Anne olunca çekicilik yok mu oluyor

Ben hem kiloya hem de kişisel bakımdan taviz verilmesine çok karşıyım. İstisnalar olur ama insanın kendisine bunları reva görmesi özsaygısının eksik olduğu izlenimi veriyor bana. Ama bu içsel bir konu. Partner için değil kendisi için yapmalı insan. Ben maskenin altına ruj sürüyorum kimse bilmiyor, saçma geliyor ama ben öyle mutluyumBu algıyı yıkmak yerine bu algıya ortak olmayı tercih eden kadınlara üzülüyorum. Biz bir bedenden daha fazlasıyız halbuki.

Evet benim görünüşle ilgili takıntılarım var.estetiğe düşkünüm, mükemmeliyetçi de bi yapım var.doğru olmadığını biliyorum çok da yorucu zaten.belki bu hamilelikle bazı şeylerim değişir ama depresyona girmekten korkuyorum.
Benim hastayken de ağladığımda da kalkıp yüzüme bişeyler sürüp saçlarımı maşaladığım, uyuya da kalsam yatağa geçerken uykumu bölüp 15 dk süren cilt bakımı ağız bakımı vs. yapmadığım bi gün sanırım yoktur. yani bunu salt eşim beni beğensin diye yapmıyorum kendim için de yapıyorum çünkü o evde yokken gündüzleri de çoğu kez yaparım.

Bu konuyu biraz takıntı yapmış gibisiniz. Bana göre her sabah kalkıp saçını fönlemek, maşalamak da normal değil.
Evdeyken neden saçıma cildime zarar vereyim ki? Bakım bu demek değil bence, doğal halinizi baltalıyorsunuz bu şekilde. Yıllardır çok gerekmedikçe saçıma işlem uygulamam, saç kurutma makinesi bile kullanmam. Düzenli maske yaparım saçımın doğal hali de gayet sağlıklı ve hoş durur böylece.
Evdeyken asla makyaj yapmam cildimi maske ve serumlarla desteklerim.
Yemek yapmayı ve yemeyi çok seviyorum ama kiloma da dikkat ederim çünkü kiloyu hiç sevmiyorum.
Ama bunları kimseyle rekabet etmek için yapmam kendimi temiz ve zayıfken iyi hissediyorum çünkü :)
Hamilelikte elbette ki bunlar bozulacak ama onu da doğal bir süreç olarak kabul edeceğiz, vücudunu imara açmaktan ne farkı var ki

Bu durum çocuğuna göre de annenin kendine bakmasına göre de değişiyor. Mesela hamilelikte cidden insanın yüzüne ekstra bir güzellik geliyor eşim hep bundan bahseder, ee bende o güzelliği kullanarak az cilve yapmamisimdir ama çocuk doğunca ilk 3 ay cinsellik konusunda ara vermek zorunda kaldigimiz zaman çok oldu. Tam birbirimize yanasmisken bebeğin kıyamet kopardığı zamanlar fazlasıyla çoktu ki benim bebeğim normalde de kıyameti koparan bir bebekti tabii bu demek değildir ki kusmuklu, pijamali, saçın tiftik dolaş.. zaten 3 ay sonra her şey daha da iyiye gidiyir yavaş yavaş ve her şey eski halini almaya başlıyor.

Çok güldüm bende maskenin altına hiç görünmüceğini bilsem de hep dudak kalemi sürüp çıkarım :)

Kesinlikle insanin kendine iyi geleni yapmasi dogrusudur zaten. Ama bu gercekten iyi geliyorsa, zorunluluk hissinden dolayi degilse.
Ve siz bir gun modunuz dusuk diye atiyorum o makyaji yapmadiginizda esinizin ilgisi azalmamali aksine artmali. Benim karim boyle degil, benim simdi ona destek olma zamanim demeli.

Ornegin dogum kilolarindan bahsedilmis. Dogum oncesi bir sebeple cok kilo alip onlari vermeye cabalayan kadinin kocasi, cocuga ben bakayim sen sporunu yap demeli,diyetisyene git demeli, demiyorsa da susmali. Kadin kendini salmistir diyemeyiz bu durumda. Ne yapacak kadin, cocugu komsuya mi birakacak.

Seksi olmak, ya da olmamak benim için hiç öncelik olmadı.
Çocugumuzu dünyaya getirdim ve vücudum çatlaklarla dolu.
Lohusalık psikolojisinde yeri geldi yemek yemeyi unuttum.
Hiç eşim acaba beni seksi bulmuyor mu artık diye düşünmedim.
Ciddi bir gayretim, çabam ve über fantezilerim de yok.

Çok yanlış kodlamalar yapmışsınız bence. Bir insanı çekici bulmak giydiği taktığı sürdüğü ile ilgili değildir. Gören gözle ilgilidir. Erkek beynini de yanlış kodlamışsınız. Her erkek full makyajlı, estetikli, fönlü saçlı kadınlardan etkilenmez. Hatta bence artık çoğu daha doğal olana yöneliyor. Evden çıkması iki saat süren, bakkala makyajsız gitmeyen kadınlar belki ergenlik ve post ergenlikte çekici gelebilir ama sonrasında hayatı paylaşacağı kadını rahat, keyifli olanlardan tercih ediyorlar artık.
Benim eşim uzun ojeli tırnaktan nefret eder mesela. Fazla uzun saçtan nefret eder. Ağır makyaj sevmez, fondöten sürdüysem öpmez. Kuaföre gitmem, saç kesimini bile kendim yaparım genelde. Fön nadiren çekerim, saçlarımın sağlığı görüntüsünden daha önemli çünkü. Bunları yapmıyorum diye iş yerindeki mini eteklilerde gözü kalacak, beni çekici bulmayacak adamın cehennemin dibine kadar yolu var bence

Ay o ruj sürme olayını ben de yapıyorum ay ne yapıyım çok severim ruju

Öteki konunuzdan hatırlıyorum sizi... Eşinizin tavırlarından da genel anlamda rahatsızdınız ve bence bu konu da biraz onunla alakalı. Çok düşüyorsunuz adamın üstüne. Bütün kaygılarınız onun sizinle iletişimi, beğenisi üzerine farkında mısınız?

Eşinizi odak noktanızdan çıkarırsanız daha mutlu olucağınızı düşünüyorum.

Ben şunu gördüm yardımcısı olan anneler çok daha rahat ediyor ama yardımcısız çocuğa bakan annelerin hali perişan.Ablam ilk çocuğuna kendisi baktı yerinden bile kıpırdayamıyordu arada ben gidip bakıyordum öyle kadın evden çıkabiliyordu.Ama ikinci çocuğunda filipinli bakıcısı vardı çoook rahat baktı.

Bana göre de oyle bakimsizligi sevmem ama herkesin kendi bilecegi iş tabi cift olarak bakimli olmayi sevmeyen de var, karisinin bakimli olmamasi işine gelen de var. Asiri kilolu kadinlari seven de var sonuçta.

Sadece şunu soylemek istiyorum. Karsidaki adamin kilini gobegini sevebiliyorsaniz kendi vucudunuzu da sevin, ufacik seyleri dert edinmeyin bari. Yok kendinize, vucudunuza emek harciyorsaniz, karsidan da beklenir.

Kendinizle ilgili bir durum değil bence bu. Karşınızdaki insana sunabileceğiniz tek şeyin dış görünüşünüz olduğunu düşünüyorsunuz sanırım. Bunu bilinçli yapmıyor olabilirsiniz, muhtemelen inkar edeceksiniz zaten. Bilinçaltı çok acayip bir şey. Dedim ya çok yanlış kodlamalarınız var.

evli ya da hamile değilim ama ne demek istediğinizi anlıyorum mükemmeliyetçilik konusunda. belki ufak bir tavsiye verebilirim, bence makyajsız saçınızın doğal hali olan görünümüze de alışmaya çalışın. ben ruj ve bazen bir tık allık dışında makyaj yapan biri değilim, yıllar önce vloggerlardan çok heves edip bir sürü profesyonel malzeme almıştım ve bir dönem neredeyse günlük makyaj için 15-20 ürün kullanıyordum ve gerçekten en minik sivilce renk değişikliği bile günümü mahvediyordu o dönem. çünkü o kusursuz görünme hali bence insanın gerçeklik algısını bozuyor kendiyle ilgili. ve kendimizi kabul etmekte zorlanıyoruz, kimsenin cildi her gün öyle mükemmel olamaz ya da saçları. regl dönemlerinde bile onlarca değişiklik oluyor ama insan takıntı yapmaya bir defa başlarsa asla kendinden mutlu olmuyor. ben 1.75 boyunda 54 kg biriyim, hep öyle oldum cildim de hiç problem yok ne tüy ne kıl ne vs.. ona rağmen, samimiyetle söylüyorum bir dönem sürekli Instagram vs verken kusursuz gözüken modellere bakıp kendimi berbat hissederdim. en sonunda gerçeklik algım çok bozulmuştu, her gün bir yerlerimi takıyordum, saçım şöyle olsa şöyle karnımda Sixpack olsa.

bu anlattıklarım 5-6 yıl önce. şu an 33 yaşındayım, ama yıllar içinde kendime çok gereksiz yüklendiğimi fark ettim, sadece ufak bir ruj sürüyorum o da açık renkli bir tip olduğumdan renk versin diye, bakımıma sağlığıma (içten gelen beslenme ve sigara alkolden uzak durmak) özen gösteriyorum, artık regl döneminde çıkan sivilcelerim normal geliyor, bazı günler asla yatışmayan saçlarım.. ama bunların hepsini ben kendime öğrettim, kafamızdaki "mükemmel" algısına saplanıp kalırsak 100 tane estetik de yaptırsak yetmeyecek.. ben hep zayıf 36 beden ince yapılı oldum ona rağmen bir dönem 34 beden olmak için diyet yaptım çünkü aşırı ince modellere bakıyordum hep.

sizin de sanırım kendi "güzellik algınızla" ilgili biraz problemleriniz var hamilelik de bunları depreştiriyor. bence utanmadan bu konuda online terapi alabilirsiniz, kendinizi kabul etmeyi öğrenebilirsiniz. bir de üzerine yaşadığımız coğrafya da bu güzellik algısını çok destekliyor, erkekler kadınlar sürekli hadsiz yere eleştiriyor birbirini. ama kendinizi sevmek için denemeler yaparsanız emin olun zamanla yoluna giriyor.

sevgiler.

22 aylık oğlum var. Hep kendim baktım. Zor bir bebekti şimdi de hareketli bir çocuk. Bu yüzden tabi ki eskisi gibi olamıyorum. Hem beyin hem de fiziken yoruluyor insan. Makyaj, özenli giyim bunları bırakın bazen duşa bile hali kalmıyor. Eşim de istiyor ki makyaj, güzel giyim, bakım. Yani demem o ki bu sorduğunuz tamamen kocanızın insafına bağlı.

Ben de bu konudan dolayı kendimi mutsuz hissediyorum ev işi çocuk yemek bakım derken yetişemiyorum açıkçası bana göre de azalma oldu eskiden makyajsız dolasmazdim biraz da özguven eksikliği eşim kendince şaka yapıyor ama bana kırıcı geliyor 70 kiloyum 2 çocuk doğurdum afedersiniz koca gotlum diye seviyor benim hoşuma gitmiyor

Ben Bi kadının hem çalışıp hem bebek bakıp hem temizlik yapıp hemde yemek yapmasını doğru ve sağlıklı bulmuyorum. Yazarken bile yoruldum. Tüm bu işleri kabul etmek Bi kadının kendinden vazgecmesi demek, yükün azaltılır kişisel bakım yapılması çok daha önemli.

O zaman eşin sana yardımcı tutacak, bu erkeklerde ne kadar uyanık maşallah

İşte çoğu kadında şu oluyor; akşama yemek yok bakım yapacağıma yemek yapayım daha acil bir ihtiyaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…