• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneannemi evde istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibin sorunu ders değil. Düzen. Her insan her yerde ders çalişamaz ayrica. Ki tekrar konu "nerde ders çalişabilirim" diye açilmadi, "annemle konuşsammi" diye açildi. Konu sahibi evinden ayrilmak istemiyor. Ve isteğinde gayet hakli.

Konu sahibine diyorsun ancak kendin eliştiriye açik değilsin. Senin önerini beğenmedi diye lafi "kpssyi zor kazanirsin bide işe gireceksin" yorumu allasen nedir ya? Niye senin önerini beğenmedi diye insana neredeyse hakaret edersin, şevkini kirarsin?

Neyse daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Iyi forumlar.
Karşındakinin söylediğini algılamak da zeka ister. Söylediğimi zerre anlamadan cevap yazmışsın ki bu bende cevap yazıp emeğimi zayi etme üzüntüsü doğuruyor.
Ağaçta bir elma var; komşu merdiveni saklamış. Sandalyeye çıkarsın, ağaca çıkarsın, sopayla düşürürsün, ağacı sallarsın. Bak çocuğa anlatır gibi anlattım daha da anlatamam.

Alakasız olan sizin yorumlarınız kusura bakmayın da.. annneanne size gelmesin de nereye giderse gitsin diyelim istiyorsunuz.
Bu anti analitik zekayla sınava girilecek, kazanılacak da iş hayatına katılınacak. Hem de devlet. He he aynen.

Yemin ederim bazı konular sadece parmak yorgunluğu.
sizde okudugunu anlama sorunu var heralde. oyle bir şey mi diyin dedim? farklı alternatif yontemler var annemle konusayım mı konusmayayım mı diye konuyu acmısım gelmiş anneannene tasın diyorsunuz şaka gibi. ben de değil de sizde cidden sıkıntı var.

tabi ki cocugunu eve mahkum edersen o zaman onu da dusunmek zorundasin, ben cocuklarin evde kalmaya devam ettigi durumlardan bahsediyorum.

para yoksa degersizsin demek istemedim ama para vermek sorumlulugun ve yonetimin kime ait olmasi ile alakali oldugu icin onemli.

ev hanimligi meselesi daha farkli, sonucta kadin ve erkek bir evlilik anlasmasi yapiyorlar bir nevi ve kadin evde cocuk buyutsde bile erkegin kazandigi parada ve evde hak sahibi cunku ortaya koydugu bir urun ve emek var. ama evin cocugu icin ayni sey gecerli degil. yani hem calisabilecek durumdasin ama calismiyorsun, evin isleri ile de ilgili bir katkin yok, ama ev ile alakali soz sahibi olmak istiyorsun, bu bana mantikli gelmiyor. kardeslerime de aynisini soyluyorum, ya para kazanip eve destek olacaksin, ya da ayri eve cikacaksin, ya da evde olup evin kurallarina uyacaksin.

Ne demek istediğini anliyorum. Hani konu "ben gece 1'e kadar çikmak istiyorum fakat annemler bana çocuk muamelesi yapiyor" olsaydi.

Bende derim evet annenlerin yaptiği yanliş. Grev yap, karşi gel fakat olmuyorsa evden ayril çünkü ev onlarin.

Ancak bu defa oyun ve kural bozan anne. Kurala uymayan o. O halde farkli şeyler yapilmali.

Ve kadin erkek anlaşma yapti diyorsunda, cocuk anlaşma yaparak doğmuyor ki. Seçeneği yoktu. Zaten konu sahibi ekmek parasi için sinava girmek istiyor ve çalişmak istiyor. Ebeveyn olarak çocuğu dünyaya getiriyorsan, ona destek olmak zorundasin. Cok önemli bir sinavdan önce çocuğun düzenini bu şekilde bozmak mantikli değil.

sizde okudugunu anlama sorunu var heralde. oyle bir şey mi diyin dedim? farklı alternatif yontemler var annemle konusayım mı konusmayayım mı diye konuyu acmısım gelmiş anneannene tasın diyorsunuz şaka gibi. ben de değil de sizde cidden sıkıntı var.
Üstte yazdım. Bayağı da çocuğa anlatır gibi anlattım ama yine de umudum yok.

merhabalar, bu konuda simarik miyim degil miyim, mantikli mi dusunuyorum vicdansiz mi bilemiyorum, bu yuzden size danismak istedim.

annemler 5 kardesler. anneannemin evi sobali kisin cok yakamiyor 64 yasinda. annem ve 1 teyzem haric diger kardesler anneanneme yakin oturuyor.

anneannemle yakin bir iliskimiz yok, uzakta oldugu icin son 3 sene disinda senede 1 hafta goruyordum, 3 senedir gormedim malesef cok bir bag olusmadi.

bulundugu ilde, ordaki cocuklarindan biraz daha uzakta kiracisinin oldugu kaloriferli bir evi var.

annem bize gelmesini cok istiyor kisi bizde gecirsin diye, onu da davet etmis cok defa. o da bize gelecekmis, yeni ogrendim, evde sikilmasin diye annem isten cikacak gibi gorunuyor. 3 sene once de gelmisti ben de istemistim ama 2. haftadan sonra nolur gitsin oldum, sinirleri cok hassas oldugu icin rahat muhabbet edemiyoruz ailecek, ben kpssye hazirlanmaya basladim yeni mezun oldum gayet iyi gidiyorum atanacagima inaniyorum, annem isten cıkınca günde en az 2-3 kere (abartmiyorum) telefonunun calmasi ve bagirarak konusmasi dikkatimi dagitacak,pandemi doneminde cok yasadim,anneannemin durmadan teyzemlerle vs konusmasi, namaz alarmlari her sey gozumde buyuyor. hadi bir hafta 2 hafta idare edilebilir ama anladigim kadariyla annem kisi bizde gecirsin istiyor yani en az 6 ay. cevremde yakinda kutuphane de yok.

sizce abartiyor muyum yoksa annemle konusayim mi? kirilmasin diye bir sey diyemedim.
Insani değerleriniz çok zayif. Hepimjzin sevmediyimiz misafirler ola bilir. Ama aneanneniz misafir bile sayilmaz. Kizinin evinde kalmak en doğal hakki

Yani açıkça deseniz annenize anneniz çok üzülür ve bu isteğiniz dinlenmez bile. Anneniz evlatlık görevini yapmak istiyor yaşlı da olsa hala annesi ve şu an annenize daha çok ihtiyacı var bende KPSS'ye hazırlanıyorum şöyle sessiz bir ev istiyorum ama nerde mecbur idare ediyoruz.

Kiz kpss kasacak en onemli donemleri. Ananesini istemiyor diye elestirenler olmus. Farkindaysaniz en muhim donemler. Ha kadin hasta olur bir sey olur o zaman tamam gelsin, bu durumda herkesi rahat ettirecek cozum ananenin evine gidilmesi sizde rahatca kpss kasarsiniz.bu kiz atanamazsa anane mi bakacak tabiki ders calismasi muhim.Bende ders calisirken evde cit ciksin istemem ki cok kavga ederdim evde dolanip durmayin dikkatimi dagitiyor diye. Burda elestiriyorsunuz ama konu esim eve annesini getirdi cocugum ders calisamiyor diye acilsa cogunluk hasta degilse babanne gelmesin cocugun egitiminden onemli mi derdi.bence annenle konuş annen ananenin evine gitsin
evet ve ben bu sene kazanamazsam özel sektörde çalışmaya başlayacağım, kpss çalışabilecrk miyim orda, 4 tane daha kardeşi var kaloriferli evi var. başta haksızlık mı ettim dedim de burdaki yorumlardan sonra fikrim değişti.

Kendi anneniz olsa da herşeyi göze batar miydi kendinizi annenizin yerine koyun . Çok üzücü bir durum sevmiyorsunuz demekki ezan alarm sesi bile gözünüze batiyorsa . Abartıyor muyum diye sormussunuz evet abartiyorsunuz

başka teyzeler var , kadın sokakta kalmıyor ayrıca annne ısrarala çağırıyor. kadının tek çocuğu değil. yaşlı olsam , torunum sınava hazırlansa gitmem ben. eli ayağı tutuyo yaşlı da değil.
Alakasız olan sizin yorumlarınız kusura bakmayın da.. annneanne size gelmesin de nereye giderse gitsin diyelim istiyorsunuz.
Bu anti analitik zekayla sınava girilecek, kazanılacak da iş hayatına katılınacak. Hem de devlet. He he aynen.

Yemin ederim bazı konular sadece parmak yorgunluğu.

Ne demek istediğini anliyorum. Hani konu "ben gece 1'e kadar çikmak istiyorum fakat annemler bana çocuk muamelesi yapiyor" olsaydi.

Bende derim evet annenlerin yaptiği yanliş. Grev yap, karşi gel fakat olmuyorsa evden ayril çünkü ev onlarin.

Ancak bu defa oyun ve kural bozan anne. Kurala uymayan o. O halde farkli şeyler yapilmali.

Ve kadin erkek anlaşma yapti diyorsunda, cocuk anlaşma yaparak doğmuyor ki. Seçeneği yoktu. Zaten konu sahibi ekmek parasi için sinava girmek istiyor ve çalişmak istiyor. Ebeveyn olarak çocuğu dünyaya getiriyorsan, ona destek olmak zorundasin. Cok önemli bir sinavdan önce çocuğun düzenini bu şekilde bozmak mantikli değil.
dediginize katiliyorum aslinda ama ben anne babaya daha cok otorite verilmesi taraftariyim.

ote yandan anneanne sesli telefonla konusuyor, ezan alarmi caliyor vs demis, bunlari dusunursek bence konu sahibi adapte olabilir. ama durum eger psikolojik siddet durumundaysa tabi ki evlat ebeveynlerden once gelir.

Allahaskina bir çoğumuz evlât sahibiyiz. Ilerde kızımız bizi eve isteyecek neymiş o torun Kpss çalışacakmış namaz alarmı rahatsız edermiş diye istemiyormuş! Herkes empati yapsın lütfen! Bir kizim var ilerde torundan bunları duyacağıma öl daha iyi! Günah be herkes bir gün yaşlanacak!

başka teyzeler var , kadın sokakta kalmıyor ayrıca annne ısrarala çağırıyor. kadının tek çocuğu değil. yaşlı olsam , torunum sınava hazırlansa gitmem ben. eli ayağı tutuyo yaşlı da değil.
Konu sahibi Bu organizasyonu yapamıyorsa (annesi yüzünden) duruma göre değişikliğe gitmek en mantıklısı. Ben çözdüğüm teste, bitirdiğim konuya bakarım. Herşeyin dört dörtlük olmasını beklesek hiçbir sınava çalışmazdık.

evet ve ben bu sene kazanamazsam özel sektörde çalışmaya başlayacağım, kpss çalışabilecrk miyim orda, 4 tane daha kardeşi var kaloriferli evi var. başta haksızlık mı ettim dedim de burdaki yorumlardan sonra fikrim değişti.

bakın anneniz işten çıkmayı düşünüyomus.
kızım ben ise gidiyorum sen anneannene yarenlik et, çayını çorbasını ver sohbet et ihtiyacını gör dememiş.

surda anneannenin aklı başında sağlıkla ne kadar yaşayacağı belli değil. anneniz içinde o kadar özlem olmasa isten çıkıp da kendi elleriyle kışın bakcam diye ugrasmazdi.
beş parmağın beşi bir değil diye bi laf var.
biz de üç kardeşiz. ama anneme babama kardeşlerim bakmazsa tek evladı ben değilim deyip geçemem.
anneniz öyle uygun görmüş şartları ona göre ayarlamış. sizden bi beklentisi yok. aksine siz aşırı beklenti içindesiniz.

ben yan komşum sürekli kavga ettiği için sabahları yedide yola çıkıp iki vasıta milli kütüphaneye gidip ders çalıştım. atandım da.

bakın anneniz işten çıkmayı düşünüyomus.
kızım ben ise gidiyorum sen anneanneme yarenlik et, çayını çorbasını ver sohbet et ihtiyacını gör dememiş.

surda anneannenin aklı başında sağlıkla ne kadar yaşayacağı belli değil. anneniz içinde o kadar özlem olmasa isten çıkıp da kendi elleriyle kışın bakcam diye ugrasmazdi.
beş parmağın beşi bir değil diye bi laf var.
biz de üç kardeşiz. ama anneme babama kardeşlerim bakmazsan tek evladı ben değilim deyip geçemem.
anneniz öyle uygun görmüş şartları ona göre ayarlamış. sizden bi beklentisi yok. aksine siz aşırı beklenti içindesiniz.

ben yan komşum sürekli kavga ettiği için sabahları yedide yola çıkıp iki vasıta milli kütüphaneye gidip ders çalıştım. atandım da.
İşte şu ya. Çalışacağım diyen nasıl çalışıyor😍
Böyle kadınlara bayılıyorum.
Ben o çalışmayı kafama koyayım da anneanne gider babaanne gelir. Herşey dört dörtlük olana kadar sınav günü gelir. Çözüm üret çalışmaya bak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X