Anneler evlat ayrımı yaparlarmi

İki hemcins arasındaki ayrımlarda uzun vadeli ve can yakıcı olabiliyor maalesef.

Siz cocuklariniza hem anne hem baba olmuşsunuz.bu kolay birşey değil bu nedenle sizi taktir ediyorum .sağlıkla buyusunler

Ben hiç yaşamadım annem tarafından.
Babam tarafından ise positif ayrımcılığı çok yaşadım halada devam ediyor. Evin tek kızı, her daim babamın göz bebeğidim. 40ıma geldim, boyumca çouklarım var hala değişmedi.
Bazen bebekmişim gibi sever beni, kardeşlerim söylenir. Tabii kızın kıymetli diye sitem ederler.
Benim iki kızım var hiç ayırmadım.Ama bazen küçüğüne karşı daha korumacı davrandığımı farkediyorum.
Mesela büyüğüne 9 yaşında yapmasına izin verdiğim veya yapması için küçük bulmadığım şeylere şuan küçüğünde daha temkinli yaklaşiyorum. Gözüme küçük geliyor. Sonra kendi kendime saçmalama diyorum.

Merhaba, benim annem yapmaz.
Kız kardeşleriz biz, erkek yok, olsa ne olurdu bilmem.
Kız kardeşler arasında da ufak tefek kayırmalar olduğunda zorumuza gitmez. Çünkü büyük ayrımlar değildir bunlar. Maddi manevi hep eşit vericidir annem sağolsun. Bazen biz birbirimiz için 'sen zaten onu daha çok seversin' diye gıcıklaşırız ama içimiz yanmaz,basit şeylerdir.

Ben de anneyim. Üçü de mizaç olarak farklı. İkiz olmalarına rağmen farklı. Dolayısıyla bazen onlara olan yaklaşımım da farkedebiliyor.Bu ayrım sayılmaz diye düşünüyorum. Hepsinin sevgi dili farklı ama sevgisi aynı.
Hele hele cinsiyet olarak ayırmaktan Allaha sığınırım. İnşallah bilmeden kalplerinde yara açmam, bunu sıkça dilerim.

Yapan da var yapmayan da. Ülkemizde ne yazık ki erkek evladı kayırma sık görülüyor.
Bende tam bunu yazacaktım ki siz yazmışsınız. Annem evlat ayrımı yapmadı hala da yapmıyor ama abimi hep kayırdı .. 1 erkek 2 kız kardeşiz. Çocukken o abi onun için yapılıyor derdi.. büyüyünce kardeşimle bi aydınlandık ki kayırmış bayaa abimi. O lise kazandı bisiklet alındı biz kazandık bize yok , o Ünv kazandı bilgisayarı yenilendi telefon alındı biz kazandık bize yok .. 18 yaşına girdi mekan kapatılıp parti yapıldı biz girdik bize yok gibi gibi .. 36 yaşındayım ama hala annemi ikna edemiyorum kayırdığına..” durumlar onda uygunmuş demekki yoksa ben evlat ayırmam” der hala. Artık kayırma kalmadı ama çocukken etkileniyor insan.. bu yaşta bile buraya yazıyorum .

Var tabiki. Ananem erkek istediği için doğurmuşta doğurmuş. Allah nasip etmemiş hiç dayım yok. O yüzden ananem erkeklere düşkün. Annem dahil bütün teyzelerim de ananemin yolundan giderek erkek çocuklarını daha çok sever kızları ezerler. Anneme deriz sen oğullarına başkasın kızlardan da en büyük ablaya düşkinsün diye kesinlikle kabul etmez. Onların tabağına 3 kaşık size bir kaşık mı koyuyorum der. Yengem bir senelik gelin iken konu oldu anneme dışardan bir göz olarak sen X ablaya daha düşkinsün dedi kabul etmedi. Ve evet erkek ayrımı ne yazık ki halen daha var. Allah nasip ederse oğlum olacak. Duyanlar vayy erkek torun hee gibi şeyler çok söylediler. Sanki şehzade doğuruyorum. İş yerinde arkadaşın eşi aynı dönemlerde hamile kaldık. O doğdu yeni.sürekli tatlı al baba oldun, çaylar senden baba oldun gibi muhabbetler yapıldı. İçimizden bir abi, 'gece sen yandın seninki erkek daha çok abartacaklar' dedi. Yani bu devirde bile var halen daha

Annemden biliyorum. Kesinlikle yapıyor. 2 yaş küçük erkek kardeşim var. Her şeyine koşar, öder, oğlum da oğlum der. 5 ay İstanbul'a askere gitti. Allah'ım ne feryatlar figanlar. Ben evlendim. Adam gibi uzulmedi bile
Sorsan ben seni daha çok seviyorum diyor. Ya dedim anne yapma gozunu seveyim. Oğlum kıymetli işte
Benim kızım oldu 5 ay önce. Bayramda izinliydi, çıkın gelin dedim. Yok siz gelin, otobüs bileti pahalı. Oğlunun çocuğu olsa eminim koşa koşa gider
Alıştım artık.

Yapıyorlar

Ya da mesela bazı anne babalar para itibar hangi evladindaysa onu adam yerine koyar

Çocukken kardeşimin üstüne çok düşerlerdi. Çünkü daha yaramaz bir çocuktu ve küçüktü. Hep alttan almam beklenirdi. Bence anlaşılır bir durum, bana hiç dert olmadı.

Mesela üniversite zamanı da, kardeşim babaya söyle, sana araba alsınlar demişti. Ben istemiyorum, sen istiyorsan sen söyle dediğimde bana almazlar ama sana alırlar demişti. Demek ki onun aklında da böyle bir durum vardı. Gerçi ben de olsam, ona almazdım. Alkollü kullacak derdi ile gecelerim uykusuz geçerdi.

Yani durum ve şartlara göre bir çocuk daha öne çıkabilir ama bunun devamlılık arz etmesi sorun.

Benim annem assssla evlat ayrımı yapmaz. Haaaa evlat ayrılır mııııı....kes bakalım hangisi acımıycak , kes der, parmaklarını uzatır hemen....Benim, doğduğumdan beri evlerinde sığıntı gibi büyümüş olmam, miraslarının dörtte üçünü şimdiden kardeşimin üstüne yapmış olmaları, bütün ayak işlerini ve masraflarını benim karşılıyor olmama rağmen konu komşu akrabaya hala "herseyimizi paşam karşılıyor" diye anlatıyor olması hariç....

45 yaşımdayım, tükettiler beni ama hala kabul etmezler ayırdıklarını....

O ne demek ya neye rakip görüyor

Kızıma daha yumuşak davrandıgım doğrudur ikisini ben ayırmıyorum kendimce ama onlar nasıl hissediyor bilmiyorum.

Ama var evlat ayrımı yıllardır annemın kardeşin hasta başı ağrıyor idare etlerinden bıktım çokta söyledim sen kıskançsın dedi dedim ok enerjim yok

Gülen gözlerdeki sarı saçlı numaracı kız benim kız kardeşim

Aaaa sanki bir yerlerden bu hikayeyi hatırlıyorum

O meşhur laf hangi parmağını kessem acımaz lafı
Hepsi acır ama hiç bir parmak diğerine denk değil bende bunu diyorum

her aile de vardır . ayrım lafı zalimce geliyor ama ihtiyacı olana daha çok destek desek daha da yumuşatmış olur muyuz.

iç anadolu bölgesi olarak söyleyim memleket vermeyeyim , burda okudugum konulara bakılcak olursa anneler gelinlerini rakip olarak görüyor ve kendi evlatlarının yapmadığını gelinlerinden bekliyor. erkek evlatları ise garanti belgesi,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…