Ben dusumu da aldim, fonumu de cektirdim. Manikur ve pedikurluydum zaten. Baska soruNasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Yakın bile olsalar, alacağınız çamaşıra kadar bilmelerine gerek yok diye düşünüyorum.Ailemden en yakınlarimdan :) yani yapamazsam evet sorun degil ama yapabilecek halim ve vaktim olursa yapabilmek isterim.
Doğuma giderken bütün bakım malzemelerini yanımda götürdüm. Diş fırçası tarak diğer şeyler... Bebeğim doğdu. Normal doğum yaptm. Çektiğim bütün ağrı sancı doğar doğmaz müthiş bir hızla bitti. Oh dedim ya bu kadar işte bitti geçti hallettim.. sonra bebeğin emmesi rutin kontroller kan alimi sarılık ölçümü.. tüm bunlar gelişirken bebeğime bişey olacak korkusu. Ne dişimi fırçalamak nede saçımı taramak aklıma geldi. Başkalarını bilmiyorum ama ilk bir ay çok yordu beni. Yani bebeğe alışmak bebeğin sana alışması.. emmesi karnı doydumu diye düşünmek.. sütun gelmesi göğsün vücudun bu olanlara adapte olması bunlar hep bir süreç. Eşinin desteği çok onemli. Bir ayın sonunda kendime bakmaya başladımNasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Tabiki koy. Zaten yardım eden,bebeğe bakan birileri olacak. Rahatça duşunu alır hazırlanırsın. Her gün duş alan aslında normal olan insanlara duş alamamak zulüm gibidir bilirim :) Haftada 2 yıkanmayı başaran insanlara gereksiz geliyor tabi bunlar.Yarasınn :) kozmetiklerimi ekleyeyim ben çantaya
Yoo hiç de yalnış düşünmüyorsnuz. 25 gün önce normal doğum yaptım bebek gelmeden kendimi düzeltmeye silmeye gayette vaktim oldu hemde kimsenin yardımı olmadan. Tâbi bebek gelince biraz zor oluyor sürekli kaldırıp emzirmesi var bide normal doğurdun enerji kaybı oluyor sizde uyumak istiyor insan hepNasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Hiç takmayın “hee” diyenleri. Bana da aylarca annem ve eşimin yanımda olacak olmasına rağmen “çalışamazsın” dediler. Üçüncü gün falan başladım. Kendileri mecbur kalmadığından ve üşengeçlikten olsa gerek, baya moral bozmuşlardı.Duşla mı uğraşacaksin eve gelince yıkanirsin dediler. Bana kalsa yıkanmak isterim. Zaten bebek uyuyacak da illaki. Bunlari söyleyince 'yaparsin hee yaparsin' diye tepki aliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?