Anne olunca mı anlarım?

seronima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
450
612
33
28
Sevgili KK üyeleri;
Bugün içime oturan bir seyi sizler ile paylaşıp fikir almak istiyorum.
Üniversitede ikinci sınıfa gidiyorum. Bir erkek arkadaşım var, annem isim olarak biliyor. Iki gün önce erkek arkadaşımla görüştük, bir yere giderken kiminle nereye gittiğimi söylemeyi açıkça tercih ediyorum. Sonucta annem bu çocuğun hayatımdaki varlığını biliyorken yok yere yalan söylemeyeyim diye düşündüm daima. Iki gun önce yine anneme doğruyu söyleyerek çıktım evden. Tepki gösterdi "ne kadar terbiyesizce bu yaşta böyle arkadaşlıklar kurmak" diyerek. (Bu işlerin yaşı sahiden kaç?)
Bugün kahvaltıda laf arasında "bu hafta arkadaşımla adalara gitmeyi dusunuyorum" dedim, hangi arkadas dedi, cocugun adini soyledim, demez olaydım. Birden bagirmaya başladı "Sen iyice kendini bıraktın, iyice kafayı yedin terbiyesizsin. Sesimi çıkarmadım diye tepeme çıktın" şeklinde nidalar etti. "Ne yapmamı istersin, ben sana dürüstçe nereye kim ile gideceğimi söylüyorum, yalan mi söylememi istiyorsun, madem oyle tamam bundan sonra yalan söylerim, farzet ki X arkadaşımla gidiyorum" dedim ve sustu. Kadıköy e X arkadaşımla gittiğimi söylediğimde ses yok, erkek arkadaşımı söylediğimde sinirleniyor. Terbiyesizlik ettigimi söylüyor. Bundan sonra doğruyu söylememe karari aldım. Annemin bu tavrının nedeni kuşak farkindan mi, yoksa anne olunca anlayabileceğim bir koruma iç güdüsünden mi? Şimdi de benimle konuşmuyor erkek arkadaşımla adalara gitmek istediğim için.. Gönlünü almaya mi çalismaliyim, kendi haline mi bırakmalıyım?

Korkuyordur..
Bilmediğinde kafası rahattı.
Şimdi sevgilin olduğunu öğrendi,
Bir de onunla olacağını açıkça söylediğinde
Kendini sorumluluk altında hissediyordur.

Ne yapacağını bilememiştir,
Acemidir.

Fal bakar gibi oldu bu da

abartılı bir durum yok ortada universite ikinci sınıf ogrencisi bir kızın erkek arkadasının olması cok dogal ve normal..annenin tepkisi hatalı sizin saklamayıp soylemeniz cok guzel birsey ben olsam kızımın bana anlatmasını saklamamasını isterdim..anneniz bu konuda tutucu anlasılan bazı anneler soylemesin ben bilmiyim diye de dusunuyor bu tarz konuları yuzgoz olmak olarak algılayabiliyor yetistirilme tarzından olsa gerek

İki kızım var,eğitimli ve kültürlü olduğumu düşünüyprum,yani öyle erkek arkadaşa karşı değilim kısıtlamam çocuğumu,ama kızlarımın erkek arkadaşı olsa,bağırmasam da içten içe çok korkarım.ortam çok kötü.bence erkek arkadaşınla anneni tanıştır,tanıdıkça güven oluşabilir.ama yalan söyleme annene.anlamaya çalış onu.

"Ada sahillerinde bekliyorum" parçasını açıp, annenize Türk kahvesi yapın buzlar erisin :) anneler ne kadar modern görünse de kızları severde kandırılır diye korkarlar..anne yetiştirilme tarzı yüzünden kendince haklı.

valla annen seni yalana sevketmiş ama sen sen ol adımlarını yine de doğru at. kimseye çok güvenme, bunun annelikle bir alakası olduğunu sanmıyorum, ben anneyim küçük bir kızım var ve böyle bir olayda bana doğru söylemesini tercih ederdim.

anneyim ama anlamıyorum :)
yahu 18-20 yaşında genç bir kız erkeklerle flört etmeyecek de ne yapacak? neyle dolduracak o duygusal boşluğu... ne olur adaya gidince...
hiç o korkma endişelenme kısmını da anlamıyorum.
liseli çocuklar okul tuvaletinde uyuşturucu kullanıyor, yapacak olanı zincirle bağlasan tutamazsın, sevgilinle sinemaya gitme diyerek de koruyamazsın.
açık, dürüst, güvene dayali iletişim şart.

Böyle annelere yalan söylemek hak valla.Mis gibi gittiğin yeri kimle gittiğini söylüyorsun yaşında erkek arkadaş için küçük değil.Ki mantıklı da birisin başkası olsa kuytuda kırıştırır ruhu bile duymaz ailesinin bu mu doğru olan yani

Sen yine de her seferinde söyle boşver.Anne olunca da anlamazsın annen mantıklı davranmıyor çünkü neyini anlayacaksın

Sen haklısın ama annen de haklı..

Doğruyu söylemekle iyi ediyorsun. Sana göre senin takıldığın insanlar elbette zararsızdır. Zararlı olsalar takılmazsın.

Ama Bazı annenler kaldıramaz böyle gezmeleri. Koruma iç güdüsü diyelim bunA.

Ki BENCE birileriyle sevgili olmak için iş güç sahibi olmamız daha iyi. Karşımızdakide aynı şekilde iş güç sahibi olmalı..

Tanissa gorse belki fikir degistirir. Hic gormedigo icin bir anne olarak endisesi normal yani.

Tanissa gorse belki fikir degistirir. Hic gormedigo icin bir anne olarak endisesi normal yani.

E her seyi kiziyla gayet guzel paylasan anneler de var. Onlar anne degil mi? Hem de bu toplum baskisi yapan annelerden daha da anneler.
Sen dogrusunu yapıyorsun ama annen madem bilmek istemiyor, artik soyleme.
Ustelik yaptigin da gece beraber kalmak gibi kendini tehlikeye atacak seyler degil; disarda sevgilinle zaman geçirmek. Simdi o yuzden bunu 'sevgilimle tatile cikicam, beraber kalicam' gibi şeylerle benzestirmek komik otesi. Sevgilisi olmasin mi, flort etmesin mi?
Ki 20 yasina gelmissin istersen sevgilinle tatile de gidersin, eger gercekten senin can guvenliginden korkuyorsa çocukla tanisir, sik sik zaman gecirir. Seninle iliskine dair her seyi paylaşır. Ama yok. Genelde tek dertleri seks yapip yapmayacagin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…