Tatmin olmamı gerektirecek bi durum göremiyorum ben ortada. Ben tek çocukla yapamadığım işleri şimdi 3 çocukla yapıyorum. Hatta daha fazlasını. Bunun tecrübeyle pratikleşmeyle alakası var. Tabi siz böyle bi durum yaşamadığınız için konuya böyle bahçelerde maydanoz modunda bakmanız çok çok normal bi durumbenim yazdıklarımı sadece benim durumumda olanlar anlayabilir. Siz sadece böyle lak lak yaparsınız.
Masallah cocuklarinizaÇocuk şarkılarına bayılıyolar. Biz direk anaokulu gibiyiz. Oyun odası yaptık. Anne hadi sen öğretmensin diyolar. Öyle hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz. Müthiş zevk alıyolar. Anaokulu etkinliklerini araştırıyorum ve onlarla program hazırlıyorum. Çok etkili oluyo onlar için. Kızım 4 yaşında harfleri ve rakamları yazabiliyo. İki yaşındaki kızım renklerin ingilizcesini ve türkçesini biliyo. Ama bi yandan da tedirginim. Kimileri de okuldan önce öğrenmeleri sakıncalı müfredatlar değişti diyo. Mesela biz te derdik şimdi tıt tıt diye anlatılıyo ondan bahsediyolar. Bilemiyorum arada kaldım. Siz hangi yoldan gidiyosunuz ?
1 yil oldu dogum yapali. Birde 3 yasinda oglum var. Evimizin cogu zaman timarhaneden bir farki yok cunku cocuklarim inanilmaz zor ve huysuz. Cocuk buyutmenin zorlugunu ikinci cocuktan sonra iliklerime kadar hissettim. Her gece abartmiyorum saat basi uyaniyorum. Oglum bir yandan kizim bir yandan. Sabah ezanindan once ayaktayiz her gun. Gun icinde emzir sustur doyur alt degistir tuvalete gotur kiyafet degistir banyo yaptir vs derken gunum nasil geciyor anlamiyorum. Birde benim oglum her firsatta kardesine zarar vermeye calisiyor gozumun onunden ayiramiyorum. 3 cocukla makyajina yemegine pastasina kocasinin gece fantezilerine yetisenler varmis ayakta alkislamak lazim. Biz hakkiyla kadin olmayi becerememisiz demekki.Yaane kadar oldu doğum yapalı? Beğenmese anlardınız bence insan bakıştan bile anlıyor beğendiğini.
Ben çok şaşırmıştım estetik cerraha gitmiştim kadın kucağında 1 yaşında bebeğiyle dolgu botoks yaptırıp çıktı içerden.sanırım öncelik meselesi, ruh haline göre değişiyor.
Allah elbette sabir veriyor,ama tek sabrin yetmedigi oyle cok yer var ki.Selenanın gücü demeyelim de Allah sabrını vermişse demek ki.
Yemek yapmak ne ki,neler yapiliyor ayni anda:))Tam da beni anlatmışsınprogramlar neredeyse aynı. Ben yemeğimi bile yeri geliyo kucağımda çocukla yapıyorum. Dediğin gibi istemekle alakalı bi durum. Eğer duşa girip giyinmezsem pijamayla veya eşofmanla gezersem kendimi halsiz ve hasta gibi hissediyorum modum düşüyo direk
Vallahi ister inanın ister istemeyin. Çocuklarımdan evimden eşimden asla kısıtlama yapmıyorum. Ama kendimden yapıyorum. Kendimden kısıtlama yapmazsam herşey tam olamaz. Ama onlar için herşeye değer. Ve böylesi beni daha mutlu ediyo. Eşimde benim kadar sorumluluk sahibi çok şükür. Evde ve çocuklar konusundan. Başka da kimse yardıma koşmuyo. Lohusa halimle bile herşeyimi yapıyodum. Eşim en büyük destekçim.Allah elbette sabir veriyor,ama tek sabrin yetmedigi oyle cok yer var ki.
Benim de 3 cocugum var,bakiyorum 3 "genelde"mutlu cocuk,fakat bu kolay olmadi.
Diyemem ki oooh hersey gulluk gulistandi diye.
Iş,ev,cocuklar her an yanimda,oyle gecti yillarimiz.
Bugun cocuklarim diyebilirdi "annemiz bizi ezdi,üzdü,sevmedi,misafir gelirdi ihmal edilirdik,annemiz kendi keyfine bakti,bir okul etkinliginde yoktu,herkesin annesine imrendik,agladik omuzumuzu oksamadi,derdimizi dinlemedi "vs vs...
Hepsine bence gayet yetistim,2ci plana kalanlar rahatca gezme tozma,rahat uyku gibi benim konforum olan seylerdi.
Ama eksik kaldi mi,kaldi,lazimmiydi,lazimdi.Diyecegim o ki hersey tam olamaz,onemli olan oncelikli konulari gerceklestirmis olabilmek...
Herseyim tam diyene jet yakiti testi yaptiririm,o kadar yani:))
Uzuldum,gergin bir annemisiniz?Cocuklar bunu cok cabuk hissediyor.1 yil oldu dogum yapali. Birde 3 yasinda oglum var. Evimizin cogu zaman timarhaneden bir farki yok cunku cocuklarim inanilmaz zor ve huysuz. Cocuk buyutmenin zorlugunu ikinci cocuktan sonra iliklerime kadar hissettim. Her gece abartmiyorum saat basi uyaniyorum. Oglum bir yandan kizim bir yandan. Sabah ezanindan once ayaktayiz her gun. Gun icinde emzir sustur doyur alt degistir tuvalete gotur kiyafet degistir banyo yaptir vs derken gunum nasil geciyor anlamiyorum. Birde benim oglum her firsatta kardesine zarar vermeye calisiyor gozumun onunden ayiramiyorum. 3 cocukla makyajina yemegine pastasina kocasinin gece fantezilerine yetisenler varmis ayakta alkislamak lazim. Biz hakkiyla kadin olmayi becerememisiz demekki.
Yemek yapmak ne ki,neler yapiliyor ayni anda:))
Birisini ayaginda uyuturken digerine masal anlatarak yemek yedirebiliyorsun,ayni anda diger tarafinda sogumus cayin,filmi kulaklarinla takip edebiliyorsun,insanin kertenkele gibi yedek eli ayagi cikiyor mecburiyetten,benim cikmisti:))
Cocuklar mutlu buyusun de gerisinin izi bile kalmiyor yillar sonra...
Ben de ayni seyi soyledim zaten.Vallahi ister inanın ister istemeyin. Çocuklarımdan evimden eşimden asla kısıtlama yapmıyorum. Ama kendimden yapıyorum. Kendimden kısıtlama yapmazsam herşey tam olamaz. Ama onlar için herşeye değer. Ve böylesi beni daha mutlu ediyo. Eşimde benim kadar sorumluluk sahibi çok şükür. Evde ve çocuklar konusundan. Başka da kimse yardıma koşmuyo. Lohusa halimle bile herşeyimi yapıyodum. Eşim en büyük destekçim.
Annelik bunu gerektirir. Onlar iyi olsun yeter dediğiniz gibiBen de ayni seyi soyledim zaten.
Hersey tam olmuyor iste,kendimiz eksik kaliyoruz,ha kalalim amenna,cocuklarimiz saglikli iyi mutlu olsun.Ama hersey tamdi diyebilirmiyiz hayir,biz de o butunun parcasiyiz cunki...
Uykusuz ve yorgunluk birlesince malesef gergin oluyorum. Aslinda beni en cok zorlayan oglum. Dogdugu ilk gunden beri cok zor bir cocuktu. Herseye ama herseye aglayan bir cocuk ve cok inatci. Oglum aglayinca kizimda geriliyor agliyor kimi susturacagimi sasiriyorum. Onunla uzlasmak mumkun degil. Hal boyle olunca tahammul azaliyor gun icerisinde.Uzuldum,gergin bir annemisiniz?Cocuklar bunu cok cabuk hissediyor.
Uykusuzluk kismi cok kötü,o olmasin gunduz herseye güç bulabilirdim kendimde,uykusuzsam cok zorlanirdim...
Anliyorum sizi , ama bisey soracaktim normalde Ev icinde stresli bir yapiniz mi var , neden sordum bunu soyloyeyim , cocuklara gecebiliyor bu .1 yil oldu dogum yapali. Birde 3 yasinda oglum var. Evimizin cogu zaman timarhaneden bir farki yok cunku cocuklarim inanilmaz zor ve huysuz. Cocuk buyutmenin zorlugunu ikinci cocuktan sonra iliklerime kadar hissettim. Her gece abartmiyorum saat basi uyaniyorum. Oglum bir yandan kizim bir yandan. Sabah ezanindan once ayaktayiz her gun. Gun icinde emzir sustur doyur alt degistir tuvalete gotur kiyafet degistir banyo yaptir vs derken gunum nasil geciyor anlamiyorum. Birde benim oglum her firsatta kardesine zarar vermeye calisiyor gozumun onunden ayiramiyorum. 3 cocukla makyajina yemegine pastasina kocasinin gece fantezilerine yetisenler varmis ayakta alkislamak lazim. Biz hakkiyla kadin olmayi becerememisiz demekki.
Cocuklar uyurken pekte guzel otururdum,tabi o esnada yarinin yemekleri pisiyor olurdu.İşte benim de anlatmak istediğim konular tam olarak bunlardı. Bazen 10tane elim 10 tane ayağım olduğunu düşünüyorum. Aynı anda kaç tane iş yapıyprum sayamıyorum bileeve gelenler şaşıp kalıyo napıyon sen diye napıyım alışmışım. Çocuklar uyurken bile oturamıyorum. Sürekli bişeyler yapıyorum. Şimdi bile çocuklar 10da uyudu ama ben uyuyamıyorum. Artık nasıl bi enerji yüklediysem
Benim 4 yaşındaki kızım da aynen oğlunuz gibi. Bebeklikten beri. İlgisini sürekli oyunlara eğlenceye çekmeye çalışıyorum. Öyle biraz daha rahat geçiyo günlerUykusuz ve yorgunluk birlesince malesef gergin oluyorum. Aslinda beni en cok zorlayan oglum. Dogdugu ilk gunden beri cok zor bir cocuktu. Herseye ama herseye aglayan bir cocuk ve cok inatci. Onunla uzlasmak mumkun degil. Hal boyle olunca tahammul azaliyor gun icerisinde.
Çok şükür ki hiç bir değişiklik olmadi .kendime eskiye göre daha az baksam da eşimin bakış açısı davranışları iltifatları hiç değişmesi allahım ondan razı olsunKızlar selam, bu konudaki genel fikirleri merak ediyorum, sizce eşlerin gözünde kadın hamile kaldıktan sonraki süreçte ( hamilelik , lohusalık, annelik) çekiciliğini kaybediyor mu?
Çocuk sahibi kızlar, özellikle sorum size. eşlerinizin arzularında kalıcı bi azalma oldu mu bu dönemden sonra?
Cocuklar uyurken pekte guzel otururdum,tabi o esnada yarinin yemekleri pisiyor olurdu.
Dergim kahvem hobilerim,bunlarin saatiydi gece yarisina kadar.
O kadar da olmadan ayakta durulmaz,kendimin de benim uzerimde hakki var yani:))
Yine de telkin edin kendinize,bir kredi taniyin,sabrinizi 2 ile carpin,deneyin biraz..Uykusuz ve yorgunluk birlesince malesef gergin oluyorum. Aslinda beni en cok zorlayan oglum. Dogdugu ilk gunden beri cok zor bir cocuktu. Herseye ama herseye aglayan bir cocuk ve cok inatci. Oglum aglayinca kizimda geriliyor agliyor kimi susturacagimi sasiriyorum. Onunla uzlasmak mumkun degil. Hal boyle olunca tahammul azaliyor gun icerisinde.
Ben bundan çok korkuyordum.Üstelik ayy kocamın yanında mememi açıp durmayacağım gidip odada emzireceğim beni öyle görürse çekiciliğimi kaybederim diyordumKızlar selam, bu konudaki genel fikirleri merak ediyorum, sizce eşlerin gözünde kadın hamile kaldıktan sonraki süreçte ( hamilelik , lohusalık, annelik) çekiciliğini kaybediyor mu?
Çocuk sahibi kızlar, özellikle sorum size. eşlerinizin arzularında kalıcı bi azalma oldu mu bu dönemden sonra?
Aynen benim de su an oldugum gibi , ama gene de ozluyorum istebenim de tek dinlenebildiğim saatler bu saatler. Herkes uyuyo ve ev sessiz. Muhteşem terapi
Kimi zaman stresli oldugum oluyor ozellikle uykusuz kalinca ve yetememe hissi olunca geriliyorum. Ama cogu zaman sakinim aslinda bilmiyorum bir yerde bir yanlislik var ama nerde cozemiyorum.Anliyorum sizi , ama bisey soracaktim normalde Ev icinde stresli bir yapiniz mi var , neden sordum bunu soyloyeyim , cocuklara gecebiliyor bu .
Mesela cok ornegini gordum bunun , stressiz ve rahat psikolojide bir annnenin de cocugu , cok kolay ve rahat buyutuluyor .
Bebekler bu konuda cok fazla annelerinden etki alabiliyorlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?