- 10 Ocak 2022
- 3.065
- 6.022
- 108
İki hemcins arasındaki ayrımlarda uzun vadeli ve can yakıcı olabiliyor maalesef.Orta-doğu için oldukça trajik cevapları olabilecek bir soru sordunuz.
Bu coğrafyada anneler erkek evlatperesttir ve erkek evlat daima 1 numaradır.
Asıl ayrımı erkek kardeşi olan kadınlara sormak lazımdır.
Benim erkek kardeşim yok. Olsaydı annem ayrım yapar mıydı diye kendime soruyorum ve kalbim itiraz etse de beynim yapardi diyor.
Iki hemcins arasındaki ayrım ise genelde küçük yaşlarda olur ve gecicidir. Can yakmaz. Ufak olan ezilmesin diye tutulur ama büyüdükçe bu ayrım silinir. Iz de bırakmaz anneler bu konuda haklıdır çünkü.
Allah erkek evlat sahibi her anneye adalet duygusu ve Allah korkusu nasip etsin.
Siz cocuklariniza hem anne hem baba olmuşsunuz.bu kolay birşey değil bu nedenle sizi taktir ediyorum .sağlıkla buyusunlerAnlıyorum ve sizin için gerçekten üzüldüm, eğer bir gün evlat sahibi olmak isterseniz gerçekten çok iyi bir anne olacağınıza eminim
Ama bazen gerçekten farklı oluyor durum, cinsiyetleri ve yaşları farklı olduğu için ikiside farklı ilgi istiyor, kızımın zor bir ergenlik dönemi ve baba sorunları var, o yüzden ekstra ilgi gerekiyor. Sohbet muhabbet alışveriş vs. Oğlumsa genelde yemek yemek için yaşar, o yüzden onun sevdiği yemekleri yapınca mutlu olması ve aslan annem diye sarılması hoşuma gidiyor. Yani ben bunun gibi ufak tefek şeylerden bahsettim. İkiside benim canım, babasız büyüttüğüm yavrularım, asla daha fazlasını yapmam kuzularıma
Çok teşekkür ederimSiz cocuklariniza hem anne hem baba olmuşsunuz.bu kolay birşey değil bu nedenle sizi taktir ediyorum .sağlıkla buyusunler
Evet. Hemcinste olsanız nolursa olsun çocuklar arasında sorunlar oluyorİki hemcins arasındaki ayrımlarda uzun vadeli ve can yakıcı olabiliyor maalesef.
Ben hiç yaşamadım annem tarafından.Merhaba arkadaşlar anneler evlat ayrımı yaparlarmi bu konuda annelerimiz gerçekci olurlarsa sevinirim neden yaparlar eğer evlat ayrımı yapmiyorlarsa çocuklar ayrıma uğradıklarını neden düşünür ve böle hissederler .lütfen bu konuyu cevaplarken gerçekçi ve durus olmanızı rica edecegim bu benim için önemli tüm annelere sevgiler.
Bende tam bunu yazacaktım ki siz yazmışsınız. Annem evlat ayrımı yapmadı hala da yapmıyor ama abimi hep kayırdıYapan da var yapmayan da. Ülkemizde ne yazık ki erkek evladı kayırma sık görülüyor.
YapıyorlarYapmaz olurlar mi? Tabii ki yaparlar.
Cinsiyetten ötürü olabilir, ilk/son çocuk dhaa çok seviliyor olabilir, tipini daha cok sevmiş, huyunu suyunu kendine benzetiyor olabilir.
Eğer çocuk hissediyorsa o aile ayrım yapmıştır.
Mesela benim ananem asla kabul etmez, laf gelince 'olur mu hic,evlat ayrinilir mi? Ben (bebek) can kaybettim,yavrum sağ olsun gerisinin önemi yok' der. Ama dayım doğunca kurban kesmisler, erkek çocuk diye. O saçını kestirince falan dedem para verirmiş 'erkek oldun,git restoranda ye' diye..
Sorsan asla evlat ayirmazlar, evlat ayıracak olsalar kızlara o kadar mal mülk ev vs bırakmazlar.
Ya da aile dostumuz var,ben kızla arkadaşım. Çocukluklarına da tanigim. Anne eve donunce aynı yaşta abi ve bu kız ve birkaç yaş ufak kız kardeş evde olmasına rağmen bu kıza bagirirdi 'ev neden toplamadin' diye. Yemek bitince bu kizdan yardım beklerdi, 'git abine çay götür' diye bu kıza denirdi. Ama kendi ağzımla duydum,o anne evlat ayrımı yaptığına asla inanmıyor. Hatta kız özel unide şehir dışında okudu, bir ton para akitmislar. Hiç evlat ayrımı olsa yaparlar mı...
Yakın arkadaşım 30 yaşında,kırk yılda bir bizle çıkıp eve 11de gelse bile (ki ben onu bırakıp evime devam ediyorum,yolum ondan biraz uzak diye) memleket meselesi haline geliyor. Ama ondan birkaç yaş küçük erkek kardeşi daha 19 yaşındayken bile eş dost sevgiliyle kampa giderdi. Araba almak istedi,bu kızın birikimini de katıp erkeğe araba aldılar. Ama aileye sorsan yavruları için her şeyi yapan,asla evlat ayırmayan insanlar...
O yüzden aileye bir şey kanıtlamaya gerek yok. Çocuk hissediyorsa vardır.
Ben bugüne kadar ailemden ne kıyas ne ayrım gördüm mesela yaşı yakın ablam için. Annemi çok konuda elestiririm ama bu konuda hakkını yiyemem. Ayrım yapılan çocuk ve yapılmayan çocuk bunu kesinlikle anlar.
Siz de hissediyorsaniz vardır elbette
O ne demek ya neye rakip görüyoranne değilim, olmayı düşünmüyorum ama gözlemlediğime göre anneler kız çocuklarını rakip gibi görerek daha sert davranıyorlar, erkek çocuklarına ise tam tersi aşırı şımartıyorlar. kendi yakın çevrem de dahil bunun farklı bir versiyonunu hiç görmedim maalesef.
Aaaa sanki bir yerlerden bu hikayeyi hatırlıyorumBenim annem assssla evlat ayrımı yapmaz. Haaaa evlat ayrılır mııııı....kes bakalım hangisi acımıycak , kes der, parmaklarını uzatır hemen....Benim, doğduğumdan beri evlerinde sığıntı gibi büyümüş olmam, miraslarının dörtte üçünü şimdiden kardeşimin üstüne yapmış olmaları, bütün ayak işlerini ve masraflarını benim karşılıyor olmama rağmen konu komşu akrabaya hala "herseyimizi paşam karşılıyor" diye anlatıyor olması hariç....
45 yaşımdayım, tükettiler beni ama hala kabul etmezler ayırdıklarını....
her aile de vardır . ayrım lafı zalimce geliyor ama ihtiyacı olana daha çok destek desek daha da yumuşatmış olur muyuz.Merhaba arkadaşlar anneler evlat ayrımı yaparlarmi bu konuda annelerimiz gerçekci olurlarsa sevinirim neden yaparlar eğer evlat ayrımı yapmiyorlarsa çocuklar ayrıma uğradıklarını neden düşünür ve böle hissederler .lütfen bu konuyu cevaplarken gerçekçi ve durus olmanızı rica edecegim bu benim için önemli tüm annelere sevgiler.
iç anadolu bölgesi olarak söyleyim memleket vermeyeyim , burda okudugum konulara bakılcak olursa anneler gelinlerini rakip olarak görüyor ve kendi evlatlarının yapmadığını gelinlerinden bekliyor. erkek evlatları ise garanti belgesi,anne değilim, olmayı düşünmüyorum ama gözlemlediğime göre anneler kız çocuklarını rakip gibi görerek daha sert davranıyorlar, erkek çocuklarına ise tam tersi aşırı şımartıyorlar. kendi yakın çevrem de dahil bunun farklı bir versiyonunu hiç görmedim maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?