Anne ve babasnn, dier evliliklerinden baka kardei olanlar.

Ama arkadaşın yazdığı mesaj konu sahibinin yakındığı derdini haklı çıkarıyor, babamın ilk eşinden olan çocukları beni görmek bile istemiyor demiş , bu nefret beni burdan korkuttu mesaj korkunçtu, burda sonradan doğan çocuk en suçsuz kişi burda hatalı ebeveynler burda ki net sebep sevgisizlik, bir çocuk sevildiğini hissederse boşanmış olsun evli olsun bu denli yaralanmaz önemli olan çocuğuna onu sevdiğini hissettirmek

konu sahibi dediğiniz gibi hadsiz kendini bilmez bir uslüp yazdı ve sırf ona bu cevapları vermek için notlarımı aldım sitenize üye oldum ve yazdım iyi de yaptım vallahi içim rahatladı.

kırmızı ile işaretlediğim yerlere kesinlikle katılıyorum
fakat ben konu sahibinin tamamen kendi bakış açısıyla yazdığını düşünüyorum
neden görmek istemiyorlar biliyor musunuz?
çünkü diğerleri de çocuk!
ve yeni kardeşi görebilmek için yeni anneyle muhatap olmak zorundalar
kim bilir o çocuklara da neler dendi
tahmin ediyorum bu konuda tecrübeniz yok, inanın tümü değil fesat olan üvey annelerin o çocuklara gizliden gizliye neler söyleyip nasıl psikolojilere soktuğunu tahmin edemezsiniz, o söylenenlerle değil yeni kardeşi sevmek görmek bile istemez işte çocuklar...

Benim anneannemin annesi iki evlilik yapmış ilkinden anneannem ve kız kardeşi var ikinciden 4 erkek 2 kız var. Hiç üveylik lafı bile geçmezdi annem dayı derdi teyze derdi ben bile büyüdükçe anladım neyse herşey güzel fakat anneannemin annesi ölünce birden siz üvey biz öz kavgası çıktı ve miras olayları vs anne hayattayken yoktu ama artık bazen çocuğa yeterince ilgi gösterilmemesi bazen de miras kavgası malesef eninde sonunda sorun oluyor bu durum

bu durum yıllarını aynı evde geçiren öz kardeşlerde bile sorun oluyor
para insanları insanlıktan çıkarıyor maalesef
benim baba tarafım, toprak paylaşamadılar, bazı kardeşler vefat etti, birbirlerine küs vefat ettiler, oysa hepsi öz

neyse, 6 yıl öncesinin konusu için daha fazla yazmayalım bence, çok sevimli bir konu da değil
size iyi geceler
benim de 2 çocuğum var
Allah hayırlısıyla çocuklarımızı bize bağışlasın, böyle üzücü olaylar da yaşatmasın onlara

Ya 15 yaşındaki kızcağıza(çocuk) KAŞAR diyen V vahide1980 ne insanlıktan nasibini almışsın ne de kadınlıktan.
Birçok üvey annenin olduğu şu sitede 'üvey anneden her fesatlık beklenir' diyecek kadar da insanlıktan çıkmışsın.
Dilerim Rabbim seni bir gün üvey anne yapmaz. Diğer topikte de belirttim yine belirtiyorum.

Âmin canım

vallahi hanım efendi ağlayanın malı gülene hayretmez. ikinci evliliğini yapan bayanlar ise kocalarını dolduruşa getirip, ilk eşin çocuklarının arasına girmesinler. sonuçta onlar yokken bizde bir aileydik. ikinici eş olupta bunu kabullenip o babanın çocuğunu kabullenmek olmaz. madem ikinci eş olmayı seçtiler, o çocuğunda o eve gelecek olmasını göz ardı etmemeleri gerekir.

üvey anne yani ikinci eşler de her zaman bir kompleks olur, ''filanca adamın ikinci eşi'' diye lanse edilirler. ve bu ikinci eşlerde travmaya yol açar. çocuğun babasını, çocuğuna düşman ederler.

Bir de ilk evlilikten olan çocukların bakış açısından düşünsene. Mesela ben babamın ilk evliliğinden oldum. İkinci evliliğinden 5 yaşında bir çocuğu var 6 yaşına giricek bu sene. Bugüne kadar bırak çocuğu görmeyi babamı görmedim ben neden biliyormusun 2. Kadın yüzünden. Ne yaptı ne etti görüştürmedi bizi. Ben şuan 22 yaşındayım düşün babamı en son orta okul 7. Sınıfa giderken gördüm 14 yaşında falandım. En son sesini 18 yaşımda duydum. Evet o çocuk benim kağıt üzerinde kardeşim görünse de ben onu öyle görmüyorum 2. Basit kadının çocuğu olarak görüyorum. Siz ikinci evlilikten olan çocuklar kadınlar ilk evliliğinden olan çocuklarıyla babalarını görüştürmeyince telefonla konuşurken siz ikinci evlilikten olan çocuklar arkadan baba diyince biz ne hissediyoruz hiç düşünüyormusunuz? Sözüm 2. Kadının adamın ilk evliliğinden olan çocuklarıyla görüştürmeyenlere. Miras konusuna da gelirsek zamanı gelince çatır çatır hakkım olanı alıcam o basit kadına bırakmayacağım.

Son düzenleme:

canım hani bir söz var ''cennet annelerin ayaklarının altında'' diye, bu söz ikinci eşler, yani üvey anneleri kapsamıyor kesinlikle.

Vallahi ben etrafımda ikinci eş olup öz anneden daha iyi, daha sıcakkanlı anneler gördüm. Sizin çevremizde öyle ise herkese aynı şekilde lanse edemezsiniz. Kimse gül gibi evliliğini bırakıp da ikinci eş olarak gitmek istemez. Ayrıca 20 yaşlarında kadınların eşleri vefat ediyor mecburen evlenmek durumunda kalıyorlar. O zaman da uvey anne damgasını yapıştıracak mısınız? Kimsenin hayatı garanti değil. Herbir kadın üvey anne olma potansiyeline sahip. Dikkatli konuşun bu yüzden. Ama sizin içinizde kötülük olduğu için yapamazsınız bunu.

canım hani bir söz var ''cennet annelerin ayaklarının altında'' diye, bu söz ikinci eşler, yani üvey anneleri kapsamıyor kesinlikle.
Neden? Cennete kimin gideceğine sen mi karar veriyorsun? Hadis-i şerifi ne hakla kendine göre yorumluyorsun sen?

''hanım efendi 20 yaşında eşini kaybediyor mecburen evlenmek zorunda kalıyor'' demişsiniz. 20 yaşında kadını bekar bir insanda alır evinin kadını yapar. tutup elalemin evlenmiş ayrılmış adamını bulup, adamın çocuklarının arasına girmesinler.

genelde genç bayan olupta evlenmiş ayrılmış bir adam alanlarda namus yönünde bir problem olur. sonuçta bayanız istersek 3 evlilik yapalım güzel ve bakımlı olduktan sonra bekar insan bulmaktan kolay ne var.

vallaha ne demisler anne üvey olunca babada gavur olur, .....yok iyi üveyanne kimmse masal anlatmasin 100 1 dir anca , biliyorum cünki örnekleri cok arti üveyanneyle büyüdüm,

yok yani sanki o cocuklar gökten indi öyle , hem 2 es olmayi kabul ediyorlar sonrada fesatlik dorukta , ve cocuklari kardes olduklari halde yabancilastirmaya cabaliyorlar , bana göre baba birse kardessin nokta ,

aynen canım örnekleri çok canım, fesatlık hasetlik çok oluyor. hayır nasıl mideleri kabul ediyor ikinci eş olmayı, başka bir kadının yatak odasından geçen erkeği.

aynen canım örnekleri çok canım, fesatlık hasetlik çok oluyor. hayır nasıl mideleri kabul ediyor ikinci eş olmayı, başka bir kadının yatak odasından geçen erkeği.

ya 2 evlilik olabilir o baska birsey o konuda hemfikir degilim seninle , ama fesatlik siddet olmasa bunu bastan düsünceler , ama maalesef kötü kalpleri cocuk masumiyetini tanimiyor görmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…