Anne olunca çekicilik yok mu oluyor

Madem siz de tek çocukluyken yapamıyordunuz neden gelip böyle bir konuya "tek çocukla yapamayanları anlamıyorum" dediniz? Neyine şok oldunuz bu kadar? Onları en iyi sizin anlamanız gerekirdi değil mi?

Önce 3 çocukla mucizeler yarattığınızı iddia ettiniz.
Sonra kocanızın 3 gün çalışıp 4 gün evde olduğunu, her işi yaptığını ve yardımcınız olduğunu öğrendik.
Şimdi sizin de tek çocuk varken zorlandığınızı, bunun pratikle alakası olduğunu iddia ediyorsunuz.

Bu kadar hızlı laf çevirirken ne yazdığınızı unutuyorsunuz sanırım

Masallah cocuklariniza Simdi ne desem bilemiyorum . O konuda sizi yonlendiremem . anne olarak soyleyebilirm ,ogretici ve ilgili olmaya devam edin . Cocuklar zaten ogrenmeye ve almaya aciksa siz de ilgilendikce iyi olacaktir bence . Tr de egitimi bilmiyorum cok degisti cunku . Ben de yurt disinda bir anne olarak , cocuklarima zaten yabanci dil ogrenecekleri icin cogunlukla evde turkce dili ogrenmesini sagladim .
Simdi zaten iki dili anadili gibi konusabiliyorlar . Fazla zorlamadan eglenceli aktive oyunlarla simdilik oncelikle kendi dillerini ogretin bence kafalari karismasin .

1 yil oldu dogum yapali. Birde 3 yasinda oglum var. Evimizin cogu zaman timarhaneden bir farki yok cunku cocuklarim inanilmaz zor ve huysuz. Cocuk buyutmenin zorlugunu ikinci cocuktan sonra iliklerime kadar hissettim. Her gece abartmiyorum saat basi uyaniyorum. Oglum bir yandan kizim bir yandan. Sabah ezanindan once ayaktayiz her gun. Gun icinde emzir sustur doyur alt degistir tuvalete gotur kiyafet degistir banyo yaptir vs derken gunum nasil geciyor anlamiyorum. Birde benim oglum her firsatta kardesine zarar vermeye calisiyor gozumun onunden ayiramiyorum. 3 cocukla makyajina yemegine pastasina kocasinin gece fantezilerine yetisenler varmis ayakta alkislamak lazim. Biz hakkiyla kadin olmayi becerememisiz demekki.

Selenanın gücü demeyelim de Allah sabrını vermişse demek ki.
Allah elbette sabir veriyor,ama tek sabrin yetmedigi oyle cok yer var ki.
Benim de 3 cocugum var,bakiyorum 3 "genelde"mutlu cocuk,fakat bu kolay olmadi.
Diyemem ki oooh hersey gulluk gulistandi diye.
Iş,ev,cocuklar her an yanimda,oyle gecti yillarimiz.
Bugun cocuklarim diyebilirdi "annemiz bizi ezdi,üzdü,sevmedi,misafir gelirdi ihmal edilirdik,annemiz kendi keyfine bakti,bir okul etkinliginde yoktu,herkesin annesine imrendik,agladik omuzumuzu oksamadi,derdimizi dinlemedi "vs vs...
Hepsine bence gayet yetistim,2ci plana kalanlar rahatca gezme tozma,rahat uyku gibi benim konforum olan seylerdi.
Ama eksik kaldi mi,kaldi,lazimmiydi,lazimdi.Diyecegim o ki hersey tam olamaz,onemli olan oncelikli konulari gerceklestirmis olabilmek...
Herseyim tam diyene jet yakiti testi yaptiririm,o kadar yani:))

Yemek yapmak ne ki,neler yapiliyor ayni anda:))
Birisini ayaginda uyuturken digerine masal anlatarak yemek yedirebiliyorsun,ayni anda diger tarafinda sogumus cayin,filmi kulaklarinla takip edebiliyorsun,insanin kertenkele gibi yedek eli ayagi cikiyor mecburiyetten,benim cikmisti:))
Cocuklar mutlu buyusun de gerisinin izi bile kalmiyor yillar sonra...

Vallahi ister inanın ister istemeyin. Çocuklarımdan evimden eşimden asla kısıtlama yapmıyorum. Ama kendimden yapıyorum. Kendimden kısıtlama yapmazsam herşey tam olamaz. Ama onlar için herşeye değer. Ve böylesi beni daha mutlu ediyo. Eşimde benim kadar sorumluluk sahibi çok şükür. Evde ve çocuklar konusundan. Başka da kimse yardıma koşmuyo. Lohusa halimle bile herşeyimi yapıyodum. Eşim en büyük destekçim.

Uzuldum,gergin bir annemisiniz?Cocuklar bunu cok cabuk hissediyor.
Uykusuzluk kismi cok kötü,o olmasin gunduz herseye güç bulabilirdim kendimde,uykusuzsam cok zorlanirdim...

İşte benim de anlatmak istediğim konular tam olarak bunlardı. Bazen 10tane elim 10 tane ayağım olduğunu düşünüyorum. Aynı anda kaç tane iş yapıyprum sayamıyorum bile eve gelenler şaşıp kalıyo napıyon sen diye napıyım alışmışım. Çocuklar uyurken bile oturamıyorum. Sürekli bişeyler yapıyorum. Şimdi bile çocuklar 10da uyudu ama ben uyuyamıyorum. Artık nasıl bi enerji yüklediysem

Ben de ayni seyi soyledim zaten.
Hersey tam olmuyor iste,kendimiz eksik kaliyoruz,ha kalalim amenna,cocuklarimiz saglikli iyi mutlu olsun.Ama hersey tamdi diyebilirmiyiz hayir,biz de o butunun parcasiyiz cunki...

Uzuldum,gergin bir annemisiniz?Cocuklar bunu cok cabuk hissediyor.
Uykusuzluk kismi cok kötü,o olmasin gunduz herseye güç bulabilirdim kendimde,uykusuzsam cok zorlanirdim...
Uykusuz ve yorgunluk birlesince malesef gergin oluyorum. Aslinda beni en cok zorlayan oglum. Dogdugu ilk gunden beri cok zor bir cocuktu. Herseye ama herseye aglayan bir cocuk ve cok inatci. Oglum aglayinca kizimda geriliyor agliyor kimi susturacagimi sasiriyorum. Onunla uzlasmak mumkun degil. Hal boyle olunca tahammul azaliyor gun icerisinde.

Anliyorum sizi , ama bisey soracaktim normalde Ev icinde stresli bir yapiniz mi var , neden sordum bunu soyloyeyim , cocuklara gecebiliyor bu .
Mesela cok ornegini gordum bunun , stressiz ve rahat psikolojide bir annnenin de cocugu , cok kolay ve rahat buyutuluyor .
Bebekler bu konuda cok fazla annelerinden etki alabiliyorlar .

Cocuklar uyurken pekte guzel otururdum,tabi o esnada yarinin yemekleri pisiyor olurdu.
Dergim kahvem hobilerim,bunlarin saatiydi gece yarisina kadar.
O kadar da olmadan ayakta durulmaz,kendimin de benim uzerimde hakki var yani:))

Benim 4 yaşındaki kızım da aynen oğlunuz gibi. Bebeklikten beri. İlgisini sürekli oyunlara eğlenceye çekmeye çalışıyorum. Öyle biraz daha rahat geçiyo günler

Çok şükür ki hiç bir değişiklik olmadi .kendime eskiye göre daha az baksam da eşimin bakış açısı davranışları iltifatları hiç değişmesi allahım ondan razı olsun

Cocuklar uyurken pekte guzel otururdum,tabi o esnada yarinin yemekleri pisiyor olurdu.
Dergim kahvem hobilerim,bunlarin saatiydi gece yarisina kadar.
O kadar da olmadan ayakta durulmaz,kendimin de benim uzerimde hakki var yani:))

benim de tek dinlenebildiğim saatler bu saatler. Herkes uyuyo ve ev sessiz. Muhteşem terapi

Yine de telkin edin kendinize,bir kredi taniyin,sabrinizi 2 ile carpin,deneyin biraz..
Eminim cocugunuz da rahatlayinca biraz biraz cozulur kordugum olan sorununuz...

Ben bundan çok korkuyordum.Üstelik ayy kocamın yanında mememi açıp durmayacağım gidip odada emzireceğim beni öyle görürse çekiciliğimi kaybederim diyordumSonuç tabi öyle olmadı göğüsler 24 saat açıkAma hiç salmadım kendimi hızlıca kilolarımı verdim tam toparlanamadım daha ama emzirme kolaylıklı güzel gecelikler almıştım gece onları giyiyorum.Gün içinde Saçlarımı salamasam da çünkü kızımın yüzüne gözüne geliyor..yarım toplayıp veya bağlayıp ucuna maşa yapıp vs vs hafif allık ve belirsiz rujla evde dolaşıyorum.Yattığım şeyle dolaşmazdım o alışkanlığımı devam ettiriyorum gün içinde giydiğim kıyafetlerime özen gösteriyorum.Zaten işe başladım o yüzden daha da özenliyim.Bebeğim 2 aylık.Valla adama bir şeyler oldu sanki daha bir istiyor.Ben azalma olur sanarken adam özlemden midir yoksa bunlara dikkat ettiğimden mi bilmiyorum eskisine göre daha bir istekli.İlk günlerde acaba beğenmez mi diye korkuyordum çünkü göbeğim daha tam inmedi ve siyah çizgi duruyor hatta burada konu da açmıştım ama şimdi göbeğim tam gitmese bile özgüvenim geldi eşimin istekli oluşu moralimi düzeltti.Şimdi de bendeki istek kayboldu içimdeki ateş söndü puf oldu.Geri gelmesini bekliyorum...

Kimi zaman stresli oldugum oluyor ozellikle uykusuz kalinca ve yetememe hissi olunca geriliyorum. Ama cogu zaman sakinim aslinda bilmiyorum bir yerde bir yanlislik var ama nerde cozemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…