Tabiki dürüst olmak her zaman doğruyu göstermez.Ancak adalara gitmek gibi bir şeyin erkek arkadaş ile aynı evde kalmak gibi bir durumla eş değer olduğunu zannetmiyorum, bunda bir yanlışlık da göremedimAnne olunca anlarsiniz diyorum bende. "Sana durustce davraniyorum anne. Erkek arkadasimda kaliyorum bu gece. " demekte cok durust. Ama musamaa gosterilmeyecek bir durum. Durust olmak her zaman dogru seyi yaptiginizi gostermez.
Bilmek istemek ayrı çocuk bilgi vermeye çalıştığında kendini kaybedip bağırıp çağırıp yasaklamak ayrı. Ben konuya istinaden yazdım bunları. 18 yaşından sonra salmanıza gerek yok. Salsanız ölmeyecekmiş gibi yetiştirilmeli sadece.Yeni anne degilim ama ben de endisellenirim ..ne var bunda..
Sen istedigin donanimi ver ortalik bozuk.
Kiz olsun erkek olsun nerde kimle bilmek isterim cocuguma guvensem de karsi tarafa pek guvenmem..
18 yasindan sonra salalim mi cocuklari yani..
Erkek arkadaşımın olup olmadığını öğrenmek için dünyanın en arkadaşvari tavrını sergiledi, 1 yıldır bu durumu biliyor ve şimdi dediğiniz gibi yüz göz olmamak için tepki gösteriyor belki de. Bir sabah kalkıp 'aranız nasıl' diye soruyor, bir sabah kalkıp 'bu yaşta ne kadar ayıp' diyor, dengem şaştıabartılı bir durum yok ortada universite ikinci sınıf ogrencisi bir kızın erkek arkadasının olması cok dogal ve normal..annenin tepkisi hatalı sizin saklamayıp soylemeniz cok guzel birsey ben olsam kızımın bana anlatmasını saklamamasını isterdim..anneniz bu konuda tutucu anlasılan bazı anneler soylemesin ben bilmiyim diye de dusunuyor bu tarz konuları yuzgoz olmak olarak algılayabiliyor yetistirilme tarzından olsa gerek
Acaba eritmek için, 'ay anne özür dilerim arkadaşımla adalara gitmek istediğim için, ben nasıl böyle bir gaflette bulunurum' mu desem diye düşünüyordum ki, sizin bu fikriniz daha güzel geldi"Ada sahillerinde bekliyorum" parçasını açıp, annenize Türk kahvesi yapın buzlar erisin :)
İltifatınız için ayrıca teşekkür ederim, fikirlerinizi uygulayacağım :)Öncelikle çok tatlısınız :)
Jenerasyon farkı diyelim biz buna, normal bir erkek arkadaş ile buluşsan sınıftan vs normal karşılar ama erkek arkadaş olarak belirttiğinde ayıp diye baskılanırsın.
Aslında çok görmemek lazım zaman, insanlar, bakış açıları ve düşünceler sürekli değişiyor ve annenizin yaşadığı zaman ve o zamanın bakış açılarının hipnotize edilmesi şu anki verdiği tepkiler gayet normal. Yanlış birşey yapmıyorsunuz annenizde biliyordur ama onun zamanın da ayıptı :)
Bence yinede yalan söylemeyin annenizle güzelce konuşun derim, yalan söylemek istemediğinizi yanlış bir şey yapmadığınızı başınıza bir şey gelse doğru bir şekilde nerede olduğumu bilmeni istiyorum diyin. İsteseniz bu durumu saklayabileceğinizi ama güven kırmak yada karşısına yalanla gelmek istemediğinizi belirtin, azıcık tatlılıkla bu işi halledersiniz diye düşünüyorum.
Erkek arkadaş için de uygun yaştasınız.
Tanıştırmaya kalksam da kıyametleri koparır 'ne münasebet' diyerek...Tanissa gorse belki fikir degistirir. Hic gormedigo icin bir anne olarak endisesi normal yani.
Zaten bu tavrı devam ettiği sürece doğruyu söylerken bile 'acaba yalan mi söylemeliydim' tereddütü yaşayacağım.. 21 yaşımdayım.Korkularını anlayabiliyorum annenin ama nereye kadar gidecek bu şekilde ,sonuçta yalan söylemiyorsun, ki bu şekilde baskı altında olup yalan söyleyen çok insan var ,sen yine dürüst olmaya devam et kaç yasindaydin bu arada
Yeni anne degilim ama ben de endisellenirim ..ne var bunda..
Sen istedigin donanimi ver ortalik bozuk.
Kiz olsun erkek olsun nerde kimle bilmek isterim cocuguma guvensem de karsi tarafa pek guvenmem..
18 yasindan sonra salalim mi cocuklari yani..
Zaten bu tavrı devam ettiği sürece doğruyu söylerken bile 'acaba yalan mi söylemeliydim' tereddütü yaşayacağım.. 21 yaşımdayım.
Çok teşekkürler, dediğiniz gibi konuşarak-alıştırarak halletmeye çalışacağım.Bence cok akli basinda bir kizsin , yalan soyleme ama annenle konusmaya calis , acik acik duygularini ifade et , geri adim atma artik yetiskin bir insansin dilerim konusarak cozebilirsiniz sorunlarinizi
Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi sanırım. Çok teşekkür ederim görüşlerinizi belirttiğiniz için.18 yasini gecmis bir insan oy kullanabiliyor , ulkeyi kimin yonetecegini secebilen bir insan arkadaslarini da secebilecek olgunluktadir
Ortaligin kotu oldugu konusunda haklisiniz ama bu demek degildir ki cocuklarimiza guvenmeyecegiz ve baski altinda tutacagiz , baski altinda tutulan gencler daha cok hata yapar
Cocuklarimizi koruyabilmek icin yapabileceklerimiz dogruyu yanlisi ogretmek ve arkadaslarini tanimak , onlarin tecrubesizlikleri nedeniyle goremeyecegi seyleri bizler gorebiliriz bu sebeple kizmak baski kurmak yerine yapilmasi gereken arkadaslari eve davwt edip tanimak
Ben bu sekilde yetistim , 39 yasindayim cok sukur hic hata yapmadim , istedigim heryere gittim , gece disati ciktim , erkek arkadaslarim da oldu ama bunlara babam bir sartla izin verirdi once eve getir tanisalim derdi , kiz erkek tum samimi arkadaslarim evime gelir ailemle tanisirdi
Sadece 2 arkadasima onay alamamistim ve ailem cok guzel aciklamisti bana nedenlerini , onlarin bana guvendigini bildigimden bende onlara guveniyordum ve sozlerini dinleyip mesafe koymustum o iki kisiyle de
Konu sahibinin annesi cok hatali , bu devirde bu kadar durust bir kizi varken onu yalan soylemeye itiyor ve annesine olan guvenini kaybetmesine sebep oluyor
Herkes cocugunu korumak ister ama baskiyla korunmaz cocuklar
İstedigim zaman ulasabilecegim, hemen gelebilecek bir mesafe olsa amenna. Adalar dediginiz yer bi deniz yolculugu bildigin. Vapuru kacirma ihtimalinizde var. Cok gec kalma durumunuzda. Bence riske atilacak bi gezi degil anne icin. Verdigim ornekte bir uc ornek. Ama gayet durustce.Tabiki dürüst olmak her zaman doğruyu göstermez.Ancak adalara gitmek gibi bir şeyin erkek arkadaş ile aynı evde kalmak gibi bir durumla eş değer olduğunu zannetmiyorum, bunda bir yanlışlık da göremedim
Bu noktada kesinlikle annemi özetlediniz :)Anne olmak sürekli + - arasında gidip gelmek. Paten kaysın ama düşmesin. Bisiklete binsin ama bacağı morarmasın....
Gibi.
Ne demek , demin de yazdim ya belli ki akli basinda olgun bir kizsin mucadele et ve annene anlat bunlariAncak bu kadar güzel anlatılabilirdi sanırım. Çok teşekkür ederim görüşlerinizi belirttiğiniz için.
Zaten bu tavrı devam ettiği sürece doğruyu söylerken bile 'acaba yalan mi söylemeliydim' tereddütü yaşayacağım.. 21 yaşımdayım.
Bende bir anneyim ve gebe oldumu ögrendim gün bütün düşüncelerm deişti. Hele ki karnımda harekt ettiği onu hissetm an annemi daha iyi anlamaya başladım sürekli onu koruma çabası içerisindeydim bazen sabahlara kadar uyuyamazdım ağrılarım oluyordu hatta bi keresinde yürüyemez hala geldim bulantılar kusmalar eski vücudumdan eser kalmadı doğum vs vs daha bi çok kendimi kötü hissettirecek şeyler işte o zaman annemin beni dünyaya getirebilmek için ne kadar acılı bi dönemden geçtiğini anladım. Ve çok şükür kucağıma aldım anlatamayacağım kadar güzel bir duygu tarifi yok o kadar büyülü bi güzellikteki bakarken bile korkar oldum gözünden tek bi damla yaş düşse içim yanıyor kirpiğinin yanağına düşmesini bile istemiyorum onu herşeyden esirgeyip koruyorum. Ve şimdi anneme iyiki bazı gitmek istedim yere gitmemi engelledin diyorum iyiki yapma gitme alma verme olmaz hayır demişsin diyorum. Şimdi sen annenden uzaktaysan annen için durum daha vahim çünkü ben çocugumsuz markete bile gidip ondan ayrı kalmak istemiyorum... Ünide yaptım arkadaslık evlilikle sonuçlandı ve şimdi boşanmak üzereyim daha evleneli 2 yıl bile olmadı. Annem arkadaşlk yapmamam ve evlenmem için çok direndi bense onu dinlemedim evlenip üstüne gurbete gittim. Anneler yapma diyorsa hissediyorlardır anneler herşeyi biliyorlar. Senden ricam lütfen annen yapma diyorsa yapma hiç bir elin oğlu için anneni kırma üzme ben bu yüzden anneme çok acı çektirmişim sonradan anladım anneler o kadar kıymetliymiş ki lütfen bi erkek için anneni üzme gerçekten yaşadım gördüm değmiyor. Bak şimdi yanımda uğruna annemi üzüp hüngür hüngür ağlattıp adam yok dağ gibi annem var ve yaptım bütün hataları unutup beni kanatlarının arasına aldı kanatlarının arası öyle güvenliymiş ki bunu şimdi anladım. Sana erkeklerden uzak dur demiyorum ama çok dikkatli ol ve annen ne derse onu yap. Ben şimdi öle çok pişmanım ki keşke zamanı geriye alma imkanım olsa ( tabi çocuğum hariç ).Sen doğruyu söyle de ne olur ne olmaz.
Bırak o istediği tepkiyi göstersin.
Anne olunca anlanır mı bilmem,
Sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?