Anne olunca kendimizi ihmal etmek zorunda mıyız?

Oğlum dört aylık falandı. Duştan sonra aylarca saçımı adam gibi tarayamadigim için bu kez yapicam dedim aldım tarağı elime. Açılmıyor. Mümkün değil. Saç kremi boca ettim yok. Ağlaya ağlaya saçımı kesmiştim. O geldi aklıma. Yani bile isteye yapmıyor insan da bir noktada kendinden vazgeçtiğin bir dönem oluyor. Olmasa daha iyi. Belki ben beceremedim bilemiyorum. Şimdi daha iyiyiz tabii büyüdü. Ama ilk bir yıl gerçekten ben kimdim bilmiyorum

Cok tesekkur ederim valla hep birlikte icimi rahatlattiniz. Kotu anneymisim gibi hissettiriyolar rahatsiz oluyorum :) bu aldiklarim da yarim atlet gibi ben de baya rahat ettim hatta dogumu bekleyemedim takmaya basladim

Yani boyle olma ihtimali de var elbet dogru ama mesela ben baska secenekler de varken kendimi komple yok sayilmaya itiliyorum. Yani sutyeni dantelli ciciş bir sey istedigim icin abartiliyor goruldum :)

İnşallah her şey hayalinizdeki gibi olur yürekten diliyorum bunu
Ben de sizin gibiydim bakımı temiz olmayı vs çok severim hobi gibidir ve çocuk olunca da böyle olacağım hatta daha çok bakacağım kendime diyordum
Büyük konuşmamak lazımmış daha hamileyken hayatımın en paspal bakımsız günlerini yaşadım yaşıyorum. İki buçuk aydır halsizlikten mide bulantısından düşük tansiyondan ayakta bile duramıyorum dişlerimi fırçalayıp yüzüme su çarpmak ve duş alabilmek tek lüksüm bunları da güçbela bir yerde yığılıp kalırsam diye eşim sürekli tetikte bekleyerek yapıyorum
Artık hayal kurmuyorum bu konuda o yüzden umarım doğum ve sonrasında daha beteriyle karşılaşmam diyebiliyorum sadece hayat bazen pek de umduğumuz şekillerde ilerlemiyor sağlık olsun elbet bir gün yeniden bakımlanırız

Kendini hiçbir şeye şartlama. Sen eşyalarını al yanına, fırsat bulursan yaparsın… onlar şunu demek istemiş: önce bebeğin ihtiyaçları gelecek, sen her şeyi fırsat bulabildiğinde yapacaksın. Ama yurdum insanı akım derken mokum dediği için açıklamayı becerememişler bebek açken, ağlarken, huysuzken fön çekecek halin yok. Önce onun rahatını sağlaman gerekecek. Bu dediklerim hastanedeki ilk günün için geçerli değil tabii

Ben de makyaj çantamı koymuştum doğum çantasına. Sonra bı daha bebek 2 aylıkken elime alabildim kendisini, o da içindekileri sürmek için değil yerlerine yerleştirmek için ama her hikaye farklıdır her bebek de farklıdır. Benimki Allah can sağlığı versin hem çok mızmız hem de çok hareketliydi. Çok ağlardı hicbir iş yapamazdım. Kendime bakmak lukstu yani ama zamanla değişiyor. 4 yasinda ve hala ağlıyor ama ben makyaj yapiyorum

Allah yardimciniz olsun gececek hepsi insallah :) ben buyuk konusmuyorum aslinda. Sadece yapabilmeyi diliyorum. Ama etrafim direk yapmamam uzerine. Benim de hamilelikte kotu gunlerim oldu mesela. Belim tutuldu. Yuruyemeyip yerde surundugumu de biliyorum :) ama butun gun dinlendiysem mesela esimin gelmesine yarim saat kala kalkip ustumu degistirip bi sacimi topluyorum. Bi fis parfum. Tamam iste bitti gitti. Kendimi öyle daha iyi hissediyorum modum düzeliyor :)

Ah tabiki bebegi uyutunca filan işte. O aglarken filan yapamam tabi :)

Belki bizimki de yaptirmayacak bir sey en azindan denemeye deger ya da valize koymaya sanirim. Valize koyacak olmak bile su an enerjimi yukseltti

Bir de iç çamaşırlarınızdan hiç kimsenin haberi olmasına gerek yok ki…

Önceliği kendinize mi verirsiniz bebeğinize mi? Hiç kimseyi ilgilendirmez ki.

Bebeğin bakımından ana baba sorumludur. Başkaları sadece sıkıcı konuşuyor. Verirsiniz bebeği babaya. Banyo sonrası kremlenip istediğiniz çamaşırı giyersiniz.

Dediğim gibi kuaföre de gidersiniz eş desteği olduğu sürece çok rahat edersiniz.

İnsanları takmayın siz keyfinize bakın.

Duşla mı uğraşacaksin eve gelince yıkanirsin dediler. Bana kalsa yıkanmak isterim. Zaten bebek uyuyacak da illaki. Bunlari söyleyince 'yaparsin hee yaparsin' diye tepki aliyorum.

Belki bizimki de yaptirmayacak bir sey en azindan denemeye deger ya da valize koymaya sanirim. Valize koyacak olmak bile su an enerjimi yukseltti
Siz içinize nasıl siniyorsa öyle yapın. Sadece çok beklentiyi yüksek tutmayın. Yani bebek uyuyunca yikanirim gibi. Onların uyku düzeni olmuyor. 10 dk kestirip 2 saat oturabiliyor. Mirk mirk sürekli ses çıkarıyor ya ağladı ağlayacak derken de vakit geçiyor. Yada siz yorgun olabiliyorsunuz gibi. Bence akışına bırakın. Beklentiye girip mutsuz olmayın. Ama gözünüzü de korkutmayin. Şansınıza artık ne çıkarsa fırsat olursa yaparsınız. Dilerim istediğiniz gibi sağlıkla kolayca doğsun,

böyle konuları kafaya takmak yerine akışına bırakın boş yere strese girmeyin
Mucizevi bir olay yaşayacaksınız minik bir beden bir ömür size emanet edilecek ilk anneliğiniz keyfinize anın tadını yaşamaya bakın

Ben de normal doğum yapmıştım ve fotoğraf çektiririm diye makyaj çantam falan yanımdaydı. Ama odama geldim çok acıkmıştım. Yemek yedim, bebeğimin doktor kontrolünü bekledim ne diyecekler diye heyecanla, serum takıldı, yorgundum, sütüm gelsin diye bol bol su içtim, hemşire gelip gelip gitti, emzirmeye çalıştım, deli gibi terledim, çeşitli sebeplerden eşime kızdım… sonuç perişanca oturdum ve ziyaretime gelenleri karşıladım.

Elaleme ne senin sudyeninden? Her şeyini paylaşmazsan her şey hakkında yorum duymazsin.
Bence fikirlerini , alışverişlerini kendine sakla. Çevrenden öneri isteme, fazla görüş paylaşma. Heyecanın varsa, paylaşmak istiyorsan ac topik, paylaş kkdan arkadaslarla.
Tek çözüm bu.
Yoksa konuşur durur insanlar.
Ayrıca bebek var bebek var. Benim yakın çevremde bir bebek vardı mesela, ilk üç ay hep uyudu:) emer emer uyurdu. Hatta sarılık mi bu kadar uyuyor diye doktora götürdüler (bir şeyi yok şimdi koca dana). Bu çocuk annesine ne kadar zahmet verebilir ki? Pekala kadın kendine vakit ayırabilir bu süreçte. Öte yandan kuzenim kolikti. İlk üç ay etini koparıyor gibi ağladı. Arabaya binince susardi sadece, gecenin köründe onu arabaya bindirir tur attirirdik,eve gelince yine ağlardı yani böyle bir çocuğun annesinin gözü ne dantel görür ne fisto.
Biraz da piyangodan size ne cikacagiyla alakalı bir konu.
Mesela benim yeğenim aşırı uslu ve kurallara uymaya hevesli bir çocuk. Daha minicikken bile mama sandalyesine oturunca güvenlik için emniyet kemerini takmaya çalışırdı geçen hafta şehir dışına arkadaşımı ziyarete gittim, oğlu daha 14 aylık. Mümkün değil sandalyede durmuyor,kendi kendine sarkıyor,çıkmaya çalışıyor,akrobasik hareketler yapıyor. Hayatı tehlikeli iş olmuş :) şimdi iki kişi aynı annelik deneyiminden bahsedebilir mi? Biri çocuğuna güvenip rahatça tuvalete gidebilir, öteki 'acaba nereden düşecek bakmadığımda' korkusuna bir saniye kendine zaman ayiramaz

Bence ilk önce kendinizi her iki durumda hazırlayın ilk doğumumda normal doğum olacak diye yattım hastaneye 24 saat açılma olacak diye bekledik olmayınca bebek strese girdi dedi doktor sezaryen olabilirsiniz dedi 2 saat sonra ameliyata alindim doğumdan sonra uyanıp kendine geldiğimde 5 6 saat geçmişti odamda bebeğim yanımda yatıyordum hemşire geldi yürümeniz lazım dedi ayağı kaldırdı kalkmamla bayilamam bir oldu haliyle bayilirken dikislerde zorlanmış hemen yatırdılar yatağa sabah kadarda kalkmadım bir daha dikişler feci açıyor tabi agri kesiciler felan ise yaramıyor bir taraftan bebegi emzirmeye çalışıyorum emmiyor açlıktan aglaya aglaya sabahı ettik 2 gündür uykusuz bi sekilde bebekle uğraşıyorsun alışmaya çalışıyorsun sütüm yokmu diye düşünüyorsun felan valla benim aklıma duş felan gelmedi zaten ameliyattan sonra duş yasaktı diye hatırlıyorum 3 4 gün..benim hikayem böyleydi beğenirsiniz yada beğenmezsen bilemem..tabi diğer ihtimal de var normal doğum yaparsınız kolay geçer hemen toparlanirsiniz tabi ki duşunuzu alin giyinin bebeğinizle güzel vaktin geçirin çok sevinirim sizin adınıza..Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi hersey gönlünüzce olur inşallah.

Islak mendile laf ediyolarsa millet özel makyaj yapıp giriyor doğuma fotoğrafçı tutuyorlar hiç bişeyden haberleri yok galiba
Doğum anında da sonrasında da bakımlı görünmek en doğal hakkın zararı yoksa ipek kirpik yaptır da gir ufak bi makyaj seti de olabilir yanında

Cok tesekkur ederim valla hep birlikte icimi rahatlattiniz. Kotu anneymisim gibi hissettiriyolar rahatsiz oluyorum :) bu aldiklarim da yarim atlet gibi ben de baya rahat ettim hatta dogumu bekleyemedim takmaya basladim
Umarım bu fikirde devam edersiniz bende öyle gittim doğuma parfümler tokalar bir çıktım savaştan çıkmış gibi memeler dışarda geziyordum evdeyken inek gibi kareli eşofman size ve tüm gebelere başarılar

Reactions: The
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…