Anne ve babasnn, dier evliliklerinden baka kardei olanlar.

Ay allahaşkına ne alakası var bakımlılıkla güzellikle, sen üvey anne olsan bu saydığın kötülükleri yaparsın diğer anneden olan çocuklara. Ama ben yapmam. KARAKTER meselesi. İnsanlar üvey-öz diye ayrılmazlar iyi-kötü diye ayrılırlar. Bakımlı-bakımsız veya güzel-çirkin diye de ayrılmazlar. Güzel olmayan her kadın sizin nezdinizde bekar insan bulamaz o zaman. Bunun bekarlıkla, evlenmişlikle alakası yok. Nasıl ise bir kadın 20li yaşlarında eşini kaybetmişse, ve yeniden evlenmek zorunda ise ve de ÇOCUĞU varsa, onun ay ben bekar bulcam diye bas bas bağırması yanlıştır. Sen o yaşta çocuğunla kal bakalım ortada kim alıyor seni kim almıyor? Güzelliğine bakacaklar senin ha? Güzelliğin bugün var yarın yok, Allahım içinden iyiliği almasın diyeceğim sende o da yok. Çevrende gördüğün kötü insanlar yüzünden gelip burda bütün üvey annelere laf edemezsin.

yok ben karar vermiyorum ateist bir kişilik olduğum için beni pek bağlamaz şekerim.
O zaman hadisi şerifimizi yorumlamak 'o aslında üvey anneler için söylenmiş' bir söz değildir demek de senin haddine düşmez. İnanmadığın şeyler uğruna bik bik yapma.

canım yüreğine sağlık ne güzel yazmışsın. zaten bende görmüyorum kardeş olarak.

vallahi hanım efendi köyden şehire inmedik. bir insan genel kültürü yerinde, oturmasını kalkmasını, nerede ne şekilde hareket edeceğini biliyorsa. iyi bir eğitim almışsa, üst sınıf çevresi varsa, isterse peşinde 20 çocuğu olsun bekar bir insan bulur. yani illa evlenip ayrılmış başka kadının yatak odasından geçmiş ve akabinde adamın çocuğuna eziyet etmesine gerek yok.

vallahi illa evlenmiş ayrılmış bir adamla evlenilecek diye bir şey yok. eğitimin varsa tutarsın bir ev çocuğuna bakarsın. hem başka bir adamın hayatına giripte o çocuklara üvey annelik yapmak zorunda değiliz şekerim.

bu arada arka mahalle kadınları gibi ''üvey anne olsan bu saydığın kötülükleri yaparsın'' ve ''haddine düşmez. İnanmadığın şeyler uğruna bik bik yapma'' diye konuşmayalım. uslubumuzu düzeltelim. kenar mahalle de değilsiniz sosyal platformdasınız şekerim.

Yıllardır buradayım ve emin olun sizden daha iyi biliyorum kuralları Burada kalkıp önce 15 yaşındaki çocuğa hakaret edip, daha sonra üvey annelere ikinci kadın muamelesi yapan sizdiniz. Ki adı üzerinde KADINLAR KULÜBÜ burası. Allahtan şu saatte kimse yok sitede, olsa haliniz dumandı. Ettiğiniz hakaretlerin elbet cezasını göreceksiniz yönetime bildirdim.
Eğitim, kenar mahalle vs olayına gelince. Allahıma şükürler olsun eğitimimi en iyi okullarda tamamladım hala daha devam ediyorum. 21 yaşındayım çok iyi bir meslek sahibiyim ve mahallemle övünüyorum. Ettiğiniz hakaretlere bakılırsa saraylarda yetişmemişsiniz, bellli bir çevreniz ve eğitiminiz de yok lakin varsa hepsi boş. 15 yaşındaki çocuğu kaale alıp KAŞAR diyen bir saraylı, düzgün eğitimli biri dünyada yoktur. Burada kimseye hakaret edemezsiniz, hele bir kadına hele de bir kız çocuğuna asla edemezsiniz. Üslubuma laf atmak sizin gibilerin işi değil maalesef, üslubum bozuksa banlanırım zaten. Ki değil, gayet medenice kimseye hakaret etmeden yazdım düşüncelerimi. Ki düşünün size BİLE hakaret etmedim. Yazık size

şekerim kurallar dahilinde sosyal platformda tartışıyoruz. şikayet etmek kendini savunamayan, güçsüz kelime dar ağacı yetersiz kompleksli insanların işidir. neden halim duman olsun, kompleksli insanlar, konuşmak yerine saldırırlar.
dikkat ederseniz bir konu üzerine tartışırken hep siz, saldırılarda bulundunuz.

bende mahalle değil de, semtimle övünüyorum. nerede ve hangi eğitimi aldığım sizi hiç ilgilendirmez şekerim. daha çok yaşça küçükmüşsünüz.

ben konu hakkında düşüncelerimi yazıp, diğer benim gibi bayan arkadaşlarımla sohbet ederken. konuyu başka yere çekip kendinizi düşürdünüz.

bu arada konu sahibini de tek taraflı olduğu için şikayet ettiniz mi, konu sahibi tek taraflı olunca bende gerektiği gibi ona cevabımı yazdım.

bu arada size de yazık mahalle de yaşamak zor olsa gerek.

Aklın yaşta değil başta olduğunu çok somut bir örnekle gormuş olduk o zaman.
Herkes bir mahallede yaşıyor canım bu arada, oturduğunuz yerin mahalleye kayıtlı olmaması imkansız
Eğitiminiz beni ilgilendirmez çünkü ben insanları eğitimleriyle sınıflandırmam, sadece siz eğitimli eğitimsiz ayrımı yaptığınız için söyledim
Burda bir kadına kıza hakaret varsa, her türlü peşinden giderim, cevabını veririm, susup oturmam. Bu da beni asla kompleksli, güçsüz, kelime dağarcığı yetersiz yapmaz. Aksine güçlü bir insanım ki burda tanımadığım birçok kadını sizin gibi birine karşı savunuyorum.

KURALLAR GEREĞİ diyorsunuz ya hani, açıp okudunuz mı kuralları? Hayır.
Çünkü burada bir çocuğa KAŞAR demeniz kuralların dahilinde değil, bir kadına üvey diye hakaret etmeniz, ikinci kadın diye hakaret etmeniz de kurallar dahilinde değil.

Lütfen kuralları okuyup sonra üye olun
Mahallede yaşamak zor olsa gerek lafınızdan kimin kompleksli olduğu anlaşılıyor sağolun
İnsanlara hakaret etmeden sohbet etseydiniz hiç keyfinizi kaçırmazdım. Hakaret devreye girince hele de bir hemcinsime bu platformda hakaret devreye girince, babam olsa tanımam saldırırım.

evet sanırım eğitim almaya devam ediyormuşsunuz, önceki mesajlarınızda yazmıştınız. ne kadar eğitim aldığınız belli, sanırım alt sınıf bir aile de yetişmişsiniz.

yazdığınız yorumların ekran görüntülerini aldım. ve gereken şikayetimi yaptım rahat olun kasmayın.

http://i.hizliresim.com/XBM3g5.png
http://i.hizliresim.com/4LjVn7.png

ne kadar eğitim aldığınız belli oluyor.

peki konu sahibi hemcinsiniz hakkında ne diyeceksiniz, yazdıklarını okudunuz mu, nasıl tek taraflı olduğunu. insanları nasıl ayrıştığını, isterseniz bir daha bakın konu sahibinin mesajlarına.

sanırım sizde ikinci evlilikten olma bir insansınız. bu kadar üzerinize alındığınıza göre.

evet sanırım eğitim almaya devam ediyormuşsunuz, önceki mesajlarınızda yazmıştınız. ne kadar eğitim aldığınız belli, sanırım alt sınıf bir aile de yetişmişsiniz.

yazdığınız yorumların ekran görüntülerini aldım. ve gereken şikayetimi yaptım rahat olun kasmayın.

http://i.hizliresim.com/XBM3g5.png
http://i.hizliresim.com/4LjVn7.png

ne kadar eğitim aldığınız belli oluyor.

peki konu sahibi hemcinsiniz hakkında ne diyeceksiniz, yazdıklarını okudunuz mu, nasıl tek taraflı olduğunu. insanları nasıl ayrıştığını, isterseniz bir daha bakın konu sahibinin mesajlarına.

sanırım sizde ikinci evlilikten olma bir insansınız. bu kadar üzerinize alındığınıza göre.

neyse size iyi sabahlar, benden size bir tavsiye, kendinize bir erkek arkadaş bulun veya sosyalleşin. alt sınıf kültür de yetişmiş olduğunuz apaçık orta da, eğitiminize özen gösterin, bu sizin ilerki yaşamınız için çok iyi olur.

Ekran görüntüsü almanıza gerek yok, zaten burda yazılan mesajları katiyyen silemezsiniz o yüzden istediğiniz yere şikayetinizi yapabilirsiniz.
Ben muhendisim, ablam şehir bölge planlamacısı, babam antrenör, amcam yayınevi sahibi ve yazar.
Çok alt sınıf bir aileyiz biz canım sana gelmeyiz Teşekkürler; )
Bunun peşini bırakmayacağımı bilesiniz, mahkemeye verdiğimde asıl kimliğimizaten öğreneceksiniz. Ben de sizin tabiki de kolay gelsin.

konu sahibi hakkında yorumda bulunmadığınıza göre yanılmamışım. takıntılı olmayın bu kadar.

maşallah iyi sallamışsınız, sanırım dedeniz filanda nobel ödüllü yazardır. bu kadar üvey anneleri ve çocuklarını savunduğunuza göre. sizin anneniz de sanırım babanızın ikinci eşi size çok dokanmış geceden beri yaza yaza helak oldunuz.

Ay sagolun bir tane daha benle ilgili sallamasyon birşey uydurdunuz. Tüm akrabalarımla tanışacaksınız zaten. Burda olmadığım birşey hakkında yorum yapmıyorum hepsi gerçek, birçok üye de tanır beni gerçek hayatta zaten yalan soyleyemem canım
Ben bir kadına hakaret eden başka bir kadın(!) görünce deliriyorum maalesef. Hele bir çocuğa kaşar denilince daha bir deliriyorum. Benim de bir kardesim var ve daha çocuk yastaki insana bu şekilde hakaret etmenizin açıklanacak bir tarafı olduğunuhiç düşünmüyorum.
Benim başıma gelmedi ki gelip gelmemesi önemli değil burda yuzlerce kadın var sizin bu şekilde hakaret ettiğiniz. Sadece empati yapıyorum, kendimi onların ve o küçücük cocugun yerine koyuyorum. Ve vicdanım sonuna kadar gitmemi söylüyor bu yuzden yaza yaza bitiremedim. Allah sizin kalbinize iyilik versin size başka bir duada bulunamam.

Çok Olgun bir insansın tebrikler

inanin ki birini sevmek ve yakin olmak, kan bagiyla degil, yasanmisliklarla, guzel anilarla, beraber cekilen zorluklarla ve karsilikli yapilan fedakarliklarla mumkun olur. eger anne -baba bir kardesiniz olsaydi biryerlerde ve siz onunla bugune kadar hic tanismamis olsaydiniz, bugunden sonra da asla beraber buyuyen ama kan bagi olmayan iki cocugun yakinligina sahip olamazdiniz.

Hazmedemeyeceginiz seyler baya birikmis belli ki de burda kusmaya firsat bulmussunuz.Bende esimle ikinci evliligimi yaptim ama dediginiz gibi ne esimi kandirdim ne de kasarim.Ben esimle tanistigimda esim bosanali 5 yil olmustu.Annenizle babanizin gecimsizligini neden onunla evlenen kisiye yuklediniz bunu anlamadim.Yasla olmuyormus olgunluk demek.Ha ayrica her uvey annede fesat olmuyor,bazen kizlari da olabiliyormus.sizin gibi!Ben esimin kizlariyla gorusmesine hicbir zaman karismadim.Bazen gecenin 2 sinde bile arayip bebegimi yataktan sicratmisligi vardir ki onda bile sesimi cikarmamisimdir.Esimin ikinci kizi (Bakin;ayni evlilikten olan ikinci cocuguda ikinci deniyormus:))beni cok sever,surekli arar,seni cok ozledim der.Ama buyuk nedense bu durumu hic hazmedemedi 3 yildir.Cunku o da senin kabullenemedigin durumu icten ice biliyor.Ne kadar tavir da yapsaniz,kusseniz kizsaniz da,biz artik onlarin hayatindayiz.Insanlar bize ikinci es,ikinci cocuk derken,aslinda size aciyarak bunlari soyledigini de bal gibi biliyorsunuz da isinize gelmiyor iste:)Ha ayrica esim kiziyla telefonda konusurken,ben kapisini OZELLIKLE kapatirim ki kizim iceri girip bolmesin konusmalarini."Baba"deyip uzmesin kizlari diye.Ayrica babanizi da somurelecek,iligi kemigi emilecek bisey olarak gormeniz de cok ayip.Babaniza ne kadar deger verdiginiz de burdan belli oluyor...

hanım efendi sanırım siz beni sahipsiz kimsesiz sandınız, sizde benim akrabalarımla tanışırsınız sıkıntı yok. konunun en başına dönecek olursan ben konu sahibine neden öyle yazdım bir düşünün. konu sahibi insanları ayrıştıran ve nefret dolu yorumlar yaptı. konu sahibinin yorumlarını dikkatlice özen göstererek okumanızı tavsiye ederim. ve konu sahibini savunan hareketler yapmayın.

üvey annelere gelecek olursak ne yazık ki ülkemizde %90 malesef anlattığım şekilde oluyor.

ben babasız büyüdüm ve konu sahibinin yorumları sinirimi bozdu, söyledikleri yenilir yutulur şeyler değildi. 6 senelik bir konu da olsa bir şekilde denk gelip konu sahibinin cevabını verdim diye düşünüyorum.

allah kimseyi babasız koymasın ama yaşayan bilir, ikinci kadının çocuğu gelecek ve adamın ilk eşinden olan kadının çocuğunu istemeyecek öyle bir dünya yok. bende tavrımı ortaya korum.

bu arada mahkemeye vermekten bahsetmişsiniz. size söyleyeceğim tek şey elinden geleni ardına koymayan namerttir.

Çok uzatmışsın empati kurmadan saldırmışsın bence.onlar hayattayken babasız kalan evlatlar...muhtemelen ikinci kadın çocuğusun ama onların halini bilemezsin senden başka var mı Bi bak sağına soluna.saygılar.

hanım efendi saldırsa ne olacak ağzının payını aldı ve almaya devam ediyor. bana da öyle geldi ikinci kadının çocuğu.

benim anlatmak istediğim ikinci kadınlar, çocuklarını öğretiyor ve bize düşman kesiliyorlar, babamızın evinde bile huzurlu yaşayamıyoruz. ama nerede kapasite belki anlıyor ama işine gelmiyor hanım efendinin. :)

Ben sizi anlıyorum ama sizde had sınırlarını aşmadan yorum yapın bence belki birbirinize kendinizi ifade edeceksiniz ama iki tarafta üslup bozukluğundan kaybediyor...istisnalar dışında ikinci evliliklerdeki hanımlar hakkındaki goruşunuz doğru..mesela ben tanıyorum bir uvey anne ama kızı duğununde öz annesini istemedi kapıdan sokmadı uvey annesi onun bitanesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…