- 10 Nisan 2020
- 1.446
- 5.677
- 78
Ben hem kiloya hem de kişisel bakımdan taviz verilmesine çok karşıyım. İstisnalar olur ama insanın kendisine bunları reva görmesi özsaygısının eksik olduğu izlenimi veriyor bana. Ama bu içsel bir konu. Partner için değil kendisi için yapmalı insan. Ben maskenin altına ruj sürüyorum kimse bilmiyor, saçma geliyor ama ben öyle mutluyumBurada bir konu vardi kadın kendi vucudunu catlagini vs dert ediniyordu ama sevgilisi göbekli, asiri killiymiş. Ben onun gobegini seviyorum diyor bi de. :)
Karsidaki adamin kilini gobegini bu kadar sevip, kendi en ufak catlagini dert eden, kendini sevemeyen bir suru kadin var malesef.
Bakimsizligi da asla savunmam bu arada. Mumkun oldugunca bakimli olunmali diye dusunuyorum kendi evliligim için. Eşim kendini dagitsa "ayyy ben seni boylede begeniyorum askimmmm" diyip iyice kendini birakmasini saglamak iyilik yapmak ya da cok sevmek olarak gelmiyor bana. Kalbini kirmam ama övmem de yani o halini.
Evet benim görünüşle ilgili takıntılarım var.estetiğe düşkünüm, mükemmeliyetçi de bi yapım var.doğru olmadığını biliyorum çok da yorucu zaten.belki bu hamilelikle bazı şeylerim değişir ama depresyona girmekten korkuyorum.Ama bu normal degil asil.
Hic mi hasta olmadiniz, hic mi modunuz dusuk olmadi.
Insanin her gun ayni ozende bakimda olmasi mumkun mudur.
Esimizi de iyi gunde kotu gunde diyerek almiyor muyuz.
Dogum oncesi ve sonrasi da kadindaki bunca degisiklik ile iki tarafin da bir donem boyle gunleri olacaktir, normaldir. Herkesin huyuna suyuna, bebegin sagligina vs vs gore bu sadece lohusalikla sinirli da kalabilir, tum emzirme donemini de kapsayabilir.
Dert etmeyin, normal bunlar ve olacak.
Olmamasi asil anormal.
Yani bence bir kadin, ben 2 cocukluyum, ama esim beni bir gun bile makyajsiz bakimsiz gormedi diyorsa bence o kadinin ciddi sorunlari vardir.
Çok güldüm bende maskenin altına hiç görünmüceğini bilsem de hep dudak kalemi sürüp çıkarım :)Ben hem kiloya hem de kişisel bakımdan taviz verilmesine çok karşıyım. İstisnalar olur ama insanın kendisine bunları reva görmesi özsaygısının eksik olduğu izlenimi veriyor bana. Ama bu içsel bir konu. Partner için değil kendisi için yapmalı insan. Ben maskenin altına ruj sürüyorum kimse bilmiyor, saçma geliyor ama ben öyle mutluyumBu algıyı yıkmak yerine bu algıya ortak olmayı tercih eden kadınlara üzülüyorum. Biz bir bedenden daha fazlasıyız halbuki.
Evet benim görünüşle ilgili takıntılarım var.estetiğe düşkünüm, mükemmeliyetçi de bi yapım var.doğru olmadığını biliyorum çok da yorucu zaten.belki bu hamilelikle bazı şeylerim değişir ama depresyona girmekten korkuyorum.
Benim hastayken de ağladığımda da kalkıp yüzüme bişeyler sürüp saçlarımı maşaladığım çok olmuştur.yani bunu salt eşim beni beğensin diye yapmıyorum kendim için de yapıyorum çünkü o evde yokken gündüzleri de çoğu kez yaparım.
Çok yanlış kodlamalar yapmışsınız bence. Bir insanı çekici bulmak giydiği taktığı sürdüğü ile ilgili değildir. Gören gözle ilgilidir. Erkek beynini de yanlış kodlamışsınız. Her erkek full makyajlı, estetikli, fönlü saçlı kadınlardan etkilenmez. Hatta bence artık çoğu daha doğal olana yöneliyor. Evden çıkması iki saat süren, bakkala makyajsız gitmeyen kadınlar belki ergenlik ve post ergenlikte çekici gelebilir ama sonrasında hayatı paylaşacağı kadını rahat, keyifli olanlardan tercih ediyorlar artık.Ben buna katılamadım evet eşini seven erkek bunlar yüzünden onu aldatmaz, bunlara onu tercih etmez, doğru.ama eğer eşi artık öyle bakımlı süslü değilse, iş ortamında vs içinden ne güzel saçları var veya elleri ne kadar bakımlı diye illa ki geçirebilir.
ha böyle bişey falan da hiç hissetmedim bugüne kadar eşimden.öyle hamilelik psikolojisi aldı beni daldırdı düşüncelere.sizden fikir almak istedim.
Evet buna göre yaşamak tabi ki yanlış ama bi kadın eşi veya sevgilisi her neyse onu çekici bulduğunda kendini iyi hisseder.bunu kimse inkar edemez.bu bizimle alakalı yani, aman o kendine baksın düşünce yapısını doğru bulmuyorum.
Ay o ruj sürme olayını ben de yapıyorumBen hem kiloya hem de kişisel bakımdan taviz verilmesine çok karşıyım. İstisnalar olur ama insanın kendisine bunları reva görmesi özsaygısının eksik olduğu izlenimi veriyor bana. Ama bu içsel bir konu. Partner için değil kendisi için yapmalı insan. Ben maskenin altına ruj sürüyorum kimse bilmiyor, saçma geliyor ama ben öyle mutluyumBu algıyı yıkmak yerine bu algıya ortak olmayı tercih eden kadınlara üzülüyorum. Biz bir bedenden daha fazlasıyız halbuki.
Ben hem kiloya hem de kişisel bakımdan taviz verilmesine çok karşıyım. İstisnalar olur ama insanın kendisine bunları reva görmesi özsaygısının eksik olduğu izlenimi veriyor bana. Ama bu içsel bir konu. Partner için değil kendisi için yapmalı insan. Ben maskenin altına ruj sürüyorum kimse bilmiyor, saçma geliyor ama ben öyle mutluyumBu algıyı yıkmak yerine bu algıya ortak olmayı tercih eden kadınlara üzülüyorum. Biz bir bedenden daha fazlasıyız halbuki.
Kendinizle ilgili bir durum değil bence bu. Karşınızdaki insana sunabileceğiniz tek şeyin dış görünüşünüz olduğunu düşünüyorsunuz sanırım. Bunu bilinçli yapmıyor olabilirsiniz, muhtemelen inkar edeceksiniz zaten. Bilinçaltı çok acayip bir şey. Dedim ya çok yanlış kodlamalarınız var.Evet benim görünüşle ilgili takıntılarım var.estetiğe düşkünüm, mükemmeliyetçi de bi yapım var.doğru olmadığını biliyorum çok da yorucu zaten.belki bu hamilelikle bazı şeylerim değişir ama depresyona girmekten korkuyorum.
Benim hastayken de ağladığımda da kalkıp yüzüme bişeyler sürüp saçlarımı maşaladığım, uyuya da kalsam yatağa geçerken uykumu bölüp 15 dk süren cilt bakımı ağız bakımı vs. yapmadığım bi gün sanırım yoktur. yani bunu salt eşim beni beğensin diye yapmıyorum kendim için de yapıyorum çünkü o evde yokken gündüzleri de çoğu kez yaparım.
Kendinize böyle bir adamı layık görüyorsanız beni yorum yapmaktan mahrum bırakın zatenŞu yorumunuza düzgünce cevap vermeyeceğim çünkü hak etmiyorsunuz. Ne okuduğunuzdan neyi çıkardığınız sizi ilgilendirir, iyi günler.
evli ya da hamile değilim ama ne demek istediğinizi anlıyorum mükemmeliyetçilik konusunda. belki ufak bir tavsiye verebilirim, bence makyajsız saçınızın doğal hali olan görünümüze de alışmaya çalışın. ben ruj ve bazen bir tık allık dışında makyaj yapan biri değilim, yıllar önce vloggerlardan çok heves edip bir sürü profesyonel malzeme almıştım ve bir dönem neredeyse günlük makyaj için 15-20 ürün kullanıyordum ve gerçekten en minik sivilce renk değişikliği bile günümü mahvediyordu o dönem. çünkü o kusursuz görünme hali bence insanın gerçeklik algısını bozuyor kendiyle ilgili. ve kendimizi kabul etmekte zorlanıyoruz, kimsenin cildi her gün öyle mükemmel olamaz ya da saçları. regl dönemlerinde bile onlarca değişiklik oluyor ama insan takıntı yapmaya bir defa başlarsa asla kendinden mutlu olmuyor. ben 1.75 boyunda 54 kg biriyim, hep öyle oldum cildim de hiç problem yok ne tüy ne kıl ne vs.. ona rağmen, samimiyetle söylüyorum bir dönem sürekli Instagram vs verken kusursuz gözüken modellere bakıp kendimi berbat hissederdim. en sonunda gerçeklik algım çok bozulmuştu, her gün bir yerlerimi takıyordum, saçım şöyle olsa şöyle karnımda Sixpack olsa.Evet benim görünüşle ilgili takıntılarım var.estetiğe düşkünüm, mükemmeliyetçi de bi yapım var.doğru olmadığını biliyorum çok da yorucu zaten.belki bu hamilelikle bazı şeylerim değişir ama depresyona girmekten korkuyorum.
Benim hastayken de ağladığımda da kalkıp yüzüme bişeyler sürüp saçlarımı maşaladığım, uyuya da kalsam yatağa geçerken uykumu bölüp 15 dk süren cilt bakımı ağız bakımı vs. yapmadığım bi gün sanırım yoktur. yani bunu salt eşim beni beğensin diye yapmıyorum kendim için de yapıyorum çünkü o evde yokken gündüzleri de çoğu kez yaparım.
Ben de bu konudan dolayı kendimi mutsuz hissediyorum ev işi çocuk yemek bakım derken yetişemiyorum açıkçası bana göre de azalma oldu eskiden makyajsız dolasmazdim biraz da özguven eksikliği eşim kendince şaka yapıyor ama bana kırıcı geliyor 70 kiloyum 2 çocuk doğurdum afedersiniz koca gotlum diye seviyor benim hoşuma gitmiyorKızlar selam, bu konudaki genel fikirleri merak ediyorum, sizce eşlerin gözünde kadın hamile kaldıktan sonraki süreçte ( hamilelik , lohusalık, annelik) çekiciliğini kaybediyor mu?
Çocuk sahibi kızlar, özellikle sorum size. eşlerinizin arzularında kalıcı bi azalma oldu mu bu dönemden sonra?
Ben Bi kadının hem çalışıp hem bebek bakıp hem temizlik yapıp hemde yemek yapmasını doğru ve sağlıklı bulmuyorum. Yazarken bile yoruldum. Tüm bu işleri kabul etmek Bi kadının kendinden vazgecmesi demek, yükün azaltılır kişisel bakım yapılması çok daha önemli.Valla olmaz diyenler bir yerde bir şeylerden kısıyordur.
Gün hepimize 24 saat, çalışıyoruz. Çoğumuz bebek uyuyunca yemek, temizlik olayına giriyoruz. E ben de akşam uyuyunca biraz oturayım bir çay içeyim istiyorum. Gün bitti. Ne ara bakım, ne ara eskisi gibi manikür pedikür, ne ara seksili çamaşırlar uzun vakitler?
O zaman eşin sana yardımcı tutacak, bu erkeklerde ne kadar uyanık maşallah22 aylık oğlum var. Hep kendim baktım. Zor bir bebekti şimdi de hareketli bir çocuk. Bu yüzden tabi ki eskisi gibi olamıyorum. Hem beyin hem de fiziken yoruluyor insan. Makyaj, özenli giyim bunları bırakın bazen duşa bile hali kalmıyor. Eşim de istiyor ki makyaj, güzel giyim, bakım. Yani demem o ki bu sorduğunuz tamamen kocanızın insafına bağlı.
İşte çoğu kadında şu oluyor; akşama yemek yok bakım yapacağıma yemek yapayım daha acil bir ihtiyaçBen Bi kadının hem çalışıp hem bebek bakıp hem temizlik yapıp hemde yemek yapmasını doğru ve sağlıklı bulmuyorum. Yazarken bile yoruldum. Tüm bu işleri kabul etmek Bi kadının kendinden vazgecmesi demek, yükün azaltılır kişisel bakım yapılması çok daha önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?