- 27 Şubat 2013
- 6.232
- 15.039
- 498
Ay allahaşkına ne alakası var bakımlılıkla güzellikle, sen üvey anne olsan bu saydığın kötülükleri yaparsın diğer anneden olan çocuklara. Ama ben yapmam. KARAKTER meselesi. İnsanlar üvey-öz diye ayrılmazlar iyi-kötü diye ayrılırlar. Bakımlı-bakımsız veya güzel-çirkin diye de ayrılmazlar. Güzel olmayan her kadın sizin nezdinizde bekar insan bulamaz o zaman. Bunun bekarlıkla, evlenmişlikle alakası yok. Nasıl ise bir kadın 20li yaşlarında eşini kaybetmişse, ve yeniden evlenmek zorunda ise ve de ÇOCUĞU varsa, onun ay ben bekar bulcam diye bas bas bağırması yanlıştır. Sen o yaşta çocuğunla kal bakalım ortada kim alıyor seni kim almıyor? Güzelliğine bakacaklar senin ha? Güzelliğin bugün var yarın yok, Allahım içinden iyiliği almasın diyeceğim sende o da yok. Çevrende gördüğün kötü insanlar yüzünden gelip burda bütün üvey annelere laf edemezsin.''hanım efendi 20 yaşında eşini kaybediyor mecburen evlenmek zorunda kalıyor'' demişsiniz. 20 yaşında kadını bekar bir insanda alır evinin kadını yapar. tutup elalemin evlenmiş ayrılmış adamını bulup, adamın çocuklarının arasına girmesinler.
genelde genç bayan olupta evlenmiş ayrılmış bir adam alanlarda namus yönünde bir problem olur. sonuçta bayanız istersek 3 evlilik yapalım güzel ve bakımlı olduktan sonra bekar insan bulmaktan kolay ne var.
O zaman hadisi şerifimizi yorumlamak 'o aslında üvey anneler için söylenmiş' bir söz değildir demek de senin haddine düşmez. İnanmadığın şeyler uğruna bik bik yapma.yok ben karar vermiyorum ateist bir kişilik olduğum için beni pek bağlamaz şekerim.
Bir de ilk evlilikten olan çocukların bakış açısından düşünsene. Mesela ben babamın ilk evliliğinden oldum. İkinci evliliğinden 5 yaşında bir çocuğu var 6 yaşına giricek bu sene. Bugüne kadar bırak çocuğu görmeyi babamı görmedim ben neden biliyormusun 2. Kadın yüzünden. Ne yaptı ne etti görüştürmedi bizi. Ben şuan 22 yaşındayım düşün babamı en son orta okul 7. Sınıfa giderken gördüm 14 yaşında falandım. En son sesini 18 yaşımda duydum. Evet o çocuk benim kağıt üzerinde kardeşim görünse de ben onu öyle görmüyorum 2. Basit kadının çocuğu olarak görüyorum. Siz ikinci evlilikten olan çocuklar kadınlar ilk evliliğinden olan çocuklarıyla babalarını görüştürmeyince telefonla konuşurken siz ikinci evlilikten olan çocuklar arkadan baba diyince biz ne hissediyoruz hiç düşünüyormusunuz? Sözüm 2. Kadının adamın ilk evliliğinden olan çocuklarıyla görüştürmeyenlere. Miras konusuna da gelirsek zamanı gelince çatır çatır hakkım olanı alıcam o basit kadına bırakmayacağım.
Ay allahaşkına ne alakası var bakımlılıkla güzellikle, sen üvey anne olsan bu saydığın kötülükleri yaparsın diğer anneden olan çocuklara. Ama ben yapmam. KARAKTER meselesi. İnsanlar üvey-öz diye ayrılmazlar iyi-kötü diye ayrılırlar. Bakımlı-bakımsız veya güzel-çirkin diye de ayrılmazlar. Güzel olmayan her kadın sizin nezdinizde bekar insan bulamaz o zaman. Bunun bekarlıkla, evlenmişlikle alakası yok. Nasıl ise bir kadın 20li yaşlarında eşini kaybetmişse, ve yeniden evlenmek zorunda ise ve de ÇOCUĞU varsa, onun ay ben bekar bulcam diye bas bas bağırması yanlıştır. Sen o yaşta çocuğunla kal bakalım ortada kim alıyor seni kim almıyor? Güzelliğine bakacaklar senin ha? Güzelliğin bugün var yarın yok, Allahım içinden iyiliği almasın diyeceğim sende o da yok. Çevrende gördüğün kötü insanlar yüzünden gelip burda bütün üvey annelere laf edemezsin.
O zaman hadisi şerifimizi yorumlamak 'o aslında üvey anneler için söylenmiş' bir söz değildir demek de senin haddine düşmez. İnanmadığın şeyler uğruna bik bik yapma.
Yıllardır buradayım ve emin olun sizden daha iyi biliyorum kurallarıvallahi hanım efendi köyden şehire inmedik. bir insan genel kültürü yerinde, oturmasını kalkmasını, nerede ne şekilde hareket edeceğini biliyorsa. iyi bir eğitim almışsa, üst sınıf çevresi varsa, isterse peşinde 20 çocuğu olsun bekar bir insan bulur. yani illa evlenip ayrılmış başka kadının yatak odasından geçmiş ve akabinde adamın çocuğuna eziyet etmesine gerek yok.
vallahi illa evlenmiş ayrılmış bir adamla evlenilecek diye bir şey yok. eğitimin varsa tutarsın bir ev çocuğuna bakarsın. hem başka bir adamın hayatına giripte o çocuklara üvey annelik yapmak zorunda değiliz şekerim.
bu arada arka mahalle kadınları gibi ''üvey anne olsan bu saydığın kötülükleri yaparsın'' ve ''haddine düşmez. İnanmadığın şeyler uğruna bik bik yapma'' diye konuşmayalım. uslubumuzu düzeltelim. kenar mahalle de değilsiniz sosyal platformdasınız şekerim.
Yıllardır buradayım ve emin olun sizden daha iyi biliyorum kurallarıBurada kalkıp önce 15 yaşındaki çocuğa hakaret edip, daha sonra üvey annelere ikinci kadın muamelesi yapan sizdiniz. Ki adı üzerinde KADINLAR KULÜBÜ burası. Allahtan şu saatte kimse yok sitede, olsa haliniz dumandı. Ettiğiniz hakaretlerin elbet cezasını göreceksiniz yönetime bildirdim.
Eğitim, kenar mahalle vs olayına gelince. Allahıma şükürler olsun eğitimimi en iyi okullarda tamamladım hala daha devam ediyorum. 21 yaşındayım çok iyi bir meslek sahibiyim ve mahallemle övünüyorum. Ettiğiniz hakaretlere bakılırsa saraylarda yetişmemişsiniz, bellli bir çevreniz ve eğitiminiz de yok lakin varsa hepsi boş. 15 yaşındaki çocuğu kaale alıp KAŞAR diyen bir saraylı, düzgün eğitimli biri dünyada yoktur. Burada kimseye hakaret edemezsiniz, hele bir kadına hele de bir kız çocuğuna asla edemezsiniz. Üslubuma laf atmak sizin gibilerin işi değil maalesef, üslubum bozuksa banlanırım zaten. Ki değil, gayet medenice kimseye hakaret etmeden yazdım düşüncelerimi. Ki düşünün size BİLE hakaret etmedim.Yazık size
Aklın yaşta değil başta olduğunu çok somut bir örnekle gormuş olduk o zaman.şekerim kurallar dahilinde sosyal platformda tartışıyoruz. şikayet etmek kendini savunamayan, güçsüz kelime dar ağacı yetersiz kompleksli insanların işidir. neden halim duman olsun, kompleksli insanlar, konuşmak yerine saldırırlar.
dikkat ederseniz bir konu üzerine tartışırken hep siz, saldırılarda bulundunuz.
bende mahalle değil de, semtimle övünüyorum.nerede ve hangi eğitimi aldığım sizi hiç ilgilendirmez şekerim. daha çok yaşça küçükmüşsünüz.
ben konu hakkında düşüncelerimi yazıp, diğer benim gibi bayan arkadaşlarımla sohbet ederken. konuyu başka yere çekip kendinizi düşürdünüz.
bu arada konu sahibini de tek taraflı olduğu için şikayet ettiniz mi, konu sahibi tek taraflı olunca bende gerektiği gibi ona cevabımı yazdım.
bu arada size de yazık mahalle de yaşamak zor olsa gerek.
Aklın yaşta değil başta olduğunu çok somut bir örnekle gormuş olduk o zaman.
Herkes bir mahallede yaşıyor canım bu arada, oturduğunuz yerin mahalleye kayıtlı olmaması imkansız
Eğitiminiz beni ilgilendirmez çünkü ben insanları eğitimleriyle sınıflandırmam, sadece siz eğitimli eğitimsiz ayrımı yaptığınız için söyledim
Burda bir kadına kıza hakaret varsa, her türlü peşinden giderim, cevabını veririm, susup oturmam. Bu da beni asla kompleksli, güçsüz, kelime dağarcığı yetersiz yapmaz. Aksine güçlü bir insanım ki burda tanımadığım birçok kadını sizin gibi birine karşı savunuyorum.
KURALLAR GEREĞİ diyorsunuz ya hani, açıp okudunuz mı kuralları? Hayır.
Çünkü burada bir çocuğa KAŞAR demeniz kuralların dahilinde değil, bir kadına üvey diye hakaret etmeniz, ikinci kadın diye hakaret etmeniz de kurallar dahilinde değil.
Lütfen kuralları okuyup sonra üye olun
Mahallede yaşamak zor olsa gerek lafınızdan kimin kompleksli olduğu anlaşılıyor sağolun
İnsanlara hakaret etmeden sohbet etseydiniz hiç keyfinizi kaçırmazdım. Hakaret devreye girince hele de bir hemcinsime bu platformda hakaret devreye girince, babam olsa tanımam saldırırım.
Aklın yaşta değil başta olduğunu çok somut bir örnekle gormuş olduk o zaman.
Herkes bir mahallede yaşıyor canım bu arada, oturduğunuz yerin mahalleye kayıtlı olmaması imkansız
Eğitiminiz beni ilgilendirmez çünkü ben insanları eğitimleriyle sınıflandırmam, sadece siz eğitimli eğitimsiz ayrımı yaptığınız için söyledim
Burda bir kadına kıza hakaret varsa, her türlü peşinden giderim, cevabını veririm, susup oturmam. Bu da beni asla kompleksli, güçsüz, kelime dağarcığı yetersiz yapmaz. Aksine güçlü bir insanım ki burda tanımadığım birçok kadını sizin gibi birine karşı savunuyorum.
Çünkü burada bir çocuğa KAŞAR demeniz kuralların dahilinde değil, bir kadına üvey diye hakaret etmeniz, ikinci kadın diye hakaret etmeniz de kurallar dahilinde değil.
Mahallede yaşamak zor olsa gerek lafınızdan kimin kompleksli olduğu anlaşılıyor sağolun
İnsanlara hakaret etmeden sohbet etseydiniz hiç keyfinizi kaçırmazdım. Hakaret devreye girince hele de bir hemcinsime bu platformda hakaret devreye girince, babam olsa tanımam saldırırım.
Ekran görüntüsü almanıza gerek yok, zaten burda yazılan mesajları katiyyen silemezsinizevet sanırım eğitim almaya devam ediyormuşsunuz, önceki mesajlarınızda yazmıştınız. ne kadar eğitim aldığınız belli, sanırım alt sınıf bir aile de yetişmişsiniz.
yazdığınız yorumların ekran görüntülerini aldım. ve gereken şikayetimi yaptım rahat olun kasmayın.
http://i.hizliresim.com/XBM3g5.png
http://i.hizliresim.com/4LjVn7.png
ne kadar eğitim aldığınız belli oluyor.
peki konu sahibi hemcinsiniz hakkında ne diyeceksiniz, yazdıklarını okudunuz mu, nasıl tek taraflı olduğunu. insanları nasıl ayrıştığını, isterseniz bir daha bakın konu sahibinin mesajlarına.
sanırım sizde ikinci evlilikten olma bir insansınız. bu kadar üzerinize alındığınıza göre.
Ekran görüntüsü almanıza gerek yok, zaten burda yazılan mesajları katiyyen silemezsinizo yüzden istediğiniz yere şikayetinizi yapabilirsiniz.
Ben muhendisim, ablam şehir bölge planlamacısı, babam antrenör, amcam yayınevi sahibi ve yazar.
Çok alt sınıf bir aileyiz biz canım sana gelmeyiz Teşekkürler; )
Bunun peşini bırakmayacağımı bilesiniz, mahkemeye verdiğimde asıl kimliğimizaten öğreneceksiniz. Ben de sizin tabiki de kolay gelsin.
Ekran görüntüsü almanıza gerek yok, zaten burda yazılan mesajları katiyyen silemezsinizo yüzden istediğiniz yere şikayetinizi yapabilirsiniz.
Ben muhendisim, ablam şehir bölge planlamacısı, babam antrenör, amcam yayınevi sahibi ve yazar.
Çok alt sınıf bir aileyiz biz canım sana gelmeyiz Teşekkürler; )
Bunun peşini bırakmayacağımı bilesiniz, mahkemeye verdiğimde asıl kimliğimizaten öğreneceksiniz. Ben de sizin tabiki de kolay gelsin.
Ay sagolun bir tane daha benle ilgili sallamasyon birşey uydurdunuz. Tüm akrabalarımla tanışacaksınız zaten. Burda olmadığım birşey hakkında yorum yapmıyorum hepsi gerçek, birçok üye de tanır beni gerçek hayatta zaten yalan soyleyemem canımmaşallah iyi sallamışsınız, sanırım dedeniz filanda nobel ödüllü yazardır. bu kadar üvey anneleri ve çocuklarını savunduğunuza göre. sizin anneniz de sanırım babanızın ikinci eşi size çok dokanmış geceden beri yaza yaza helak oldunuz.
Çok Olgun bir insansın tebriklerAy sagolun bir tane daha benle ilgili sallamasyon birşey uydurdunuz. Tüm akrabalarımla tanışacaksınız zaten. Burda olmadığım birşey hakkında yorum yapmıyorum hepsi gerçek, birçok üye de tanır beni gerçek hayatta zaten yalan soyleyemem canım
Ben bir kadına hakaret eden başka bir kadın(!) görünce deliriyorum maalesef. Hele bir çocuğa kaşar denilince daha bir deliriyorum. Benim de bir kardesim var ve daha çocuk yastaki insana bu şekilde hakaret etmenizin açıklanacak bir tarafı olduğunuhiç düşünmüyorum.
Benim başıma gelmedi ki gelip gelmemesi önemli değil burda yuzlerce kadın var sizin bu şekilde hakaret ettiğiniz. Sadece empati yapıyorum, kendimi onların ve o küçücük cocugun yerine koyuyorum. Ve vicdanım sonuna kadar gitmemi söylüyor bu yuzden yaza yaza bitiremedim. Allah sizin kalbinize iyilik versin size başka bir duada bulunamam.
canım iyi geceler umarım bu yazdıklarımı bir şekilde okursun.
bende babamın ilk evliliğinden olan çocuğuyum, babam ikinci evliliğini yaptı şuanda 15 yaşlarında ve bir kaşar kızı var.
yorumlarını en ince ayrıntısına kadar okudum ve sana laflar hazırladım.
önceki yorumlarında
1 - ''bana sorarsanız sonuç itibariyle bu dünyada tekim'' demişsiniz.
dünya da tek değilsiniz ve bulunmaz hint kumaşı da değilsiniz, babanızın ilk evliliğinden çocukları var ve babanızın ilk göz ağrısı o çocuklar, bunu unutmayın siz her zaman ''ikinci'' olarak anılacaksınız.
2 - ''asla tek çocuk yapmasın kimse'' demişsiniz.
zaten anne ve babanız tek çocuk yapmamış, siz sonra olmuşsunuz, anne ve babanız evlat sevgisini siz dünyaya gelmeden tatmış.
3 - ''ben evdeyken asla benim yaşadığım eve gelemezler...bunu çok iyi biliyorlar'' demişsiniz.
canım sonuçta kral değilsiniz. anne ve babanızın önceki evlilikten çocukları, o eve siz varken veya siz yokken elbette gelecekler. buna siz karar veremezsiniz sonuçta onların annesi ve babası. bu konuda sizin söz sahibi olduğunuzu zannetmiyorum. sonuçta o çocukların annesinin ve babasının evi kapiş.
4 - ''varsın açsın davayı alsın evi arabayı...neye yarar bende olan onda yokki...olamaz ki'' demişsiniz.
peki canım annenin, babanın önceki evliliğinden çocukları, o evde istemediği ne malum, ikna etmediği ne malum, olmadı yatakta ikna eder ve babanın önceki evliliğinden olan çocukları o evde istemez. sonuçta üveyyy anne, üvey anneden her fesatlık beklenir.
o çocukların baba sevgisine ihtiyacı yok mu, o çocukların maddi manevi ihtiyaçları yok mu. zaten anneniz siz adamı yemiş bitirmişsinizdir, müsade edin babanızın önceki evliliğinden çocukları da yesin biraz.
5 - ''keşke anne ve babalarımız bunun farkına varıp bizleride 2 kardeş yapsalardı değil mi'' demişsiniz.
inanın bana anneniz ve babanız bunların farkında, sizin bir birinizi arayıp sorması için yapar.
son olarak sözlerimi bitirmeden önce, kaç yaşındasınız ne işle meşgulsünüz bilmiyorum, bildiğim tek şey, anneniz ile bırakın babanızı ilk eşinden çocukları ile görüşsün. allah bilir kaç sene anneniz ile siz babanızı yemişsinizdir, adamın iliğini kurutmuşsunuzdur, bırakın babanızın ilk eşinden çocukları yani babanızın ilk evlatları ilk gözağrıları sevaplansın biraz. bencil olmayın. anneniz babanızı doldurmasın, babanızın kafasını karıştırmasın, babanızın ilk evlatları ile görüşmesine izin verin.
son olarak yukarıdaki satırlarımda da belirttiğim gibi, ben babamın ilk kızıyım ilk gözağrısıyım, benim gibi olan milyonlarca insan var. bizler dünyaya gelmekle zamanında babamıza annemize en büyük hediyeyi dünyaları verdik, bizler babamızın bulunduğu çevrede ilk eşinin oğlu veya kızı olarak anılırken sizler filanca adamın ikinci kızı veya oğlu olarak sonsuza kadar anılacaksınız isteseniz de istemeseniz de bu böyle canım.
Ay sagolun bir tane daha benle ilgili sallamasyon birşey uydurdunuz. Tüm akrabalarımla tanışacaksınız zaten. Burda olmadığım birşey hakkında yorum yapmıyorum hepsi gerçek, birçok üye de tanır beni gerçek hayatta zaten yalan soyleyemem canım
Ben bir kadına hakaret eden başka bir kadın(!) görünce deliriyorum maalesef. Hele bir çocuğa kaşar denilince daha bir deliriyorum. Benim de bir kardesim var ve daha çocuk yastaki insana bu şekilde hakaret etmenizin açıklanacak bir tarafı olduğunuhiç düşünmüyorum.
Benim başıma gelmedi ki gelip gelmemesi önemli değil burda yuzlerce kadın var sizin bu şekilde hakaret ettiğiniz. Sadece empati yapıyorum, kendimi onların ve o küçücük cocugun yerine koyuyorum. Ve vicdanım sonuna kadar gitmemi söylüyor bu yuzden yaza yaza bitiremedim. Allah sizin kalbinize iyilik versin size başka bir duada bulunamam.
Çok uzatmışsın empati kurmadan saldırmışsın bence.onlar hayattayken babasız kalan evlatlar...muhtemelen ikinci kadın çocuğusun ama onların halini bilemezsin senden başka var mı Bi bak sağına soluna.saygılar.Aklın yaşta değil başta olduğunu çok somut bir örnekle gormuş olduk o zaman.
Çok uzatmışsın empati kurmadan saldırmışsın bence.onlar hayattayken babasız kalan evlatlar...muhtemelen ikinci kadın çocuğusun ama onların halini bilemezsin senden başka var mı Bi bak sağına soluna.saygılar.
Ben sizi anlıyorum ama sizde had sınırlarını aşmadan yorum yapın bence belki birbirinize kendinizi ifade edeceksiniz ama iki tarafta üslup bozukluğundan kaybediyor...istisnalar dışında ikinci evliliklerdeki hanımlar hakkındaki goruşunuz doğru..mesela ben tanıyorum bir uvey anne ama kızı duğununde öz annesini istemedi kapıdan sokmadı uvey annesi onun bitanesi.hanım efendi saldırsa ne olacak ağzının payını aldı ve almaya devam ediyor. bana da öyle geldi ikinci kadının çocuğu.
benim anlatmak istediğim ikinci kadınlar, çocuklarını öğretiyor ve bize düşman kesiliyorlar, babamızın evinde bile huzurlu yaşayamıyoruz. ama nerede kapasite belki anlıyor ama işine gelmiyor hanım efendinin. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?