YaaEsimin gozunde cekiciligim azaldimi bilmiyorum ama kendi gozumde cekiciligimden eser kalmadi. Bakim yok eski fizik yok enerji yok. Kendimi cok cirkin hissediyorum artik. Bazen kendi kendime dusunuyorum ben olsam donup bakmazdim su halime esim nasil begeniyor beni hala. Gerci begeniyormu orasida mechul. Ama soyle bir gercek varki bunu pekte dert etmiyorum kendime. Su an tamamen baska onceliklerim var.
Aa bakin ben de doguma giderken fresh bir makyaj ve fonlu saclarla gittim. Cunku dogum fotografcim ayarlanmisti. Normal dogum yaparken, esim elimi tutmus bana destek olurkem romantik pozlarimizi cekecekti. 41.haftada oldugum icin artik dogumu dr baslatacakti. Ne zmn ki gercek dogum sancilarim basladi, o sac bas makyaj ne hale geldi anlatamapmcekilen pozlara bakinca oncesi ve sonrasi efsane. Ben bir can cikarirken esim dagilan sac basimdan dolayi benden sogumadi cok sukur. Sogusaydi da keyfi bilirdi.
Ben parmağımı kıpırtadamıyor, ayağımı sürüye sürüye yürüyordum. 18 saat sancı çektim. Kaşlar araba fırçası, bıyıklar Oğuz Kağan olmuştu. Bir de kilom vardı, her yanım şişti, kararmalar olmuştu, hafif çiller çıktı elimde yüzümde. Banyomu zor yapıyordum, afedersiniz eşimi bekliyordum, içime korku girdi hamile iken, banyoya yalnız girmeye korkuyordum. En son düşüneceğim şey makyaj foto falan.Bende öyle doğuma gittimbir cuma günüydü doktora gittik 1 cm açılman var dedi hafta sonu doğurursun ara geleceğim doğuma dedi eve geri geldik. Annem Kv filan geldiler 2 gün merdiven in çık yürü filan pazartesi sabah uyandım kahvaltı hazırlayıp bulaşıkları yerleştirdim duş alıp giyinip Makyaj yaptım doktora gittik 4 cm açılmam varmış nst de sancı vardı bende tık yok hissetmedim hiç . Doktor yatış yaptı suni sancı bağladı doğurdum makyaj hala duruyordu doğumdan sonra wc de bayıldım birde
Ayyy maşallah deyim o zaman oğluma.Gecede 5 kere uyanmak mıyazma nazar değer. Benim gibi 10-15 defa uyananlar var. 3 yaşa dayandık hala gece 3-4 defa uyanır
Bebek emmeyi kesince gece deliksiz mi uyuyor sanıyorsunuz? Bebek uyandıkça emzirmenin bile zor geldiği siz birde her saat başı uyanıp mama hazırlasaydınız neler anlatacaktınız acaba bebek bakımının zorluklarıyla ilgili..Tahmin etmiştim erken bittiğini emzirmenizin.
Dürüst olmak gerekirse çocuk emdiği sürece hayat düzene girmiyor. Emen çocul kaç yaşında olsa bin kere kalkıyor gece. Yaşamadığınız için böyle diyorsunuz yani. Emzirdiğim için bir süre bebeğimşe uyudum uyumak denirse. Bir yaşında odası ayrıldı, bu kez gece en az beş kere sıcak yataktan kalkıp emzirdim. Tam iki sene. Bu tempoyu da emzirmeyen biri anlayamaz. Yaşamadan ahkam kesmek kolay oluyor tabii
Siz mecburen yetismelisiniz,baska cikar yolunuz yok,çünki 3cu bebis erkek degilse 4cuyu deneyeceksiniz,belki bir kutsal pipiye kavusursunuzTek çocukla yok kendime vakit ayıramıyorum yok hiçbir işimi yapamıyorum vs diyenleri anlayamıyorum şahsen. Benim 3 tane çocuğum var. 4yaş 2 yaş ve 9 aylık. Kişisel bakımımı da yapıyorum, sporumu da yapıyorum, çocuklarımın bakımını da, ev işlerini de yemeğimi de tatlı mı da. Hatta tüm bunları yaparken onlarla oyun bile oynayabiliyorum. Hatta gece olunca kocama da bakıyorumÇevremde kendini salmış tek çocuklu olanlar hayretle bakıyo nasıl yapabiliyosun hepsini diye. İş kişide bitiyo. İstedikten sonra yapılmayacak hiçbir şey yoktur. Benim bebeklerim de çok huysuz ve aşırı derece bana düşkünler. Kimse bebeğini bahane edip eşini ihmal etmesin. Sonra aldatıldım diye konular okuyoruz burda. Siz kocalarınızla ilgilenmezseniz kusura bakmayın aldatılırsınız. Bu arada kocam her geçen gün daha çekici daha kadınsı olduğumu ve beni daha fazla arzuladığını söyler.
Mama ve süt yapı olarak çok farklı. Süt kolay hazmedildiği için sadece süt alan bebek daha çabuk acıkır. Doktorumun bilgisiydi bu. Mamayla büyüyen bebekler daha uzun uyuyabiliyorlar çünkü.Bebek emmeyi kesince gece deliksiz mi uyuyor sanıyorsunuz? Bebek uyandıkça emzirmenin bile zor geldiği siz birde her saat başı uyanıp mama hazırlasaydınız neler anlatacaktınız acaba bebek bakımının zorluklarıyla ilgili..
Selenanın gücü demeyelim de Allah sabrını vermişse demek ki.Siz mecburen yetismelisiniz,baska cikar yolunuz yok,çünki 3cu bebis erkek degilse 4cuyu deneyeceksiniz,belki bir kutsal pipiye kavusursunuz
Gerci ucuncu cift cizgiyi gordugunuz de,eyvahlar olsun,daha ikisine yetisemiyordum yazmissiniz da,1 yilda Selenanin gucleri size gectiyse demekki
Khom bu da yanlis her bebegin karakteri var. Emse de emmese de ona kalmis ne kadar sık kalktigi, zor mu kolay mi olacağı. Birde uyku saat kalitesi herkes icin aynı olamaz. Birine 3 saat yeter birine 6 saat uyusa yetmez gibi farkli seyler var. Böyle karsilastirmalar yapmayın arkadaslar hem psikolojik olarak moral bozuklugu sebebi hem yetersiz hissetme ve hissetirme sebebi.Mama ve süt yapı olarak çok farklı. Süt kolay hazmedildiği için sadece süt alan bebek daha çabuk acıkır. Doktorumun bilgisiydi bu. Mamayla büyüyen bebekler daha uzun uyuyabiliyorlar çünkü.
Ben de eşime sordum, o değil de karnım çok aç yemek var mı dedi. Cinselliği zirvede bıraktık biz. En zirvede.
Hayır bu bilimsel bir gerçek. Anne sütü çabuk sindirildiği için mama içen bebeğe göre daha sık uyanır. Tabii ki istisnalar, farklı bebekler olur ama önemli olan genel veriler. Bebek alerjikse, gazlıysa, reflüsü ya da bir sıkıntısı varsa zaten uyumaz ama normal şartlar altında mama ile beslenenler daha uzun uyuyor. Kendi bebeğime de bir iki hafta verdim ve gece 12’de içip sabah 6’ya kadar uyurdu mesela. Çünkü mamayı sindirmek zor geliyor, şekerleri yükseliyor. Bir sürü sebebi var.Khom bu da yanlis her bebegin karakteri var. Emse de emmese de ona kalmis ne kadar sık kalktigi, zor mu kolay mi olacağı. Birde uyku saat kalitesi herkes icin aynı olamaz. Birine 3 saat yeter birine 6 saat uyusa yetmez gibi farkli seyler var. Böyle karsilastirmalar yapmayın arkadaslar hem psikolojik olarak moral bozuklugu sebebi hem yetersiz hissetme ve hissetirme sebebi.
Ne elektronik alette ne insan vucudunda genel gecer net bilgi yoktur. Ben mama yemisim sadece ama sabahin 6sinda uyuyup sabahin 10unda uyanirmisim. Tum gece gunduz ayakta. Cok az uyurmusum.Hayır bu bilimsel bir gerçek. Anne sütü çabuk sindirildiği için mama içen bebeğe göre daha sık uyanır. Tabii ki istisnalar, farklı bebekler olur ama önemli olan genel veriler. Bebek alerjikse, gazlıysa, reflüsü ya da bir sıkıntısı varsa zaten uyumaz ama normal şartlar altında mama ile beslenenler daha uzun uyuyor. Kendi bebeğime de bir iki hafta verdim ve gece 12’de içip sabah 6’ya kadar uyurdu mesela. Çünkü mamayı sindirmek zor geliyor, şekerleri yükseliyor. Bir sürü sebebi var.
Gerçekten şu tavana bakma olayı. Favorim. Bence bizi en iyi çok yoğun çalışan kadınlar anlar. Eve gece 11'de geliyorum iş değiştirdiğimden beri. Ve bazen gün boyu tek hayalim duş alıp, uzanıp tavana bakmak oluyor. Ya boş atmak, boş atabilmek ne muhteşem bir şeyy allahımm..Bende özellikle 5-6 senedir takmıyorum acayip alıştım sutyensiz durmaya
Yani ben çoğu işimi kendim yapabiliyorum.
Kaş bıyık alırım, manikür pedikür maşa falan ama öyle zaman geliyor ki yatıp sadece tavanı izleyesi geliyor insanın.
Hele ki iş, ev işi yemek derdi cidden duşa girmek büyük lüks oluyor.
Kadın bakımsız olunca ben anlayabiliyorum yani
Ama önemli olan eşinin nasıl baktığı.
Ben evliliğimiz ilk başlarında ameliyat oldum ve kafamı yere eğmemen gerekiyordu.
Dolasıyla duşa da tek başıma giremedim.
Annem bir kaç gün baktı sonra gitti.
Ondan sonra duşumu hep eşim aldırdı.
Her halime şahit oldu.
O yüzden benim için kalp kısmı daha önemli.
Güzeli herkes seviyor çünkü.
Ben iddia edebilirim :) dogumumu sezeryanla yaptim . Hastane de mikrop kaptigim icin dogumdan sonra ilk uc hafta cok zor gecti . Hastane de yattim tekrar . Derken cocuklarin cok gaz problemi oldu 1.5 ay boyunca .Şurada kimse özellikle doğumdan sonra ki 1-2 yılı cok süslü bakımlı ve huşu içerisinde gezindigini idda etmesin kıçımla gülerim yeminle...çocugun süper uslu olsa ne yazar bi kere senin adapte olma sürecin zaten 1 yılını rahat alıyor...
İyi de bebek sadece acıktığı için uyanmıyor kiMama ve süt yapı olarak çok farklı. Süt kolay hazmedildiği için sadece süt alan bebek daha çabuk acıkır. Doktorumun bilgisiydi bu. Mamayla büyüyen bebekler daha uzun uyuyabiliyorlar çünkü.
Plan programla bakımlı olmayı 'basarabiliyorsun'.Ben iddia edebilirim :) dogumumu sezeryanla yaptim . Hastane de mikrop kaptigim icin dogumdan sonra ilk uc hafta cok zor gecti . Hastane de yattim tekrar . Derken cocuklarin cok gaz problemi oldu 1.5 ay boyunca .
Evet cok zordu ama ben hic bakimimi eksik etmedim . Zaten cok yoruldugum ve yemek yemege cok fazla firsatim olmadigi icin , aldigim kilolari ilk iki ayda verdim. Dikkat de ettim tabiki kilo almamak icin .
Bu aslinda insanin icinden gelen bir sey , ben her zaman bakimli olmaya onem veren biriyim.
Cocuklarin gun icinde uyku sirasinda , o da cok az vakit oluyordu gun icinde , evi hemen toparlayip temizleyip , banyomu makyajimi yapip guzelce giyinirdim . Diger uyku saatlerinde yemek yapardim.
Tabi ki cok yorulurdum ama kendimi bakimli ve iyi hissetmem beni daha fazla motive eder ve mutlu enerjik hissederdim .
Istedikten sonra , mutlaka bir ara bulabiliyor insan . Eski gunleri hatirladim simdi :) onlari ana kucagina koyup karsimdalarken hemen makyaj yapip usutumu basimi degistirdigim cok gunler oldu . Ya da mama sandelyelerinin icinde onlari banyoya tasiyip , banyo yaptigim cok gunler oldu :)
Yoruluyordum tabi ki , ama dedigim gibi insanin icinden gelen bir sey . Yapmak istedikten sonra firsat yararatip yapabilirsin .
Bu arada ikiz bebeklerime tek basima baktimzamanla cok pratiklesiyor insan . Ne kadar zorsa isin , bir sekilde plan program yapip basarabiliyorsun bakimli olmayi . Diyecegim istedikten sonra ve saglik sorunlari olmadiktan sonra bakimli da olanabiliyor .
Basarmak ve bakim , bakim ve basarmak diye bir denklem var demedim zaten :) denklem diye bir sey yok bu konuda . Insanin icinden gelirse her zaman vakit bulabilir demek istedim .Plan programla bakımlı olmayı 'basarabiliyorsun'.
Başarmak ve bakım
Bakım ve Başarmak
Ben denklemi kuramadım.
Bakim zevk icin, icerden gelerek yapilir diyip sonra başarilabilecek bir sey gibi konu edilmesi nasil olabiliyor?
Yok yani isterse 5 cocugu olsun seven insan tuvalet yaparken suslenir, bakim yapar gene yapar da basari olmaz kuzum o.
Hayır. Ama bu dönemde kadın olarak cinsellik vs çok sonraya erteleniyor bence. Erkek de ilgi gösterince bunalıyor insan.Kızlar selam, bu konudaki genel fikirleri merak ediyorum, sizce eşlerin gözünde kadın hamile kaldıktan sonraki süreçte ( hamilelik , lohusalık, annelik) çekiciliğini kaybediyor mu?
Çocuk sahibi kızlar, özellikle sorum size. eşlerinizin arzularında kalıcı bi azalma oldu mu bu dönemden sonra?
Siz mecburen yetismelisiniz,baska cikar yolunuz yok,çünki 3cu bebis erkek degilse 4cuyu deneyeceksiniz,belki bir kutsal pipiye kavusursunuz
Gerci ucuncu cift cizgiyi gordugunuz de,eyvahlar olsun,daha ikisine yetisemiyordum yazmissiniz da,1 yilda Selenanin gucleri size gectiyse demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?