabuk acıkır. Doktorumun bilgisiydi bu. Mamayla büyüyen bebekler daha uzun uyuyabiliyorlar çünkü.
Khom bu da yanlis her bebegin karakteri var. Emse de emmese de ona kalmis ne kadar sık kalktigi, zor mu kolay mi olacağı. Birde uyku saat kalitesi herkes icin aynı olamaz. Birine 3 saat yeter birine 6 saat uyusa yetmez gibi farkli seyler var. Böyle karsilastirmalar yapmayın arkadaslar hem psikolojik olarak moral bozuklugu sebebi hem yetersiz hissetme ve hissetirme sebebi.

Hayır bu bilimsel bir gerçek. Anne sütü çabuk sindirildiği için mama içen bebeğe göre daha sık uyanır. Tabii ki istisnalar, farklı bebekler olur ama önemli olan genel veriler. Bebek alerjikse, gazlıysa, reflüsü ya da bir sıkıntısı varsa zaten uyumaz ama normal şartlar altında mama ile beslenenler daha uzun uyuyor. Kendi bebeğime de bir iki hafta verdim ve gece 12’de içip sabah 6’ya kadar uyurdu mesela. Çünkü mamayı sindirmek zor geliyor, şekerleri yükseliyor. Bir sürü sebebi var.

Ne elektronik alette ne insan vucudunda genel gecer net bilgi yoktur. Ben mama yemisim sadece ama sabahin 6sinda uyuyup sabahin 10unda uyanirmisim. Tum gece gunduz ayakta. Cok az uyurmusum.
Yani sen mama veriyosun isin kolay sen sut veriyosun isin zor denmez ya.
Bu hem ironik olur az onceden beri arkadasi boyle yaptığı için elestiriyoruz. Herkes yaşadığını bilir.
Bir ton sebep yazdiniz bebegin uykusuzlugu icin ama sebep 1 tane yazdiniz.
Gerek var mi böyle seyleri karsilastirmaya ?
Hem kendine hem baskasina yipratici.

Arkadaslar su bakım konusuna gelirsek ne kadinlar var bakimli ama kocasi psikolojik olarak kutsal anne moduna girmis elini surmez. Ne kadinlar var kusmuklu tshirtle kocasinin seks düşündüğü.
Ne kadinlar var bakimli kocasi da ona ilgili
Ne kadinlar var bakimsiz kocasina ilgisiz kocasıda ilgjsiz.
Hayatta böyle kriterler yok. Çünkü bu is sadece 1 kisilik degil. Karsidakinin tavri psikolojiside onemli
Bakim yaparsin kendine yapmazsin gene kendine. Şöyle sanal mecralara gelip ben böyle kadınım , kadin kadinim yapmanin bir manasi yok. Ya da ben kendimi evlatlarima helak ediyorum demenin de keza öyle .
Gercekten şu tarz konular hep cok sığ kaliyor hep bir yarışa dönüyor.

Gerçekten şu tavana bakma olayı. Favorim. Bence bizi en iyi çok yoğun çalışan kadınlar anlar. Eve gece 11'de geliyorum iş değiştirdiğimden beri. Ve bazen gün boyu tek hayalim duş alıp, uzanıp tavana bakmak oluyor. Ya boş atmak, boş atabilmek ne muhteşem bir şeyy allahımm..

Ben iddia edebilirim :) dogumumu sezeryanla yaptim . Hastane de mikrop kaptigim icin dogumdan sonra ilk uc hafta cok zor gecti . Hastane de yattim tekrar . Derken cocuklarin cok gaz problemi oldu 1.5 ay boyunca .
Evet cok zordu ama ben hic bakimimi eksik etmedim . Zaten cok yoruldugum ve yemek yemege cok fazla firsatim olmadigi icin , aldigim kilolari ilk iki ayda verdim. Dikkat de ettim tabiki kilo almamak icin .
Bu aslinda insanin icinden gelen bir sey , ben her zaman bakimli olmaya onem veren biriyim.
Cocuklarin gun icinde uyku sirasinda , o da cok az vakit oluyordu gun icinde , evi hemen toparlayip temizleyip , banyomu makyajimi yapip guzelce giyinirdim . Diger uyku saatlerinde yemek yapardim.
Tabi ki cok yorulurdum ama kendimi bakimli ve iyi hissetmem beni daha fazla motive eder ve mutlu enerjik hissederdim .
Istedikten sonra , mutlaka bir ara bulabiliyor insan . Eski gunleri hatirladim simdi :) onlari ana kucagina koyup karsimdalarken hemen makyaj yapip usutumu basimi degistirdigim cok gunler oldu . Ya da mama sandelyelerinin icinde onlari banyoya tasiyip , banyo yaptigim cok gunler oldu :)
Yoruluyordum tabi ki , ama dedigim gibi insanin icinden gelen bir sey . Yapmak istedikten sonra firsat yararatip yapabilirsin .
Bu arada ikiz bebeklerime tek basima baktim zamanla cok pratiklesiyor insan . Ne kadar zorsa isin , bir sekilde plan program yapip basarabiliyorsun bakimli olmayi . Diyecegim istedikten sonra ve saglik sorunlari olmadiktan sonra bakimli da olanabiliyor .

İyi de bebek sadece acıktığı için uyanmıyor ki

Plan programla bakımlı olmayı 'basarabiliyorsun'.
Başarmak ve bakım
Bakım ve Başarmak
Ben denklemi kuramadım.
Bakim zevk icin, icerden gelerek yapilir diyip sonra başarilabilecek bir sey gibi konu edilmesi nasil olabiliyor?
Yok yani isterse 5 cocugu olsun seven insan tuvalet yaparken suslenir, bakim yapar gene yapar da basari olmaz kuzum o.

Basarmak ve bakim , bakim ve basarmak diye bir denklem var demedim zaten :) denklem diye bir sey yok bu konuda . Insanin icinden gelirse her zaman vakit bulabilir demek istedim .
Bazi insanlar onemsemez bazi insanlar da onemser her zaman bakimli olmayi . Ben onemsedigim icin ikiz bebeklerimle bakimli olmayi basarabildim demek istedim .
Plan program derken de , herhangi gun icinde yapmak istediginiz isi zamanla cok fazla deneyerek kisa zamanda yapabilirsiniz demek istedim .

Hayır. Ama bu dönemde kadın olarak cinsellik vs çok sonraya erteleniyor bence. Erkek de ilgi gösterince bunalıyor insan.

Geçen gün de bir geçim başlığında "Biz İstanbul'da tek maaş, 3 çocukla çok güzel geçiniyoruz. Kirada oturuyoruz, çocuğumuz özel okula gidiyor. Geçinemeyenleri hiç anlamıyorum" diyen bir üye vardı. Herkes şok oldu tabii. Epey de uzadı konu.
Sonra "geçinemiyoruz, sürünüyoruz" diye ağladığı eski mesajlarını bulup koydular konuya. Yüzü kızarmadan gülmekle yetinmişti.
Buradaki mesaj da onun laciverti işte. Böyle tatmin oluyorlar demek ki, elleşmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…