• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne soru

Anneler kötü değildir de bazılarının psikolojisi ciddi anlamda bozuktur. Açtığı yaranın boyutunun farkında olmaz. Sorsan ben ne yaptım ki der. Bir de böyle düşündüğünü duysa ona da kızabilir. Muhtemelen kendini fedakar annelerden görüyordur. Muhtemelen fedakardır da... Ancak bir insanın hayatında derin yaralar kalmıştır. Bundan sonra düzelmez miyim diye sorarsan... düzelir tabii ki. Ama her an ortaya çıkmayı bekleyen travmalarla.. Bu travmalara kendini kaptırmak ya da kaptırmamak senin elinde. Ya hayatını bu düşüncelere takılı kalarak zehir edeceksin ya da mutlu olmaya bakacaksın. Düşün ki insanlar ne büyük sorunlar yaşıyor. Savaş, zulüm, hastalık, yoksulluk. İlla ki sen de bir şeyle imtihan olacaksın. Daha kötüsü olmadığının farkına varırsan sakinleşirsin. En acısı ne biliyor musun... Ailenden birini kaybedersen tüm kızgınlıklarının yanına daha derin bir acı ekleniyor. Keşke onu tedavi ettirseydim, keşke onu mutlu edebilseydim diyorsun. İnsanın canını kim yakmıyor ki en çok aile affedilmeyi layıktır

Anneler kötü değildir de bazılarının psikolojisi ciddi anlamda bozuktur. Açtığı yaranın boyutunun farkında olmaz. Sorsan ben ne yaptım ki der. Bir de böyle düşündüğünü duysa ona da kızabilir. Muhtemelen kendini fedakar annelerden görüyordur. Muhtemelen fedakardır da... Ancak bir insanın hayatında derin yaralar kalmıştır. Bundan sonra düzelmez miyim diye sorarsan... düzelir tabii ki. Ama her an ortaya çıkmayı bekleyen travmalarla.. Bu travmalara kendini kaptırmak ya da kaptırmamak senin elinde. Ya hayatını bu düşüncelere takılı kalarak zehir edeceksin ya da mutlu olmaya bakacaksın. Düşün ki insanlar ne büyük sorunlar yaşıyor. Savaş, zulüm, hastalık, yoksulluk. İlla ki sen de bir şeyle imtihan olacaksın. Daha kötüsü olmadığının farkına varırsan sakinleşirsin. En acısı ne biliyor musun... Ailenden birini kaybedersen tüm kızgınlıklarının yanına daha derin bir acı ekleniyor. Keşke onu tedavi ettirseydim, keşke onu mutlu edebilseydim diyorsun. İnsanın canını kim yakmıyor ki en çok aile affedilmeyi layıktır[/QUO

Şu an en çok ilerde yaşlandıklarında ihtiyaç duyduklarında yanında olamayacağımı bildiğim için üzülüyorum. Kendimi tanıyorum . Şu an bile canı acısa canım acımıyor . İlerde hiç başaramayacağım.

Şu an en çok ilerde yaşlandıklarında ihtiyaç duyduklarında yanında olamayacağımı bildiğim için üzülüyorum. Kendimi tanıyorum . Şu an bile canı acısa canım acımıyor . İlerde hiç başaramayacağım.
Sen öyle sanıyorsun... İlk sen koşacaksın yardımlarına. İçindeki öfke, sitem, merhamet ve kaybetme korkusu birbirine karışmış olarak ilk sen koşacaksın. Çünkü duyarsız biri değilsin, incesin, kırılıyorsun, haksızlığa gelemiyorsun. İçindeki iyi evlat, iyi insan bu sebeple çok öfkeli.

Anneniz cok baskin bir karakter. Yonetici vasfi cok on planda. Ailesini de yonetilecek kisiler olarak goruyor. Biraz da diktatorluk var gibi. Karakteri bu sanirim.
Ama siz de kininizi her daim canli tutarak hata ediyorsunuz. Terapilerden sonuc alamamanizin sebebi yine kendinizsiniz. Cunku yasananlari unutmak istemiyorsunuz. Isteseydiniz basarirdiniz muhakkak. Bu arada annenizin burcu ne merak ettim.

Son düzenleme:
Sen öyle sanıyorsun... İlk sen koşacaksın yardımlarına. İçindeki öfke, sitem, merhamet ve kaybetme korkusu birbirine karışmış olarak ilk sen koşacaksın. Çünkü duyarsız biri değilsin, incesin, kırılıyorsun, haksızlığa gelemiyorsun. İçindeki iyi evlat, iyi insan bu sebeple çok öfkeli.[/QUOTE

İçimdeki öfkeyi anlatamam size . Sokaktaki yabancılara bile daha merhametliyim . Belki 10 15 yıl sonra bi abla bana söylemişti diyeceğim ama şu an için öyle hissetmiyorum

Anneniz cok baskin bir karakter. Yonetici vasfi cok on planda. Ailesini de yonetilecek kisiler olarak goruyor. Biraz da diktatorluk var gibi. Karakteri bu sanirim.
Ama siz de kininizi her daim canli tutarak hata ediyorsunuz. Rerapilerden sonuc alamamanizin sebebi yine kendinizsiniz. Cunku yasananlari unutmak istemiyorsunuz. Isteseydiniz basarirdiniz muhakkak. Bu arada annenizin burcu ne merak ettim.
Evet 36 37 yaşındaki çoluk çocuk sahibi kardeşlerine bile böyle . O hep en doğrusunu bilir . O nerde isterse orda olmalısınız. 6 mayıs boğa oluyor sanırım

Evet 36 37 yaşındaki çoluk çocuk sahibi kardeşlerine bile böyle . O hep en doğrusunu bilir . O nerde isterse orda olmalısınız. 6 mayıs boğa oluyor sanırım
Off evet tipik bir boga burcu. Cok baskin bir karakter. Allah sabir versin. Yasadiklarinizi unutmaya calissaniz bile, herseyin dogrusunu ben bilirim tavri bunlari unutmaniza hep engel olur.

Off evet tipik bir boga burcu. Cok baskin bir karakter. Allah sabir versin. Yasadiklarinizi unutmaya calissaniz bile, herseyin dogrusunu ben bilirim tavri bunlari unutmaniza hep engel olur.
Evet yorum yapan herkese çooookkk teşekkür ediyorum hepsi de haklı . Ama unutmama fırsat verilmiyor ki . Her daim diktatörlüğü var her olayda her an . Nasıl unutabilirim ki bu durumda

Annenin sylediklerini duyma kulagini tika. O yokmus gibi davran. Evde srekli odanda takil. Ise girer girmezde evlenmek yerine bence iyi bir ev arkadasi bul ve eve cik. Bu psikoloji ile evlenmen de saglikli olmayabilir.

Annem her zaman babamın ona layık olmadığını , maddi olarak aynı statüte olmadıklarını savunur durur. Ben kendimi bildim bileli hep bir boşanma mevzusu vardır . 5 6 ay öncesine kadar boşanmaya karar verip ayrı ev bile tutmuş fakat bunlardan babamın haberi bile yoktu . Kendi başına yapmış herşeyi . Ben ikisini de alıp karşıma ikinizin evine adım atmam yok anneme gittim yok babama gittim muhabbeti yapmak istemiyorum dedim . Sözde hanımefendi benim için vazgeçmiş ben evine gitmezmişim diye.
İyi de bıraksaydınız da boşansalardı.. sende babanla kalırdın...

Sanırım annenizin size yol verme saati gelmiş biliyor musunuz bu bir karakter meselesi benim büyük kızımda sizinle aynı karakterde olacak çünkü ne kadar seversem seveyim ne kadar özenirsem özeneyim gider çarşıda almadığım bi oyuncağı hatırlar üzülür durur arkadaşlarına ise aşırı fedakar çok ama çok üzülüyorum çünkü insansın ve annesin ama ben kendime hep şunu telkin ediyorum hiç birşey bekleme elinden gelenin en iyisini yap ama işe yaramayacağını bilerek yap çocukken muhtemelen hiç eksiğiniz yoktur anneniz size özenmiştir ama siz karakter olaraak mutsuz olmayı sevdiğiniz için gidip en acı hatıraları seçeceksiniz siz diyorsunuz ya ben şöyle anne olacağım böyle anne olacağım diye sizİn çocuğunuz da sizin anneliğinizi beğenmeyecek çünkü çocuklara göre mükemmel anne yoktur insan oğlunun doğası bu kadın sizi bırakıp gidebilir üvey anne elinde hergin ezilerek de büyüyebilirdiniz inşallah anneniz burayı okur kadını üzmeyin yok otoritermiş yok diktatörmüş sen mükemmel bi evlat mısın önce onu sorgula sen mükemmel bi karakterde misin onubsorgula annenin eksiklerini bulacağına yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmez annenin yerinde olmak istemem ama mutsuz doyumsuz bi çocuk bendede var ne kadar seversen sev olmuyor böyle çocukları

senin yaşlarında iken ben de anneme karşı olumsuz duygular taşıyordum,sonra meslek hayatıma atıldım farklı farklı memleketlerde tek başıma hayat mücadelesi verdim çok farklı hayatlar ve insanlar tanıdım.Bu durum benim bakış açımı geliştirmemi sağladı.tavsiyem odur ki bir an önce hayata atılıp kendi paranızı kazanmaya bakın

Sanırım annenizin size yol verme saati gelmiş biliyor musunuz bu bir karakter meselesi benim büyük kızımda sizinle aynı karakterde olacak çünkü ne kadar seversem seveyim ne kadar özenirsem özeneyim gider çarşıda almadığım bi oyuncağı hatırlar üzülür durur arkadaşlarına ise aşırı fedakar çok ama çok üzülüyorum çünkü insansın ve annesin ama ben kendime hep şunu telkin ediyorum hiç birşey bekleme elinden gelenin en iyisini yap ama işe yaramayacağını bilerek yap çocukken muhtemelen hiç eksiğiniz yoktur anneniz size özenmiştir ama siz karakter olaraak mutsuz olmayı sevdiğiniz için gidip en acı hatıraları seçeceksiniz siz diyorsunuz ya ben şöyle anne olacağım böyle anne olacağım diye sizİn çocuğunuz da sizin anneliğinizi beğenmeyecek çünkü çocuklara göre mükemmel anne yoktur insan oğlunun doğası bu kadın sizi bırakıp gidebilir üvey anne elinde hergin ezilerek de büyüyebilirdiniz inşallah anneniz burayı okur kadını üzmeyin yok otoritermiş yok diktatörmüş sen mükemmel bi evlat mısın önce onu sorgula sen mükemmel bi karakterde misin onubsorgula annenin eksiklerini bulacağına yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmez annenin yerinde olmak istemem ama mutsuz doyumsuz bi çocuk bendede var ne kadar seversen sev olmuyor böyle çocukları
Ben de bir dönem öyleydim annem hep kendince en iyisini yapmaya çalışırdı ama benim aradığımsa belki daha farklı şeylerdi,şefkat sohbet vs.Ama annem yapısı gereği otoriterdi ve babam pek sorumluluk sahibi olmadığı için çalışmanın ve iki kız çocuğunun masraflarını karşılananın yükü altında eziliyordu.Ancak zamanla taşlar yerine oturuyor,size tavsiyem kızınızı dinleyin.Onaylamasanız da dinleyin çünkü insan annesinden en çok bunu bekliyor.Bu her dediğini onaylayın anlamında değil tabii

Benzer seyleri bende yasadim. Vicdansiz bir annem var ve kendisiyle neredeyse iki yildir gorusmuyorum. Evlenene kadar belki duzelir belki beni sever diye cok sey onun istedigi gibi oldu ama maalesef evlenincede devam edince mesafemi koydum. Kendi sagligim icin. Zor bi adim ama yillardim, gencligim, cocuklugum gitti. Hakkini odeyemeyecegim seylerde var tabiki ama beni olume bile surukledi bazi davranislari..

Siz benim yerime gelip iyi evlat olun o zaman madem bu kadar iyi tanıyormuşsunuz ve çok iyi analiz yapmışsınız ya hani . Ben mi doyumsuz çocukmuşum milletin çocuğu her sene yeni telefon istersen ben android telefonumu kendi paramla daha 1 ay önce aldım . Çalışıyor diye yazları evde birgün olsun mutfağa girmez yediği önünde yemediği arkasında . Yer odasına çekilir . Daha fazla örnek isterseniz uzun uzun yazabilirim...

merhabalar . 23 yaşında yeni mezun bir mühendisim . Sizden yıllardır aşamadığım anne sorunum konusunda fikir istiyorum. Sorun şu ki anneme karşı 23 yıldır bitmeyen bir öfke ve nefret var içimde ve bunu aşamıyorum . Sebeplerime gelirsek de birçok şey sayabilirim. Annem babamdan daha dolgun maaş alan ve parasıyla dünyayı elinde döndürebileceğini , insanları parmağında oynatabileceğini sanan biridir. 10 yaşındayken kardeşimle kavga ettik diye valizimizi toplayıp babaanneme ya da anneanneme gönderirdi bizi . 18 yaşında üniversite sınavına hazırlanırken kardeşimle tartıştım diye banyoda öldüresiye şiddete uğradım. O manzara hala rüyalarıma girer her gün . Birine kızarsa ilk ders vereceği şey maddi imkanlarında yoksun bırakır . Her tartışmada limiti 300 liralıl ek kartını iptal ettirirdi . Kurban bayramında tatile gitmek istedik ailecek ve ben asla denize giremem deniz tuzuna alerjim var . Ben gitmek istemedim evde kaldım ve günlerdir surat yapıyor bana . Geçen yıl da tartıştığımız bir günün akşamında kuzenimde kaldım diye ertesi gün eve geldiğimde bütün kıyafetlerimi ve kişisel eşyalarımı toplayıp valize koymuştu. Bunu da hiç unutamam. Daha birçok şey var anlayacağınız .Başaramıyorum. Ona karşı öfkeden başka hiçbirşey hissetmiyorum . Canı acıyınca içim acımıyor. Üzülünce üzülmüyorum. Bu evden bir an önce kaçıp gitmek istiyorum . Sesini bile duymaya tahammülüm yok . Defalarca Psikolog yardımıyla bu sorunu aşmak için başvurdum. Ama onlar da başaramadı. Sende ağır yaralar bırakmış ve bunu saramıyoruz diyorlar . İçimden gelmiyor hiçbirşey. Hayatıma nasıl devam edeceğim ben çok yoruldum artık annemden öğrendiğim tek şey nasıl bir anne olmamam gerektiği kısacası

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki..
Aynı şeyleri bende yaşadım benimki dahada acıydı..
Evde bi abim bide ben vardık annem erkek çocuk manyağı hep ayrımcılık yaptı..
Abime herşey alırdı bana almazdı..
Onu hiç sevmedim sevemiyorum..
Anne sevilmezmi diyip kendimi sorguluyorum cennet annelerin ayağı altında.. ben komşu yu bile daha çok seviyorum annemden.. ilginç bu..
Hiç kendimi kucağında hatırlamıyorum sevdiğini sarıldığını hatırlamıyorum..
Ne zaman ki evlendim o zaman biraz değer vermeye başladı ama benim hala hislerim yok.. hastalandı hastanede yattı hiç üzülmedim onu kaybetmekten bende bi sorun mu var acaba?

Back
X