- 21 Haziran 2018
- 2.411
- 5.471
- 108
Etmemelerine bir sebep yok bence. Ha şey var; eşimin babası Bir şeye ihtiyacınız var mı demiş eşimde yok çok şükür iyi kötü kenarda bir birikmişimiz var demiş. Bir daha da tık yok zatenEtmeme sebepleri ne? Durumları iyiyse yardım etmelidir. Oğlunu kızını evlendirince evlatlıktan çıkarmıyorsun ya...
Valla bildiğim tek bir şey var ki o da şu6 yıllık evliyiz. Evliliğimizin maddi manevi en zor günlerini geçiriyoruz son 1 yıldır. Tam da bu süreçte bir de evladımız dünyaya geldi. Bu güne kadar (nişan,düğün, ev kurma vs dahil) her şeyimizi kendi gücümüzle yaptık. Kimseye yük olmadık ama dünya hali bu düşmez kalkmaz bir Allah derler ya zor günler geçiriyoruz şimdilerde işte.
Sorum şu sizlere... Bir ana-babanın böyle bir durumda evlatlarının elinden tutması gerekmez miydi? Sadece bir yabancı gibi ‘bir şeye ihtiyacınız var mı’ demenin ötesine geçmesi gerekmez miydi? Anne baba sadece dünyaya getirir, öyle yada böyle büyütür sonra da elini eteğini çeker miydi? Ben yanlış mı düşünüyordum yoksa?
Bizde diyemiyoruz onlar da biz sorduk ihtiyaçları yokmuş diye avutuyorlar kendileriniBizde zorlandik bazen.benim babam yok.ama annem abim Allah bin kere razi olsun hep yanimdaydilar hicbiseyde gözum kalmadi hep istemeden yaptilar.Allah kat kat fazlasini versin insallah onlara.birseye ihtiyacin varmi diye sorulmazki zaten sorsalarda bende demezdim var diye.
İyi de çalışmayan adamın, içeriden yiyen adamın illa ki hazır parası da biter. Hazıra dağ dayanmaz. Düşünceli insanlar olsa oğlum, kızım işten çıktınız, bir ihtiyacınız var mı, yardımcı olalım der. Ama maalesef.Etmemelerine bir sebep yok bence. Ha şey var; eşimin babası Bir şeye ihtiyacınız var mı demiş eşimde yok çok şükür iyi kötü kenarda bir birikmişimiz var demiş. Bir daha da tık yok zaten
Benim babam emekli. Emekli olduktan sonra ikramiye dedemin topraklar falan işleri düzgün hale getirdi. Bizde yuvar tekeriz işte. Çalışıp yiyoruz. Borcumuz var. Bırak desteği beni arayıp kontörüm bitti der yüklerim6 yıllık evliyiz. Evliliğimizin maddi manevi en zor günlerini geçiriyoruz son 1 yıldır. Tam da bu süreçte bir de evladımız dünyaya geldi. Bu güne kadar (nişan,düğün, ev kurma vs dahil) her şeyimizi kendi gücümüzle yaptık. Kimseye yük olmadık ama dünya hali bu düşmez kalkmaz bir Allah derler ya zor günler geçiriyoruz şimdilerde işte.
Sorum şu sizlere... Bir ana-babanın böyle bir durumda evlatlarının elinden tutması gerekmez miydi? Sadece bir yabancı gibi ‘bir şeye ihtiyacınız var mı’ demenin ötesine geçmesi gerekmez miydi? Anne baba sadece dünyaya getirir, öyle yada böyle büyütür sonra da elini eteğini çeker miydi? Ben yanlış mı düşünüyordum yoksa?
Sormalarına gerek yok birisi gıda alisverisi yapsa birisi bebeğinizin bezini alsa gelse biri bir faturayı odese tamam .Bizde diyemiyoruz onlar da biz sorduk ihtiyaçları yokmuş diye avutuyorlar kendilerini
Hem söylemeyin hemde yapmalarını bekleyin. Bu biraz yersiz bir beklenti benceHayır söylemedik söyleyemeyiz de ama nelere ihtiyacımız olduğunu biliyorlar zaten
Düğün zamanımızda okadar masrafımız varken kayınpederimin arabasını yenileyip üstüne allahtan isteyin nasip eder dediğini biliyorumÇocuğum sıkışık olsa bende de para olsa veririm nolcak..mezara mı götürcem??
Haline şükret bize o bile sorulmuyor.
Düğün zamanımızda okadar masrafımız varken kayınpederimin arabasını yenileyip üstüne allahtan isteyin nasip eder dediğini biliyorum
Mezara götürmek daha masum kalır
e o zaman? hem kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ki.bana bu beklenti yanlış geliyor.anası babası olmayan napsın?evlenmişsin, güvenip çocuk yapmışsın hani kime güvendin o zaman? e yine de sormuşlar Allah razı olsun, e bu sefer de siz söylememişsiniz.siz bebek değilsiniz ergen değilsiniz koca evli barklı çocuklu insansınız.ananız babanız size çocukluğunuzdaki sürpriz oyuncaklar getirmek gibi ay buna ihtiyacı vardır diye sizin işinizi mi gidip halletsin.Hayır söylemedik söyleyemeyiz de ama nelere ihtiyacımız olduğunu biliyorlar zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?