- 24 Temmuz 2020
- 268
- 337
- 53
- 34
O zaman ki şartlara göre değişir. Ben doğumum da çok yorulmuştum duş yapacak halim kalmamıştı maalesef. Hatta wc ye gittiğimde baygınlık geçirmiştim. Ama her doğum kendine özel. İmkanınız varsa alırsınız. Zaten sancınız vs başlayınca duş alıp giderseniz hastaneye iyi geliyor. Duş alamazsanız da en kötü evde alırsınız. Lohusalık psikolojisi farklı oluyor bazen hayattan beziyor insan kendine bakmak istemiyor bazen daha çok bakmak istiyor. Kişiden kişiye değişiyor. Siz nasıl mutlu olacaksınız öyle yapın çevrenizdekileri takmayın. Bana da 15 günlük bebekle gezilir mi denildi gezdim kafeye de gittim hiç bir eşy olmadıDuşla mı uğraşacaksin eve gelince yıkanirsin dediler. Bana kalsa yıkanmak isterim. Zaten bebek uyuyacak da illaki. Bunlari söyleyince 'yaparsin hee yaparsin' diye tepki aliyorum.
Nasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Yani kendinizi nasıl iyi hissederseniz Yapın tabii de yenidoğan bakımı çok zor. Hayalinizdeki gibi olmayabilir. Bu sizi bakımsız anne yapmaz yorgun amme yapar. Bebekler çünlü ilk aylarda anneye yapışıktır. Sandığınız gibi uyumayacakAh tabikibebegi uyutunca filan işte. O aglarken filan yapamam tabi :)
Mesela ben hiç çok uyuyan yenidoğan görmedim. Uyuyor ama annesine yakışık uyuyor. Yatağına koyunca uyanıyor. İki saatte bir zaten emmesi gerekiyor. Şahsen ben o iki saatte bir köşede uyukluyordum. Makyaj yapacak bir enerjim de yoktuAkışına bırakın bence. O an cidden kendinize ayıracak vakit bulamazsanız bulamazsınız bulursanız kendinizle ilgilenirsiniz ki bebekler İlk zamanlar çok uyuyor vaktiniz olur bence
Sanki kuralmış gibi anne oldun kendini düşünemezsin demek ne saçma
Tamamen doğru düşünüyorsunuz. Zaten yıpratıcı bir süreç ve süreç sonrası kendinize baktığınızda mutlu bir yüz ifadesi görmek en doğal hakkınız. Kendini perişan etmiş bir annenin çocuğa yaklaşımı ile kendine bakmış bir annenin çocuğa yaklaşımında çok büyük fark var. Bu bakımsızlık ilerde annelik hüznü, lohusa (post partum depresyon) a çeviriyor. Kimseye aldırış etmeyin. Bebek sizin, vücut sizin… nasıl istiyorsanız öyle olun ve bebeğinizle o şekilde ilgilenin tabii kendinizle de. O eski devirler kapandı.Nasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Aynı hastanedeki tüm doktorlar Sezeryan olan annelerin yıkamasıma müsaade etmişti. Benim doktorum beş gün yıkanma ben önermiyorum dedi. İlk bel gün kafam yağ içindeydiYakın bile olsalar, alacağınız çamaşıra kadar bilmelerine gerek yok diye düşünüyorum.
Kendim dahil kimsenin doğum sonrası yapacakları bu tarz şeyleri konuştuğumuzu hatırlamıyorum.
Sizde paylasmayin derim.
Doğum sonrası kuaför hizmeti alanlarda var.
Benim hastanede tipim kayıktı mesela, doktorum da diğer anneler fonları bile çektirdi, sende salma kendini toparlan demişti sağolsun
Sizin yapmayı düşündüğünüz şeyler çok normal zaten.
Benimkinin sık sık uyandığını hatırlıyorum evet ama ayrı da uyuyordu. Benim makyajla uğraşacak enerjim vardı ama sağlığım yoktu yani normal doğum yaptığım halde 3-4 gün yattım. Ay bi de kim uğraşır o sıra makyajla bebek heyecanı falan varkenMesela ben hiç çok uyuyan yenidoğan görmedim. Uyuyor ama annesine yakışık uyuyor. Yatağına koyunca uyanıyor. İki saatte bir zaten emmesi gerekiyor. Şahsen ben o iki saatte bir köşede uyukluyordum. Makyaj yapacak bir enerjim de yoktu
Ben meme yarasıyla uğraşıyordum. Bebeğim de çok emen bir bebekti. Gerçekten uyanıkken adım atacak enerjim olmuyordu. Üstelik bel ve sırt ağrısı da oluyor epidural alınca. Yenidoğan büyütürken insan sadece hayatta kalmaya çalışıyor daha ziyade .Benimkinin sık sık uyandığını hatırlıyorum evet ama ayrı da uyuyordu. Benim makyajla uğraşacak enerjim vardı ama sağlığım yoktu yani normal doğum yaptığım halde 3-4 gün yattım. Ay bi de kim uğraşır o sıra makyajla bebek heyecanı falan varken
Doğumdan hemen sonra duş aldım saçımı başımı yaptım makyaj yaptım hastane fotoğrafçısı geldi. Normal doğum yapıldığı zaman hiçbir şeye engel olmuyor. Zaten bebek uyku halinde olur emzirip duşa girersin .Nasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Adi ustunde ameliyat, kesi acisi var. 7 8 kat kesilip, dikiliyor. Sızısı tarif edilemez. Teknige ve kisinin aci esigine gore degisirÇok merak ediyorum cahilliğimi bağışlayın.
Neden normal doğum daha kolay da sezaryen doğum daha zor.
Normalde ağrı,sancı çekiliyor,ebeler ters davranıyor deniliyor daha zor olması gerekmez mi?
Sezaryende kesti,bebeği çıkardı,dikti değil mi?
Hatta instagramda görüyorum bebeği annenin yanağına dayıyorlar çok tatlı maşallah!
Abes bir soruysa kusura bakmayın…
Ben hiç yalnız kalmadım ondan sanırım dinlenme fırsatım çok oldu. Meme yarası için kantaron yağı kullanın konu sahibi size de söylemiş olayım. Baktınız acımaya durdu sürün ben çok faydasını gördümBen meme yarasıyla uğraşıyordum. Bebeğim de çok emen bir bebekti. Gerçekten uyanıkken adım atacak enerjim olmuyordu. Üstelik bel ve sırt ağrısı da oluyor epidural alınca. Yenidoğan büyütürken insan sadece hayatta kalmaya çalışıyor daha ziyade .
Saçmalamışlar istedigin Sütyeni takarsın duş konusuna gelince normal dogum biraz yorucu oluyo ama dogum sonrası dinlenip ayaga kalktığın zaman düşa girebilirsin bende girmiştim çünkü hiç sevmem ter falan dogumda da insan çok terliyor pis hissediyordum lohusayken de çok terliyorsun ben günde 2 defa duş alırdım bebek uyurken yardım edecek kimse yoksa ebeveyn banyosunun kapısını açar bebegi de yataga yatırırdım oradan görürdüm aglarsa diye öyle duş alıyordum ilk zmanalar bebekler biraz zor oluyor yardım eden yoksa öyle çok bakım yapamıyorsun dul alıp saçını taradıysan, yemek yiyip uyuduysan o gün mükemmel bir gündür 24 saat koltukta kucagımda bebek emzirdigim anlarım oldu zor zamanlar yani ama kendini iyi hissedeceğin şeyleri yapmak anneligin kötü demek değil o çocuga bakacak sensin sen iyi hissetmezsen bebegin de mutlu bebek olmaz kiNasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Sezaryenin etkisi ömür boyu gitmiyormuş. Sezaryen doğum aslında ameliyattır. Ameliyatla alıyorlar bebeği. Bana da sezaryen olma çok pişman olursun dediler 20 yıl geçmesine rağmen hala sezaryen yerinin sancıdığını söylüyorlar. Bir tanıdığım neredeyse bir yıl boyunca tuvalete rahat çıkamadığını söylemişti.Çok merak ediyorum cahilliğimi bağışlayın.
Neden normal doğum daha kolay da sezaryen doğum daha zor.
Normalde ağrı,sancı çekiliyor,ebeler ters davranıyor deniliyor daha zor olması gerekmez mi?
Sezaryende kesti,bebeği çıkardı,dikti değil mi?
Hatta instagramda görüyorum bebeği annenin yanağına dayıyorlar çok tatlı maşallah!
Abes bir soruysa kusura bakmayın…
Göbek kısmı tamam ama Sezeryan üstünden 5,5 sene geçti benim asla bir ağrısı sızısı yok. Dikiş izim bile çok azdır. Abartıyorlar bence. Hiç öyle sorun yaşamadım.Sezaryenin etkisi ömür boyu gitmiyormuş. Sezaryen doğum aslında ameliyattır. Ameliyatla alıyorlar bebeği. Bana da sezaryen olma çok pişman olursun dediler 20 yıl geçmesine rağmen hala sezaryen yerinin sancıdığını söylüyorlar. Bir tanıdığım neredeyse bir yıl boyunca tuvalete rahat çıkamadığını söylemişti.
Sezaryen olup çok memnun olanda var
Bir de sezaryenden sonra göbek kalıyor ya
Ben de yemek yapıp bulaşık makinesi boşaltıyordum bebeğim uyurken mesela. Ya da atıştırmak için kek falan olsun istiyordum evde. Saçla başla uğraşamazdım yani. Tabii bunu eşi akşama kadar çalışanlar, yalnız büyütenler anlarMesela ben hiç çok uyuyan yenidoğan görmedim. Uyuyor ama annesine yakışık uyuyor. Yatağına koyunca uyanıyor. İki saatte bir zaten emmesi gerekiyor. Şahsen ben o iki saatte bir köşede uyukluyordum. Makyaj yapacak bir enerjim de yoktu
Adi ustunde ameliyat, kesi acisi var. 7 8 kat kesilip, dikiliyor. Sızısı tarif edilemez. Teknige ve kisinin aci esigine gore degisir
Anladım.Sezaryenin etkisi ömür boyu gitmiyormuş. Sezaryen doğum aslında ameliyattır. Ameliyatla alıyorlar bebeği. Bana da sezaryen olma çok pişman olursun dediler 20 yıl geçmesine rağmen hala sezaryen yerinin sancıdığını söylüyorlar. Bir tanıdığım neredeyse bir yıl boyunca tuvalete rahat çıkamadığını söylemişti.
Sezaryen olup çok memnun olanda var
Bir de sezaryenden sonra göbek kalıyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?