Anne ve baba olmak neydi ki?

Etmeme sebepleri ne? Durumları iyiyse yardım etmelidir. Oğlunu kızını evlendirince evlatlıktan çıkarmıyorsun ya...

Bizde zorlandik bazen.benim babam yok.ama annem abim Allah bin kere razi olsun hep yanimdaydilar hicbiseyde gözum kalmadi hep istemeden yaptilar.Allah kat kat fazlasini versin insallah onlara.birseye ihtiyacin varmi diye sorulmazki zaten sorsalarda bende demezdim var diye.

Tabiki gerekir.
Beklenmeyen bir şey yasamissiniz ve durumunuz dışarıdan aşikar anladığım kadarı ile.
Evet sizin demenizi beklemeden yapmaları gerekir.

Etmeme sebepleri ne? Durumları iyiyse yardım etmelidir. Oğlunu kızını evlendirince evlatlıktan çıkarmıyorsun ya...
Etmemelerine bir sebep yok bence. Ha şey var; eşimin babası Bir şeye ihtiyacınız var mı demiş eşimde yok çok şükür iyi kötü kenarda bir birikmişimiz var demiş. Bir daha da tık yok zaten

Valla bildiğim tek bir şey var ki o da şu
Her kadının anne,her erkeğin de baba olamadığıdır. Allah'ım gerçekten layık olana hak edene evlat nasip etsin

Bizde diyemiyoruz onlar da biz sorduk ihtiyaçları yokmuş diye avutuyorlar kendilerini

Etmemelerine bir sebep yok bence. Ha şey var; eşimin babası Bir şeye ihtiyacınız var mı demiş eşimde yok çok şükür iyi kötü kenarda bir birikmişimiz var demiş. Bir daha da tık yok zaten
İyi de çalışmayan adamın, içeriden yiyen adamın illa ki hazır parası da biter. Hazıra dağ dayanmaz. Düşünceli insanlar olsa oğlum, kızım işten çıktınız, bir ihtiyacınız var mı, yardımcı olalım der. Ama maalesef.

Benim babam emekli. Emekli olduktan sonra ikramiye dedemin topraklar falan işleri düzgün hale getirdi. Bizde yuvar tekeriz işte. Çalışıp yiyoruz. Borcumuz var. Bırak desteği beni arayıp kontörüm bitti der yüklerim

Bizde diyemiyoruz onlar da biz sorduk ihtiyaçları yokmuş diye avutuyorlar kendilerini
Sormalarına gerek yok birisi gıda alisverisi yapsa birisi bebeğinizin bezini alsa gelse biri bir faturayı odese tamam .
Bu işler böyle olur.Yani ben aileme öyle yaparim.

Bence durumunuzu açık açık biliyorlar ve ellerinde varken yardım etmiyorlarsa çok yanlış

Gün olur devran döner sözüne okadar katılıyorum ki hepsi geçiyor ama hiç unutmuyorsun şahsen ben öyleyim zor zamanımda kimin ne yaptığını unutmadım 1000 lira bulamadım...
O yüzleri hiç unutmuyorum Unutmayacağım bana yapılanı denilen lafları ben arabamı sattım çok şükür altından kalktım paramda arttı o kişiler bana geldi para diye bende vermedim vermem Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz merak etme

Annenin babanın yaptığını veya yapmadığını yıllar sonra unutulur, yaşlandıklarında yine evlatları başında kültürümüz öyle, birde onları suçlasanda unuturlar seni suçlarlar

Herkes anne baba olmayı bilmiyor .bunun nedeni bu.
Kimi aileler ,evlatlarınij doğumundan eğitimine, eğitimden iş hayatı kurmasına kadar yardımcı olur,evliyken de birbsey alacaklarsa destek olur arkasında durur.
Kimi aileler evladını okutur,mezun olduktan sinra bırakır desteğini.kendince vazifesi bitmiştir.dugun,ev almak herşeyi çocuklar kendileri yapar.
Bu duruma üzülmeyin. Ben kendi ailemin güzel yönlerini örnek almaya çalışırken,kötü yönlerinden ders çıkarıp ileride aynı hataları yapmamaya calisiyorum

Haline şükret bize o bile sorulmuyor.

+1 diyorum ve artiriyorum. O donemlerde sormadilar ustune bir de bizden gecindiler pek sevgili kv ve kp Gerci hala gecinmeye calisiyorlar ama yemeyiz artik akillandik Tabiri caizse maymun gozunu acti anacım

Ben ailemi türlü sebeplerle sömürürdüm hep
Baba sigara baba kuafor baba kiyafet baba telefon...Simdi ailemin maddiyati kötü ,1 senedir falan cok zordalardi hep yardım ettim cok şükür içim rahat
Babam iş bulduyeni buldu
Simdi ona sehpa aldırmak istiyorum ve evliyim de yani
Akbaba gibiyim galiba
Peki evlat olmak böylemi huylu huyundan vazgecmiyor ama
Hep ver bana olmaz ama ailelerde biraz evlatlarina dokunmali yani
Var cevremde görüyorum kari koca calisiyorlar cocuk yok ama kayinbaba her hafta pazar alisverisleri mutfak alisverisleri vs yapiyor yani oda biraz ama geri kafali zihniyet gibi oluyor eski usulden devam yani sanki birlik yasiyorlarda..

Düğün zamanımızda okadar masrafımız varken kayınpederimin arabasını yenileyip üstüne allahtan isteyin nasip eder dediğini biliyorum
Mezara götürmek daha masum kalır

Öyle varyemezler akıllanmıyor, .öldükten sonra çocukları paralarını çıtır çıtır yiyor genelde

Hayır söylemedik söyleyemeyiz de ama nelere ihtiyacımız olduğunu biliyorlar zaten
e o zaman? hem kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ki.bana bu beklenti yanlış geliyor.anası babası olmayan napsın?evlenmişsin, güvenip çocuk yapmışsın hani kime güvendin o zaman? e yine de sormuşlar Allah razı olsun, e bu sefer de siz söylememişsiniz.siz bebek değilsiniz ergen değilsiniz koca evli barklı çocuklu insansınız.ananız babanız size çocukluğunuzdaki sürpriz oyuncaklar getirmek gibi ay buna ihtiyacı vardır diye sizin işinizi mi gidip halletsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…