- 2 Aralık 2021
- 238
- 345
- 33
Bilemedim,size hissettirdikleri önemli. Önemli olan dengeleri sizin de kardeşlerinizin de bozmaması. Anneniz mesela be gerekçe ile koruyor onları? Bu gerekçe üzerinde düşünmek lazım. Haklı mı anneniz size göre?Evet bana da öyle diyorlar o daha güçsüz daha daha yanaksız diye benden bile korumaya çalışıyorlar ama bu sefer aradaki dengeler bozuluyor kardeşinle de aram bozuluyor sırf bu yüzden bu sefer kendini sorguluyorsun gerçekten onlar anneler babalar Melek mi diye sorguluyorsun yani
Birde ben annenim ben babanım ne olursa olsun sen alttan alcaksına döner en sonunda konu sen özür dileyeceksine döner. Ama annelikte babalıkta cocuğuna adil ve sevgi dolu davrandığında anlam kazanıyor benim için,siz üzülmeyin kendi kuracağınız yuvanızda annenizin yaptığını yapmazsınız çocuklarınıza daha hassas olursunuz.Aynen kesinlikle ayrım yapmayan anne babalar çocuklarını herhangi bir koşul üzerinden Sevgi göstermiyorlar hata hatadır o da yapsa hata sen de yapsan hata doğru da doğrudur yani o yüzden doğruları takdir edilmeyen hataları bir çocuğun söylenip diğerinin hiçbir hatası söylenmeyen düzeltilmeye çalışılmayan durumlarda aile içi dengesizlikler kardeşler arası çatışmalar başlıyor
Bizde de aynı ya hep alttan almak benden bekleniyor.annem de biraz kinci bir yapıda bu nedenle bir gün aramayayim yada geç açayım telefonu hemen trip atıyor..demiyor yani bu kızın belki işi vardır müsait değildir hiç demiyor.bir gün iş görüşmesine giderken aradı beni bende o esnada işle ilgili görüşmem var yanlışlıkla açıp kapatmıştım telefonu.o sıra farkında bile değilim.isim bitti evime geldim.tlfon kayıtlarına bakarekn gördüm annem aramış aradım hemen.bana dediği şey telefon öyle kapatılmaz böyle kapatılır deyip telefonu yüzüme kapattı. Yani sanki biz ana kız değiliz de iki yarış ci gibi kim kime laf sokarsa gibi tabi ben böyle hissetmiyordum böyle de davranıyorum ama kendisi bu şekilde davrandığı da beni ne kadar yaralıyor farkında değil.Birde ben annenim ben babanım ne olursa olsun sen alttan alcaksına döner en sonunda konu sen özür dileyeceksine döner. Ama annelikte babalıkta cocuğuna adil ve sevgi dolu davrandığında anlam kazanıyor benim için,siz üzülmeyin kendi kuracağınız yuvanızda annenizin yaptığını yapmazsınız çocuklarınıza daha hassas olursunuz.
Sevgi o kadar iyileştirici birşey ki.her sıkıntın sebebi sevgisizlik ve ya biri ile kıyaslamak yada birine tercih edilmek.ikisine de çok eşit davranın küçükken anlaşılmıyor da büyüdüğünde sıkıntılar çıkıyor bizdeki gibi.ve çocuklarınızı hatalarıyla yanlislariyla sevin cunki hiçbir zaman sizden daha yakın sığınacak bir limanları olmayacak.bak ben 35 yaşındayım.evliyim.ama kimse beni sevmesede olur yada bir başkası beni terrcih etmez ve ya değerli hissettirmez benim için hiçbir önemi olmaz cunki tek ihtiyaç duyduğum şey annem annem .annem eğer adaletli davranıyorsa neden diye sorguladım.gelecekte anne vaya baba sevgisinden mahrum kalan çocuklar kendilerini çok değersiz hissediyorlar bu nedenle psikolojileri bozuluyor sosyal yaşamda da sorunlar yaşıyorlar sorunun temeline indiginde birde farkediyorsun ki.ailen özellikle annen de yasamissin ilk travmalari ve hiç farkında bile değilmissin ne zamanki aklın almaya başlıyor bir olgunluğa erisiyorsun sonra diyorsun ki evet ben temelden sarsilmisim.halbuki Sevgi koşulsuz sevgi verebilseymis yada kardeşimle onunnla bununla kayaslamasayi,ya da suclamasaydi,benim potansiyeline yarddim etseydi bugün ben bu düşünceye kapilmazdim.ve bazı şeyler temelden sarsılmazdi eminim ki siz bu şekilde davranmiyorsunuzdur çocuklarınıza ama bu şekilde davranan çocuklarda derin travmalar oluşturan o kadar çok aile var ki eminim benim yaşadıklarımı yaşayan çok çocuk vardir.beni. bir çocuğun yok ama eğer olsaydı .ona herşeyimi vermek isterdimBen anne olarak büyük bir ayrım yapmadığını düşünüyor ve umut ediyorum. Ama ister istemez bazen ufak tefek olabildiğini de itiraf etmek lazım. Bazı durumlarda kızım ergen olduğu için onun problemleriyle daha çok uğraştığımı, eşimden boşandığım için kızımı kendime bir arkadaş olarak gördüğümü ve zaman zaman oğlumu ihmal ettiğimi fark ettim. Bazen de tam tersi herhangi bir durumda oğluma öncelik veriyorum ve kızıma o daha küçük diyerek durumu izah ediyorum. Daha çok oğlumun sevdiği yemekleri yapıyorum mesela. Ya da o gün hangi çocuğum beni daha az üzmüşse ister istemez ona daha farklı davranıyorum. Bilmiyorum ya, kötü hissettim şimdi gidip ikisine birden sarılacağım kocaman
Biz üç kardeşiz annem en çok en büyük abimi sever ama sevgi sonsuz bir şeydir onu çok sevip bizi hiç zor duruma sokmadı. Biz hep bilirdik annem abimizi daha çok sever ama bizi de sevmemezlik etmez. Bu durumda yaşanılan kültürün de çok önemi var. Şuan ben de bir anneyim zaten bir çocuğum var ama daha fazla olsa da ayrım yapmazdım.kendi annem gibi sevgi eksikliği hissettirmeden bile yapmam diye düşünüyorum.Merhaba arkadaşlar anneler evlat ayrımı yaparlarmi bu konuda annelerimiz gerçekci olurlarsa sevinirim neden yaparlar eğer evlat ayrımı yapmiyorlarsa çocuklar ayrıma uğradıklarını neden düşünür ve böle hissederler .lütfen bu konuyu cevaplarken gerçekçi ve durus olmanızı rica edecegim bu benim için önemli tüm annelere sevgiler.
En doğrusu birde cocukar arasında birbirlerine karşı saygı geliştirmesi ve sevkat duygusunu benimsemeleri gerekiyor.cocuklar bunlar elbette arasıra kavga edecekler ama anne hep birini korur diyerini suçlarsa o da olmaz . İki sinide dinleyip objektif olmaya çalışıp özür dilemeyi öğrenmeleri gerekiyor çocukların açıkçası bubizde olmadı ben öğrendim hata yapınca özür dilemeyi öğrettiler sağ olsunlar ama kardeşime hiç ogretmediler hatalarına gülü geçtiler çocuğa cesaret verdiler .kardeşime debu şekilde öğrettiler.sizin yaptığı biz doğru olanKızım ve oğlum arasında 4 buçuk yaş var. Kızım büyük. Oğlum küçük olduğu için daha sevimli geliyor. Ama merhamet ve şefkatte fark yok.Feminist sayılacak kadar olmamakla birlikte kızlarını oğullarına ezdiren anneler akrabalarda hep görür ve iğrenirdim. O nedenle böyle bişey yapacağımı sanmıyorum. Kızım nasıl masa topluyorsa oğlum da toplayacak. İş bölümü yada izinler konusunda da ayrım yapmam. İdeolojime ters.
Fakat farkettiğim ve bir arkadaşımla konuştuğum bir konu var. O da “aynen öyle hissediyorum “ deyince emin oldum.
Biz kızlar yaratılış gereği ayrıntıcı, biraz daha içten pazarlıklıolabiliyoruz. Erkekler ise hep tek düze. Kız sinsice cimciriyor oğlan çat diye vuruyor yüzüne mesela. O arkadaşın çocukları daha büyük. Şuan bu söylediklerimi başka başka konularda yaşıyorlarmış.Yani kısacası kendi cinsimizi bildiğimizden erkek çocukları daha masum gelebiliyor Fakat gezme izni, harcama, iş bölümü gibi konularda ayrım yapılması bırakın anneliği insanlığa sığmaz
Anlıyorum ve sizin için gerçekten üzüldüm, eğer bir gün evlat sahibi olmak isterseniz gerçekten çok iyi bir anne olacağınıza eminimSevgi o kadar iyileştirici birşey ki.her sıkıntın sebebi sevgisizlik ve ya biri ile kıyaslamak yada birine tercih edilmek.ikisine de çok eşit davranın küçükken anlaşılmıyor da büyüdüğünde sıkıntılar çıkıyor bizdeki gibi.ve çocuklarınızı hatalarıyla yanlislariyla sevin cunki hiçbir zaman sizden daha yakın sığınacak bir limanları olmayacak.bak ben 35 yaşındayım.evliyim.ama kimse beni sevmesede olur yada bir başkası beni terrcih etmez ve ya değerli hissettirmez benim için hiçbir önemi olmaz cunki tek ihtiyaç duyduğum şey annem annem .annem eğer adaletli davranıyorsa neden diye sorguladım.gelecekte anne vaya baba sevgisinden mahrum kalan çocuklar kendilerini çok değersiz hissediyorlar bu nedenle psikolojileri bozuluyor sosyal yaşamda da sorunlar yaşıyorlar sorunun temeline indiginde birde farkediyorsun ki.ailen özellikle annen de yasamissin ilk travmalari ve hiç farkında bile değilmissin ne zamanki aklın almaya başlıyor bir olgunluğa erisiyorsun sonra diyorsun ki evet ben temelden sarsilmisim.halbuki Sevgi koşulsuz sevgi verebilseymis yada kardeşimle onunnla bununla kayaslamasayi,ya da suclamasaydi,benim potansiyeline yarddim etseydi bugün ben bu düşünceye kapilmazdim.ve bazı şeyler temelden sarsılmazdi eminim ki siz bu şekilde davranmiyorsunuzdur çocuklarınıza ama bu şekilde davranan çocuklarda derin travmalar oluşturan o kadar çok aile var ki eminim benim yaşadıklarımı yaşayan çok çocuk vardir.beni. bir çocuğun yok ama eğer olsaydı .ona herşeyimi vermek isterdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?