ne kadar güzel yazmışsın asi2222 bizimkiler bırakın çocuklarımı beni benimsemediler anne olarak olmasada abla olarak kalmışki kızlarımı benimsesinler zor bir evlilik yapmışım bunu çok geç anladım
canım dogru söylüyorsun da ben ne yaptıysam yaranamadım kendi imkanlarımla erkek çocuguna eşimin ev açtım varımı yogumu döktüm ama o ne yaptı benim açtıgım yoktan var ettigim eve yıllardır görüşmedigi 18 yaşıma gelince öldürmek istedigim dedigi annesini getirdi buda yetmezmiş gibi bana gelip annesinden laf verip laf almaya hatta beni tehdit etmeye başladı kızı 15 yaşına gelene kadar aramayan kadın gelişip güzelleşen eli ekmek tutmaya başlayan çocuklara yanaştı maksak velayeti babadan alıp nafaka almak hemde eşim ona bakacakmış varmı böyle birşey güzel arkadaşım evliyken başkasıyla ilişki yaşayan bir kadın bunu bilen 2 çocuk ortaya çıkaran ve eşimin ögrenmesini saglayan kızı buları bile bile benim evliligimi baltalamaya çaılışan insanlarla görüşmesini istermiyim hiç.
herşeyi sildim oglan askere gidecekken içime bir kurt düşdü günlerce vicdanımla savaştım şimdi gidecek ya dönmessse dönüpde bulamassa diye ve eşimle ben tekrar barıştırdım görüştürdüm yemin törenine gittik ama o askerdeyken yine yapacagını yaptı annesinden babasına söyle yapacaklar böyle yapacaklar diye haber vermeye başladı bende çarsiz istemiyorum görüşmeni dedim arkadaşım o çocuklar benim yuvamı dagıtmadan rahat edemiyecekler benim kendi evim var ailem bana düşkün kaç yıldır kira vermeden benim evimde oturuyoruz bunu ögrendiler ve eşimin onlara devamlı kazancını vermesini istiyorlar öylede oluyor zaten benim bu durumda çocuklarıma söylememi nasıl beklersin varsın bilmesinler ileride ögrenirlerseda mümkün oldugunca iletişim kurmalarını engelliyecegim
ben babamın ilk evliliğinden olan kızıyım ve şuanki eşinden (eşi yabancı) bi kız kardeşim var.
yani 2 kardeşiz.. kardeşimi çok ama çok seviyorum daha 1 buçuk yaşında. ölürüm kardeşime
ama bizde durum farklı sanırım... şuan yurt dıışında bebeğim dün gitti şimdiden özledim valla....
ben benimsemeye çalıştım ve başardım.... seneye hep aynı evde olsak diyorum sonraki sene nasipse evlenicem zaten bi engel olmazsa.....:) yani işin özü ben kardeşim gibi benimsedim
allahtan dileğim ilerdede hiç kopmayalım! hiç bırakmam onu benim kanımdan yani büyüyünce ben onun ablası olucam babamın ilk evliliğinden olmam bişey değiştirmez fikrimcce...
çok güzel bir bağ oluşmuş aranızda çok çok nadir olan bir şeyi yakalamışsınız ne mutlu size inşallah hep beraber olursunuz canım..
sen bu şekilde içten bir sevgi beslediğin müddetçe kardeşinde bu sevgi ile büyüyecek ve o seni daha çok sevecektir eminim...allah ağzınızn tadını bozmasın
ne kadar güzel benim ablam demeye bile dilim varmıyor malesef..
sokakta görsek birbirimizi tanımayız..
ben anne ve babamın ikinci evliliklerinden doğan çocuklarıyım ve tek çocuğum...annemin ilk evliliğinden bir oğlu , babamın ilk evliliğinden üç kızı bir oğlu var...
babamın çocuklarını hiç görmedim desem yeri...
en küçüklüğümden beri annemin oğlunu tanıdım ve çocukluğumda kendimi hep 2 kardeş olarak bildim...(bildim derken diğerlerinin varlıklarını biliyordum elbet ancak bir paylaşımımız olmadığı için kabul etmiyordum o yüzden öyle söyledim)
sonra sonra aklım erdikçe benim anne ve babamın tek çocuğu olduğumu idrak ettim..hayatın bazı şartlarıda , yaşanılan olumsuzluklarda öyle olduğunu gösterdi maalesef...
nihayetinde teoride 5(baba tarafı sayılırsa) , pratikte 2(karınkardeşliği baz alınırsa), totalde 7 kardeşim...bana sorarsanız sonuç itibariyle bu dünyada tekim...
neyse velhasıl kelam...benim merak ettiğim ikinci evlilik yaşayan anne babaların çocukları sizlerde durumlar nasıl?hayat ne şekilde ilerledi?yaşamayan bilmez mutlaka.gelin bu alanda bu deneyimlerimizi paylaşalım...
canım iyi geceler umarım bu yazdıklarımı bir şekilde okursun.
bende babamın ilk evliliğinden olan çocuğuyum, babam ikinci evliliğini yaptı şuanda 15 yaşlarında ve bir kaşar kızı var.
yorumlarını en ince ayrıntısına kadar okudum ve sana laflar hazırladım.
önceki yorumlarında
1 - ''bana sorarsanız sonuç itibariyle bu dünyada tekim'' demişsiniz.
dünya da tek değilsiniz ve bulunmaz hint kumaşı da değilsiniz, babanızın ilk evliliğinden çocukları var ve babanızın ilk göz ağrısı o çocuklar, bunu unutmayın siz her zaman ''ikinci'' olarak anılacaksınız.
2 - ''asla tek çocuk yapmasın kimse'' demişsiniz.
zaten anne ve babanız tek çocuk yapmamış, siz sonra olmuşsunuz, anne ve babanız evlat sevgisini siz dünyaya gelmeden tatmış.
3 - ''ben evdeyken asla benim yaşadığım eve gelemezler...bunu çok iyi biliyorlar'' demişsiniz.
canım sonuçta kral değilsiniz. anne ve babanızın önceki evlilikten çocukları, o eve siz varken veya siz yokken elbette gelecekler. buna siz karar veremezsiniz sonuçta onların annesi ve babası. bu konuda sizin söz sahibi olduğunuzu zannetmiyorum. sonuçta o çocukların annesinin ve babasının evi kapiş.
4 - ''varsın açsın davayı alsın evi arabayı...neye yarar bende olan onda yokki...olamaz ki'' demişsiniz.
peki canım annenin, babanın önceki evliliğinden çocukları, o evde istemediği ne malum, ikna etmediği ne malum, olmadı yatakta ikna eder ve babanın önceki evliliğinden olan çocukları o evde istemez. sonuçta üveyyy anne, üvey anneden her fesatlık beklenir.
o çocukların baba sevgisine ihtiyacı yok mu, o çocukların maddi manevi ihtiyaçları yok mu. zaten anneniz siz adamı yemiş bitirmişsinizdir, müsade edin babanızın önceki evliliğinden çocukları da yesin biraz.
5 - ''keşke anne ve babalarımız bunun farkına varıp bizleride 2 kardeş yapsalardı değil mi'' demişsiniz.
inanın bana anneniz ve babanız bunların farkında, sizin bir birinizi arayıp sorması için yapar.
son olarak sözlerimi bitirmeden önce, kaç yaşındasınız ne işle meşgulsünüz bilmiyorum, bildiğim tek şey, anneniz ile bırakın babanızı ilk eşinden çocukları ile görüşsün. allah bilir kaç sene anneniz ile siz babanızı yemişsinizdir, adamın iliğini kurutmuşsunuzdur, bırakın babanızın ilk eşinden çocukları yani babanızın ilk evlatları ilk gözağrıları sevaplansın biraz. bencil olmayın. anneniz babanızı doldurmasın, babanızın kafasını karıştırmasın, babanızın ilk evlatları ile görüşmesine izin verin.
son olarak yukarıdaki satırlarımda da belirttiğim gibi, ben babamın ilk kızıyım ilk gözağrısıyım, benim gibi olan milyonlarca insan var. bizler dünyaya gelmekle zamanında babamıza annemize en büyük hediyeyi dünyaları verdik, bizler babamızın bulunduğu çevrede ilk eşinin oğlu veya kızı olarak anılırken sizler filanca adamın ikinci kızı veya oğlu olarak sonsuza kadar anılacaksınız isteseniz de istemeseniz de bu böyle canım.
6 yıl önce ki konuyu nereden buldunuz ki
6 yıl önceki konu olmasaydı V vahide1980 'in yazdıklarına benzer öyle bir yorum yazardım ki
beni burada azıcık tanımış olanlar "ne olmuş bu muzura, tersinden kalktı herhalde" derlerdi
önce iğneyi kendine, sonra çuvaldızı başkasına batıracaksın!
çok çok sinirlendim, çok...
ben bu başlığı görüp de dayanamadım üye oldum canım.
ama 6 sene önceki konuymuş, o yüzden uzatmayayım dedim ben de
Çok saçma olmamış mı? 3 çocuklu bir ailenin bir tek ilk çocuğumu kıymetli nasıl bir bakış açısı bu? Küçükler kıymetli olur hem ne kadar nefret dolusun ben bir anneyim evlat evlattır 1. 2. Diye ayrılmazcanım iyi geceler umarım bu yazdıklarımı bir şekilde okursun.
bende babamın ilk evliliğinden olan çocuğuyum, babam ikinci evliliğini yaptı şuanda 15 yaşlarında ve bir kaşar kızı var.
yorumlarını en ince ayrıntısına kadar okudum ve sana laflar hazırladım.
önceki yorumlarında
1 - ''bana sorarsanız sonuç itibariyle bu dünyada tekim'' demişsiniz.
dünya da tek değilsiniz ve bulunmaz hint kumaşı da değilsiniz, babanızın ilk evliliğinden çocukları var ve babanızın ilk göz ağrısı o çocuklar, bunu unutmayın siz her zaman ''ikinci'' olarak anılacaksınız.
2 - ''asla tek çocuk yapmasın kimse'' demişsiniz.
zaten anne ve babanız tek çocuk yapmamış, siz sonra olmuşsunuz, anne ve babanız evlat sevgisini siz dünyaya gelmeden tatmış.
3 - ''ben evdeyken asla benim yaşadığım eve gelemezler...bunu çok iyi biliyorlar'' demişsiniz.
canım sonuçta kral değilsiniz. anne ve babanızın önceki evlilikten çocukları, o eve siz varken veya siz yokken elbette gelecekler. buna siz karar veremezsiniz sonuçta onların annesi ve babası. bu konuda sizin söz sahibi olduğunuzu zannetmiyorum. sonuçta o çocukların annesinin ve babasının evi kapiş.
4 - ''varsın açsın davayı alsın evi arabayı...neye yarar bende olan onda yokki...olamaz ki'' demişsiniz.
peki canım annenin, babanın önceki evliliğinden çocukları, o evde istemediği ne malum, ikna etmediği ne malum, olmadı yatakta ikna eder ve babanın önceki evliliğinden olan çocukları o evde istemez. sonuçta üveyyy anne, üvey anneden her fesatlık beklenir.
o çocukların baba sevgisine ihtiyacı yok mu, o çocukların maddi manevi ihtiyaçları yok mu. zaten anneniz siz adamı yemiş bitirmişsinizdir, müsade edin babanızın önceki evliliğinden çocukları da yesin biraz.
5 - ''keşke anne ve babalarımız bunun farkına varıp bizleride 2 kardeş yapsalardı değil mi'' demişsiniz.
inanın bana anneniz ve babanız bunların farkında, sizin bir birinizi arayıp sorması için yapar.
son olarak sözlerimi bitirmeden önce, kaç yaşındasınız ne işle meşgulsünüz bilmiyorum, bildiğim tek şey, anneniz ile bırakın babanızı ilk eşinden çocukları ile görüşsün. allah bilir kaç sene anneniz ile siz babanızı yemişsinizdir, adamın iliğini kurutmuşsunuzdur, bırakın babanızın ilk eşinden çocukları yani babanızın ilk evlatları ilk gözağrıları sevaplansın biraz. bencil olmayın. anneniz babanızı doldurmasın, babanızın kafasını karıştırmasın, babanızın ilk evlatları ile görüşmesine izin verin.
son olarak yukarıdaki satırlarımda da belirttiğim gibi, ben babamın ilk kızıyım ilk gözağrısıyım, benim gibi olan milyonlarca insan var. bizler dünyaya gelmekle zamanında babamıza annemize en büyük hediyeyi dünyaları verdik, bizler babamızın bulunduğu çevrede ilk eşinin oğlu veya kızı olarak anılırken sizler filanca adamın ikinci kızı veya oğlu olarak sonsuza kadar anılacaksınız isteseniz de istemeseniz de bu böyle canım.
Çok saçma olmamış mı? 3 çocuklu bir ailenin bir tek ilk çocuğumu kıymetli nasıl bir bakış açısı bu? Küçükler kıymetli olur hem ne kadar nefret dolusun ben bir anneyim evlat evlattır 1. 2. Diye ayrılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?