Anneannemin Takıntılı Davranışları

Sen onunla kalamayacağını söylüyorsun çünkü suçluluk hissediyorsun. Ama belki de aslında onun kırılmasından ya da kendini değersiz hissetmesinden korkuyorsundur? Bu çok doğal, ama sen onun "hayattaki tek anlamı" olmak zorunda değilsin.

Спросить ChatGPT

Üniversite hayatında bile saat 5’te evde olacaksın falan ne demek yahu? Hiç mi bir akşam arkadaşlarınla yemeğe, kahve içmeye gitmedin? Market alışverişi bile gözüne batmış. Üniversite yılların bir daha geri gelmeyecek, olan olmuş bari çalışan bekar kadın olmanın tadını çıkar.

Sen vicdan yapacagina dayin ve annen yapsin .kesinlikle anneannwnino sehre goturme .sen bakmayinca el mecbur bakacaklad .atanirsan soyleme bile al esyalarini git

Bırakın kiminle istiyorsa onunla yaşadın. Oh ne güzel 2 kardeş atmışlar üstünüze kadını. Dayınıza söyleyin atanıyorum evde yalnız yaşıyor ne istiyorlarsa yapsınlar.
En büyük hatayı gittiğinizde götürerek yaparsınız. Yarın öbür gün evlendiğinizde ne olacak ?

Tabiki arandığınız yere götürmeyin. Zamanla kabul eder. Yapacak birşey yok.

Vicdan falan yapmayın Allah aşkına ne vicdanı. Siz yeterince bakmışsınız bu zamana kadar. Gençsin git atan hayatını yaşa. Senin sevgiline falanda karışır evlenmene de izin vermez bu gidişle. Bırak kalsın tek başına. Yaşlıların kendine herşeyi hak görmesini asla anlamıyorum sinirleniyorum.

Maddiyatı yerinde, kendisi de emekli öğretmen. Okumama maddi açıdan çok destek oldu ama maddiyatı değil daha çok maneviyatı kast ediyor yanında oldum,seni okuttum derken. İşte yurtta yapamazdın benim sayende rahat okudun diyor. Yaptıkları için minnettar olduğumu ama üzerimde baskı kurduğunun inkar edilemez olduğunu söyleyince bağırmaya, ağlamaya başlıyor. Bu sefer de ben çok sinirleniyorum, depresif bir ruh haline giriyorum. Sırf bu yüzden antidepresan kullandım doktor tavsiyesiyle bir yıl boyunca.

Bazı günler dayım geldi ama dört yılda toplasanız on kere gelmemiştir. O şekilde birkaç kere çıkabildim ama o şekilde olduğunda bile eve gelince surat asıyordu, adeta bakışlarıyla terbiye ediyordu.

Huzur evini asla kabul edecek biri değil maalesef söz konusu bile olmaz. Öyle bir şey teklif edersem ağlamaya başlar oturur da

Yeni evliyken gelmem yanına sonrasında gelirim sen de bırakmazsın beni herhalde diyor

Dayınlar bu durumdan hiç rahatsız olup da anne bizimle yaşa demediler mi bunca zaman?
Dayım şiddete eğilimi olan birisi. Kendisi dört yıl içinde benimle yaşa demediği gibi anneannem de gitmek hiç istemedi. Yani böyle bir şey söz konusu olmadı. Şimdi benim atanma durumum olunca dayım anneanneme "bizimle yaşarsın gelip." diyor. Geçmişte yaşanmış olayları, mal ve para konusunda çıkan şiddetli kavgaları bildiğim için arkamı dönüp bırakıp gitme durumu beni üzüyor, aslında biraz da bu yüzden vicdan yapıyorum. Çünkü arkamı dönüp gittiğimde onu da güvenli bir yere bırakıp gitmiş olmayacağım.

Huzur evini asla kabul edecek biri değil maalesef söz konusu bile olmaz. Öyle bir şey teklif edersem ağlamaya başlar oturur da

Böyle link paylaşılıyor mu bilmiyorum ama Bu videoyu izleyin lütfen canten kaya en tehlikeli ebeveyn tipi adlı video. Sizin anneanneniz tam olarak bunu yapıyor. Onun laflarına tepkilerine kanmayın. Benim halam da şu an kızına böyle yapıyor İstanbul’a üniversite okumaya gitmesin diye yalandan ayılıp bayılıyor kız annesini çözmüş bu yaşta. Ben gideceğim sana inanmıyorum yalandan bayılıyorsun diyor. Sizde bunlara kanmayın.

Hayatınızın zehir olmasını istemiyorsanız anneannenizi almayın. Okurken daraldım. Siz demişsiniz büyük hata yaptım onlarla okumaya giderken diye, aynı hatayı iş hayatınızda yapmayın. Böyle biriyle yaşarken ne arkadaş edinebilirsiniz, ne bir sevgiliniz olabilir, ne hayatınızı yaşayabilirsiniz. Şimdi sizi ikna etmek için tamam sana karışmam da diyebilir, ama huyu bu.
Sizin yerinize vicdan yapması gereken çok insan var. Hayatınızı mahvetmeyin

Bu denli baskıcı olmasa da yine çok da rahat olmayan bir ailede büyüdüm.Hep anne babamın iyiliğinden sorumlu oldum.Bişey deme babanın başı ağrır,annenin tansiyonu çıkar…hep suçlu hep diken üstünde.Bunu aşmam yıllarımı aldı ama ben tüm baskılara rağmen üniversiteyi başka şehirde okuyarak ve kendi memleketimi asla atama listeme yazmayarak yaptım.Hoş tam da etkisinden kurtuldum sayılmaz ama.
O yüzden sizin aklınızdan geçenleri,hislerinizi çok iyi anlıyorum ve çok iyi biliyorum ki anneannenizi götüreceksiniz.Lütfen bu kadar pasif olmayın,anneanneniz verdiklerinin bedelini psikolojinizle ödetmiş zaten.Anneanne siz evlenince sizinle kalma hayalleri kuruyor ama(ki bu da ayrı bir korkunç durum) bu şartlarda evlenecek adamı bulmak zor görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…