Anneler evlat ayrımı yaparlarmi

O da doğru ama annelerin bazıları hakikaten kız çocuklarını rakip gibi görüyor .benim annem e geçenlerde dedim ki anne biz seninle ergenlik döneminde ve onun dışında neden hep kavga ediyorduk?bana verdiği cevap ;ee sen yemek yapıyordun babana diyordun ki baba benim yemeğim nasıl olmuş annemin yaptığından daha güzel olmusmu diyormusum,o yüzden kavga ediyormusuz.yani rakip olarak görüyor ben coccuk olarak babam tarafından taktir edilmek istiyorum annemse kendine rakip görüyor bunu bana böyle söylediğinde şok oldum

eşimin halası 3 hafta kadar önce vefat etti ,evlat ayrımı yaparmış çocuklar hep kavga etmiş ve konuşmaz olmuşlar kadın yalnız öldü çocukları hiç ilgilenmedi inanın aklı başında olsaydı sorardım ama son zamanlarda alzheimer dı

O ne demek ya neye rakip görüyor
anne-kız gezerken birisi hiç benzemiyorsunuz dediğinde evet o baba tarafına benzer ben daha güzelim keşke azıcık bana benzeseydi diye böbürlenir

eskiden seher dilovan-songül karlı meşhur zamanları. bana bakıp bakıp sürekli keşke seher dilovana benzeyen bir kızım olsaydı derdi çok üzülürdüm o zamanlar ya... çok şükür ki benzemiyorum D

birisi ne kadar genç görünüyorsunuz sizin kızınız mı dediğinde övünürde övünür ama zaten gençtir erken anne olmuştur aslında genç göstermiyordur falan filan...

geçen gün annemle bu yüzden kavga ettim artık. bıktım çünkü. kız-erkek evlat ayrımını dibine kadar yaşıyorum maddi-manevi. annem yüzüme bile dedi sen kızsın kocan alsın diye.

hep dışlandım kız olduğum için. 40 yaşına geldim hala aynılar ve kabul etmiyorlar

Valla ben yaşadım daha çok seviyorlar daha çok tolerans gösteriyorlar maalesef.
eşimin kız kardeşide sürekli abisini kıskanarak büyümüş, aile o şekilde olmamasına rağmen hep o şekilde hissettirmiş ve hissettiriyorda. sürekli oğlum oğlum diye hergün tabiri caizse ensemizdeler ama bunun inanın daha çok sevgiden kaynaklı olduğunu hiç düşünmedim . her türlü maddi manevi işlerini eşim yapıyor, kızları, ameliyat oldu annesi asık surat geldi asık surat gitti. buna rağmen kızlarına bahaneler ürettip hasta yoksa kendini parçalar bize yazık tüh diyip üstünü örttüler. bana sorsanız bence kızlarını daha çok seviyorlar .

Anladım dediğiniz olayda o şekilde olmayabilir ama evlat ayrımını yaşayan çoğu insan o sevgi farkını hissediyor. Ki benim babam kendi itiraf etmişti yakın zamanda.

Benim kayınvalide de öyle kızını iki oğlunun hizmetçisi yapmış.ogullarina yapıyor kadın kızını ise sadece çırak olarak görüyor.kizda bu durumu benimsemiş şikayet bile etmiyor belki içinden kiziyordur da kız hiçbir şey demiyor böyle olması gerekiyor gibi davranıyor.kiyamam ya şu bazı annelerin adaletsizliği.

Anladım dediğiniz olayda o şekilde olmayabilir ama evlat ayrımını yaşayan çoğu insan o sevgi farkını hissediyor. Ki benim babam kendi itiraf etmişti yakın zamanda.
doğrudur adamcagız itiraf ettiyse . yapacak bir şey yok . herkesi anne baba da olsa olduğu gibi kabul etmek gerekli. yoksa insanın canı çok acır.

Haklısınız. Kabullendim yoksa kabulllenmesem ne değişir zaten.
onlarda bu şekilde büyümüş ve anne ve babadan gördüklerini öğrendiklerini size yansıtmışlardır eminim. konuşsalar bir geçmişi dökseler neler çıkar neler. bubları bilmek sizi rahatlatsın . anne baba olmak mükemmel olmak değil . öncelik kendi mutlulugunuz

Aslında kendi ailelerinde böyle bir şey pek yok. Babam itiraf etti dedim ama annem adına söyledi. Anne tarafında maddi olarak değil ama manevi ayrım varmış gerçi. Özellikle annemin geçmişi çok travmatik o yüzden artık zıtlaşmak ve kavga etmek istemiyorum çünkü bir şey değişmiyor , kabullenmiyor. Dediğiniz gibi kendi mutluluğumla ilgileniyorum. Moral vermeye , destek olmaya çalıştığınız içinde teşekkür ederim size.

Bence annede olsa insan insandır. Hem kendi ailemden hemde etrafımda gördüklerimden anladım ki "Çıkar meselesi" annenin hangi çocuktan yararlanabiliyorsa ona daha çok önem veriyor biliyorki onu kırarsa aynı hizmeti alamayacak. Çıkar dışında birde şöyle bir şey var. Bende kendi ailemden gördüğümü örneklendiriyim. Ablam var hiçbir şeye elini sürmez ben hep koştururum ailemin iyiliği için. Ablam gururlu bir laf et hemen kinlenir. Bense salak ne kadar kırsalarda ailemi hemen affederim. O nedenle bana her istediğini yaptırırlar hizmetçi gibi, her istediğini rahatça söyleyebilir ama ablamı hanım ağa gibi baş köşeye oturturlar buda benden örnek..

Erkek çocuğu üstün görüp ayıranlar haricinde yorum yaparsak (o başka bir boyut) hangi çocuğa sorsan annesi öteki çocuğu daha çok seviyor. Bakın konuda yorum yapanlarda hep kendisi haksızlığa uğramış gibi konuşuyor.
Evlatlar ilgiye doymuyor. Bir oğlum bir kızım var. Oğlumu öpüyorum kızım, "onu daha çok seviyorsun" diyor. Kızıma sarılıyorum oğlum, "biliyordum onu daha çok seviyorsun" diyor
daha çok seviyorsun konusu açılınca her hareketin mercek altında. Kendini bi yerden atasım geliyor

Genelde o anda hangi evladının sana daha çok ihtiyacı varsa Ilgın de ona kayıyor.

Anne olunca insan olmayı bırakmadıklarına göre uygun koşullar altında evet, anneler evlat ayrımı yaparlar. Bu uygun koşulları zaten herkes sıralamış;

-kendi ailelerinde öyle görmüş ve gördüklerini uyguluyo olabilirler,
-çocukların karakterlerine göre kendi işlerine gelecek şekilde tavır alıyo olabilirler,
-çocuklardan biri onları daha çok yansıttıgı icin ona sempati besliyo olabilirler,
-çocuk onları yansıtmadıgı için de sempati besliyo olabilirler benim gibi birinden böyle bi güzellik nasıl çıktı misali,
-kendilerince bi güç dengesi gözetip pozitif ayrımcılık yapıyo ya da yaptıklarına inanıyo olabilirler
-geleneksel cinsiyet ayrımcılıgı olabilir...

Tabi bu evlatlara çogunlukla zarar verir mi verir. Kayrılan çocuk bunu suistimal etmek isteyebilir ya da aynı ayrıcalıgı baska ortamda bulamayınca çıldırır. Göz ardı edilen çocuğun kalbi kırılır, kendine ve aileye güveni zedelenir. Kardeşler bu çifte standartta zaten her türlü birbirine bilenir. Üzücü.

Bu arada bakmayın çocuklar da evebeynlerini ayırır mesela. Ki bu da anne baba arasında çekişmelere sebep olabilir. Ama tabi onlar yetişkin olarak bunun ustesinden gelirken çocuklar küçükken aynı performansı veremez, büyüdüklerinde de sorun çoktan kronikleşmiş olur.

Çözüm nedir çok da emin degilim ama kardeşlerin yaşları ilerledikçe sağlıklı bi dayanışma kurmaları halinde hafifleyen bi sorun oldugunu düsünüyorum. Çünkü anne babanın gözündeki imaja göre artıda / ekside kalmanın sevincini ve üzüntüsünü yaşadıkça karşılıklı empati gelişir, bi bakarsınız sizi o onu siz kolluyosunuz. Hatta ailedeki yeni favori insanınız o olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…