Anne olunca kendimizi ihmal etmek zorunda mıyız?

Duşla mı uğraşacaksin eve gelince yıkanirsin dediler. Bana kalsa yıkanmak isterim. Zaten bebek uyuyacak da illaki. Bunlari söyleyince 'yaparsin hee yaparsin' diye tepki aliyorum.
O zaman ki şartlara göre değişir. Ben doğumum da çok yorulmuştum duş yapacak halim kalmamıştı maalesef. Hatta wc ye gittiğimde baygınlık geçirmiştim. Ama her doğum kendine özel. İmkanınız varsa alırsınız. Zaten sancınız vs başlayınca duş alıp giderseniz hastaneye iyi geliyor. Duş alamazsanız da en kötü evde alırsınız. Lohusalık psikolojisi farklı oluyor bazen hayattan beziyor insan kendine bakmak istemiyor bazen daha çok bakmak istiyor. Kişiden kişiye değişiyor. Siz nasıl mutlu olacaksınız öyle yapın çevrenizdekileri takmayın. Bana da 15 günlük bebekle gezilir mi denildi gezdim kafeye de gittim hiç bir eşy olmadı bazı annelere 40 ı çıkana kadar gezmeyi tercih etmiyor ben ettim herkesin kendisini nasıl rahat hissettiği ile ilgili.

Vlla ben sezeryan oldum gayet de doğuma giderken bakim yaptim.kendime. dogumdan sonra da yine çekidüzen verdim kendime. Mutlu olmak icin. Konustugunuz kisilerden mumkunse hiçbir asamada tavsiye almayın. Bebegi kucaginiza aldiktan sonra sacinizı duzeltin makyaj yapip tac takın resim çekilin bebeginiz ve esinizle

Ah tabiki bebegi uyutunca filan işte. O aglarken filan yapamam tabi :)
Yani kendinizi nasıl iyi hissederseniz Yapın tabii de yenidoğan bakımı çok zor. Hayalinizdeki gibi olmayabilir. Bu sizi bakımsız anne yapmaz yorgun amme yapar. Bebekler çünlü ilk aylarda anneye yapışıktır. Sandığınız gibi uyumayacak ben de benek bakmayı evcilik oynamak gibi hayal etmiş fena yanılmıştım.

Mesela ben hiç çok uyuyan yenidoğan görmedim. Uyuyor ama annesine yakışık uyuyor. Yatağına koyunca uyanıyor. İki saatte bir zaten emmesi gerekiyor. Şahsen ben o iki saatte bir köşede uyukluyordum. Makyaj yapacak bir enerjim de yoktu

Tamamen doğru düşünüyorsunuz. Zaten yıpratıcı bir süreç ve süreç sonrası kendinize baktığınızda mutlu bir yüz ifadesi görmek en doğal hakkınız. Kendini perişan etmiş bir annenin çocuğa yaklaşımı ile kendine bakmış bir annenin çocuğa yaklaşımında çok büyük fark var. Bu bakımsızlık ilerde annelik hüznü, lohusa (post partum depresyon) a çeviriyor. Kimseye aldırış etmeyin. Bebek sizin, vücut sizin… nasıl istiyorsanız öyle olun ve bebeğinizle o şekilde ilgilenin tabii kendinizle de. O eski devirler kapandı.

Aynı hastanedeki tüm doktorlar Sezeryan olan annelerin yıkamasıma müsaade etmişti. Benim doktorum beş gün yıkanma ben önermiyorum dedi. İlk bel gün kafam yağ içindeydi

Çok merak ediyorum cahilliğimi bağışlayın.

Neden normal doğum daha kolay da sezaryen doğum daha zor.

Normalde ağrı,sancı çekiliyor,ebeler ters davranıyor deniliyor daha zor olması gerekmez mi?

Sezaryende kesti,bebeği çıkardı,dikti değil mi?

Hatta instagramda görüyorum bebeği annenin yanağına dayıyorlar çok tatlı maşallah!

Abes bir soruysa kusura bakmayın…

Benimkinin sık sık uyandığını hatırlıyorum evet ama ayrı da uyuyordu. Benim makyajla uğraşacak enerjim vardı ama sağlığım yoktu yani normal doğum yaptığım halde 3-4 gün yattım. Ay bi de kim uğraşır o sıra makyajla bebek heyecanı falan varken

Ben meme yarasıyla uğraşıyordum. Bebeğim de çok emen bir bebekti. Gerçekten uyanıkken adım atacak enerjim olmuyordu. Üstelik bel ve sırt ağrısı da oluyor epidural alınca. Yenidoğan büyütürken insan sadece hayatta kalmaya çalışıyor daha ziyade .

Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.o morelinizi düşüren kişileri de takmayın kim olursa olsun.ben oğlum doğduğunda duşumu da aldım,çıkarken makyajımı da yaptım fotoğraf çekilicektik.refakatçı falan da yoktu yanımda yalnızdım.bebek uyurken hall edersin.eve gelince de her gün duş alıyordum 10 15 dakikalık şey zaten.yaz ayları olduğu için hem ter hem süt kokusu insan rahat edemez.bence bebek de emmek istemez o kokuyu alır.siz kendinizi nasıl rahat edecekseniz öyle yaparsınız.insanlara sorarsanız ancak boş yorum yaparlar takmayın.

Doğumdan hemen sonra duş aldım saçımı başımı yaptım makyaj yaptım hastane fotoğrafçısı geldi. Normal doğum yapıldığı zaman hiçbir şeye engel olmuyor. Zaten bebek uyku halinde olur emzirip duşa girersin .

Adi ustunde ameliyat, kesi acisi var. 7 8 kat kesilip, dikiliyor. Sızısı tarif edilemez. Teknige ve kisinin aci esigine gore degisir

4 gün önce normal doğumla 2. Bebeğimi kucağıma aldım. Diyeceğim tek şey kendinize böyle şeyler düşünerek baskı yapmayın. Yaşamadan ne hissedeceğini bilemezsin. Normal doğumdan sonra da şak diye iyi olmuyorsun, rahim ve genital bölge hassas oluyor ki doğumhaneye yürüyerek girip çıktım ben.

Ben hiç yalnız kalmadım ondan sanırım dinlenme fırsatım çok oldu. Meme yarası için kantaron yağı kullanın konu sahibi size de söylemiş olayım. Baktınız acımaya durdu sürün ben çok faydasını gördüm

Saçmalamışlar istedigin Sütyeni takarsın duş konusuna gelince normal dogum biraz yorucu oluyo ama dogum sonrası dinlenip ayaga kalktığın zaman düşa girebilirsin bende girmiştim çünkü hiç sevmem ter falan dogumda da insan çok terliyor pis hissediyordum lohusayken de çok terliyorsun ben günde 2 defa duş alırdım bebek uyurken yardım edecek kimse yoksa ebeveyn banyosunun kapısını açar bebegi de yataga yatırırdım oradan görürdüm aglarsa diye öyle duş alıyordum ilk zmanalar bebekler biraz zor oluyor yardım eden yoksa öyle çok bakım yapamıyorsun dul alıp saçını taradıysan, yemek yiyip uyuduysan o gün mükemmel bir gündür 24 saat koltukta kucagımda bebek emzirdigim anlarım oldu zor zamanlar yani ama kendini iyi hissedeceğin şeyleri yapmak anneligin kötü demek değil o çocuga bakacak sensin sen iyi hissetmezsen bebegin de mutlu bebek olmaz ki

Kadınların çoğu bu konuda akıl vermeyi severler. Siz nasıl mutlu olacaksanız o şekilde davranın. 2 çocuk büyüttüm. Kimi gün çok bakımlıydım, kimi zaman paspal ruh halime göre değişiyordu. Bebeğiniz sağlıcakla gelsin ve güzel günler yaşayın inşallah o kadar çabuk büyüyor ki.... Her anın tadını çıkarın.

Sezaryenin etkisi ömür boyu gitmiyormuş. Sezaryen doğum aslında ameliyattır. Ameliyatla alıyorlar bebeği. Bana da sezaryen olma çok pişman olursun dediler 20 yıl geçmesine rağmen hala sezaryen yerinin sancıdığını söylüyorlar. Bir tanıdığım neredeyse bir yıl boyunca tuvalete rahat çıkamadığını söylemişti.
Sezaryen olup çok memnun olanda var

Bir de sezaryenden sonra göbek kalıyor ya

Göbek kısmı tamam ama Sezeryan üstünden 5,5 sene geçti benim asla bir ağrısı sızısı yok. Dikiş izim bile çok azdır. Abartıyorlar bence. Hiç öyle sorun yaşamadım.

Ben de yemek yapıp bulaşık makinesi boşaltıyordum bebeğim uyurken mesela. Ya da atıştırmak için kek falan olsun istiyordum evde. Saçla başla uğraşamazdım yani. Tabii bunu eşi akşama kadar çalışanlar, yalnız büyütenler anlar

Adi ustunde ameliyat, kesi acisi var. 7 8 kat kesilip, dikiliyor. Sızısı tarif edilemez. Teknige ve kisinin aci esigine gore degisir

Anladım.

Her ikinize de çok teşekkür ederim.

Bu konuyu hep merak etmiştim. Sormaya da çekindim ama şimdi dayanamadım işte.

Sezaryen ya da normal fark etmez. Allahım tüm gebelere yardım etsin sağlıklı ve mutlu doğumlar nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…