- 26 Ağustos 2020
- 328
- 1.030
- 63
- 35
Cok tesekkur ederim valla hep birlikte icimi rahatlattiniz. Kotu anneymisim gibi hissettiriyolar rahatsiz oluyorum :) bu aldiklarim da yarim atlet gibi ben de baya rahat ettim hatta dogumu bekleyemedim takmaya basladimTabii ki de öyle kendini nasıl iyi hissedeceksen o şekilde davran kendini salmana kendini yormana hiç gerek yok bebek büyütmek dünyanın en güzel şeylerinden biri Ağzı olan konuşuyor . Hiçbir zaman kendini bırakma salma aynaya baktığında eskisi gibi bakimli ve güzel bir kadın görmen gerekiyor bu şekilde bebeğine de daha fazla enerji ve mutluluk verebilirsin bu arada ben emzirirken yarım.atletten çok memnun kalmıştım bilginize
Yani boyle olma ihtimali de var elbet dogru ama mesela ben baska secenekler de varken kendimi komple yok sayilmaya itiliyorum. Yani sutyeni dantelli ciciş bir sey istedigim icin abartiliyor goruldum :)Oğlum dört aylık falandı. Duştan sonra aylarca saçımı adam gibi tarayamadigim için bu kez yapicam dedim aldım tarağı elime. Açılmıyor. Mümkün değil. Saç kremi boca ettim yok. Ağlaya ağlaya saçımı kesmiştim. O geldi aklıma. Yani bile isteye yapmıyor insan da bir noktada kendinden vazgeçtiğin bir dönem oluyor. Olmasa daha iyi. Belki ben beceremedim bilemiyorum. Şimdi daha iyiyiz tabii büyüdü. Ama ilk bir yıl gerçekten ben kimdim bilmiyorum
Yarasınn :) kozmetiklerimi ekleyeyim ben çantayaBen hastanede duşa girdim. Kuaför geldi fönümüde çektirdim. Doğum yaptık diye ölmedik ya..
Ben de makyaj çantamı koymuştum doğum çantasına. Sonra bı daha bebek 2 aylıkken elime alabildim kendisini, o da içindekileri sürmek için değil yerlerine yerleştirmek içinNasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Kaynak: Anne olunca kendimizi ihmal etmek zorundamıyız
Allah yardimciniz olsun gececek hepsi insallah :) ben buyuk konusmuyorum aslinda. Sadece yapabilmeyi diliyorum. Ama etrafim direk yapmamam uzerine. Benim de hamilelikte kotu gunlerim oldu mesela. Belim tutuldu. Yuruyemeyip yerde surundugumu de biliyorum :) ama butun gun dinlendiysem mesela esimin gelmesine yarim saat kala kalkip ustumu degistirip bi sacimi topluyorum. Bi fis parfum. Tamam iste bitti gitti. Kendimi öyle daha iyi hissediyorum modum düzeliyor :)İnşallah her şey hayalinizdeki gibi oluryürekten diliyorum bunu
Ben de sizin gibiydim bakımı temiz olmayı vs çok severim hobi gibidir ve çocuk olunca da böyle olacağım hatta daha çok bakacağım kendime diyordum
Büyük konuşmamak lazımmış daha hamileyken hayatımın en paspal bakımsız günlerini yaşadım yaşıyorum. İki buçuk aydır halsizlikten mide bulantısından düşük tansiyondan ayakta bile duramıyorum dişlerimi fırçalayıp yüzüme su çarpmak ve duş alabilmek tek lüksüm bunları da güçbela bir yerde yığılıp kalırsam diye eşim sürekli tetikte bekleyerek yapıyorum
Artık hayal kurmuyorum bu konuda o yüzden umarım doğum ve sonrasında daha beteriyle karşılaşmam diyebiliyorum sadecehayat bazen pek de umduğumuz şekillerde ilerlemiyor sağlık olsun elbet bir gün yeniden bakımlanırız
Ah tabikiKendini hiçbir şeye şartlama. Sen eşyalarını al yanına, fırsat bulursan yaparsın… onlar şunu demek istemiş: önce bebeğin ihtiyaçları gelecek, sen her şeyi fırsat bulabildiğinde yapacaksın. Ama yurdum insanı akım derken mokum dediği için açıklamayı becerememişlerbebek açken, ağlarken, huysuzken fön çekecek halin yok. Önce onun rahatını sağlaman gerekecek. Bu dediklerim hastanedeki ilk günün için geçerli değil tabii
Belki bizimki de yaptirmayacak bir seyBen de makyaj çantamı koymuştum doğum çantasına. Sonra bı daha bebek 2 aylıkken elime alabildim kendisini, o da içindekileri sürmek için değil yerlerine yerleştirmek içinama her hikaye farklıdır her bebek de farklıdır. Benimki Allah can sağlığı versin hem çok mızmız hem de çok hareketliydi. Çok ağlardı hicbir iş yapamazdım. Kendime bakmak lukstu yani ama zamanla değişiyor. 4 yasinda ve hala ağlıyor ama ben makyaj yapiyorum
Duşla mı uğraşacaksin eve gelince yıkanirsin dediler. Bana kalsa yıkanmak isterim. Zaten bebek uyuyacak da illaki. Bunlari söyleyince 'yaparsin hee yaparsin' diye tepki aliyorum.
Siz içinize nasıl siniyorsa öyle yapın. Sadece çok beklentiyi yüksek tutmayın. Yani bebek uyuyunca yikanirim gibi. Onların uyku düzeni olmuyor. 10 dk kestirip 2 saat oturabiliyor. Mirk mirk sürekli ses çıkarıyor ya ağladı ağlayacak derken de vakit geçiyor. Yada siz yorgun olabiliyorsunuz gibi. Bence akışına bırakın. Beklentiye girip mutsuz olmayın. Ama gözünüzü de korkutmayin. Şansınıza artık ne çıkarsaBelki bizimki de yaptirmayacak bir seyen azindan denemeye deger ya da valize koymaya sanirim. Valize koyacak olmak bile su an enerjimi yukseltti
böyle konuları kafaya takmak yerine akışına bırakın boş yere strese girmeyinNasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Kaynak: Anne olunca kendimizi ihmal etmek zorundamıyız
Elaleme ne senin sudyeninden? Her şeyini paylaşmazsan her şey hakkında yorum duymazsin.Aminn. Dimi? Ben de mutlu olayım enerjik olayım da bebeğe daha faydalı olayım diye düşünüyorum. Mesela emzirme sütyeni alacaktım. Penye sütyenleri hiç sevmiyorum. Bebeğine mi seksi gözukeceksin denildi. Halbuki eşim de gorecek. E ben de göreceğim. Kendimi beğenmek istiyorum. Araştırdım. Daha uyguna crop gibi dantelli çok hoş emzirme sütyenleri bulup aldım. Yani kendimi iyi hissedebileceğim seçenekler de varken, sadece çocuğa odaklanip kendimi yok saymam gerektiği söyleniyor. Modumu düşürüyorlar
Umarım bu fikirde devam edersiniz bende öyle gittim doğuma parfümler tokalar bir çıktım savaştan çıkmış gibiCok tesekkur ederim valla hep birlikte icimi rahatlattiniz. Kotu anneymisim gibi hissettiriyolar rahatsiz oluyorum :) bu aldiklarim da yarim atlet gibi ben de baya rahat ettim hatta dogumu bekleyemedim takmaya basladim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?